কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
নেস্নেল কঞ্জুমর দে, ২০২০ অসি “ন্যু ফিচরস ওফ কঞ্জুমর প্রোজেক্সক এক্ত ২০১৯” থীমগা লোয়ননা পালন তৌখ্রে
য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা কঞ্জুমরশিংদা ভোকেল ফোর লোকেল ওইনবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং চিংশিল্লিবা য়েলহৌগী পোত্থোকশিং অমসুং থবকশিং অসিদা লুম্না লৌনবা তকশিনখ্রে
শ্রী গোয়ালনা অফবা অমসুং মগুন লৈবা অমসুং আত্মানির্ভর ভারত্তা হেন্না ৱা ঙাকপগী মথৌ তাই হায়না মরুওইবা পীরি
ইন্দিয়াগী মীয়ামশিং অসিদা স্তার্ত অপকী তঙাইফদবা লৈবা অসি পুক্নিং থৌগৎতুনা মখোয়গী হৈ-শিংবা উৎথোকপা অমসুং ইকোনোমী হেনগৎহনগদবনি: শ্রী পিয়ুশ গোয়াল
24 DEC 2020 8:17PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্স ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসনগী মিনিস্ত্রীগী কঞ্জুমর এফিয়র্স দিপার্তমেন্তনা ঙসি নই দিল্লীদা নেস্নেল কঞ্জুমর দে, ২০২০ অসি “ন্যু ফিচরস ওফ কঞ্জুমর প্রোজেক্সক এক্ত ২০১৯” থীমগা লোয়ননা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ পব্লিক এদমিনিস্ত্রেসনগী সেন্তর ফোর কঞ্জুমর স্তদিজ য়াওনা ভর্চুএল ওইনা পাংথোকখ্রে। কঞ্জুমর এফিয়র্স ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসন, রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়াল, কঞ্জুমর এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী রাওসাহেব পতিল দানবে, কঞ্জুমর এফিয়র্সগী দিপার্তমেন্তগী সেক্ত্রেতরী শ্রীমতি লীনা নন্দন, মিনিস্ত্রী অসিগী মকোক থোংবা ওফিসর, কঞ্জুমর কম্মিসনগী প্রসিদেন্ত অমসুং মেন্বরশিনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
কঞ্জুমর এফিয়র্স ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রীব্যুসন, রেলৱেজ অমসুং কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী পিয়ুশ গোয়ালনা মহাক্কী ৱা ঙাংবদা হায়খি মদুদি সরকার অসিনা কঞ্জুমরশিংগী হক অসি ঙাক্তুনা থম্নবা লেপ্লি। মহাক্না কঞ্জুমরশিংদা ভোকেল ফোর লোকেল ওইনবা অমসুং প্রধান মন্ত্রীনা পুক্নিং চিংশিল্লিবা য়েলহৌগী পোত্থোকশিং অমসুং থবকশিং অসিদা লুম্না লৌনবা তকশিনখি। মিনিস্তরনা অফবা অমসুং মগুন লৈবা অমসুং আত্মানির্ভর ভারত্তা হেন্না ৱা ঙাকপগী মথৌ তাই হায়না মরুওইবা পীরি।
মিনিস্তরনা হায় মদুদি মুম্বাইগী নেস্নেল তেস্ত হাউসকী বিল্দিং অসিদা লৈরিবা ওফিস কম লেবোরেতরি অসিগী অনিশুবা ফেজগী শঙ্গাখিবা অসিনা মায়োন অমা ওন্দুনা তেস্ত তৌবগী খুদোংচাবা চাওখৎনবা হায়বদি এয়র কন্দিসনর, রেফ্রিজেরেতর, শান্নপোৎ (মসিনা ঐখোয়গী তুংগী মীরোলদা শাফবা ওইনবা) ই-ভেহিকলশিংদা শিজিন্নবা বেত্তরীশিং অসিনি। ‘ভোকেল ফোর লোকেল’ অসিদা মরুওইবা পীরদুনা মিনিস্তরনা হায় মদু্দি কঞ্জুমরনা ঙম্বা মখৈ পোৎশিং অসি লোকেলগী পোত্থোক ওইনা পুক্নিং থৌগৎপীগদবনি। ইন্দিয়াগী মীয়ামশিং অসিদা স্তার্ত অপকী তঙাইফদবা লৈবা অসি পুক্নিং থৌগৎতুনা মখোয়গী হৈ-শিংবা উৎথোকপা অমসুং ইকোনোমী হেনগৎহনগদবনি।
মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি মথংগী চহি অসি অফবা পোত্থোক পুথোকপা অসিদা নুঙাইবা ফোংদোকপগী চহি ওইহনগদবনি। মহাক্না মসি উরিবা অসি কঞ্জুমরগী য়াইফনবগীদমক্নি। মসিনা ইন্দিয়াগী পোত্থোকশিং অমসুং থবকশিং অসি মালেমগী ওইনা অমসুং দোমেস্তিক ওইনা অয়াবা ফংগনি। মিনিস্তরনা ‘জাগো অৌর জাগে রহো” হায়বদি কঞ্জুমরশিংনা মখোয়গী হক খঙগদবনি অমসুং মসি খঙজিন্দুনা লৈগদবনি অমসুং পোৎ লৈবা মতমদা হায়রিবা অসি থিজিনগদবনি হায়বা অসি হায়রগা লৌইশিনখি। নেস্নেল কঞ্জুমর দে নুমিৎ অসিদা মিনিস্তরনা আই.আই.পি.এ. সি.সি.এস.না শিনবা নেস্নেল পোস্তর মেকিং কম্পিতিসন অসিগী অথোইবশিংদা থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং ই-বুক (কঞ্জুমর হেন্দবুক) ফোংখি।
কঞ্জুমর এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী রাওসাহেব পতিল দানবেনা মহাক্কী কিনোৎ এদ্রেশতা হায় মদুদি “উপভোক্তা দেবো ভবা” হায়বদি কঞ্জুমর অসি ঈশ্বরনি। মহাক্না ই-কম্মর্সকী চৎনগদব অমসুং ওনলাইন্দা পোৎ য়োনবা দাইরেক্ত সেল্লিং অসি য়াম্না হেনগৎলক্লি। কঞ্জুমরশিংনা কঞ্জুমর এপ শিজিন্নবা অসি হেনগৎলকপনা ৱাকৎলকপগী মশিং অসি হেনগৎলক্লি অমসুং মসি য়াম্না চাওনা মায় পাকপা ওইরি। মসিগী এপ অসি মিনিস্ত্রা অসিদা তোইনা পল্লি। মহাক্না হায় ঐখোয় পুন্না হোৎনদুনা কঞ্জুমরগী হক অসি খঙমিন্নগদবনি।
শ্রীমতি লীনা নন্দন, কঞ্জুমর এফিয়র্স দিপার্তমেন্তকী সেক্ত্রেতরীনা মহাক্না ৱা ঙাংবদা হায় মদুদি অনৌবা এক্ত কয়া অমনা কঞ্জুমরশিংদা কান্নবা কয়া অমা ফংহল্লি। মহাক্না হায় মদুদি ময়াম্দা খঙহনবা অমসুং তম্বীনবা মরুওইনা খুঙ্গংদা লৈরিবা কঞ্জুমরশিং অসিনা তঙাইফদে।কঞ্জুমর এফিয়র্স দিপার্তমেন্ত অমসুং স্তেত সরকারশিং অসিনা কম্মন সর্বিস সেন্তর, পনচায়ৎ অমসুং কৃষী বিগ্যান কেন্দ্রশিংগা লোয়ননা মরুওইবা থৌরম কয়া অমা পায়খৎলি।
ফেস্ত বুক লিঙ্ক:-https://www.facebook.com/PiyushGoyalOfficial/videos/397933154804705/

Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
National Consumer Day, 2020 with the theme of “New Features of Consumer Protection Act 2019”observed
Union Minister Shri Piyush Goyal urges consumers to be vocal for local and to prefer indigenous products and services as appealed by the Prime Minister
Shri Goyal emphasizedon the need for greater commitment towards quality and standards and Atma Nirbhar Bharat
Start-ups need to be encouraged so that people in India get an opportunity to show case their talent and boost the economy: Shri Piyush Goyal
24 DEC 2020 8:17PM by PIB Delhi
The Department of Consumer Affairs, Ministry of Consumer Affairs Food and Public Distribution virtually celebrated the National Consumer Day 2020 with the theme “New Features of the Consumer Protection Act, 2019” in association with the Centre for Consumer Studies, Indian Institute of Public Administration in New Delhi today.Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyal, Minister of State for Consumer Affairs, Shri Raosaheb Patil Danve, Secretary, Department of Consumer Affairs, Smt.Leena Nandan, Senior officers of the Ministry and Presidents and Members of Consumer Commissions, a host of other stakeholders from the States/UTs virtually attended this programme.
In his inaugural address Union Minister of Consumer Affairs, Food and Public Distribution, Railways and Commerce & Industry Shri Piyush Goyalstated that the government is committed to protection of rights of consumers. He appealed to all the consumers to be vocal for local to prefer indigenous products and services as appealed by our Prime Minister. The Minister emphasized the need for greater commitment towards quality and standards and Atma Nirbhar Bharat.
The Minister said that the inauguration of Second phase of office cum laboratory building at National Test House at Mumbai is a step-in direction as it provides for development of testing facilities of air conditioner, refrigerators, toys (which would ensure safety of our future generation) and batteries used in e-vehicles. Emphasizing the need for ‘vocal for local’, the Minister observed that local products should be encouraged which can be done by the consumers only. Start-ups need to be encouraged so that people in India get an opportunity to show case their talent and boost the economy.
The Minister observed that next year, India should be celebrating the year of quality instandard and productivity. This, he observed would be in the interest of consumers and business as it would stand in good stead against international competitors. This would ensure that products and services of India gain acceptability in international & domestic market. The Minister concluded the speech by saying ‘JagoaurJageraho’ meaning consumers should be aware of their rights and they should remain aware and be vigilant while purchasing goods and services. On the National Consumer Day Minister also felicitated winners of National Poster Making Competition organized by CCS, IIPA and released E-Book (Consumer Handbook).
The Minister of State for Consumer Affairs, Shri Raosaheb Patil Danve, in his key note address said that “Upbhokta Devo Bhava” meaning consumer is God. He stressed on the need to regulate e-commerce and direct selling as online purchases are increasing every day. Minister specifically mentioned about the process of grievance redressal by National Consumer Helpline and Zonal Helplines in resolving consumer grievances. He said increasing number of consumers are using Consumer App for registering complaints and has been a great success. This App is being monitored in the Ministry regularly. He said that we should all work towards empowerment and awareness of consumers.
Smt. Leena Nandan, Secretary Department of Consumer Affairs in her opening remarks said that the several unique features of the new Act are advantageous to the consumer. She said that in order to spread awareness and educate, particularly those in rural areas where consumers are more susceptible to exploitation, the Department of Consumer Affairs is associating with State governments in a major way in implementing the programmes through Common Service Centres, Panchayats and Krishi Vigyan Kendras.
Facebook Link:-https://www.facebook.com/PiyushGoyalOfficial/videos/397933154804705/