ঙাকশেল মন্ত্রালয়
ভারত - নেপাল দিফেন্স কোওপরেসন ৱেবিনার অমসুং এক্সপোগী মতাংদা ৱেবিনার পাঙথোকখ্রে
21 DEC 2020 7:23PM by PIB Imphal
ভারত অমসুং নেপালগী মরক্তা ৱেবিনার অমা ঙসি ৱেবিনার অমসুং এক্সপো অমা পাঙথোকখ্রে। ৱেবিনার অদুগী থিমদি "নেপালগা হেন্না মপাঙ্গল লৈবা ঙাকশেলগী মতেং পীনবগী হীরম থিদোকপা" হায়বসিনি। হায়রিবসি এস.আই.দি.এম.গী থোংদা ঙাকশেল মন্ত্রালয়গী দিফেন্স প্রদক্সন বিভাগকী মীৎয়েং মখাদা পাঙথোকখিবনি।
হায়রিবা ৱেবিনার অসি মরুপ ওইনরিবা লৈবাকশিংগা ঙাকশেলগী মতেং পীনবা অমসুং চৎমিন্নবা হেনগৎনবা অমসুং মথংগী চহী মঙা অসিদা বিলিয়ন $৫গী দিফেন্স এক্সপোর্ত ফংনবা পান্দম থম্লিবা অসি ফংনবা পাঙথোক্লিবা এরো ইন্দিয়া ২১গী শরুক অমা ওইনা পাঙথোকখিবনি।
দিপ্যুতি চীফ ওব মিসন, ভারত কাথমন্দুগী এম্বেসী; শ্রী অনুরাগ বাজপায়ী, জোইন্ত সেক্রেতরী (দি.আই.পি.), ঙাকশেল মন্ত্রালয়, ভারত সরকার; শ্রী রাম প্রসাদা অচারিয়া, জোইন্ত সেক্রেতরী, ঙাকশেল মন্ত্রালয়, নেপাল সরকার অমসুং নাকল অনীমক্কী অতোপ্পা মকোক থোংবা এম.ও.দি.গী ওফিসিএলশিংনা শরুক য়াখি। নাকল অনীমক্না নকশিন্নবা, মাইকৈ য়াম্বা মরী অমা লৈবাক অনিগী মরক্তা অফবা ৱাখল্লোল, ইকাই খুম্নবা উৎমিন্নবা অমসুং অনিমক্না ফংনবা তান্মিন্নরিবা পান্দমশিংদা য়ুম্ফম ওইদুনা মরী থম্মিন্ননবা মীৎয়েং থমখি। শ্রী অনুরাগ বাজপাই, জোইন্ত সেক্রেতরী (দি.আই.পি.)না পনখি মদুদি, ঐখোয়গী নাৎকী ওইবা মরী অসি খুনাই অসিবু অচুম্বা মাইকৈদা পুবীরম্বা ভগবান বুদ্ধনা পোকপীখিবা খা থংবা নেপালগী লুম্বিনি হায়রিবা মফম অসিদগী হৌদুনা চহী ২৫০০ রোম হেন্না লিরে। মহাক্না মখা তারদুনা হায়খি মদুদি নেপালগা পীনরিবা ঙাকশেলগী মরী অসি অনৌবা থৌদোক অমা নত্তে, অমসুং মসি ১৯৫০দা ভারত অমসুং নেপালগগী মরক্তা খুৎয়েক পীনখিবা শান্তীগী য়ানচেরোল অদুগী মতুং চহী ৭০ হেল্লবনি। "য়ুম্লোন্নবনা হান্না" হায়বা সরকার অসিগী থৌরাং অসিগী মতুং ইন্না, ভারতনা নেপালগা লোইননা তংদু লৈতাবা, শান্তি অমসুং চাউখৎপা পুরক্নবগীদমক লেপ্লি।
ৱেবিনার অদুগী মনুংদা, ভারতকী দিফেন্স কম্পেনী তরানিথোই, অশোক লিলেন্দ, বি.ই.এম.এল., ভারত ইলেক্ত্রোনিক্স লিমিতেদ, হিন্দুস্তান এরোনোতিক্স লিমিতেদ, অমসুং এল. এন্দ তি. দিফেন্স, মহিন্দ্র দিফেন্স সিস্তেম লিমিতেদ, এম.কে.য়ু. লিমিতেদ, ও.এফ.বি., এস.এস.এস. স্প্রিং, তোল্ক পি.আর.ও. রেদিওস, তাতা এদভান্স সিস্তেমস লিমিতেদ অমসুং য়ামন তেক্নোলোজীস প্রাইবেৎ লিমিতেদনা ভারতনা পীবা ঙম্বা কম্পেনী অমসুং প্রদক্ত প্রজেন্তেসন পীখি।
ৱেবিনার অদুদা পার্তিসিপেন্ত ১০০ হেন্না শরুক য়াখি অমসুং ভর্চুএল একজিবিসন স্তোল ১০০ হেন্না এক্সপো অদুগীদমক হাংখি।

Ministry of Defence
Webinar on India - Nepal Defence Cooperation Webinar and Expo held
21 DEC 2020 7:23PM by PIB Delhi
A webinar and expo between India and Nepal were held today. The theme of webinar was “Exploring Synergies and Strengthening Defence Cooperation with Nepal”. It was organized under the aegis of Department of Defence Production, Ministry of Defence through SIDM.
This webinar is the part of Aero India 21 series of webinars which are being organized to boost defence cooperation and engagements with friendly foreign countries and achieve defence export target of $5 billion in the next five years.
Deputy Chief of Mission, Embassy of India Kathmandu; Shri Anurag Bajpai, Joint Secretary (DIP), Ministry of Defence, Govt of India; Mr Ram Prasad Acharya, Joint Secretary, Ministry of Defence, Govt of Nepal and other senior MoD officials from both sides participated in the webinar. Both sides envisaged close, cordial and multi-dimensional relationship between the two nations which is based on goodwill, mutual respect and appreciation of each other’s aspirations and sensitivities. Shri Anurag Bajpai, Joint Secretary (DIP) mentioned that our cultural ties are 2500 years old when Lord Buddha was born in Lumbini in Southern Nepal whose valuable teachings nurture the society. He further said that Defence cooperation with Nepal is not a new phenomenon and is almost 70 years old when India and Nepal signed Treaty of Peace and Friendship in 1950. In accordance with the “Neighbourhood First” policy of the government, India remains a committed development partner for a stable, prosperous and peaceful Nepal.
During the webinar twelve Indian Defence Companies Ashok Leyland, BEML, Bharat Electronics Ltd, Hindustan Aeronautics Ltd, L&T Defence, Mahindra Defence Systems Ltd, MKU Ltd, OFB, SSS Springs, Talk PRO Radios, Tata Advanced Systems Ltd and Yaman Technologies Pvt Ltd made company and product presentations on major platforms that India can offer.
The webinar was attended by more than 100 participants and more than 100 virtual exhibition stalls have been set up in the Expo..