কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওগস্ত, ২০২০গী ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী ইন্দেক্স (বেজ: ২০১১-১২=১০০)
30 SEP 2020 5:00PM by PIB Imphal
প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তর্নেল ত্রেদকী বিভাগকী ইকোনোমিক এদভাইজরগী লোয়শঙনা ২০২০গী অগস্ত থাগী ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইনদেক্স ফোঙখ্রে।
২. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী অপুনবা ইনদেক্স অসি ২০২০গী অগস্ত থাদা ১১৭.৭ ওইখি, মসি ২০১৯গী অগস্তকী ইন্দেক্সকা চাংদম্নবদা চাদা ৮.৫ (প্রোবিজনেল) হন্থরকখি।২০২অগস্ত ফাওবগী মসিগী অপুনবা গ্রোথ অসি (-) ১৭.৮% ওইখি।
৩. ২০২০গী মেগী ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইন্দেক্সকী অরোইবা ওইনা লৈখিবা গ্রোৎকী চাং অদু (-) ২১.৪%দা শেমদোকখি।ইন্দস্ত্রী করোর নিপান অসিদা ইন্দস্ত্রীএল প্রদক্সন (আই.আই.পি.)গী ইন্দেক্সতা য়াওবা পোৎলমগী ৱেৎকী চাদা ৪০.২৭ ওইরি। চহিগী/থাগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী চাংগী অকুপ্পা মরোল অদু এনেক্সরদা পীরি।
৪. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী (অপুনবগী) গ্রোথকী চাংগী ইন্দেক্স অদু গ্রাফতা তাক্লি:
৫. ইন্দস্ত্রী করোর নিপানগী ইন্দেক্সকী শমলপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
কোয়লা - কোয়লা পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১০.৩৩) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ৩.৬ হেনগৎখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১০.২ হন্থখি।
ক্রুদ ওইল - ক্রুদ ওইল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৮.৯৮) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ৬.৩ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৬.১ হন্থখি।
নেচরেল গ্যাস - নেচরেল গ্যাস পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৬.৮৮) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ৯.৫ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১৩.৭ হন্থখি।
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং - রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ২৮.০৪) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ১৯.১ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১৭.৫ হন্থখি।
হারশিং - হারশিং পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ২.৬৩) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ৭.৩ হেনগৎখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৪.৭ হেনগৎখ্রে।
স্তীল - স্তীল পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১৭.৯২) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ৬.৩ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ৩৩.০ হন্থখ্রে।
সিমেন্ত - সিমেন্ত পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ৫.৩৭) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ১৪.৬ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ২৯.১ হন্থখ্রে।
ইলেক্ত্রিসিতী - ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপা (ৱেৎ: চাদা ১৯.৮৫) অসি ২০১৯গী অগস্তদগী ২০২০গী অগস্ততা চাদা ২.৭ হন্থখ্রে। মমাংগী চহিগী মতম অসিদা ওইখিবা অদুগা য়েংনবদা ২০২০-২১গী এপ্রিলদগী অগস্তকী মনুংদা অপুনবগী ইন্দেক্সতা চাদা ১০.৫ হন্থখ্রে।
খঙজিনগদবা ১: জুন. ২০২০, জুলাই, ২০২০ অমসুং অগস্ত, ২০২০গী দেতা অসি প্রোবোজনেলনি।
খঙজিনগদবা ২: ২০১৪গী এপ্রিলদগী হৌরগা রিন্যুএবল সোর্সেসকী ইলেক্ত্রিসিতী পুথোকপগী দেতাসু য়াওহনখ্রে।
খঙজিনগদবা ৩: মথক্তা পীরিবা ইন্দস্ত্রী-ইন্দস্ত্রীগী ৱেৎশিং অসি আই.আই.পি.দগী লাকপা ইন্দস্ত্রী অমমমগী ৱেৎ অদুনা অমসুং প্রো রতা গী ব্লোন অপকী অপুনবা আই.সি.আই.গী ৱেৎ অসি ১০০গা মান্নৈ।
খঙজিনগদবা ৪: মার্চ ২০১৯দগী হৌরগা শাবা লোবরবা স্তীল পুথোকপগী মনুংদা লৈবা আইতেম ‘কোল্দ রোল (সি.আর.) কোইলস”কী মঅদা হোৎ রোল পিকল্দ এন্দ ওইল্দ (ঐচ.আর.পি.ও.) কৌবা অনৌবা স্তীলগী পোত্থোক অমা হাপচিনখ্রে।
খঙজিনগদবা ৫: সেপ্তেম্বর, ২০২০গী ইন্দেক্স অসি ওক্তোবর ২৯, ২০২০গী শগোলশেল নুমিৎতা ফোঙগনি।
এনেক্সর
ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী চাং
বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০
‌ইন্দেক্স
সেক্তর
ৱেৎ
২০১২-১৩
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
এপ্রিল-অগস্ত ২০১৯-২০
এপ্রিল-অগস্ত ২০২০-২১
কোয়লা
১০.৩৩৩৫
১০৩.২
১০৪.২
১১২.৬
১১৮.০
১২১.৮
১২৪.৯
১৩৪.১
১৩৩.৬
১১৪.৯
১০৩.২
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
৯৯.৪
৯৯.২
৯৮.৪
৯৭.০
৯৪.৫
৯৩.৭
৮৯.৮
৮৪.৫
৮৬.৫
৮১.২
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
৮৫.৬
৭৪.৫
৭০.৫
৬৭.২
৬৬.৫
৬৮.৪
৬৯.০
৬৫.১
৬৭.৪
৫৮.২
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
২৮.০৩৭৬
১০৭.২
১০৮.৬
১০৮.৮
১১৪.১
১১৯.৭
১২৫.২
১২৯.১
১২৯.৪
১২৭.৮
১০৫.৫
হারশিং
২.৬২৭৬
৯৬.৭
৯৮.১
৯৯.৪
১০৬.৪
১০৬.৬
১০৬.৬
১০৭.০
১০৯.৮
১০৫.৭
১১০.৬
স্তীল
১৭.৯১৬৬
১০৭.৯
১১৫.৮
১২১.৭
১২০.২
১৩৩.১
১৪০.৫
১৪৭.৭
১৫২.৬
১৫৫.৮
১০৪.৪
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
১০৭.৫
১১১.৫
১১৮.১
১২৩.৫
১২২.০
১২৯.৭
১৪৭.০
১৪৫.৭
১৪৪.৮
১০২.৭
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
১০৪.০
১১০.৩
১২৬.৬
১৩৩.৮
১৪১.৬
১৪৯.২
১৫৬.৯
১৫৮.৪
১৬৯.৯
১৫২.০
অপুনবা ইন্দেক্স
১০০.০০০০
১০৩.৮
১০৬.৫
১১১.৭
১১৫.১
১২০.৫
১২৫.৭
১৩১.২
১৩১.৬
১৩২.৩
১০৮.৮
গ্রোথকী চাং (চাদা)
সেক্তর
ৱেৎ
২০১২-১৩
২০১৩-১৪
২০১৪-১৫
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
এপ্রিল-অগস্ত ২০১৯-২০
এপ্রিল-অগস্ত ২০২০-২১
কোয়লা
১০.৩৩৩৫
৩.২
১.০
৮.০
৪.৮
৩.২
২.৬
৭.৪
-০.৪
-০.২
-১০.২
ক্রুদ ওইল
৮.৯৮৩৩
-০.৬
-০.২
-০.৯
-১.৪
-২.৫
-০.৯
-৪.১
-৫.৯
-৬.১
-৬.১
নেচরেল গ্যাস
৬.৮৭৬৮
-১৪.৪
-১২.৯
-৫.৩
-৪.৭
-১.০
২.৯
০.৮
-৫.৬
-১.৫
-১৩.৭
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
২৮.০৩৭৬
৭.২
১.৪
০.২
৪.৯
৪.৯
৪.৬
৩.১
০.২
-১.১
-১৭.৫
হারশিং
২.৬২৭৬
-৩.৩
১.৫
১.৩
৭.০
০.২
০.০৩
০.৩
২.৭
০.৩
৪.৬
স্তীল
১৭.৯১৬৬
৭.৯
৭.৩
৫.১
-১.৩
১০.৭
৫.৬
৫.১
৩.৪
৯.৮
-৩৩.০
সিমেন্ত
৫.৩৭২০
৭.৫
৩.৭
৫.৯
৪.৬
-১.২
৬.৩
১৩.৩
-০.৯
১.২
-২৯.১
ইলেক্ত্রিসিতী
১৯.৮৫৩০
৪.০
৬.১
১৪.৮
৫.৭
৫.৮
৫.৩
৫.২
০.৯
৫.২
-১০.৫
অপুনবা ইন্দেক্স
১০০.০০০০
৩.৮
২.৬
৪.৯
৩.০
৪.৮
৪.৩
৪.৪
০.৪
২.৫
-১৭.৮
ইন্দস্ত্রী করোর নিপালগী পর্ফোর্মেন্স
চহিগী ইন্দেক্স অমসুং গ্রোথকী চাং
বেজ ইয়র: ২০১১-১২=১০০
‌ইন্দেক্স
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
হারশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
অগস্ত-১৯
৯৪.৮
৮৬.৬
৬৭.৪
১৩১.০
১১২.৬
১৫০.০
১২৭.৭
১৬৫.৭
১২৮.৫
সেপ্ত-১৯
৮৭.৩
৮৩.৪
৬৪.৩
১১৭.৫
১১৩.৯
১৪১.২
১৩১.৩
১৫৮.৭
১২০.৭
ওক্তো-১৯
১০৯.৬
৮৬.৩
৬৬.৩
১৩৪.২
১১৫.৫
১৪৯.৫
১৩৭.০
১৪৫.৮
১২৭.৪
নোভ-১৯
১৩৩.৬
৮২.৪
৬৪.৪
১৩৩.০
১১৬.৭
১৫৪.৯
১৪২.৪
১৩৯.৯
১২৯.২
দিসেম্ব-১৯
১৫২.৯
৮৩.৫
৬৫.৫
১৩০.৫
১২০.৫
১৬৫.২
১৫৯.২
১৫০.২
১৩৫.৫
জানু-২০
১৬৪.৭
৮৫.০
৬৫.৩
১৩৪.৪
১১৬.৫
১৫৫.৪
১৬৪.১
১৫৫.৬
১৩৭.৪
ফেব-২০
১৭১.১
৭৫.৬
৫৮.৩
১২৮.৯
১০৭.৮
১৫২.৯
১৬০.৭
১৫৩.৬
১৩৪.০
মার্চ-২০
২০৯.৭
৮৫.০
৬০.১
১৩৫.৩
৯৮.৩
১৩৩.২
১২৯.৮
১৪৬.৯
১৩৪.০
এপ্রিল-২০
১০৩.৭
৮০.২
৫৩.৩
৯৪.২
৮৫.০
২৬.৯
২২.৫
১২৫.৬
৮১.২
মে-২০
১০৯.৪
৮২.০
৫৭.২
১০২.০
১১৩.৪
৯৬.৪
১১৭.৩
১৫০.৬
১০৭.৭
জুন-২০
১০৪.৩
৭৯.৬
৫৮.১
১১০.৬
১১৪.৬
১১৮.৮
১৩৭.৮
১৫৬.২
১১৫.৬
জুলাই-২০
১০০.৩
৮৩.০
৬১.২
১১৪.৫
১১৯.৪
১৩৯.২
১২৬.৮
১৬৬.৩
১২২.০
অগস্ত-২০
৯৮.২
৮১.২
৬১.০
১০৫.৯
১২০.৮
১৪০.৬
১০৯.০
১৬১.২
১১৭.৬
গ্রোথকী চাং (চাদা)
সেক্তর
কোয়লা
ক্রুদ ওইল
নেচরেল গ্যাস
রিফাইনরীগী পোত্থোকশিং
হারশিং
স্তীল
সিমেন্ত
ইলেক্ত্রিসিতী
অপুনবা ইন্দেক্স
ৱেৎ
১০.৩৩৩৫
৮.৯৮৩৩
৬.৮৭৬৮
২৮.০৩৭৬
২.৬২৭৬
১৭.৯১৬৬
৫.৩৭২০
১৯.৮৫৩০
১০০.০০০০
অগস্ত-১৯
-৮.৬
-৫.৪
-৩.৯
২.৬
২.৯
৩.৮
-৫.১
-০.৯
-০.২
সেপ্ত-১৯
-২০.৫
-৫.৪
-৪.৯
-৬.৬
৫.৪
-১.৪
-২.০
-২.৬
-৫.১
ওক্তো-১৯
-১৭.৬
-৫.১
-৫.৬
০.৪
১১.৮
-০.৫
-৭.৭
-১২.২
-৫.৫
নোভ-১৯
-৩.৫
-৬.০
-৬.৪
৩.১
১৩.৬
৭.০
৪.৩
-৪.৯
০.৭
দিসেম্ব-১৯
৬.১
-৭.৪
-৯.২
৩.০
১০.২
৮.৭
৫.৫
০.০
৩.১
জানু-২০
৮.০
-৫.৩
-৯.০
১.৯
-০.১
১.৬
৫.১
৩.২
২.২
ফেব-২০
১১.৩
-৬.৪
-৯.৬
৭.৪
২.৯
২.৯
৭.৮
১১.৫
৬.৪
মার্চ-২০
৪.০
-৫.৫
-১৫.১
-০.৫
-১১.৯
-২১.৯
-২৫.১
-৮.২
-৮.৬
এপ্রিল-২০
-১৫.৫
-৬.৪
-১৯.৯
-২৪.২
-৪.৫
-৮২.৮
-৮৫.২
-২২.৯
-৩৭.৯
মে-২০
-১৪.০
-৭.১
-১৬.৮
-২১.৩
৭.৫
-৪০.৪
-২১.৪
-১৪.৮
-২১.৪
জুন-২০
-১৫.৫
-৬.০
-১২.০
-৮.৯
৪.২
-২৫.৪
-৬.৮
-১০.০
-১২.৯
জুলাই-২০
-৫.৭
-৪.৯
-১০.২
-১৩.৯
৬.৯
-৮.৩
-১৩.৫
-২.৫
-৮.০
অগস্ত-২০
৩.৬
-৬.৩
-৯.৫
-১৯.১
৭.৩
-৬.৩
-১৪.৬
-২.৭
-৮.৫

Ministry of Commerce & Industry
Index of Eight Core Industries (Base: 2011-12=100) for August, 2020
30 SEP 2020 5:00PM by PIB Delhi
The Office of Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing Index of Eight Core Industries for the Month of August, 2020.
2. The combined Index of Eight Core Industries stood at 117.6 in August, 2020, which declined by 8.5 (provisional) per cent as compared to the Index of August, 2019. Its cumulative growth during April to August, 2020-21 has been (-) 17.8 %.
3. Final growth rate of Index of Eight Core Industries for May’2020 is revised to (-) 21.4 %. The Eight Core Industries comprise 40.27 per cent of the weight of items included in the Index of Industrial Production (IIP). Details of yearly/monthly index and growth rate is provided at Annexure.
4. Monthly growth rates of Index of Eight Core Industries (Overall) is depicted in the graph:
5. The summary of the Index of Eight Core Industries is given below:
Coal - Coal production (weight: 10.33 per cent) increased by 3.6 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 10.2 per cent during April to August, 2020-21 over corresponding period of the previous year.
Crude Oil - Crude Oil production (weight: 8.98 per cent) declined by 6.3 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 6.1 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Natural Gas - The Natural Gas production (weight: 6.88 per cent) declined by 9.5 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 13.7 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Refinery Products - Petroleum Refinery production (weight: 28.04 per cent) declined by 19.1 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 17.5 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Fertilizers- Fertilizers production (weight: 2.63 per cent) increased by 7.3 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index increased by 4.6 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Steel - Steel production (weight: 17.92 per cent) declined by 6.3 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 33.0 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Cement - Cement production (weight: 5.37 per cent) declined by 14.6 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 29.1 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Electricity - Electricity generation (weight: 19.85 per cent) declined by 2.7 per cent in August, 2020 over August, 2019. Its cumulative index declined by 10.5 per cent during April to August, 2020-21 over the corresponding period of previous year.
Note 1: Data for June, 2020, July, 2020 and August, 2020 are provisional.
Note 2: Since April, 2014, Electricity generation data from Renewable sources are also included.
Note 3: The industry-wise weights indicated above are individual industry weight derived from IIP and blown up on pro rata basis to a combined weight of ICI equal to 100.
Note 4: Since March 2019, a new steel product called Hot Rolled Pickled and Oiled (HRPO) under the item ‘Cold Rolled (CR) coils’ within the production of finished steel has also been included.
Note 5: Release of the index for September, 2020 will be on Thursday 29th October,2020.
Annexure
Performance of Eight Core Industries
Yearly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Weight
2012-13
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
Apr-Aug 2019-20
Apr-Aug 2020-21
Coal
10.3335
103.2
104.2
112.6
118.0
121.8
124.9
134.1
133.6
114.9
103.2
Crude Oil
8.9833
99.4
99.2
98.4
97.0
94.5
93.7
89.8
84.5
86.5
81.2
Natural Gas
6.8768
85.6
74.5
70.5
67.2
66.5
68.4
69.0
65.1
67.4
58.2
Refinery Products
28.0376
107.2
108.6
108.8
114.1
119.7
125.2
129.1
129.4
127.8
105.5
Fertilizers
2.6276
96.7
98.1
99.4
106.4
106.6
106.6
107.0
109.8
105.7
110.6
Steel
17.9166
107.9
115.8
121.7
120.2
133.1
140.5
147.7
152.6
155.8
104.4
Cement
5.3720
107.5
111.5
118.1
123.5
122.0
129.7
147.0
145.7
144.8
102.7
Electricity
19.8530
104.0
110.3
126.6
133.8
141.6
149.2
156.9
158.4
169.9
152.0
Overall Index
100.0000
103.8
106.5
111.7
115.1
120.5
125.7
131.2
131.6
132.3
108.8
Growth Rates (in per cent)
Sector
Weight
2012-13
2013-14
2014-15
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
Apr-Aug 2019-20
Apr-Aug 2020-21
Coal
10.3335
3.2
1.0
8.0
4.8
3.2
2.6
7.4
-0.4
-0.2
-10.2
Crude Oil
8.9833
-0.6
-0.2
-0.9
-1.4
-2.5
-0.9
-4.1
-5.9
-6.1
-6.1
Natural Gas
6.8768
-14.4
-12.9
-5.3
-4.7
-1.0
2.9
0.8
-5.6
-1.5
-13.7
Refinery Products
28.0376
7.2
1.4
0.2
4.9
4.9
4.6
3.1
0.2
-1.1
-17.5
Fertilizers
2.6276
-3.3
1.5
1.3
7.0
0.2
0.03
0.3
2.7
0.3
4.6
Steel
17.9166
7.9
7.3
5.1
-1.3
10.7
5.6
5.1
3.4
9.8
-33.0
Cement
5.3720
7.5
3.7
5.9
4.6
-1.2
6.3
13.3
-0.9
1.2
-29.1
Electricity
19.8530
4.0
6.1
14.8
5.7
5.8
5.3
5.2
0.9
5.2
-10.5
Overall Growth
100.0000
3.8
2.6
4.9
3.0
4.8
4.3
4.4
0.4
2.5
-17.8
Performance of Eight Core Industries
Monthly Index & Growth Rate
Base Year: 2011-12=100
Index
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Index
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
Aug-19
94.8
86.6
67.4
131.0
112.6
150.0
127.7
165.7
128.5
Sep-19
87.3
83.4
64.3
117.5
113.9
141.2
131.3
158.7
120.7
Oct-19
109.6
86.3
66.3
134.2
115.5
149.5
137.0
145.8
127.4
Nov-19
133.6
82.4
64.4
133.0
116.7
154.9
142.4
139.9
129.2
Dec-19
152.9
83.5
65.5
130.5
120.5
165.2
159.2
150.2
135.5
Jan-20
164.7
85.0
65.3
134.4
116.5
155.4
164.1
155.6
137.4
Feb-20
171.1
75.6
58.3
128.9
107.8
152.9
160.7
153.6
134.0
Mar-20
209.7
85.0
60.1
135.3
98.3
133.2
129.8
146.9
134.0
Apr-20
103.7
80.2
53.3
94.2
85.0
26.9
22.5
125.6
81.2
May-20
109.4
82.0
57.2
102.0
113.4
96.4
117.3
150.6
107.7
Jun-20
104.3
79.6
58.1
110.6
114.6
118.8
137.8
156.2
115.6
Jul-20
100.3
83.0
61.2
114.5
119.4
139.2
126.8
166.3
122.0
Aug-20
98.2
81.2
61.0
105.9
120.8
140.6
109.0
161.2
117.6
Growth Rates (in per cent)
Sector
Coal
Crude Oil
Natural Gas
Refinery Products
Fertilizers
Steel
Cement
Electricity
Overall Growth
Weight
10.3335
8.9833
6.8768
28.0376
2.6276
17.9166
5.3720
19.8530
100.0000
Aug-19
-8.6
-5.4
-3.9
2.6
2.9
3.8
-5.1
-0.9
-0.2
Sep-19
-20.5
-5.4
-4.9
-6.6
5.4
-1.4
-2.0
-2.6
-5.1
Oct-19
-17.6
-5.1
-5.6
0.4
11.8
-0.5
-7.7
-12.2
-5.5
Nov-19
-3.5
-6.0
-6.4
3.1
13.6
7.0
4.3
-4.9
0.7
Dec-19
6.1
-7.4
-9.2
3.0
10.2
8.7
5.5
0.0
3.1
Jan-20
8.0
-5.3
-9.0
1.9
-0.1
1.6
5.1
3.2
2.2
Feb-20
11.3
-6.4
-9.6
7.4
2.9
2.9
7.8
11.5
6.4
Mar-20
4.0
-5.5
-15.1
-0.5
-11.9
-21.9
-25.1
-8.2
-8.6
Apr-20
-15.5
-6.4
-19.9
-24.2
-4.5
-82.8
-85.2
-22.9
-37.9
May-20
-14.0
-7.1
-16.8
-21.3
7.5
-40.4
-21.4
-14.8
-21.4
Jun-20
-15.5
-6.0
-12.0
-8.9
4.2
-25.4
-6.8
-10.0
-12.9
Jul-20
-5.7
-4.9
-10.2
-13.9
6.9
-8.3
-13.5
-2.5
-8.0
Aug-20
3.6
-6.3
-9.5
-19.1
7.3
-6.3
-14.6
-2.7
-8.5