অকোইবগী ফিভম অমসুং ঊমংগী মন্ত্রালয়
এয়র ক্বালিতী কম্মিসন্না এয়র পোলুসন থোকপা লাকশিন্নবা উফুল থোকহনদনবা খোঙথাংশিং অকনবা মওংদা লৌখৎনবা য়াথং পীখ্রে
23 DEC 2020 8:54PM by PIB Imphal
দিল্লী-এন.সি.আর. অমসুং অকোইবগী মফমশিংদা দি কম্মিসন ওফ এয়র ক্বালিতী মেনেজমেন্তনা ফৎচিল্লক্ত্রিবা নুংশিৎকী ওইরিবা ফীভম অসি য়েংশিনখ্রে অমদি দিল্লী-এন.সি.আর.দা এয়র পোলুসন থোকপা লাকশিন্নবা উফুল থোকহনদনবা খোঙথাংশিং অকনবা মওংদা লৌখৎনবা য়াথং পীখ্রে
কনস্ত্রক্সন দিমোলিসন ৱেস্ত রুলশিং অমসুং গাইদলাইনশিং থুগাইবশিংগী মায়োক্তা অকনবা খোঙথাংশিং লৌখৎলগনি হায়খ্রে। কম্মিসনগী য়াথং অসি দিল্লীগী এন.সি.তি. য়াওনা নেস্নেল কেপিতেল রিজনগী উফুল লাকশিন্নবা খোঙথাংশিং য়েংশিনখ্রবা মতুংদা থোকখিবনি। বোদী অসিনা উফুল লাকশিন্নবা পাম্বৈশিং য়েংশিন্নবা অমসুং অকনবা মওংদা চৎনহন্নবা তীমশিং শেম্নবা সেন্ত্রেল পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দ অমসুং পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দ অমদি দিল্লী পোলুসন কন্ত্রোল কম্মিতিদা অয়াবা পীরবা য়াথংশিং থোকখ্রে।
ভাইওলেতরশিংদগী এনভাইরনমেন্ত কম্পেনসেসন চার্জ লৌনবা অমসুং ভাইওলেসনশিং কোনশিনবদা য়ুম্ফম ওইবা কনস্ত্রক্সনগী/দেমোলিসনগী থবক থৌরমশিং লেপহনবা/অথিংবা পীনবা য়াথংশিংসু থোকখি।
​ কনস্ত্রক্সন অমসুং দেমোলিসনন অসিদগী থোরকপা উফুলনা চহি চুপ্পা এয়র পোলুসন থোক্নবা মরু ওইবা হৌরকফম অমা ওইদুনা লাকখি। অসিগুম্বা থবক-থৌরমশিংনা উফুল চাং য়াম্না ৱাংনা থোকহনবগা লোইননা নুংশিৎকী ক্বালিতী অসি পি.এম. ২.৫ অমসুং পি.এম.১০ থাকশিং অসি কাখৎতুনা কা হেন্না শোকহনখি।
এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেৎ চেঞ্জকী মন্ত্রালয়না থোকখিবা কনস্ত্রক্সন এন্দ দেমোলিসন ৱেস্ত মেনেজমেন্ত রুলশিং অমসুং কনস্ত্রক্সন অমসুং দেমোলিগী ৱেস্তশিং হেন্দল তৌবদা উফুল থোকপা হন্থহন্নবা খোঙথাংশিংগী গাইদলাইনশিং চেকশিন্না ঙাক্না চৎহন্নবা কম্মিসন অসিনা পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দ (সি.পি.সি.বি.), হরিয়ানা, রাজস্থান, য়ু.পি.গী স্তেৎ পোলুসন কন্ত্রোল বোর্দশিং (এস.পি.সি.বি.শিং)দা য়াথং পীখ্রে অমসুং দিল্লী পোলুসন কন্ত্রোল কম্মিতি (দি.পি.সি.সি.)না সর্প্রাইস ইনস্পেক্সন তীমশিং শেমগনি অমদি নেস্নেল কেপিতেল রিজনদা পাঙথোক্লিবা কনস্ত্রক্সন অমসুং দেমোলিসনগী থবক থৌরমশিং অসিগা মরী লৈননা রুলশিং অসি ঙাক্না চৎপগী মতাংদা কম্মিসন্দা পাঙথোকখিবা ইনস্পেক্সনগী রিপোর্তশিং পীগনি।

Ministry of Environment, Forest and Climate Change
Air Quality Commission directs strict enforcement of dust control measures to curb Air Pollution
23 DEC 2020 8:54PM by PIB Delhi
The Commission of Air Quality Management in Delhi-NCR and adjoining areas reviewed the deteriorating air quality situation and has directed strict enforcement of dust control measures to curb air pollution in Delhi-NCR.
It said that strict action must be taken against violators of construction demolition waste rules and the guidelines. Commission’s direction came after it reviewed dust control measures for National Capital Region including NCT of Delhi. The body also issued statutory directions to Central Pollution Control Board and Pollution Control Boards and Delhi Pollution Control Committee to constitute teams for inspection and strict enforcement of dust control measures.
It also issued directions to levy environment compensation charge from violators and stoppage / prohibition of construction / demolition activities based on extent of violations.
​Dust emanating from the construction and demolition activities continues to be a major source of air pollution throughout the year. Such activities generate significant amount of dust, adversely impacting the Air quality by raising PM2.5 and PM10 levels.
​In order to ensure strict compliance of Construction and Demolition Waste Management Rules notified by the Ministry of Environment, Forest and Climate Change and guidelines on dust mitigation measures for handling Construction and Demolition Wastes, the Commission has directed the Central Pollution Control Board (CPCB), State Pollution Control Boards (SPCBs) of Haryana, Rajasthan, UP and Delhi Pollution Control Committee (DPCC) will constitute surprise inspection teams and to furnish fortnightly inspection reports to the Commission regarding compliance of rules with respect to construction and demolition activities in the National Capital Region.