লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
ভারত সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক লেপ্লি অমসুং লৌউ-শিংউ অসি মকোক থোংবা মরুওইবা ওইনা লৌরিঃ লৌউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার
এম.এস.পি.দা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং লৈবা মখা চৎথখিগনি
কেন্দ্রগী লৌউ-শিংউ মন্ত্রী অমসুং রেলৱে মন্ত্রী, কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রীনা নই দিল্লীদা পঞ্জাবকী ফার্মর ওর্গনাইজেসনগা ৱারী শানখ্রে
13 NOV 2020 6:20PM by PIB Imphal
লৌউ-শিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমার, রেলৱে মন্ত্রী শ্রী পিয়ুশ গোয়ল অমসুং কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী সোম প্রকাশনা নবেম্বর ১৩, ২০২০দা নই দিল্লীগী বিজ্ঞান ভবন্দা পঞ্জাবকী ফার্মর ওর্গনাইজেসনগী মীহুৎশিংগা ৱারী শনখ্রে।
অহানবদা, লৌউ-শিংউগী মন্ত্রীনা পঞ্জাবকী ফার্মর ওর্গনাইজেসনগী মীহুৎশিংবু তরাম্না ওকখি অমসুং লৌমীশিংবু মপাঙ্গল কলহন্নবগীদমক, লৌউ-শিংউগী লমদা পায়খৎখিবা রিফোর্মশিংগী মতাংদা খঙহনখি। ৱাফম অসিদা শাফু পীখি মদুদি খুঙ্গংগী শেন্মিৎলোন্দা ইনোৎ পীনবগীদমক ভারত সরকারগী খ্বাইদগী মকোক থোংবা মরুওইবা অসি লৌউ-শিংউতনা ওইরি। মহাক্না মখা তাখি মদুদি ‘আত্মনির্ভর ভারত’তা অখন্ননা মিৎয়েং চংবগা লোইননা সরকারনা লৌমীশিংগী য়াইফনবা পাম্বৈ কয়া পুথোক্লি। অনৌবা ফার্ম এক্তনা শুপ্নগী লৌমীশিংদা কান্নবা মমলদা মখোয়গী পোৎথোক য়োন্নবা মনীং তম্বা ফংহনবতা নত্তনা লৌমীশিংগী কান্নবশিংদা ঙাক-শেল ফংহনগনি।
ৱারী শানবা অদুদা, মন্ত্রীনা ফার্মর ওর্গনাইজেসনগী মীহুৎশিংদা মসিসু খঙহনখি মদুদি এম.এস.পি.দা লৌউ-শিংউগী পোৎথোকশিং লৈবা অমদি মন্দীগী সিস্তেম হান্নগুম্না অদুম্মক মখা চৎথখিগনি। অনৌবা ফার্ম এক্তনা লৌমীশিংদা হেন্না ফবা সর্বিসশিং ফংহন্নবা মন্দীশিংদা ইনোৎ হাপকনি।
ফার্মর য়ুনিয়নগী মীহুৎশিংনা অনৌবা ফার্ম এক্ততা মখোয়গী ৱাখল্লোন ফোংদোকখি।
লৌমীশিংগী মীহুৎশিংদা সরকারনা লৌমীশিংগী চাগা হেনগৎনবা অমসুং খুঙ্গংগী লমদমদা নহাশিংগীদমক থবক পীবগী খুদোংচাবা লৈহন্নবা এগ্রিকলচরেল ইনফ্রাস্ত্রকচর ফন্দ লোইননা ১০,০০০ ফার্মর প্রদ্যুসর ওর্গনাইজেসন শেম্বা য়াওনা অনৌবা খোংথাং কয়াগী মতাংদা খঙহনখি।
ৱারী শানবা অদুদা লৌমীগী য়াইফ-থৌরাংগা মরী লৈনবা তোঙান তোঙানবা ৱাফমশিংদা পাক খন্নখি। থাজবা অসিসু পীখি মদুদি ভারত সরকারনা লৌমীশিংগী কান্নবদা ঙাক-শেল পীনবগীদমক মতম পুম্বদা লেপ্লি লোইননা লৌমীশিংগী য়াইফনবগীদমক ৱারী শাননবা ভারত সরকারগী থোঙ মতম চুপ্পা হাংদুনা থম্লি। ৱারী ৱাতাই অদু ইং-তপ্না পাংথোকখি অমসুং নাকল অনিমক্না মখা তানা ৱারী শনবা হায়না য়ানখি।

Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Government of India is committed to the welfare of Farmers and Agriculture is it's top priority - Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar
Procurement of Farm Produce on MSP will continue
Union Agriculture Minister and Minister of Railways, Consumer affairs, Food and Public Distribution interact with representatives of Farmers Organizations from Punjab in New Delhi
13 NOV 2020 6:20PM by PIB Delhi
The Agriculture Minister Shri Narendra Singh Tomar, Minister of Railways Shri Piyush Goyal and Shri Som Prakash MOS Ministry of Commerce & Industries interacted with the representatives of Farmers Organizations of Punjab on 13th November, 2020 in Vigyan Bhavan, New Delhi.
At the outset, the Agriculture Minister cordially welcomed the representatives of Farmers Organizations of Punjab and briefed about the reforms made in the agriculture sector to empower the farmers. It was emphasized that agriculture is always on the top priority for Government of India to boost rural economy. He mentioned that the Government is taking several measures for the welfare of farmers with a specific focus on ‘Aatmnirbhar Bharat’. The new Farm Acts would not only provide freedom of choice to the farmers to sell their produce at remunerative price but also safeguard the interest of farmers.
During the interaction, the Ministers also informed the representatives of farmer Organizations that procurement of farm produce on MSP and the Mandi system will continue as before. The new Farm Act will encourage Mandis to provide better services to the farmers.
The representatives of the farmers’ unions expressed their views on new Farm Acts.
The farmer’s representatives were also apprised with other initiatives taken by the Government such as Agriculture Infrastructure Fund and formation of 10,000 Farmer Producer Organizations aiming towards income enhancement of farmers and creating employment opportunities for youth in rural areas.
During the interaction various issues related to farmer’s welfare were discussed at length. It was assured that the Government of India is always committed to protect the interest of farmers and is always open for discussions for the welfare of farmers. The talks were held in a cordial atmosphere and both sides agreed to continue to hold further discussions.