পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান্না মোঙ্গোলিয়াগী মন্ত্রীশিংদা ৱারী শাখ্রে
হাইদ্রোকার্বোন অমসুং স্ত্রীল সেক্তরশিংদা লৈবাক অনিগী মরক্তা খুৎশম্নবগী থৌওংশিং য়েংশিনখ্রে
08 JAN 2021 6:51PM by PIB Imphal
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস অমসুং স্তীলগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী ধরমেন্দ্রা প্রধান্না ঙসি ভিদিও কনফরেন্সিংগী খুত্থাংদা মোঙ্গোলিয়াগী এম.পি., মন্ত্রী অমসুং চীফ কেবিনেৎ সেক্রেতরী অমসুং ইন্দিয়া-মোঙ্গোলিয়া জোইন্ত কম্মিত্তী ওন কোর্পোরেসনগী কো-চেয়র, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী এল. ওয়ুন-ইর্দীন অমসুং মাইন অমসুং হেভী ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী, হিস এক্সেলেন্সী শ্রী জি. য়োন্দোনগা ৱারী শাখি। হাইদ্রোকার্বোন অমসুং স্ত্রীল সেক্তরশিংদা লৈবাক অনিগী মরক্তা খুৎশম্নবগী থৌওংশিংসু মীফম অসিদা নীংথিনা য়েংশিনখ্রে।
শ্রী প্রধান্না হিস এক্সেলেন্সী শ্রী এল. ওয়ুন-ইর্দীন অমসুং হিস এক্সেলেন্সী শ্রী জি. য়োন্দোনবু মখোয়না ভারত সরকারনা পীথবা ক্রেদিৎকী মতেংদগী শারিবা অমসুং গ্রীনফিল্দ মোঙ্গোল রীফাইনরী প্রোজেক্তকী থবক হৌবা য়াবগী অয়াবা পীবগী অমসুং সাইনশন্দদা শারিবা রীফাইনরী অসিদা ক্রুদ পীনবগীদমক্তা পাইপলাইন অমা শেমগৎপদা খোঙফম চেৎপগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। মহাক্না রীফাইনরী প্রোজেক্ত অসিনা থবক তৌবা হৌদ্রিঙৈদা পাইপলাইন অসিবু লোইশিনবদা তেংবাংনবসু হায়খি।
শ্রী প্রধান্না মোঙ্গোলিয়াগী কম্পেনীশিংনা ভারতকী স্তীল ইন্দস্ত্রীশিংদা কোকিং কোয়লা পীনিংবা উৎলিবা অসিবু তরাম্না ওক্লদুনা অমনা অমগী কান্নবা পুরক্নবগীদমক্তা খুৎশম্নবগী থৌওংশিং খুমাং চাউশিলহনবগী অয়াবাসু পীখি। “ঐখোয়না মোঙ্গোলিয়াগী কম্পেনীশিংগা মিনরেল, কোয়লা অমসুং স্তীলগী মতাংদা মশক থোক্না খুৎশম্ননা থবক তৌমিন্নবা পাম্মি”, হায়না মহাক্না মখা তানা হায়খি।
মন্ত্রীনা, ভারত সরকারগী মহুৎ শিল্লদুনা ভারতনা মখোয়গী লৈবাক্কী অহানবা ওইল রীফাইনরী ওইরিবা মোঙ্গোল রীফাইনরী প্রোজেক্তপু মতম চানা লোইশিনবদা খোঙফম চেৎলি হায়না অমুক্কা হন্না পনখি। মহাক্না ভারতকী থাউ অমসুং গ্যাস সেক্তরগী মতাংদা লৈরিবা লৌশিং পীনবগা লোয়ননা মোঙ্গোলিয়াগী চাউখৎপগীদমক্তা অহানবা ওইনা পাংথোকপা থৌওংশিংগা মরী লৈননা কেপাসিতী বিলদিং তৌনিংবগী ৱাফমসু থমখি।

Ministry of Petroleum & Natural Gas
Shri Dharmendra Pradhan interacts with Ministers of Mongolia
Reviews Bilateral cooperation in hydrocarbons and steel sectors
08 JAN 2021 6:51PM by PIB Delhi
Union Minister of Petroleum and Natural Gas & Steel Shri Dharmendra Pradhan, through video conference, today interacted with H.E Mr. L. Oyun-Erdene, MP, Minister and Chief Cabinet Secretary of Mongolia and Co-Chair of the India-Mongolia Joint Committee on Cooperation and H.E Mr G.Yondon, Minister of Mines and Heavy Industry. Bilateral cooperation in hydrocarbons and steel sectors were comprehensively reviewed in the meetings.
Shri Pradhan conveyed deep appreciation to H.E Oyun-Erdene and H.E Yondon for their support in facilitating approvals for expeditious implementation of the greenfield Mongol Refinery Project, built under a Line of Credit from Government of India, and also for their commitment in setting up a pipeline to transport crude to the refinery being built in Sainshand. He also sought their cooperation in completing this pipeline well before the commissioning of the Refinery project.
Shri Pradhan also welcomed the keenness of Mongolian companies in supplying coking coal to Indian steel industry and agreed to advance cooperation for mutual benefit. “We look forward to substantial partnerships with Mongolian companies in the areas of minerals, coal and steel.”, he added.
The Minister, on behalf of Government of India, reiterated India’s commitment to timely completion of the Mongol Refinery Project, the country’s 1st oil refinery. He expressed willingness to further share India’s expertise in oil and gas sector including capacity building in accordance with the developmental priorities of Mongolia.