মশিং য়ামদবা কাংবুগী মন্ত্রালয়
“হুনার হাত”না সরকারনা “লৌশিং লৈবশিং শৌগৎপা” অমসুং “খুৎহৈবশিং থৌগৎপা” ঙম্নবগী কান্নরবা মিসন অমা ওইরে: মুখতার অব্বাস নগবী
“হুনার হাত”না “আত্মা নির্ভর ভারত”গী মিসন অমসুং “ভোকেল ফোর লোকেল”গী হোৎনবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা কান্নরবা প্লেৎফোর্ম অমনি হায়না উৎখ্রে: মুখতার অব্বাস নগবী
রামপুরগী “হুনার হাত” অসি ভর্চ্যুএল ওইনা অমসুং ওনলাইন প্লেৎফোর্ম http://hunarhaat.org.দাসু ফংগনি। লৈবাক অসিগী মীয়াম্না অমসুং মপালদগী “হুনার হাত”কী প্রদক্তশিং অসি দিজিতেল ওইনা অমসুং ওনলাইন্দা লৈবসু য়াগনি
“হুনার হাত” অসি রামপুর (য়ু.পি.)দা দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা পাঙথোক্কনি
17 DEC 2020 7:47PM by PIB Imphal
মাইনোরিতী এফিয়র্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী মুখতার অব্বাস নগবীনা ঙসি রামপুর (য়ু.পি.)দা “হুনার হাত”না সরকারনা “লৌশিং লৈবশিং শৌগৎপা” অমসুং “খুৎহৈবশিং থৌগৎপা” ঙম্নবগী কান্নরবা মিসন অমা ওইরে হায়না ফোঙদোকখি।
রামপুর (য়ু.পি.)গী নুমাইশ গ্রাউন্দ, পনবাদিয়াদা দিসেম্বর ১৮দগী ২৭, ২০২০ ফাওবা পাঙথোক্নবা শিল্লিবা “হুনার হাত”গী মাংঙোইননা প্রেস কনফরেন্স অমদা ৱা ঙাংলদুনা, শ্রী নগবীনা হায়খি “হুনার হাত”না “আত্মানির্ভর ভারত”কী হোৎনরিবা অসি থুংহনবদা নত্তনা থবক চাউনা পীবতা নত্তনা লৈবাক অসিগী কাচিন-কোয়াদগী লাক্লিবা মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিং অসিদা থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা কান্নরবা প্লেৎফোর্ম অমা ওই হায়বা উৎখি।
শ্রী নগবীনা হায়খি রামপুরগী “হুনার হাত” অসি রোদ ত্রান্সপোর্ত এন্দ হায়ৱেজ অমসুং মাইক্রো, স্মোল এন্দ মীদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নিতিন গদকারীনা হয়েং দিসেম্বর ১৮দা শঙ্গাগনি। খাদি এন্দ বিলেজ ইন্দস্ত্রীস কম্মিসন চিয়রমেন শ্রী বিনে কুমার সক্সেনা; উত্তর প্রদেশকী খাদি এন্দ বিলেজ ইন্দস্ত্রীস অমসুং এম.এস.এম.ই.গী কেবিনেৎ মিনিস্তর শ্রী সিধার্থ নাথ সিংহ অমসুং জল শক্তিগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী বালদেব সিংহ আউলাখনা অথোইবা মীথুংলেনশিং ওইগনি।
শ্রী নগবীনা হায়খি “হুনার হাত”না মমিং লৈরবা খুৎহৈরবশিং অমসুং ক্রাফমেনশিংগী লমদম অসিদা শাজবা পোত্থোকশিং া ্রাফমেনন্দ্র মোদীগী মিসন ওন্দ মনগব প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিসন ওইরিবা “আত্মা নির্ভর ভারত”গী মিসন অমসুং “ভোকেল ফোর লোকেল”গী হোৎনবা অসি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা কান্নরবা প্লেৎফোর্ম অমা ওই হায়বা উৎখ্রে।
লৈবাক শিনবা থুংনা শিল্লিবা তোঙান তোঙানবা হুনার হাতনা রামপুরগী খুৎহৈবশিং অমসুং ক্রাফমেনশিংদা খুদোংচাবা ফংহনখি, অদুবু হৌজিক্তি হুনার হাত অসি রামপুরদা য়ৌরক্লে। লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানবা মফম কয়াদগী লাকপা খুৎহৈবশিং অমসুং ক্রাফমেনশিংনা মখোয়গী তোপ-তোপ্পা লমদম অসিগী ওইবা খুৎনা শাবা পোত্থোকশিং পুদুনা মফম অসিদা লাক্লি।
শ্রী নগবীনা হায়খি অমরোমদা মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিংগী লমদম অসিদা শাজবা পোত্থোকশিং অসিনা রামপুরগী হুনার হাতগী মরু ওইবা মীৎয়েংফম ওইরি, নাকল অমদনা মীয়াম্না “হুনার হাত”তা লৈবাক অসিগী তোঙান তোঙানব মফমশিংগী নাৎকী ওইবা চীঞ্জাকশিংসু চাবা ফংলগনি। মসিগী মহক্তা নুমিৎ খুদিংগী শকনাইরবা কলাকারশিংনা “জান ভি, জহান ভি” হায়বা হিরমদা পাঙথোক্কদবা তোঙান তোঙানবা নাৎকী ওইবা প্রোগ্রামশিং উৎক্কদবা অসিনা মরু ওইবা মীৎয়েংফম ওইরগনি। মসিগী “হুনার হাত” অসি তোঙান তোঙানবা জাতিশিংগী মরক্তা নুংশি চানবগী অমদি লৈবাক অসিগী “য়ুনিতী ইন দাইভর্সিতী” মীকুপশিং ওইরগনি।
উত্তর প্রদেশ, রাজস্থান, দিল্লী, নগালেন্দ, মধ্য প্রদেশ, মনিপুর, বিহার, অন্ধ্র প্রদেশ, ঝর্খান্দ, গোৱা, পঞ্জাব, উত্তর খন্দ, লদাখ, কর্নাতকা, গুজরাত, হরিয়ানা, জম্মু-কাশ্মির, ৱেস্ত বেঙ্গল, মহারাস্ত্র, চান্দিগর, তামিল নাদু, কেরেলা অমসুং লৈবাক অসিগী অতোপ্পা মফমশিংদগী মমিং লৈরবা খুৎহৈবশিং অমদি ক্রাফমেনশিংনা উ, পিথ্রাই, ৱা, লিক্লি, ফী, চে, লৈবাক অসিনচিংবশিংবনা শাবা লমদম অসিগী পোত্থোকশিং পুদুনা লাক্লে হায়না শ্রী নগবীনা হায়খি।
শ্রী নগবীনা হায়খি রামপুরগী “হুনার হাত” অসিদা মফম অমা খক্তদা ফজরবা য়োংখমগী পোত্থোকশিং, উ অমদি লৈবাক্কী শান্নপোৎশিং, পোস্তেল পেন্তিং, মেতল ক্রাফ, খাদিগী পোত্থোকশিং, রামপুরিগী থাং, রামপুরিগী ভাইওলিন, ব্লেক পোত্তরী, হর্বেলগী পোত্থোকশিং, লৈ অকংবশিং, উগী য়োৎকী হেন্দিক্রাফ, ওইল পেন্তিং, য়োৎকী আর্ত ৱার্ক, বাঘ প্রিন্ত, লী অমসুং ৱাগী পোত্থোকশিং ফংগনি।, উ পোত্থোকশিং, লৈ অকংবাতিং, য়ম ওইরগনিলমদম
দিসেম্বর ১৮ অমসুং ১৯দা রামপুরগী “হুনার হাত”তা সুশিল জি মহারাজনা “শ্রী রাম রাজ্য”গী হিরমদা পুক্নিং শুমহৎনিংঙাই ওইরবা রামলীলা উৎকনি। মসিগী মথক্তা রেখা রাজ অমসুং প্রেম ভতিয়া (দিসেম্বর ২০); ভুপেন্দ্রা সিংহ ভুপ্পি (দিসেম্বর ২০); স্মিতা রাও বেল্লুর (দিসেম্বর ২১); অস্লম সব্রি (দিসেম্বর ২২); শিবানি কেশ্যপ (দিসেম্বর ২৩) অসিগুম্বা ঈশৈ নোংমাইগী অমদি অতোপ্পা কলাগী লম কয়াগী মমিং লৈবা কলাকারশিংনা নুমিৎ খুদিংগী “হুনার হাত”তা শিল্লিবা তোঙান তোঙানবা নাৎকী ওইবা প্রোগ্রামশিংগা লোইননা অয়েংবা মীয়ামদা থৌগৎ তৌগনি। দা. অনামিকা অম্বার, পোপুলর মেরাথি, দা. সুনিল জোগী, দা. সুরেশ অৱাস্থি, নিখাৎ অমরোহবি, শামভু শিখার মনভীর মধুর, দা. সরিতা শর্মা, মঞ্জর ভোপলি, সুদীপ ভোলা অমসুং গজেন্দ্র সোলানকি অসিগুম্বা শকনাইরবা কবীশিংনা অয়েংবা মীয়ামগী পুক্নিং শুমহৎকদবা “কবী সম্মেলন” দিসেম্বর ২৭তা পাঙথোক্কনি।
শ্রী নগবীনা হায়খি রামপুরগী “হুনার হাত” অসি ভর্চ্যুএল ওইনা অমসুং ওনলাইন প্লেৎফোর্ম http://hunarhaat.org.দাসু ফংগনি। লৈবাক অসিগী মীয়াম্না অমসুং মপালদগী “হুনার হাত”কী প্রদক্তশিং অসি দিজিতেল ওইনা অমসুং ওনলাইন্দা লৈবসু য়াগনি
শ্রী নগবীনা হায়খি হৌখিবা চহি ৫ অসিদা ভারতকী খুৎহৈবা, ক্রাফমেন, কলিনরী এক্সপর্তশিং অমসুং মসিগা মরী লৈনবা অতোপ্পা মীওই লাখ ৫গী মথক্তা “হুনার হাত”না থবক ফংহনখ্রে অমদি থবক্কী খুদোংচাবশিং ফংহনখ্রে, লোইননা মীয়াম্না পাম্নবা ওইরক্লি।
মথংগী “হুনার হাত” অসি “ভোকেল ফোর লোকেল” হায়বা হিরম অসিদা জনুৱারী ২২দগী ৩১, ২০২১ ফাওবা লক্ষনৌ (য়ু.পি.)গী শিল্প গ্রামদা পাঙথোক্কনি।
শ্রী নগবীনা হায়খি মতুং তারকপদা “হুনার হাত” অসি জয়পুর, চান্দিগর, ইনদোর, মুম্বাই, হায়দ্রবাদ, ইন্দিয়া গেৎ -নই দিল্লী, রঞ্চি, কোতা, সুরৎ/অহমেদবাদ, কোচি অমসুং অতোপ্পা মফমশিংদা পাঙথোক্কনি।
92I3.jpeg)
KOU9.jpeg)
GB7O.jpeg)

Ministry of Minority Affairs
“Hunar Haat” has become an effective mission of the Government to provide “Backup to Brilliance” and “Encouragement to Expertise”: Mukhtar Abbas Naqvi
“Hunar Haat” has proved to be an effective platform to strengthen mission of “Aatma Nirbhar Bharat” and commitment to “Vocal for Local”: Mukhtar Abbas Naqvi
“Hunar Haat” at Rampur is also available at virtual and online platform http://hunarhaat.org. People of the country and abroad will be able to buy “Hunar Haat” products digitally and online also.
“Hunar Haat” being organised at Rampur (UP) from 18th to 27th Dec, 2020
17 DEC 2020 7:47PM by PIB Delhi
Union Minister for Minority Affairs Shri Mukhtar Abbas Naqvi today said in Rampur (UP) that “Hunar Haat” has become an effective mission of the Government to provide “Backup to Brilliance” and “Encouragement to Expertise”.
While addressing a press conference on the eve of “Hunar Haat”, being organised from 18th to 27th December, 2020 at Numaish Ground, Panvadiya, Rampur (UP), Shri Naqvi said that besides fulfilling the commitment to “Aatmanirbhar Bharat”, “Hunar Haat” has also proved to be an effective platform to provide large scale employment and employment opportunities to master artisans and craftsmen from every corner of the country.
Shri Naqvi said that “Hunar Haat” at Rampur will be inaugurated by Union Minister for Road Transport & Highways and Micro, Small and Medium Enterprises Shri Nitin Gadkari tomorrow 18th December. Khadi and Village Industries Commission Chairman Shri Vinay Kumar Saxena; Shri Sidharth Nath Singh, Uttar Pradesh Cabinet Minister for Khadi and Villages Industries and MSME and Minister for State, Jal Shakti, Shri Baldev Singh Aulakh will be the Chief Guests.
Shri Naqvi said that “Hunar Haat” has been proved to be an effective platform to strengthen Prime Minister Shri Narendra Modi’s mission of “Aatma Nirbhar Bharat” and commitment to “Vocal for Local” by promoting and encouraging indigenous products of master artisans and craftsmen.
Shri Naqvi said that artisans and craftsmen from Rampur had been given opportunity at various Hunar Haat organised across the country, but now Hunar Haat has reached at Rampur itself. Artisans and craftsmen from every corner of the country have come here with their indigenous exquisite handmade products.
Shri Naqvi said that while on one hand, indigenous products of master artisans are a major attraction at “Hunar Haat” in Rampur, on the other hand people will also enjoy traditional delicacies from almost every corner of the country at this “Hunar Haat”. Besides, different cultural programmes on the theme of “Jaan Bhi, Jahaan Bhi”, to be presented every day by renowned artists, are also a major attraction. This “Hunar Haat” will be an occasion to live the feeling of communal harmony and the country’s “Unity in Diversity”.
Shri Naqvi said that master artisans and craftsmen from Uttar Pradesh, Rajasthan, Delhi, Nagaland, Madhya Pradesh, Manipur, Bihar, Andhra Pradesh, Jharkhand, Goa, Punjab, Uttrakhand, Ladakh, Karnataka, Gujarat, Haryana, Jammu-Kashmir, West Bengal, Maharashtra, Chhattisgarh, Tamil Nadu, Kerala and other places of the country have brought their indigenous products made with wood, brass, bamboo, glass, cloth, paper, clay etc.
Shri Naqvi said that magnificent handloom products, wooden and clay toys, postal painting, metal craft, jewellery, Khadi products, Rampuri Knife, Rampuri Violin, black pottery, herbal products, dry flowers, wooden iron handicraft, oil painting, iron art work, Bagh Print, cane and bamboo products are available at under one roof at “Hunar Haat” in Rampur.
On 18th and 19th December, fascinating Ramleela will be performed on the theme of “Shri Ram Rajya” by Sushil Ji Maharaj at “Hunar Haat” in Rampur. Besides, renowned artists from music and other art field such as Rekha Raj and Prem Bhatia (20th Dec); Bhupendra Singh Bhuppi (20th Dec); Smita Rao Bellur (21st Dec); Aslam Sabri (22nd Dec); Shibani Kashyap (23rd Dec); Raju Srivastava (24th Dec); Ahsan Qureshi (25th Dec); Humsar Hyat Nizami (26th Dec) will enthral the audience with their different cultural programmes to be organised every day at “Hunar Haat”. On 27th Dec, “Kavi Sammelan” will be organised where the audience will be mesmerised by renowned poets such as Dr. Anamika Ambar, Popular Merathi, Dr. Sunil Jogi, Dr. Suresh Awasthi, Nikhat Amrohavi, Shambhu Shikhar, Manveer Madhur, Dr. Sarita Sharma, Manjar Bhopali, Sudeep Bhola and Gajendra Solanki.
Shri Naqvi said that the Shri Naqvi said that the “Hunar Haat” at Rampur is also available at virtual and online platform http://hunarhaat.org. People of the country and abroad will be able to buy “Hunar Haat” products digitally and online also.
Shri Naqvi said that “Hunar Haat”, which has provided employment and employment opportunities to more than 5 lakh Indian artisans, craftsmen, culinary experts and other people associated with them in the last about 5 years, have become popular among the people.
The next “Hunar Haat” will be organised at Shilp Gram, Lucknow (UP) from 22nd to 31st January 2021 with the theme of “Vocal for Local”.
Shri Naqvi said that in the coming days, “Hunar Haat” will be organized at Jaipur, Chandigarh, Indore, Mumbai, Hyderabad, India Gate-New Delhi, Ranchi, Kota, Surat/Ahmedabad, Kochi and other places.
92I3.jpeg)
KOU9.jpeg)
GB7O.jpeg)
SFCG.jpeg)