লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
হায়দ্রবাদকী সনাথনগরদা লৈরিবা ই.এস.আই.সি. মেদিকেল কোলেজ অসিদা অনৌবা সর্ভিসশিং ফংহনখ্রে
13 DEC 2020 12:13PM by PIB Imphal
ঙরাং হায়দ্রবাদতা লৈরিবা ই.এস.আই.সি. মেদিকেল কোলেজতা লেবর অমসুং এমপ্লোইমেন্ত মন্ত্রী(আই/সি) শ্রী সন্তোশ কুমার গঙ্গৱর অমসুং হোম এফিয়র্স্কী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী জি.কিশন রেদীনা খুৎশম্নদুনা অনৌবা সর্ভিসশিং অমসুং ইক্যুইপমেন্ত ফংহনখ্রে৷
ফংহনখ্রবা সর্ভিসশিং অমসুং ইক্যুইপমেন্ত অদুদি:
1. কোবিদ পেসেন্তশিংগীদমক সেম্পলশিং য়াম্না থুনা প্রোসেস তৌনবা শিজিন্নবা য়াম্না নুংঙাইবা দিভাইজ অমা ওইরিবা ইন্নোভেতিব পোর্তেবল পোইন্ত ওফ কেয়র আর.তি.পি.সি.আর.৷
2. রিমোত হেল্থ মোনিতরিং সিস্তেম –কোবিদ অমসুং নন-কোবিদ পোসেন্তশিংদা ফংহল্লিবা কোবিদ বীপ সর্ভিসশিং, হর্ত রেত, ব্লদ প্রেসর, বোদী তেম্পরেচর, রেস্পিরেতরী রেত অমসুং ওক্সিজেন সেচুরেসন রিমোতলী ওইনা ওন্নবা ফিজিওলোজিকেল পেরামীতর মোনিতরিং সিস্তেম অসি ইন্দিজিনিয়র্স্লী ওইনা শেমখিবনি৷ মসিনা অমুক্তদা পেরামীতর পুম্নমক পীবা ঙম্বা মখল অদুগী খ্বাইদগী ইহান হানবা শেৎতুনা শিজিন্নবা য়াবা দিভাইজনি অমসুং রেকোর্দিং অদু মশা মতোম্তা এপ অমসুং গেতৱেদা সেভ তৌজৈ৷ ব্লদ প্রেসর ওন্ননবগীদমক দিভাইস অসি দোক্তরশিংনা রিমোতলী কন্ত্রোল তৌদুনা শিজিন্নবা য়াই৷
3. হৌজিক লৈরিবা ইনকুবেতরশিং অসি শেমদোক্তুনা নৌনা পোক্লিবা অঙাংশিংগীদমক ইন্দিজিনিয়র্স্লী শেম্লিবা কোবিদ সেফ ইনকুভেতরশিং৷
4. দাইয়েলাইসিস ফমুং ৫০গা লোইননা মশা-মশাগী ময়ুমদা পুং ২৪ দাইয়েলাইসিস সর্ভিস ফংহনবা: মসিগী হোস্পিতাল অসিদা মমাংগী মতমদা প্রাইভেৎ হোস্পিতালশিংদা রিফর্দ তৌরুরবা দাইয়েলাইসিস পেসেন্ত ৬০০রোম লৈ৷ লাইনা-লাইচৎ অসিগী মনুংদা অমদগী অমদা রিফর তৌবা অমসুং ত্রান্সপোর্ত অসিনা সার্স-কোব-2 নাহল্লকপা য়াবগী খুদোংথিনিঙাই অদু হেঙ্গৎহল্লি৷ মরম অদুনা দাইয়েলাইসিস সর্ভিস অসিদগী হৌদুনা হায়দ্রবাদতা লৈরিবা ই.এস.আই.সি. ইন্স্যোর পর্সন পুম্নমক অমসুং বেনিফিসিয়রিশিংনা মশা মশাগী ময়ুমদা দাইয়েলাইসিস সর্বিস অদু ফংলগনি৷
ঐখোয়গী ইন্স্যোর ৱর্করশিং অসিগী মথক্তা কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিং অসিদা সর্ভিস ফংহন্নবা হায়দ্রবাদকী সনাথনগরদা লৈরিবা ই.এস.আই.সি. মেদিকেল কোলেজনা লৌখৎলিবা থবক থৌরম পুম্নমক অদু লেবর মন্ত্রী অসিনা থাগৎখ্রে৷ হৌজিক ফাওবদা মসিগী মেদিকেল কোলেজ অসিনা সেম্পল ৫০,০০০ হেন্না তেস্ত তৌখ্রে৷ মেদিকেল কোলেজ অমসুং হোস্পিতালদা ফংলিবা তোঙান তোঙানবা ফেসিলিতীশিং অসিগী মরমদা দিগনিতরীশিং অসিবু হায়দ্রবাদকী সনাথনগরদা লৈরিবা ই.এস.আই.সি. মেদিকেল কোলেজকী দিন দা. শ্রীনিবাস্না তেন্তক্না ফোংদোকখ্রে৷

Ministry of Labour & Employment
Dedication of new services at ESIC Medical College, Sanathnagar, Hyderabad
13 DEC 2020 12:13PM by PIB Delhi
Shri Santosh Kumar Gangwar, Minister for Labour & Employment (I/C) and Shri G. Kishan Reddy, Minister of State for Home Affairs jointly dedicated new services and equipment at ESIC Medical College, Hyderabad yesterday.
The services and equipment dedicated are:
1. Innovative Portable Point of Care RTPCR, a user friendly, quick sample processing device for COVID patients.
1. Remote Health Monitoring System – COVID BEEP services to COVID and Non-COVID patients, a comprehensive indigenously developed Physiological Parameter Monitoring System to measure remotely Heart Rate, Blood Pressure, Body Temperature, Respiratory Rate and Oxygen Saturation. It is the first of its kind wearable device that gives all parameters simultaneously. Patients simple wear it and the recording are automatically saved in the App and Gateway. The device can be controlled by the doctors remotely for measuring Blood Pressure.
1. COVID safe Incubators for New Born Babies, indigenously developed by modifying existing incubators.
1. Round the clock in-house Dialysis Services with 50 Dialysis Beds: There are about 600 dialysis patients attached to this hospital who were being referred in the past to the private hospitals. During the pandemic, referral and transport has increased the risk of infection with SARS-CoV-2. Therefore, with starting of the dialysis services, all ESIC Insured Persons and beneficiaries at Hyderabad will get the dialysis services in-house.
Labour Minister praised the efforts undertaken by ESIC Medical College, Sanathnagar, Hyderabad to provide its services to Covid-19 patients besides our Insured Workers. So far, this Medical College has tested more than 50,000 COVID samples. Dr Srinivas, Dean, ESIC Medical College, Sanathnagar, Hyderabad briefed the dignitaries about various facilities available at Medical College and Hospital.