ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রীজ মন্ত্রালয়
শ্রী নরেন্দ্র তোমারনা পঞ্জাবতা মেগা ফুদ পার্ক শঙ্গাখ্রে
চীঞ্জাক শেম-শাবগী থবক চাউখৎহন্নবা ভারত সরকারনা থবক কয়া পায়খৎলে: নরেন্দ্র সিংহ তোমার
মেগা ফুদ পার্কনা লৌমী ২৫০০০ কান্নবা পীগনি অমসুং মীওই ৫০০০ থবক ফংহনগনি
লৈবাক অসিদা অহেনবা চীঞ্জাক পুথোকপদা পঞ্জাব অমসুং হরিয়ানাগী লৌমীশিংনা মরুওইবা থৌদাং লৌরি
24 NOV 2020 1:53PM by PIB Imphal
ঙসি ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রি, এগ্রিকলচর অমসুং ফার্মরস ৱেলিফিয়ার, রুরেল দিবলপমেন্ত অমসুং পঞ্চায়াতি রাজগী মিনিস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর নরেন্দ্র সিংহ তোমারনা পঞ্জাবগী কাপুরথালা জিলাগী ফাগৱারাদা ভর্চুএল ওইনা মেগা ফুদ পার্ক শঙ্গাখ্রে। শ্রী তোমারনা হায়খি ভারতকী লৌউ-শিংউগী থবক চাউখৎহনবদা পঞ্জাব অমসুং হরিয়াননা মরুওইবা থৌদাং লৌরি। হায়রিবা রাজ্য অনি অসিগী লৌমীশিংনা চোকথবা নাইদনা হোৎনবদগী,ভারতনা মশাগী ওক্নবা চীঞ্জাক পুথোকপা খক নত্তনা অহেনবা চীঞ্জাক পুথোকপা ঙম্লে। ফৌ অমসুং গেহু পুথোকপদা পঞ্জাবনা মাঙজিল থারি অদুবু লৈনুংগী ঈশিংগী চাং হন্থরকপদগী তোঙান-তোঙানবা মখলগী মহৈ-মরোংশিং থাবা দরকার ওইরে অমসুং পঞ্জাবকী লৌমীশিংনা খোঙথাং কয়া পায়খৎলে। লৌমীশিং চুনবা মমলদা য়োনবা ফংনবা অমসুং মরী লৈনবা সেক্তরশিং কান্নবা ফংনবা চীঞ্জাক শেম-শাবগী থবকশিংদা মিৎয়েং চঙগদবনি।
মেগা ফুদ পার্ক অসি লুপা করোর ১০৭.৮৩ চঙনা শাবনি অমসুং মসিগী পাক-চাউবনা লম একার ৫৫ হেল্লি। পার্ক অসিনা লৌমী ২৫০০০ কান্নবা পীগনি অমসুং মীওই ৫০০০ থবক ফংহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি। পার্ক অসিদা রো মেতরিয়েল/শাবা লোইরবা পোৎথোকশিং থমফমশিং(ইসক্বার মিতর ৩৯৪৪), সিলোশিং(মেত্রিক তন ২০০০০), কোল্দ স্তোরেজ(মেত্রিক তন ৩০০০), আই.ক্বিউ.এফ অমসুং দিপ ফ্রিজর(আই.ক্বিউ.এফ:পুং১দা এম.তি ২+দিপ ফ্রিজর: ২০০০ এম.তি) অমসুং অতোপ্পা চীঞ্জাক পুথোক্নবা খুদোংচাবশিং লৈরে।
শ্রী তোমারনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী লমজিং মখাদা লৌমীশিংগী য়াইফনবা সরকারনা লেপ্তনা থবক পায়খৎলি। মহৈ-মরোংশিংগী এম.এস.পি হেনগৎলে অমসুং অনৌবা এফ.পি.ও ১০,০০০ শেম্নবা স্কিম অমা সরকারনা হৌদোক্লে। লৌমীশিংদা সবসিদি পীরে অমসুং অপীকপা লৌমীশিংগী য়াইফনবা সরকারনা মিৎয়েং চঙলে। লৌমীশিং কান্নবা ফংনবা অমসুং থবক ফংনবগী খুদোংচাবশিং পীনবা চীঞ্জাক পুথোকপগী থবকশিং চাউখৎহন্নবা অত্মানির্ভর ভারতকী মখাদা লুপা করোর ১০,০০০গী ফন্দ লৈরে। হৌজিক ফাওবদা, মেগা ফুদ পার্ক ৩৭ অয়াবা পীখ্রে অমসুং পার্ক ২০ থবক হৌখ্রে।
শ্রী তোমারনা হায়খি লৌউ-শিংউগী থবক্তা থিজিনবগী অচৌবা থৌদাং লৈরি অমসুং লৈবাক অসিগী কান্নবা পুরক্নবা আই.সি.এ.আরনা পাক-চাউনা থিজিনবগী থবকশিং পায়খৎলি। থিজিনবগী মরী লৈনবা থবকশিংগী প্রোপোজেলশিং থারক্নবা মহাক্না পঞ্জাব সরকারদা খঙহনখি অমসুং হায়রিবা প্রোপোজেলশিং অদু কেন্দ্র সরকারনা থৱায় য়াওনা খন্নগনি হায়না থাজবা পীখি। মহাক্না হায়খি চীঞ্জাক পুথোকপগী থবকশিং চাউখৎহনবদা সুখজিৎ মেগা ফুদ পার্ক অসি মাইপাকপা অমগী খুদম ওইরগনি।
ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রিগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী রামেশ্বর তেলিনা হায়খি খ্বাইদগী নৌবা তেক্নোলোজিশিং অমসুং চীঞ্জাক পুথোক্নবগী খুদোংচাবশিংনা চানবা চীঞ্জাকশিং পৎতুনা মাঙবদগী হন্থহনবা ঙমগনি অমসুং লৌমীশিংনা চুনবা মমলদা য়োনবা য়াগনি।

Ministry of Food Processing Industries
Shri Narendra Singh Tomar inaugurates Mega Food Park in Punjab
Government of India has taken several initiatives for development of food processing sector: Narendra Singh Tomar
MFP to benefit 25000 farmers and generate employment for 5000 persons
Punjab and Haryana farmers have played significant role in making the country food-surplus
24 NOV 2020 1:53PM by PIB Delhi
Union Minister for Food Processing Industries, Agriculture and Farmers Welfare, Rural Development and Panchayati Raj today virtually inaugurated Mega Food Park (MFP) at Phagwara in Kapurthala district of Punjab. Shri Tomar said that Punjab and Haryana have significant role in development of agriculture sector of India. He added that due to untiring efforts of farmers of these two states, India is not only self reliant in food grains but is food surplus. He said that Punjab has been ahead in production of rice and wheat however, due to reduced ground water levels, diversification of crops is required for which Punjabfarmers have taken several steps. He said that food processing sector needs to be focussed upon so that farmers get fair prices and related sectors can also benefit.
This Mega Food Park is built at project cost of Rs 107.83 crores and spread over 55 acres of land. It is expected to benefit about 25000 farmers and likely to generate employment of about 5000 persons. It is equipped with Raw Material/Finished goods Warehouses (3944Sqm), Silos (20000 MT), Cold Storage (3000 MT), IQF & Deep Freezer (IQF: 2 MT/hr + Deep Freezer: 2000 MT) & other related food processing facilities.
Shri Tomar said that the Government is continuously working for welfare of farmers under leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi. He added that MSP of crops has been increased and Governent has started a scheme to create 10,000 new FPOs. Farmers are being given subsidy and Government is focussing on welfare of small farmers. A 10,000 crore fund has been created under Aatmanirbhar Bharat, for development of food processing sector which will benefit farmers and create employment opportunities. Till date, 37 MFPs have been sanctioned and 20 have already started functioning.
Shri Tomar highlighted that research has huge role to play in agriculture sector and ICAR has been doing great research which is benefitting the country. He asked Punjab Government to send proposals related to research and assured that Union Government would consider those proposals with all seriousness. Shri Tomar said that Sukhjit Mega Food Park would prove to be a milestone in the progress of food processing sector.
Shri Rameswar Teli, MoS, FPI said that latest technology and processing facilities will reduce wastage of food products and ensure fair prices for farmers.