সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
এস্ত্রোনোমীদা বৈজ্ঞানিক অমদি তেক্নিকেলগী তেংবাংশিং পীনবা হেনগৎহন্নবা ভারত অমসুং স্পেনগী মরক্তা মেমোরেন্দম ওফ অন্দর্স্তেন্দিংগী খুৎয়েক পীনবদা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলনা অয়াবা পীখ্রে
04 NOV 2020 3:38PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী মন্দলদা ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ এস্ত্রোফিজিক্স (আই.আই.এ.), বেঙ্গলুরু অমসুং ইন্সতিত্যুতো দে এস্ত্রোফিজিকা দে কেনরিয়া (আই.এ.সি.) অমসুং গ্রান্দেকান, এস.এ. (জি.তি.সি.), স্পেনগী মরক্তা এস্ত্রোনোমীদা বৈজ্ঞানিক্কী অমদি তেংবাং পীনবা অসি ফগৎহন্নবগীদমক্তা মোমোরেন্দম ওফ অন্দর্সতেন্দিংগী খুৎয়েক পীনবা অসিগী মতাংদা খঙহনখ্রে।
মসিগী ওম.ও.য়ু. অসিদা পায়খৎখ্রিবা থবকশিং অসি (i) অনৌবা বৈজ্ঞানিক ওইবা রিজল্তশিং; (ii) অনৌবা তেক্নোলোজীশিং; (iii) বৈজ্ঞানিক ওইবা মওংদা ৱারী-ৱাতাই শানবা অমদি ত্রেনিংদগী কেপাসিতী বিল্দিং হেনগৎহনবা; (iv) অপুনবা বৈজ্ঞানিক প্রোজেক্তশিংনচিংবা।
এম.ও.য়ু. অসিগী মখাদা অপুনবা রিসর্চ প্রোজেক্তশিং, ত্রেনিং প্রোগ্রামশিং, কনফরেন্স, সেমিনারনচিংবশিং অসি মহৈগী থাক নীংথিনা লৈরবা বৈজ্ঞানিকশিং, মহৈরোয়শিং অমসুং তেক্নোলোজিস্তশিংগীদমক্তা হাংদোক্লগনি অমদি বৈজ্ঞানিক্কী ওইবা মেরিৎ অমদি এক্সপরিএন্সতা য়ুম্ফম ওইবখক্তদা য়েংলগা শৌগৎকনি। সেগ্মেন্তেদ তেলেস্কোপ তেক্নোলোজীশিং শেমগৎপগা লোয়ননা রোবোতিক তেলোস্কোপশিং শেমগৎকনি অমদি অতৈ তুংগী অফবা মরুওইবা তেংবাংশিং পীনগনি।