কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
খরিফ মার্কেতিং সিজন ২০২০-২১গী মনুংদা পাঙথোকপা এম.এস.পি.গী থবক-থৌরমশিং
17 NOV 2020 5:07PM by PIB Imphal
হৌজিক চৎলিবা ২০২০-২১গী খারীফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.) সরকারনা ২০২০-২১গী খারীফ মহৈ-মরোং হান্ননা লৈখিবা এম.এস.পি. স্কীম অদুদা চৎনদুনা লৌমীদগী লৌরগনি।
২০২০-২১গী খারীফতগী লৌগদবা ফৌ লৌনরিবা স্তেত অমসুং য়ু.তি. হায়বদি পঞ্জাব, হারিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, তেলঙ্গানা, উত্তরাখন্দ, তামিল নাদু, চান্দিগর, জম্মু অমসুং কাশ্মির, কেরলা, গুজরাত অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ অসিগদী ১৬.১১.২০২০ ফাওবদা মেত্রিক তোন লাখ ২৮৪.১৮লৈদুনা মমাং চহিগী মান্নবা থাদা লৌখিবা মেত্রিক তোন লাখ ২৩৯.৬৯ অসিদগী হেন্দুনা চাংচৎতা ১৮.৫৬% ওইরি। হায়রিবা লৈরীবা অসিগী অপুনবা মেত্রিক তোন লাখ ২৮৪.১৮ অসিদা ঞ্জাব খক্তনা মেত্রিক তোন লাখ ১৯৮.৩৮ পীদুনা চাংদা ৬৯.৮১% ওইরি।
চাওরাক্না লৌমী লাখ ২৪.৩৯ রোম লুপা করোর ৫৩৬৩৫.৮১গী ওইবা শেনফম হৌজিক চৎলিবা কে.এম.এস. অসিনা কান্নবা পীরি।
মখা তানা স্তেতশিংনা হায়রকপগী মতুং ইন্না মেত্রিক তোন লাখ ৪৫.১০গী ২০২০গী খারীফ মার্কেতিং সিজন (কে.এম.এস.) ২০২০গী হৱাই অমসুং থাওমরু অসি স্তেতশিং হায়বদি তামিল নাদু, কর্নাতকা, মহারাস্ত্রা, তেলঙ্গানা, গুজরাত, হারিয়ানা, উত্তর প্রদেশ, ওরিশা, রাজস্থান অমসুং অন্ধ্র প্রদেশ অসিদগী প্রাইস সপ্পোর্ত স্কীম (পি.এস.এস.)দা লৌনবগী অয়াবা পীখ্রে। মখা তানা কোপ্রা মহৈ-মরোংগীদমক মেত্রিক তোন লাখ ১.২৩ অসি অন্ধ্রা প্রদেশ, কর্নাতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলাদগী লৌনবা কাইথখ্রে। অতোপ্পা স্তেত অমসুং য়ু.তি. শিংগীদমক ২০২০-২১ চহিগী ওইনা রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী থাগৎলকপা অপাম্বা য়েংলগা হৱাই, থাও মরু অমসুং কোপ্রাগীদমক পি.এস.এস.দা পীদনি।
১৬.১১.২০২০ ফাওবদা সরকারনা মখোয়গী নোদেল এজেন্সিগী খুত্থাংদা মুং, উরাদ, গ্রাউন্দনৎ অমসুং সোয়াবিন অসি এম.এস.পি. মমলদা লুপা করোর ৩১৭.৫৪গী মেত্রীক তোন ৫৮৮৬৭.৭৯ লৌদুনা তামিল নাদু, মহারাস্ত্রা, গুজরাত, হারিয়ানা অমসুং রাজস্থানগী লৌমী ৩৪৩৬১ কান্নবা পীদুনা মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা লৈখিবা মেত্রীক তোন ৩৩৯৭৬.৪৮ অসিদগী হেন্দুনা চাংদা ৭৩.২৬% ওইরি।
মসিগা মান্ননা ১৬.১১.২০২০ ফাওবদা কোপ্রা মেত্রীক তোন ৫০৮৯ অসি এম.এস.পি.গী মমলদা লুপা করোর ৫২.৪০ অসি কর্নাতকা অমসুং তামিল নাদুগী লৌমী ৩৯৬১দা কান্নবা পীদুনা মমাং চহিগী মেত্রীক তোন ২৯৩.৩৪ লৈখিবা অদুদগী হেন্দুনা চৎলি। কোপ্রা অমসুং উরাদকী ওইনা মপুং ওইনা পুথোক্লিবা স্তেতশিংদা মমল অসি এম.এস.পি.দগী হেন্দুনা লৈরি। হায়রিবা স্তেত অমসুং য়ু.তি.শিং অসিগী সরকারসিংনা খারীফকী হৱাই অমসুং থাও মরু অসি তঙাইফদনা চংদবা য়াদবশিং অসি শিন-লাংদুনা লৈরি।
এম.এস.পি.গী মমলদা লশিং মরু (কাপাস) অসি হারিয়ানা, রাজস্থান, মধ্য প্রদেশ, তেলঙ্গানা, অন্ধ্র প্রদেশ, মহারাস্ত্রা অমসুং গুজরাত স্তেত্তগী কাইদনা পীরি। ১৬.১১.২০২০ ফাওবদা লশিং বেল ১৪৯৮১৮৩ অসি লুপা করোর ৪২৮৫.৮৪গী ওইবা পীদুনা লৌমী ২৯৩৯০০দা কান্নবা পীখি।