সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
অনৌবা লায়েং-কাংলোনগী লমদা পায়খৎলিবা শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং শৌগৎনবা অমসুং শকখঙবা উৎনবা সি.এস.আই.আরদা রিছর্স চিয়র অহুম লিংখৎনবা এব্রা লেবোরেতোরিনা লাউথোক্লে
সি.এস.আই.আর-ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ কেমিকেল তেক্নোলোজিগী দিরেক্তর, দোক্তর এস.চন্দ্রসেখর অমসুং সি.এস.আই.আর-নেসনেল কেমিকেল লেবোরেতোরিগী সেনিয়র প্রিন্সিপাল সাইন্তিস্ত, দোক্তর অমোল এ.কুলকারনিদা ২০২০-২০২৩গী ফেল্লোসিপ পীরে
হিমাচল প্রদেসতা মেকসিপ হোস্পিতাল অমা অমসুং লাদাখতা কোবিদ তেস্তিং সেন্তর অমা লিংখৎপদা সি.এস.আরগী মখাদা লৈবা ঐ.এ.এলনা মতেং পীগনি
26 SEP 2020 5:28PM by PIB Imphal
সি.এস.আই.আরগী মপোক নুমিৎ থৌরমদা, অনৌবা লায়েং-কাংলোনগী লমদা পায়খৎলিবা শিংথানিঙাই ওইবা থবকশিং শৌগৎনবা অমসুং শকখঙবা উৎনবা কম্পেনি অসিনা সি.এস.আই.আরদা চিয়র অহুম লিংখৎলগনি হায়না পদ্মভুসন দোক্তর এ.ভি.রামা রাওনা লিংখৎপা হিদাক-লাংথক শুংবা মমিং লৈরবা কম্পেনি অব্রা লেবোরেতোরিনা লাউথোকখ্রে। চিয়রশিং অসিনা মখোয়গী থবকশিং ইকায়খুম্নবা উৎনবা অমসুং হেন্না খুমাংচাউশিন্নবা খনগৎলবা সাইন্তিস্তশিংদা চহি অহুমগী ফেল্লোসিপ পীগনি। সি.এস.আই.আর-ইন্দিয়ান ইন্সতিতুৎ ওফ কেমিকেল তেক্নোলোজিগী দিরেক্তর, দোক্তর এস.চন্দ্রসেখর অমসুং সি.এস.আই.আর-নেসনেল কেমিকেল লেবোরেতোরিগী সেনিয়র প্রিন্সিপাল সাইন্তিস্ত, দোক্তর অমোল এ.কুলকারনিদা ২০২০-২০২৩গী ফেল্লোসিপ পীরে।
মখোয়গী কোরপোরেৎ সোসিএল রেসপোন্সিবিলিতি থবক্কী শরুক অমা ওইনা, লুপা করোর ১ হেন্না চঙনা হিন্দুস্থান এরোনোতিক্স লিমিতেৎ(হাল)না হিমাচল প্রদেসতা মেকসিপ হোস্পিতাল অমা অমসুং লাদাখতা কোবিদ তেস্তিং সেন্তর অমা লিংখৎপদা মতেং পীবা হায়না য়ানরে।
লেমজনিঙাই ওইরবা সি.এস.আই.আর দাইমন্দ জুব্লি তেক্নোলোজি এৱার্দ ২০১৯গী ওইনা তাতা কেমিকেলস লিমিতেৎ(তি সি এল)দা পীরে। কম্পেনি অসিনা হকচাং ফনা লৈনবা খনবা মীওইশিংগীদমক ১০০./০ সোলুবল দাইতরি ফাইবরশিং হায়বদি ফোসেন্স হায়না খঙনবা ‘ফ্রুকতোওলিগোসাক্কারাইতস(এফ ও এস) পুথোকপগীদমক মনা অসি পীবনি।
ঙসি মসিগী ওফিসতা সি.এস.আই.আরগী ৭৯সুবা মপোক নুমিৎ থৌরম পাংথোকখ্রে। সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজি, আর্থ সাইন্সেস, হেল্থ অমসুং ফেমিলি ৱেলিফিয়ারগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর অমসুং সি.এস.আই.আরগী ভাইস প্রসিদেন্ত দোক্তর হর্স ভরধন্না থৌরমগী প্রসিদেন্ত ওইনা শরুক য়াখি। থৌরম অদুদা সি.এস.আই.আরগী দিরেক্তর জেনেরেল অমসুং দি.এস.আই.আরগী সেক্রেতরি দোক্তর সেখর সি.মান্দে অমসুং ঐচ.আর.দি.জিগী মকোক, এ.চক্রবোর্তি শরুক য়াখি। সোসিএল মেদিয়া প্লেতফোর্মশিংগী খুৎথাংদা সি.এস.আই.আরগী লেবশিং অমসুং অতোপ্পশিং শরুক য়াখি।

Ministry of Science & Technology
Avra Laboratoriesannounces establishing three research chairs at CSIR to support and recognize exemplary work in the field of translational research
Dr S. Chandrasekhar, Director, CSIR-Indian Institute of Chemical Technology and Dr Amol A. Kulkarni, Senior Principal Scientist, CSIR-National Chemical Laboratory awarded the fellowship for the period 2020-2023
HAL, under CSR, to extend funding support to Establishment of one Makeshift Hospital in Himachal Pradesh and a COVID Testing Centre at Ladakh
26 SEP 2020 5:28PM by PIB Delhi
On the occasion of CSIR Foundation Day, Avra Laboratories, a leading pharmaceutical company founded by Padmabhushan Dr A. V. Rama Rao, announced today that it would establish three research chairs at CSIR to support and recognize exemplary work in the field of translational research. The chairs, will provide a three-year fellowship to selected scientists to recognize and advance their efforts. Dr S. Chandrasekhar, Director, CSIR-Indian Institute of Chemical Technology and Dr Amol A. Kulkarni, Senior Principal Scientist, CSIR-National Chemical Laboratory have been awarded the fellowship for the period 2020-2023.
As part of their Corporate Social Responsibility program, Hindustan Aeronautics Limited (HAL), has agreed to extend generous funding support to Establishment of one Makeshift Hospital in Himachal Pradesh and a COVID Testing Centre at Ladakh at a cost of over a crore".
The prestigious CSIR Diamond Jubilee Technology Award for the year 2019 is conferred on Tata Chemicals Limited (TCL), Pune for the technological advancement it has made in the production of 'Fructo-oligosaccharides' (FOS), also known as FOSSENCE which being 100./0 soluble dietary fiber caters to the growing base of health and lifestyle-conscious consumers.
CSIR celebrated its 79th Foundation Day at its premises here today. Dr Harsh Vardhan, Union Minister of Science and Technology, Earth Sciences, Health and Family Welfare and Vice President, CSIR presided over the event. While, Dr. Shekhar C. Mande, DG, CSIR & Secretary, DSIR (Department for Scientific & Industrial Research) and Mr. A. Chakraborty, Head, HRDG, were present on the occasion, all CSIR labs and several others joined the event through various social media platforms.