কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
খবর খরদা গুন্দাশিংগী মতাংদা স্তাম্প পুথোকই হায়রিবা পাউদমগী মতাংদা পোস্ত বিভাগতগী শেংদোকপগী ৱারোল থোকখ্রে
29 DEC 2020 6:28PM by PIB Imphal
ছোতা রাজন অমসুং মুন্না বজরঙ্গি হায়রিবা অরানবা তৌবা মীওইশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা ‘মাই স্তাম্প’ পুথোকখিবা অসি কানপুরদা লৈবা পোস্ত ওফিস অমননি হায়না মীদিয়ানা পাউদমখি। হীরম অসিগা মরী লৈনবা কাঙলোনগী মতুং ইন্না কস্তমরশিংনা মহাক্কী মপোক নুমিৎ, থবক্তগী পোত্থাবা মতম, অতোপ্পদা য়াইফ-পাউজেল পীবনচিংবগী মতমশিংদা মহাক্কী, ইমুং-মনুংগী, মরুপ-মপাংশিংগী ফোতো য়াওবা ‘মাই স্তাম্প’ নম্বা য়াই অমসুং মসিগীদমক্তা কস্তমর অদুনা মখাদা পীরিবা ৱাফম অসিবু য়াজবা ওইনা খুৎয়েক পীগদবনি –
“কস্তমরনা আইন অমসুং খুন্নাইগী মোরেলগী ভেল্যুগী ৱাংমদা লৈবা নত্ত্রগা থর্দ পার্তী, লৈবাক নত্ত্রগা পোস্তকী অপাম্বগী ৱাংমদা লৈবা ফোতো অমত্তা পীশিনবা য়ারোই। অখন্নবা ৱাফম অমা ওইনা, ফোতোশিং অসিনা পীরিবা হীরমশিং অসিগী ৱাহন্থোক লৈরৈদবনিঃ আইন্না য়াদবা থবক অমা হেক্তা, মীওই অমদা উইশিত্তবা, পুকচেল শেংদবা হীরম অমা হেক্তা, লান্না লমজিংবা নত্ত্রগা লৈবাক নীংদবগী ইথিল, ধর্ম নত্ত্রগা রাজনীতিগী ৱারোলশিং”।
মতাং অসিদা, হায়রিবা কাঙলোনশিং অসি কস্তমর অসিনা ইনখিদে। কস্তমর অসিনা থাজিল্লকখিবা এপ্লিকেসন ফোর্মদসু ফোতোশিং অসিগী মতাংদা মথক্তা পনখ্রিবা য়ানবগী ৱারোল অসিসু পীরকখিদে।
মসিগুম্বা থৌদোক অমত্তা তুংদা থোক্লক্তনবা হায়দুনা মরী লৈনবা মীওইশিংদা মতিক চাবা কাঙলোন ইন্নবা খঙহনখ্রে।

Ministry of Communications
Department of Posts issues clarification regarding newspaper reports of stamp release on gangsters
29 DEC 2020 6:28PM by PIB Delhi
It has been reported by media that 'My Stamp' on alleged criminals Chhota Rajan and Munna Bajrangi have been made by a Post Office in Kanpur. In this regard rules provide that a customer can get 'My Stamp' printed of himself, family photograph/photo of friends, relatives etc on occasions like birthdays, retirement, greetings etc. for which customer has to sign a declaration clearly stating that -
"Customer shall not submit any image which may contravene the law or erode any moral values of society or which are against the interest of any third party, country or India Post. In particular, the image shall not contain or imply or suggest any of the following: Anything illegal, offensive, insulting or immoral, Anything dishonest, deceptive or unpatriotic, Any religious or political content".
In this case, the above conditions have been breached by the customer. In the application form also, no declaration has been given by the customer about the photographs he submitted.
All concerned have been advised to follow the instructions so as to avoid such occurrences in future.