Ministry of Statistics & Programme Implementation
Quick Estimates of Index of Industrial Production and Use-Based Index for The Month of November, 2020 (BASE 2011-12=100)
12 JAN 2021 5:30PM by PIB Delhi
The Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP) are released on 12th of every month (or previous working day if 12th is a holiday) with a six weeks lag and compiled with data received from source agencies, which in turn receive the data from the producing factories/ establishments.
2. For the month of November 2020, the Quick Estimates of Index of Industrial Production (IIP)with base 2011-12 stands at 126.3. The Indices of Industrial Production for the Mining, Manufacturing and Electricity sectors for the month of November 2020 stand at 104.5, 128.4 and 144.8 respectively. These Quick Estimates will undergo revision in subsequent releases as per the revision policy of IIP.
3. As per Use-based classification, the indices stand at 121.3 for Primary Goods, 84.6 for Capital Goods, 136.7 for Intermediate Goods and 135.5 for Infrastructure/ Construction Goods for the month of November 2020. Further, the indices for Consumer durables and Consumer non-durables stand at 115.9 and 149.1 respectively for the month of November 2020.
4. Details of Quick Estimates of the Index of Industrial Production for the month of November 2020 at Sectoral, 2-digit level of National Industrial Classification (NIC-2008) and byUse-based classification are given at Statements I, II and III respectively. Also, for users to appreciate the changes in the industrial sector, Statement IV provides month-wise indices since April 2020, by industry groups (as per 2-digit level of NIC-2008) and sectors.
5. Along with the Quick Estimates of IIP for the month of November 2020, the indices for October 2020 have undergone the first revision and those for August2020 have undergone the final revision in the light of the updated data received from the source agencies. The Quick Estimates for November 2020, the first revision for October 2020 and the final revision for August 2020 have been compiled at weighted response rates of 87 percent, 93 percent and 95 percent respectively.
6. Release of the Index for December 2020 will be on Friday, 12thFebruary 2021.
Note: -
1. This Press release information is also available at the Website of the Ministry - http://www.mospi.nic.in
2. Press release in Hindi follows and shall be available at: http://mospi.nic.in/hi
STATEMENT I: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - SECTORAL
(Base : 2011-12=100)
Month
Mining
Manufacturing
Electricity
General
(14.372472)
(77.63321)
(7.994318)
(100)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr
107.8
78.8
126.2
42.1
162.9
125.6
126.5
54.0
May
110.1
87.6
135.8
84.4
176.9
150.6
135.4
90.2
Jun
106.5
85.7
129.0
107.1
173.6
156.2
129.3
107.9
Jul
100.2
87.5
133.7
118.5
170.5
166.3
131.8
117.9
Aug
92.0
84.0
128.4
118.7
165.7
162.7
126.2
117.2
Sep
86.4
87.6
126.0
125.7
158.7
166.4
122.9
123.5
Oct
99.5
98.2
126.3
131.5
145.8
162.2
124.0
129.2
Nov*
112.7
104.5
130.6
128.4
139.9
144.8
128.8
126.3
Dec
120.9
135.4
150.3
134.5
Jan
124.3
137.9
155.6
137.4
Feb
123.3
134.2
153.7
134.2
Mar
131.0
111.6
146.9
117.2
Average
Apr-Nov
101.9
89.2
129.5
107.1
161.8
154.4
128.1
108.3
Growth over the corresponding period of previous year
Nov*
1.9
-7.3
3.0
-1.7
-5.0
3.5
2.1
-1.9
Apr-Nov
-0.1
-12.5
0.4
-17.3
0.8
-4.6
0.3
-15.5
* Figures for Nov 2020 are Quick Estimates.
NOTE : Indices for the months of Aug'20 and Oct'20 incorporate updated production data.
STATEMENT II: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Industry
Description
Weight
Index
Cumulative Index
Percentage growth
code
Nov'19
Nov'20*
Apr-Nov*
Nov'20*
Apr-Nov*
2019-20
2020-21
2020-21
10
Manufacture of food products
5.3025
124.5
134.5
115.7
109.0
8.0
-5.8
11
Manufacture of beverages
1.0354
101.9
85.5
110.0
69.2
-16.1
-37.1
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
100.4
86.5
94.8
72.5
-13.8
-23.5
13
Manufacture of textiles
3.2913
119.7
108.0
115.6
78.2
-9.8
-32.4
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
139.1
112.9
155.2
94.9
-18.8
-38.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
115.0
104.2
122.6
88.9
-9.4
-27.5
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.1930
104.9
105.7
115.8
77.5
0.8
-33.1
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
92.0
71.1
93.2
63.8
-22.7
-31.5
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
85.3
68.4
90.2
60.9
-19.8
-32.5
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
129.0
124.9
125.8
104.4
-3.2
-17.0
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.8730
120.2
120.4
118.9
110.2
0.2
-7.3
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.9810
228.3
226.4
216.9
216.6
-0.8
-0.1
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
98.4
105.1
101.5
89.3
6.8
-12.0
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
117.1
112.9
118.8
94.3
-3.6
-20.6
24
Manufacture of basic metals
12.8043
160.5
162.5
157.2
135.1
1.2
-14.1
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
87.6
89.4
91.1
70.0
2.1
-23.2
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
135.7
114.8
162.7
112.6
-15.4
-30.8
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
114.8
114.9
106.8
81.2
0.1
-24.0
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
108.3
102.5
108.2
79.1
-5.4
-26.9
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
99.2
100.1
104.1
67.8
0.9
-34.9
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
139.5
140.1
142.5
101.0
0.4
-29.1
31
Manufacture of furniture
0.1311
197.8
146.1
198.8
128.5
-26.1
-35.4
32
Other manufacturing
0.9415
65.4
65.8
82.9
51.8
0.6
-37.5
05
Mining
14.3725
112.7
104.5
101.9
89.2
-7.3
-12.5
10-32
Manufacturing
77.6332
130.6
128.4
129.5
107.1
-1.7
-17.3
35
Electricity
7.9943
139.9
144.8
161.8
154.4
3.5
-4.6
General Index
100.00
128.8
126.3
128.1
108.3
-1.9
-15.5
* Figures for Nov 2020 are Quick Estimates.
STATEMENT III: INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - USE-BASED
(Base :2011-12=100)
Primary goods
Capital goods
Intermediate goods
Infrastructure/ Construction goods
Consumer durables
Consumer non-durables
Month
(34.048612)
(8.223043)
(17.221487)
(12.338363)
(12.839296)
(15.329199)
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
2019-20
2020-21
Apr
125.8
92.4
96.2
7.0
123.7
44.6
135.0
20.3
127.1
5.5
140.0
72.7
May
131.9
106.0
103.9
35.4
138.8
83.7
145.0
88.4
133.8
39.7
149.8
135.3
Jun
127.8
109.3
101.9
63.8
136.5
108.2
140.6
114.9
120.0
78.2
138.0
147.5
Jul
128.1
114.3
91.8
70.9
140.4
125.4
140.1
128.6
130.3
99.4
146.6
149.3
Aug
121.9
108.8
88.7
75.9
135.9
129.4
130.7
130.7
122.0
109.5
144.4
140.0
Sep
113.8
112.1
91.4
90.2
134.1
132.8
127.6
130.8
122.5
126.7
144.0
147.5
Oct
121.7
117.8
88.5
91.6
136.4
139.2
129.9
142.8
113.3
133.7
138.6
148.5
Nov*
124.5
121.3
91.1
84.6
140.9
136.7
134.5
135.5
116.7
115.9
150.2
149.1
Dec
129.6
93.7
146.9
146.4
117.3
158.1
Jan
133.4
102.4
146.8
146.7
124.0
158.3
Feb
131.0
97.4
145.8
145.0
117.3
153.4
Mar
134.4
72.6
125.7
117.6
83.2
121.7
Average
Apr-Nov
124.4
110.3
94.2
64.9
135.8
112.5
135.4
111.5
123.2
88.6
144.0
136.2
Growth over the corresponding period of previous year
Nov*
-0.2
-2.6
-8.9
-7.1
17.2
-3.0
-0.7
0.7
-1.4
-0.7
1.1
-0.7
Apr-Nov
0.1
-11.3
-11.7
-31.1
10.3
-17.2
-2.4
-17.7
-6.6
-28.1
3.5
-5.4
* Figures for Nov 2020 are Quick Estimates.
NOTE: Indices for the months of Aug'20 and Oct'20 incorporate updated production data.
STATEMENT IV: MONTHLY INDEX OF INDUSTRIAL PRODUCTION - (2-DIGIT LEVEL)
(Base: 2011-12=100)
Ind
Description
Weight
Apr'20
May'20
Jun'20
Jul'20
Aug'20
Sep'20
Oct'20
Nov'20
code
10
Manufacture of food products
5.3025
94.3
98.0
102.7
111.0
107.1
110.6
113.6
134.5
11
Manufacture of beverages
1.0354
7.2
54.9
83.9
78.9
76.8
84.2
82.4
85.5
12
Manufacture of tobacco products
0.7985
0.3
40.7
91.6
102.0
84.2
87.1
87.9
86.5
13
Manufacture of textiles
3.2913
11.0
40.2
63.1
93.9
96.6
103.2
109.3
108
14
Manufacture of wearing apparel
1.3225
9.7
62.6
105.9
112.5
113.8
121.7
119.9
112.9
15
Manufacture of leather and related products
0.5021
1.7
52.4
99.7
110.7
106.0
121.6
115.1
104.2
16
Manufacture of wood and products of wood and cork, except furniture; manufacture of articles of straw and plaiting materials
0.193
4.7
39.6
74.0
83.0
85.5
116.4
110.7
105.7
17
Manufacture of paper and paper products
0.8724
21.7
50.3
82.9
67.0
79.0
65.9
72.4
71.1
18
Printing and reproduction of recorded media
0.6798
23.1
52.6
70.2
68.5
65.4
68.3
70.3
68.4
19
Manufacture of coke and refined petroleum products
11.7749
87.7
95.9
104.5
109.4
100.6
103.2
109.3
124.9
20
Manufacture of chemicals and chemical products
7.873
53.0
95.9
117.3
122.2
118.9
125.4
128.1
120.4
21
Manufacture of pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products
4.981
93.6
234.3
237.1
243.1
221.9
236.9
239.2
226.4
22
Manufacture of rubber and plastics products
2.4222
29.4
69.5
91.6
100.6
98.8
107.8
111.2
105.1
23
Manufacture of other non-metallic mineral products
4.0853
16.9
91.2
110.4
105.4
96.2
103.9
117.2
112.9
24
Manufacture of basic metals
12.8043
40.3
103.2
131.5
153.1
162.9
158.1
169.0
162.5
25
Manufacture of fabricated metal products, except machinery and equipment
2.6549
3.7
44.2
67.3
82.0
83.9
92.2
97.0
89.4
26
Manufacture of computer, electronic and optical products
1.5704
12.6
64.5
114.8
144.9
146.3
151.9
150.8
114.8
27
Manufacture of electrical equipment
2.9983
5.6
31.6
61.7
82.6
94.4
126.5
132.1
114.9
28
Manufacture of machinery and equipment n.e.c.
4.7653
9.1
44.6
80.2
85.6
92.6
108.3
109.6
102.5
29
Manufacture of motor vehicles, trailers and semi-trailers
4.8573
0.7
20.7
53.7
73.5
85.0
98.8
109.6
100.1
30
Manufacture of other transport equipment
1.7763
0.2
22.8
72.3
108.4
133.5
162.4
168.3
140.1
31
Manufacture of furniture
0.1311
1.4
60.5
144.8
157.0
181.1
169.4
167.4
146.1
32
Other manufacturing
0.9415
10.7
28.6
51.7
50.0
56.2
67.5
83.7
65.8
5
Mining
14.3725
78.8
87.6
85.7
87.5
84.0
87.6
98.2
104.5
10-32
Manufacturing
77.6332
42.1
84.4
107.1
118.5
118.7
125.7
131.5
128.4
35
Electricity
7.9943
125.6
150.6
156.2
166.3
162.7
166.4
162.2
144.8
General Index
100
54.0
90.2
107.9
117.9
117.2
123.5
129.2
126.3
Note: The figures for September’20,October’20and November’20 are provisional

স্তেতিস্তিক্স অমসুং প্রোগ্রাম ইম্প্লিমেন্তেসন মন্ত্রালয়
২০২০গী নবেম্বর থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অমসুং য়ুজ-বেজ ইন্দেক্সকী চাউরাক্না হোৎতোকপশিং (বেজ ২০১১-১২=১০০)
12 JAN 2021 5:30PM by PIB Imphal
চয়োল তরুক্কী শোত্থহৌবগা লোয়ননা পুথোক্লিবা ফেক্তরীশিং/এস্তাব্লিশমেন্তশিংদগী দেতা লৌখৎলিবা সোর্স এজেন্সীশিংদগী লৌখৎপা দেতাগা পুনশিল্লগা ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)কী চাউরাকপা অমা থা খুদিংগী ১২দা ফোঙলি (নত্রগা করিগুম্বা তাং ১২ অসি ছুতি ওইরবদি মমাংগী ৱার্কিং দেদা ফোঙই)।
২. ২০২০গী নবেম্বর থাগী বেজ ২০১১-১২গী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনগী চাউরাকপা অসি ১২৬.৩ ওইখি। ২০২০গী নবেম্বর থাগী মাইনিং, মেন্যুফেকচরিং অমসুং ইলেক্ত্রিসিতী সেক্তরগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন অসি মথং শিৎনা ১০৪.৫, ১২৮.৪ অমসুং ১৪৪.৮ ওইখি। আই.আই.পি.গী রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না মথংগী রিলিজশিংদা চাউরাকপা অমা হোৎলিবা অসি শেমদোক্কনি।
৩. য়ুজ-বেজকী খায়দোকপগী মতুং ইন্না, ২০২০গী নবেম্বর থাগী ওইনা প্রাইমারী গুদসশিংগী ইন্দেক্স অসি ১২১.৩ ওই, কেপিতেল গুদসকীনা ৮৪.৬, ইন্তর্মিদীএৎ গুদসকীনা ১৩৬.৭, ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদসকীনা ১৩৫.৫ ওইখি। মখা তানা ২০২০গী নবেম্বর থাগী কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং অমসুং কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিং ইন্দেক্সশিং অসি মথং শিৎনা ১১৫.৯অমসুং ১৪৯.১ ওইখি।
৪. ২০২০গী নবেম্বর থাগী সেক্তরশিংগী ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সনশিংগী, নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন (এন.আই.সি.-২০০৯)গী ২-দিজিৎ লেবেল অমসুং য়ুজ-বেজকী খায়দোক্লিবশিং অসিগী চাউরাক্না হোৎতোকপশিংগী অকুপ্পা মরোল অদু মথং শিৎনা স্তেৎমেন্ত I, II অমসুং IIIদা পীরি। ইন্দস্ত্রীগী ওইবা সেক্তরশিংদা লাক্লিবা অহোংবশিং অসি য়ুজরশিংনা খঙনবা ইন্দস্ত্রী গ্রুপশিং (নেস্নেল ইন্দস্ত্রিএল ক্লাসিফিকেসন-২০০৯গী ২-দিজিৎ লিবেলগী মতুং ইন্না) অমসুং সেক্তরশিংগী ওইনা ২০২০গী এপ্রিলগী থা-থাগী ইন্দেক্সশিং স্তেৎমেন্ত IVদা পীরি।
৫. সোর্স এজেন্সীশিংগী অপদেৎ তৌরবা দেতা লাকপগা লোয়ননা ২০২০গী নবেম্বর থাগী চাউরকপনা হোৎপা আই.আই.পি.গা লোয়ননা ওক্তোবর ২০২০গী ইন্দেক্সশিং অসি অহানবা রিবিজন তৌখ্রে অমসুং ২০২০গী অগস্তকী ওইনদি অরোইবা রিবিজন তৌখ্রে। ২০২০গী নবেম্বরগী চাউরাক্না হোৎপা অসি ওক্তোবর ২০২০গী অহানবা রিবিজন অমসুং অগস্ত ২০২০গী অরোইবা রিবিজন অসি ৱেৎতেদ রেস্পোন্স রেৎ মথং শিৎনা চাদা ৮৭দা চাদা ৯৩ অমসুং চাদা ৯৫দা কম্পাইল তৌখি।
৬. ২০২০গী দিসেম্বরগী ইন্দেক্স অসি ইরাই ফেব্রুৱারী ১২, ২০২১দা ফোঙগনি।
খঙজিল্লু: -
১. মসিগী প্রেস রিলিজকী ই-পাউ অসি মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইৎতসু ফংগনি - http://www.mospi.nic.in
২. প্রেস রিলিজ অসি হিন্দীদা মসিদা ফংগনি: http://mospi.nic.in/hi
স্তেৎমেন্ত I: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন – সেক্তরগী ওইনা
(বেজ : ২০১১-১২=১০০)
থা
মাইনিং
মেন্যুফেকচরিং
ইলেক্ত্রিসিতী
জেনরেল
(১৪.৩৭২৪৭২)
(৭৭.৬৩৩২১)
(৭.৯৯৪৩১৮)
(১০০)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল
১০৭.৮
৭৮.৮
১২৬.২
৪২.১
১৬২.৯
১২৫.৬
১২৬.৫
৫৪.০
মে
১১০.১
৮৭.৬
১৩৫.৮
৮৪.৪
১৭৬.৯
১৫০.৬
১৩৫.৪
৯০.২
জুন
১০৬.৫
৮৫.৭
১২৯.০
১০৭.১
১৭৩.৬
১৫৬.২
১২৯.৩
১০৭.৯
জুলাই
১০০.২
৮৭.৫
১৩৩.৭
১১৮.৫
১৭০.৫
১৬৬.৩
১৩১.৮
১১৭.৯
ওগস্ত
৯২.০
৮৪.০
১২৮.৪
১১৮.৭
১৬৫.৭
১৬২.৭
১২৬.২
১১৭.২
সেপ্তেম্বর
৮৬.৪
৮৭.৬
১২৬.০
১২৫.৭
১৫৮.৭
১৬৬.৪
১২২.৯
১২৩.৫
ওক্তোবর
৯৯.৫
৯৮.২
১২৬.৩
১৩১.৫
১৪৫.৮
১৬২.২
১২৪.০
১২৯.২
নবেম্বর*
১১২.৭
১০৪.৫
১৩০.৬
১২৮.৪
১৩৯.৯
১৪৪.৮
১২৮.৮
১২৬.৩
দিসেম্বর
১২০.৯
১৩৫.৪
১৫০.৩
১৩৪.৫
জনুৱারী
১২৪.৩
১৩৭.৯
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব্রুৱারী
১২৩.৩
১৩৪.২
১৫৩.৭
১৩৪.২
মার্চ
১৩১.০
১১১.৬
১৪৬.৯
১১৭.২
চাংচৎ
এপ্রিল-নবেম্বর
১০১.৯
৮৯.২
১২৯.৫
১০৭.১
১৬১.৮
১৫৪.৪
১২৮.১
১০৮.৩
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
নবেম্বর*
১.৯
-৭.৩
৩.০
-১.৭
-৫.০
৩.৫
২.১
-১.৯
এপ্রিল-নবেম্বর
-০.১
-১২.৫
০.৪
-১৭.৩
০.৮
-৪.৬
০.৩
-১৫.৫
* নবেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
খঙজিল্লু : অগস্ত’২০ অমসুং ‌ওক্তোবর’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত II: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
ইন্দস্ত্রী
কোদ
কোদ
কোদ
কোদ
কোদ
কোদ
কোদ
কোদ
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২০-২১
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
১২৪.৫
১৩৪.৫
১১৫.৭
১০৯.০
৮.০
-৫.৮
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
১০১.৯
৮৫.৫
১১০.০
৬৯.২
-১৬.১
-৩৭.১
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
১০০.৪
৮৬.৫
৯৪.৮
৭২.৫
-১৩.৮
-২৩.৫
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১৯.৭
১০৮.০
১১৫.৬
৭৮.২
-৯.৮
-৩২.৪
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
১৩৯.১
১১২.৯
১৫৫.২
৯৪.৯
-১৮.৮
-৩৮.৯
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১১৫.০
১০৪.২
১২২.৬
৮৮.৯
-৯.৪
-২৭.৫
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩০
১০৪.৯
১০৫.৭
১১৫.৮
৭৭.৫
০.৮
-৩৩.১
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
৯২.০
৭১.১
৯৩.২
৬৩.৮
-২২.৭
-৩১.৫
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
৮৫.৩
৬৮.৪
৯০.২
৬০.৯
-১৯.৮
-৩২.৫
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
১২৯.০
১২৪.৯
১২৫.৮
১০৪.৪
-৩.২
-১৭.০
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩০
১২০.২
১২০.৪
১১৮.৯
১১০.২
০.২
-৭.৩
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১০
২২৮.৩
২২৬.৪
২১৬.৯
২১৬.৬
-০.৮
-০.১
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
৯৮.৪
১০৫.১
১০১.৫
৮৯.৩
৬.৮
-১২.০
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১১৭.১
১১২.৯
১১৮.৮
৯৪.৩
-৩.৬
-২০.৬
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
১৬০.৫
১৬২.৫
১৫৭.২
১৩৫.১
১.২
-১৪.১
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৮৭.৬
৮৯.৪
৯১.১
৭০.০
২.১
-২৩.২
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১৩৫.৭
১১৪.৮
১৬২.৭
১১২.৬
-১৫.৪
-৩০.৮
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
১১৪.৮
১১৪.৯
১০৬.৮
৮১.২
০.১
-২৪.০
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
১০৮.৩
১০২.৫
১০৮.২
৭৯.১
-৫.৪
-২৬.৯
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
৯৯.২
১০০.১
১০৪.১
৬৭.৮
০.৯
-৩৪.৯
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
১৩৯.৫
১৪০.১
১৪২.৫
১০১.০
০.৪
-২৯.১
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১৯৭.৮
১৪৬.১
১৯৮.৮
১২৮.৫
-২৬.১
-৩৫.৪
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
৬৫.৪
৬৫.৮
৮২.৯
৫১.৮
০.৬
-৩৭.৫
০৫
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
১১২.৭
১০৪.৫
১০১.৯
৮৯.২
-৭.৩
-১২.৫
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
১৩০.৬
১২৮.৪
১২৯.৫
১০৭.১
-১.৭
-১৭.৩
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১৩৯.৯
১৪৪.৮
১৬১.৮
১৫৪.৪
৩.৫
-৪.৬
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০.০০
১২৮.৮
১২৬.৩
১২৮.১
১০৮.৩
-১.৯
-১৫.৫
* নবেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
স্তেৎমেন্ত III: ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- য়ুজ-বেজ
(বেজ :২০১১-১২=১০০)
প্রাইমারী গুদস
কেপিতেল গুদস
ইন্তরমিদিএৎ গুদস
ইনফ্রাস্ত্রকচর/কন্সত্রক্সন গুদস
কঞ্জুমর দ্যুরেবলশিং
কঞ্জুমর নন-দ্যুরেবলশিং
থা
(৩৪.০৪৮৬১২)
(৮.২২৩০৪৩)
(১৭.২২১৪৮৭)
(১২.৩৩৮৩৬৩)
(১২.৮৩৯২৯৬)
(১৫.৩২৯১৯৯)
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০১৯-২০
২০২০-২১
এপ্রিল
১২৫.৮
৯২.৪
৯৬.২
৭.০
১২৩.৭
৪৪.৬
১৩৫.০
২০.৩
১২৭.১
৫.৫
১৪০.০
৭২.৭
মে
১৩১.৯
১০৬.০
১০৩.৯
৩৫.৪
১৩৮.৮
৮৩.৭
১৪৫.০
৮৮.৪
১৩৩.৮
৩৯.৭
১৪৯.৮
১৩৫.৩
জুন
১২৭.৮
১০৯.৩
১০১.৯
৬৩.৮
১৩৬.৫
১০৮.২
১৪০.৬
১১৪.৯
১২০.০
৭৮.২
১৩৮.০
১৪৭.৫
জুলাই
১২৮.১
১১৪.৩
৯১.৮
৭০.৯
১৪০.৪
১২৫.৪
১৪০.১
১২৮.৬
১৩০.৩
৯৯.৪
১৪৬.৬
১৪৯.৩
ওগস্ত
১২১.৯
১০৮.৮
৮৮.৭
৭৫.৯
১৩৫.৯
১২৯.৪
১৩০.৭
১৩০.৭
১২২.০
১০৯.৫
১৪৪.৪
১৪০.০
সেপ্তেম্বর
১১৩.৮
১১২.১
৯১.৪
৯০.২
১৩৪.১
১৩২.৮
১২৭.৬
১৩০.৮
১২২.৫
১২৬.৭
১৪৪.০
১৪৭.৫
ওক্তোবর
১২১.৭
১১৭.৮
৮৮.৫
৯১.৬
১৩৬.৪
১৩৯.২
১২৯.৯
১৪২.৮
১১৩.৩
১৩৩.৭
১৩৮.৬
১৪৮.৫
নবেম্বর*
১২৪.৫
১২১.৩
৯১.১
৮৪.৬
১৪০.৯
১৩৬.৭
১৩৪.৫
১৩৫.৫
১১৬.৭
১১৫.৯
১৫০.২
১৪৯.১
দিসেম্বর
১২৯.৬
৯৩.৭
১৪৬.৯
১৪৬.৪
১১৭.৩
১৫৮.১
জনুৱারী
১৩৩.৪
১০২.৪
১৪৬.৮
১৪৬.৭
১২৪.০
১৫৮.৩
ফেব্রুৱারী
১৩১.০
৯৭.৪
১৪৫.৮
১৪৫.০
১১৭.৩
১৫৩.৪
মার্চ
১৩৪.৪
৭২.৬
১২৫.৭
১১৭.৬
৮৩.২
১২১.৭
চাংচৎ
এপ্রিল-নবেম্বর
১২৪.৪
১১০.৩
৯৪.২
৬৪.৯
১৩৫.৮
১১২.৫
১৩৫.৪
১১১.৫
১২৩.২
৮৮.৬
১৪৪.০
১৩৬.২
মমাংগী চহিগী চপ মান্নবা মতমদগী হেনগৎলকপা গ্রোত্থ
নবেম্বর*
-০.২
-২.৬
-৮.৯
-৭.১
১৭.২
-৩.০
-০.৭
০.৭
-১.৪
-০.৭
১.১
-০.৭
এপ্রিল-নবেম্বর
০.১
-১১.৩
-১১.৭
-৩১.১
১০.৩
-১৭.২
-২.৪
-১৭.৭
-৬.৬
-২৮.১
৩.৫
-৫.৪
* নবেম্বর ২০২০গী মশিং অসি চাউরাক্না হোৎপনি
খঙজিল্লু : অগস্ত’২০ অমসুং ‌ওক্তোবর’২০গী থাশিংগী ইন্দেক্সশিং হাপচিল্লবা অপদেৎ তৌরবা প্রদক্সন দেতা
স্তেৎমেন্ত IV: থাগী ইন্দেক্স ওফ ইন্দস্ত্রিএল প্রদক্সন- (২-দিজিৎ লেবেল)
(বেজ: ২০১১-১২=১০০)
ইন্দেক্স
অকুপ্পা ৱারোল
ৱেৎ
এপ্রিল'২০#
মে'২০#
জুন'২০#
জুলাই'২০#
অগস্ত'২০#
সেপ্তেম্বর'২০#
ওক্তোবর'২০
নবেম্বর'২০
code
১০
চান্নবা চিঞ্জাক শাবা
৫.৩০২৫
৯৪.৩
৯৮.০
১০২.৭
১১১.০
১০৭.১
১১০.৬
১১৩.৬
১৩৪.৫
১১
থক্নবা মহি-মনাই শাবা
১.০৩৫৪
৭.২
৫৪.৯
৮৩.৯
৭৮.৯
৭৬.৮
৮৪.২
৮২.৪
৮৫.৫
১২
হীদাক মনাগী পোৎলম শাবা
০.৭৯৮৫
০.৩
৪০.৭
৯১.৬
১০২.০
৮৪.২
৮৭.১
৮৭.৯
৮৬.৫
১৩
তেক্সতাইল্স শাবা
৩.২৯১৩
১১.০
৪০.২
৬৩.১
৯৩.৯
৯৬.৬
১০৩.২
১০৯.৩
১০৮
১৪
ফীরোল শাবা
১.৩২২৫
৯.৭
৬২.৬
১০৫.৯
১১২.৫
১১৩.৮
১২১.৭
১১৯.৯
১১২.৯
১৫
শঊন অমদি মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমশিং শাবা
০.৫০২১
১.৭
৫২.৪
৯৯.৭
১১০.৭
১০৬.০
১২১.৬
১১৫.১
১০৪.২
১৬
উপু-কাংথোল য়াওদনা উগী অমদি কোর্ককী ওইবা উগী পোৎলমশিং শাবা; চরু অমদি লোনবা খোৎপগী মচাকশিংগী পোৎলম শাবা
০.১৯৩
৪.৭
৩৯.৬
৭৪.০
৮৩.০
৮৫.৫
১১৬.৪
১১০.৭
১০৫.৭
১৭
চে অমদি চেগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৮৭২৪
২১.৭
৫০.৩
৮২.৯
৬৭.০
৭৯.০
৬৫.৯
৭২.৪
৭১.১
১৮
প্রিন্ত তৌবা অমসুং রেকোর্দ তৌরবা মীদিয়া অমুক হন্না পুথোকপা
০.৬৭৯৮
২৩.১
৫২.৬
৭০.২
৬৮.৫
৬৫.৪
৬৮.৩
৭০.৩
৬৮.৪
১৯
কোক অমসুং রিফাইন তৌরবা পেত্রোলিয়মগী পোত্থোকশিং শাবা
১১.৭৭৪৯
৮৭.৭
৯৫.৯
১০৪.৫
১০৯.৪
১০০.৬
১০৩.২
১০৯.৩
১২৪.৯
২০
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৭.৮৭৩
৫৩.০
৯৫.৯
১১৭.৩
১২২.২
১১৮.৯
১২৫.৪
১২৮.১
১২০.৪
২১
ফার্মাকোতিকেল্স, হীদাক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.৯৮১
৯৩.৬
২৩৪.৩
২৩৭.১
২৪৩.১
২২১.৯
২৩৬.৯
২৩৯.২
২২৬.৪
২২
রবর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোৎলমশিং শাবা
২.৪২২২
২৯.৪
৬৯.৫
৯১.৬
১০০.৬
৯৮.৮
১০৭.৮
১১১.২
১০৫.১
২৩
অতোপ্পা নন-মেতালিক মিনরেলগী পোৎলমশিং শাবা
৪.০৮৫৩
১৬.৯
৯১.২
১১০.৪
১০৫.৪
৯৬.২
১০৩.৯
১১৭.২
১১২.৯
২৪
মরু ওইবা মেতলশিং শাবা
১২.৮০৪৩
৪০.৩
১০৩.২
১৩১.৫
১৫৩.১
১৬২.৯
১৫৮.১
১৬৯.০
১৬২.৫
২৫
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতলগী পোত্থোকশিং শাবা
২.৬৫৪৯
৩.৭
৪৪.২
৬৭.৩
৮২.০
৮৩.৯
৯২.২
৯৭.০
৮৯.৪
২৬
কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোৎলমশিং শাবা
১.৫৭০৪
১২.৬
৬৪.৫
১১৪.৮
১৪৪.৯
১৪৬.৩
১৫১.৯
১৫০.৮
১১৪.৮
২৭
ইলেক্ত্রিক্কী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
২.৯৯৮৩
৫.৬
৩১.৬
৬১.৭
৮২.৬
৯৪.৪
১২৬.৫
১৩২.১
১১৪.৯
২৮
মেছিনরী অমসুং ইক্বিপমেন্ত এন.ই.সি. শাবা
৪.৭৬৫৩
৯.১
৪৪.৬
৮০.২
৮৫.৬
৯২.৬
১০৮.৩
১০৯.৬
১০২.৫
২৯
মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং শাবা
৪.৮৫৭৩
০.৭
২০.৭
৫৩.৭
৭৩.৫
৮৫.০
৯৮.৮
১০৯.৬
১০০.১
৩০
অতোপ্পা ত্রান্সপোর্তকী ইক্বিপমেন্তশিং শাবা
১.৭৭৬৩
০.২
২২.৮
৭২.৩
১০৮.৪
১৩৩.৫
১৬২.৪
১৬৮.৩
১৪০.১
৩১
উপু-কাংথোল শাবা
০.১৩১১
১.৪
৬০.৫
১৪৪.৮
১৫৭.০
১৮১.১
১৬৯.৪
১৬৭.৪
১৪৬.১
৩২
অতোপ্পা মেন্যুফেকচরিং
০.৯৪১৫
১০.৭
২৮.৬
৫১.৭
৫০.০
৫৬.২
৬৭.৫
৮৩.৭
৬৫.৮
মাইনিং
১৪.৩৭২৫
৭৮.৮
৮৭.৬
৮৫.৭
৮৭.৫
৮৪.০
৮৭.৬
৯৮.২
১০৪.৫
১০-৩২
মেন্যুফেকচরিং
৭৭.৬৩৩২
৪২.১
৮৪.৪
১০৭.১
১১৮.৫
১১৮.৭
১২৫.৭
১৩১.৫
১২৮.৪
৩৫
ইলেক্ত্রিসিতী
৭.৯৯৪৩
১২৫.৬
১৫০.৬
১৫৬.২
১৬৬.৩
১৬২.৭
১৬৬.৪
১৬২.২
১৪৪.৮
জেনরেল ইন্দেক্স
১০০
৫৪.০
৯০.২
১০৭.৯
১১৭.৯
১১৭.২
১২৩.৫
১২৯.২
১২৬.৩
খঙজিল্লু: সেপ্তেম্বর’২০, ওক্তোবর’২০ অমসুং নবেম্বর’২০গী মশিং অসি প্রোবিজনেলনি।