আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
ৱেস্ত সেন্ত্রেল বে ওফ বেঙ্গলদা লৈরম্বা দিপ্রেসন অদু নোংচুপ-অৱাংনোংচুপলোমদা চৎখ্রে অমসুং ভিশখপতনমগী খানোংপোকলোমদা কি.মি.৩৩০, ককিনাদা(আন্ধ্র প্রদেশ)গী নোংপোক-খানোংপোক লোমদা কি.মি.৩৭০ অমসুং নরসাপুর(আন্ধ্র প্রদেশ)কী নোংপোক-খানোংপোকলোমদা কি.মি.৪০০রোম চৎলগা লৈবা মফমদা সেন্তর ওইদুনা লৈখ্রে
মথংগী পুং ২৪ অসিদা মখাতানা দীপ দিপ্রেসন্দা চাওথোরকপা য়ানা লৈরি
ওরিশাগী খা থংবদা লৈরিবা তোখায় তাবা মফমশিং অমসুং ছত্তিশগরগা থংনরিবা মফমশিং, তেলঙ্গনা, রয়ালাসীমা, কর্নতকা, কেরলাগী অৱাং থংবা শরুক অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র মপানশিংদা অকনবা নোং চুবা য়াই
তোখায় তাবা মফমশিং আন্ধ্র প্রদেশকী অৱাং থংবা সমুদ্র মপান অমসুং অৱাং থংবা কেরলা অমসুং কর্নতকাগী সমুদ্র মপানগা নক্নবশিংদা ওক্তোবরগী তাং ১২দা কা হেন্না কনবা নোং(নোংমদা সেন্তিমীতর ২০দগী হেন্না) চুবা য়াই
11 OCT 2020 9:08PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত(আই.এম.দি.)গী সাইক্লোন ৱার্নিং দিভিজনগী মতুং ইন্না:
ৱেস্তসেন্ত্রেল বে ওফ বেঙ্গলদা লৈরম্বা দিপ্রেসন অদু মমাংগী হৌখিবা পুং ৬ অসিদা পুংদা কি.মি.০৭গী খোঙজেলদা শিৎতুনা নোংচুপ-অৱাংনোংচুপলোমদা চৎখ্রে অমসুং ভিশখপতনমগী খানোংপোকলোমদা কি.মি.৩৩০, ককিনাদা(আন্ধ্র প্রদেশ)গী নোংপোক-খানোংপোক লোমদা কি.মি.৩৭০ অমসুং নরসাপুর(আন্ধ্র প্রদেশ)কী নোংপোক-খানোংপোকলোমদা কি.মি.৪০০রোম চৎলগা লৈবা লেতিচুদ ১৫.৫°N অমসুং লোঙ্গিচুদ ৮৫.৪°E অসিদা ঙসি ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১ অসিদা আই.এস.তি. পুং ১৭৩০দা সেন্তর ওইদুনা লৈখ্রে৷ মথংগী পুং ২৪ অসিদা মখাতানা দীপ দিপ্রেসন্দা চাওথোরকপা য়ানা লৈরি৷
মসি নোংচুপ-অৱাংনোংচুপলোমদা চৎপা য়ানা লৈরি অমসুং ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১২গী নুমিদাংগী মতমদা নরসাপুর অমসুং ভিশখপতনমগী মরক্তা লৈরিবা অৱাং থংবা আন্ধ্র প্রদেশ সমুদ্র মপান ফাওনা চৎপা য়ানা লৈরি৷
নুমিৎ/মতম(আই.এস.তি.)
মফম
(লেতিচুদ 0N/ লোঙ্গিচুদ 0E)
মেক্সিমম সস্তেন্দ সর্ফেস
নুংশিৎকী খোঙজেল (পুং অমদা কি.মি.)
সাইক্লোনিক দিস্তরভেন্সকী কেতিগোরী
১১.১০.২০/১৭৩০
১৫.৫/৮৫.৪
৪৫-৫৫দগী ৬৫ ফাওবা
দিপ্রেসন
১২.১০.২০/০৫৩০
১৫.৯/৮৪.৩
৫০-৬০দগী ৭০ ফাওবা
দীপ দিপ্রেসন
১২.১০.২০/১৭৩০
১৬.২/৮৩.১
৫৫-৬৫দগী ৭৫ ফাওবা
দীপ দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/০৫৩০
১৬.৬/৮১.৫
৪৫-৫৫দগী ৬৫ ফাওবা
দিপ্রেসন
১৩.১০.২০/১৭৩০
১৭.০/৮০.১
২৫-৩৫দগী ৪৫ ফাওবা
ৱেল মার্ক লো
ৱাংনিংশিং:
(i) নোং চুবগী ৱার্নিং
• মফম অয়ামবদা নোং য়াম্না কন্দনা অমসুং ময়াই ওইরপ ওইনা চুবা য়াই অমসুং তোখায় তাবা মফমশিং তেলঙ্গনা, রয়ালাসীমা, কর্নতকাগী অৱাং থংবা লৈবাক মনুংদা অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র মপানশিংদা অকনবা নোং চুবা য়াই অমসুং ওরিশাগী খা থংবা মফমশিং, কর্নতকাগী সমুদ্র মপান অমসুং খা থংবা লৈবাক মনুংদা, মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, মরাথ্বদা অমসুং কেরলাগী তোখায় তাবা মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১দা নোং কন্না চুবা য়াই৷
• মফম অয়ামবদা নোং য়াম্না কন্দনা অমসুং ময়াই ওইরপ ওইনা নোং চুবা য়াই অমসুং ওরিশাগী খা থংবদা অমসুং ছত্তিশগরগা থংনরিবা মফমশিং, তেলঙ্গনা, রয়ালাসীমা, কর্নতকা, কেরলাগী অৱাং থংবা শরুক অমসুং আন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র মপানশিংদা লৈরিবা তোখায় তাবা মফমশিং অকনবা নোং চুবা য়াই অমসুং মধ্য প্রদেশ, মহারাস্ত্রা, মরাথ্বদা অমসুং ভিদর্ভাগী তোখায় তাবা মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১২দা অকনবা নোং চুরবা য়াই৷ আন্ধ্র প্রদেশকী অৱাং থংবা সমুদ্র মপান, কেরলাগী অৱাং থংবা শরুক অমসুং কর্নতকাগী সমুদ্র মপান্দা লৈরিবা তোখায় তাবা মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১২দা য়াম্না শাথিনা কনবা নোং চুরবা য়াই৷
• মফম অয়ামবদা নোং য়াম্না কন্দনা অমসুং ময়াই ওইরপ ওইনা নোং চুবা য়াই অমসুং তেলঙ্গনা, কর্নতকাগী অৱাং থংবা লৈবাক মনুং, মধ্য, মহারাস্ত্রা অমসুং মরাথ্বদাগী তোখায় তাবা মফমশিংদা অকনবা নোং চুরবা য়াই অমসুং ওরিশাগী খা থংবা মফমশিংদা লৈরিবা তোখায় তাবা মফমশিং, আন্ধ্র প্রদেশকী সমুদ্র মপান, রয়ালাসীমা, কর্নতকাগী সমুদ্র মপান অমসুং ভিদরভাগী মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১৩দা অকনবা নোং চুরবা য়াই৷
(ii) নুংশিৎকী ৱার্নিং
• ৱেস্ত সেন্ত্রেল অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী খানোংচুপ থংবা মফমশিং অমসুং ওরিশা-আন্ধ্র প্রদেশ-তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা নুংশিংকী খোঙজেল পুংদা কি.মি.৪৫-৫৫ শিৎপদগী পুংদা কি.মি.৬৫ য়ৌনা শিৎলগনি অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী অৱাংনোংচুপ থংবা শরুক্তা ওক্তোবরগী তাং ১১দা পুংদা কি.মি.৪০-৫০ শিৎপদগী পুংদা কি.মি. ৬০ ফাওবা য়ৌনা শিৎলগনি৷
• ৱেস্ত সেন্ত্রেল বে ওফ বেঙ্গলগ অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা নুংশিংকী খোঙজেল পুংদা কি.মি.৫৫-৬৫ শিৎপদগী পুংদা কি.মি.৭৫ য়ৌনা শিৎলগনি অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী অৱাংনোংচুপ থংবা মফমশিং অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী খানোংচুপ থংবা মফমশিংদা অমসুং ওরিশা-তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১২দা নুংশিংকী খোঙজেল পুংদা কি.মি.৫০-৬০ শিৎপদগী পুংদা কি.মি.৭০ য়ৌনা শিৎলগনি৷
• গল্ফ ওফ মন্নরদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১,১২ অমসুং ১৩দা নুংশিংকী খোঙজেল পুংদা কি.মি.৪৫-৫৫ শিৎপদগী পুংদা কি.মি.৬৫ য়ৌনা শিৎলবা য়ানা লৈরি৷
(iii) সমুদ্রগী ফিভম
• ৱেস্ত সেন্ত্রেল অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী তাইনবা মফমশিং, বে ওফ বেঙ্গলগী খানোংচুপ থংবা মফমশিং অমসুং ওরিশা-আন্ধ্র প্রদেশ-তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১ অমসুং ১২দা অমসুং গল্ফ ওফ মন্নরদনা ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১ অমসুং ১৩দা সমুদ্রগী ফিভম খরা কন্না ইথক ইপোম নাইরগনি৷
(iv) ঙামীশিংদা পীবা ৱার্নিং
২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১ অমসুং ১২দা বে ওফ বেঙ্গলগী ৱেস্ত সেন্ত্রেল, অৱাং নোংচুপ অমসুং খানোংচুপ থংবা মাইকৈ অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ-ওরিশা-তামিল নাদু অমসুং পুদুচেরীগী সমুদ্র মপানগী মফমশিংদা অমসুং ২০২০গী ওক্তোবরগী তাং ১১-১৩দা গল্ফ ওফ মন্নরদা ঙামীশিং চৎতনবা হায়খ্রে৷
লোকেসন স্পিসিফিক ফোর্কাস্ত অমসুং ৱার্নিংগীদমক মৌশম এপ, এগ্রোমেত এদভাইজরীগীদমক মেঘদূত এপ অমসুং নোং খাকপগী ৱার্নিংগীদমক দামিনি এপ দাউনলোদ তৌবিয়ু৷

Ministry of Earth Sciences
Depression over Westcentral Bay of Bengal moved west-northwestwards and lay centred about 330 km southeast of Vishakhapatnam, 370 km east-southeast of Kakinada (Andhra Pradesh) and 400 km east-southeast of Narsapur (Andhra Pradesh)
It is very likely to intensify further into a Deep Depression during next 24 hours
Heavy to very heavy falls at isolated places likely to occur over south Odisha & adjoining Chhattisgarh, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema, Karnataka & north Kerala
Extremely heavy rainfall (more than 20 cm per day) is also likely at isolated places over north coastal Andhra Pradesh and also over north Kerala and adjoining coastal Karnataka on 12th October
11 OCT 2020 9:08PM by PIB Delhi
According to the Cyclone Warning Division of the India Meteorological Department (IMD):
The Depressionover Westcentral Bay of Bengalmoved west-northwestwards with a speed of 07 kmph during past 06 hoursand lay centred at 1730 hrs IST of today, the 11thOctober, 2020 near latitude 15.5°N and longitude 85.4°E, about 330 km southeast of Vishakhapatnam, 370 km east-southeast of Kakinada (Andhra Pradesh) and 400 km east-southeast of Narsapur (Andhra Pradesh). It is very likely to intensify further into a Deep Depression during next 24 hours.
It is very likely to move west-northwestwards and cross north Andhra Pradesh coast between Narsapur & Vishakhapatnam during 12th October 2020 night.
Forecast track and intensity are given in the following table:
Date/Time(IST)
Position
(Lat. 0N/ long. 0E)
Maximum sustained surface
wind speed (Kmph)
Category of cyclonic disturbance
11.10.20/1730
15.5/85.4
45-55 gusting to 65
Depression
12.10.20/0530
15.9/84.3
50-60 gusting to 70
Deep Depression
12.10.20/1730
16.2/83.1
55-65 gusting to 75
Deep Depression
13.10.20/0530
16.6/81.5
45-55 gusting to 65
Depression
13.10.20/1730
17.0/80.1
25-35 gusting to 45
Well Marked Low
Warnings:
(i) Rainfall warning
• Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at isolated places likely to occur over coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema and north interior Karnataka and heavy falls at isolated places over south Odisha, coastal & south Interior Karnataka, Madhya Maharashtra, Marathwada and Kerala on 11th October 2020.
• Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at isolated places likely to occur over south Odisha& adjoining Chhattisgarh, coastal Andhra Pradesh, Telangana, Rayalaseema, Karnataka & north Kerala and heavy falls at isolated places over Madhya Maharashtra, Marathwada and Vidarbha on 12th October 2020.Extremely heavy rainfall (>20 cm per day) is also likely at isolated places over north coastal Andhra Pradesh and also over north Kerala and adjoining coastal Karnataka on 12th October.
• Light to moderate rainfall at most places with heavy to very heavy falls at isolated places likely to occur over Telangana, north interior Karnataka, Madhya Maharashtra &Marathwada and heavy falls at isolated places over south Odisha, coastal Andhra Pradesh, Rayalaseema, coastal Karnataka and Vidarbha on 13th October 2020.
(ii) Wind warning
• Squally wind speed reaching 45-55 kmph gusting to 65 kmph would prevail over west central & adjoining southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts & 40-50 kmph gusting to 60 kmph over northwest Bay of Bengal on 11th October.
• Squally wind speed would increase becoming 55-65 kmph gusting to 75 kmph over west central Bay of Bengal and along & off Andhra Pradesh coast and 50-60 kmph gusting to 70 kmph over adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha- Tamil Nadu & Puducherry coasts on 12th October 2020.
• Squally winds, speed reaching 45-55 kmphgusting to 65 kmph are also likely to prevail over Gulf of Mannar on 11th, 12th& 13th October 2020.
(iii) Sea condition
• Sea condition will be rough to very rough over westcentral & adjoining northwest Bay of Bengal, southwest Bay of Bengal and along & off Odisha-Andhra Pradesh-Tamil Nadu & Puducherry coasts on 11th& 12th October 2020 and over Gulf of Mannar during 11th- 13th October 2020.
(iv) Fishermen Warning
Fishermen are advised not to venture intowestcentral , northwest & southwest Bay of Bengal, and along & off Andhra Pradesh-Odisha-Tamil Nadu & Puducherry coasts on 11th& 12th October 2020 and over Gulf of Mannar during 11th-13th October 2020.
Kindly download MAUSAM APP for location specific forecast & warning, MEGHDOOT APP for Agromet advisory and DAMINI APP for Lightning Warning.