শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা দিল্লীদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
29 DEC 2020 7:21PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা দিল্লীগী মফম খরদা মশিং য়াম্লবা হাৱালা ওপরেতরশিংনা মফম খঙদবা শেনফম কয়া অমা নমদুনা শিজিন্নবা অমসুং পায়রম্বা অসিদা থি-হুম্বা অমসুং ফাগৎপগী থবক চৎথখ্রে।
থি-হুম্বা অসিদা মখল কয়াগী কাংবু অমনা শাশিন্নবা পোৎ লৈরম্বা/পোৎ য়োনখিবগী বিল বেঙ্ক একাউন্ত কয়াদগী লান্না নমদুনা ফন্দশিং লৌথোক্লম্বা থেংনরকখি। মসিগী সেল কাংবু অসি থা অনিগী মনুংদা অমুক থিংজিল্লগা অনৌবা অমা অমুক শেম্লমখি।
মখা তানা, অসিগুম্বা অরানবা চে-চাং অসিনা লুপা করোর ৩০০গী শাশিন্নবা পোৎ লৈবা অমসুং পোৎ য়োনবা ফাগৎপা ঙমখি।
থি-হুম্বা অসিদা মফম খঙদবা শেনফম ওইনা লুপা করোর ১৪ অমসুং লুপা করোর ২ রোমগী ওইগদবা সনা খাঙ্গেন ফংখি।
মখা তানা থি-হুম্বা চৎথরি।

Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Delhi
29 DEC 2020 7:21PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search and seizure action on a number of hawala operators engaged in the activity of routing and handling unaccounted cash in Delhi region.
The search action has resulted in unearthing of incriminating evidences revealing various shell entities being used for raising bogus purchase/sale bills, and routing of unaccounted funds through several layers of bank accounts. Such shell entities are closed after two months, and new ones are formed.
Further, incriminating documents evidencing suppression of sales and bogus purchases in excess of Rs. 300 crore is detected.
The search action has resulted in seizure of unaccounted cash of Rs. 14 crore and Bullion worth Rs. 2 crore.
Further investigations are in progress.