হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
অয়ুস্মান ভারত য়োজনাগী মখাদা কোবিদ-১৯ লায়েংবা
23 SEP 2020 6:55PM by PIB Imphal
অয়ুস্মান ভারত – প্রধান মন্ত্রী জন আরোগ্য য়োজনা (এ.বি. পি.এম.জে.এ.ৱাই.)গী মখাদা, ২১.০৯.২০২০ ফাওবদা মসি হৌদোকপদগী হৌরগা মীওই করোর ১.২৬ হেন্না অনা লায়েংশঙদা মিং চনখ্রে‍। মসিগী মনুংদা কোবিদ-১৯ তেস্ত তৌবগী অমদি লায়েংনবগীদমক মীওই লাখ ৫.১৩ অনা লায়েংশঙদা মিং চনবগী অয়াবা পীখ্রে‍।
স্তেত/য়ু.তি.শিংগী নন-কোবিদকী অনা লায়েংশঙদা মিং চনখিবশিংগী মচা খায়বা ৱারোল এনেক্সচর-১দা পীরি।
এ.বি. পি.এম.জে.এ.ৱাই.গী শেনফম ভারত পুম্বগী ওইবা মওংদা কাইথোকপনি অমদি স্তেত/য়ু.তি.শিংদা চৎন-কাঙলোন ইন্দুনা মরী লৈনবা ৱাফমশিং পীদুনা প্রপোজেল থাগৎলক্লবা মতুংদা থাদোকপনি‍।
এ.বি. পি.এম.জে.এ.ৱাই. পায়খৎনবা শেনবা চহী ২০১৮-১৯, ২০২৯-২০ অমসুং ২০২০-২১গী বদজেত এলোকেসনদি মথঙশিৎনা লুপা করোর ২৪০০, লুপা করোর ৬৪০০ অমসুং লুপা করোর ৬৪০০নি‍।
এ.বি. পি.এম.জে.এ.ৱাই. হৌদোকখিবদগী হৌরগা ২১.০৯.২০২০ ফাওবদা, স্কিম অসি পায়খৎনবগীদমক্তা সস্তেত/য়ু.তি.শিংদ অপুনবা শেনফম লুপা করোর ৫৪৭৪ থাদোকখ্রে‍। স্তেত/য়ু.তি.শিংগী অকুপ্পা ৱারোল এনেক্সচর-২দা পীরি।
এনেক্সচর – ১
এ.বি. পি.এম.জে.এ.ৱাই. হৌদোরকপদগী ২১.০৯.২০২০ ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা কোবিদ নত্তবা অনাবশিং অনা লায়েংশঙশিংদা মিং চনখিবগী স্তেত/য়ু.তি.শিংগী অকুপ্পা ৱারোলশিং
সে:নং:
স্তেত/য়ু.তি.
অপুনবা নন-কোবিদ হোস্পিতাল এদমিসনশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
১৮৮
২
অন্ধ্র প্রদেশ
৮৮১৫৮৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১৭৭০
৪
অসাম
১৫০৬২০
৫
বিহার
২০৮৫২৬
৬
চান্দিগর
৬০৩১
৭
ছত্তিসগর
১০৭০৪৯৬
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি অমদি দামক অমসুং দিউ
৫৩৪৯৫
৯
গোৱা
১০১৩৮
১০
গুজরাত
১৯৩৭৬৭৯
১১
হরিয়ানা
১৬৪৩৩৮
১২
হিমাচল প্রদেশ
৭১১৮৯
১৩
জম্মু অমসুং কাস্মির
৮৯৭৫৬
১৪
লদাখ
৭৯৭
১৫
ঝার্খন্দ
৬৩২৬৮৩
১৬
কর্নাতকা
৮৪৯৩৮৪
১৭
কেরলা
১৩৭৫৩৮৭
১৮
লক্সদ্বীপ
১
১৯
মধ্য প্রদেশ
৪৪৬০০৫
২০
মহারাস্ত্র
২৮৫২৩৯
২১
মনিপুর
২১৫৬৭
২২
মেঘালয়া
১৭৭৫৮২
২৩
মিজোরাম
৪৪৩৭৪
২৪
নগালেন্দ
১৫০৪১
২৫
পুদুচেরী
২৯৯৮
২৬
পঞ্জাব
৪০০৫৬২
২৭
রাজস্থান
৯৮২৩৯৫
২৮
সিক্কিম
২১৪৩
২৯
তামিল নাদু
১৪৪৪৬৩৫
৩০
ত্রিপুরা
৭২১৬৪
৩১
উত্তর প্রদেশ
৪৫৬৫৩৭
৩২
উত্তরাখন্দ
২১৪১৯৬
এনেক্সচর – ২
এ.বি.-পি.এম.জে.এ.ৱাই. হৌদোকখিবদগী ২১.০৯.২০২০ ফাওবদা স্কিম অসিগী মখাদা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থাদোকখিবা অপুনবা ফন্দ
সে: নং:
স্তেত/য়ু.তি.শিং
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
অপুনবা থাদোকখ্রবা শেন্ফম (লুপা করোরগী খুজিংদা)
অপুনবা থাদোকখ্রবা শেন্ফম (লুপা করোরগী খুজিংদা)
অপুনবা থাদোকখ্রবা শেন্ফম (লুপা করোরগী খুজিংদা)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎ
০.১৫
০.৪১
০.০০
২
অন্ধ্র প্রদেশ
১৮২.৮৫
৩৭৪.০৭
০.০০
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২.৩১
০.০০
০.১১
৪
অসাম
২১.০৮
১৩৩.২৩
০.৭৫
৫
বিহার
৮৮.২৭
৮২.৪৯
০.০০
৬
চান্দিগর
০.৬৮
৩.৮২
০.০০
৭
ছত্তিসগর
২১৭.৪৩
২৮০.৩৭
০.০০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হবেলি
৩.২৫
২.০২
১.৪৮
৯
দামন অমসুং দিউ
১.০২
০.০০
১.০৭
১০
গোৱা
০.৬৪
০.০৬
০.২৭
১১
গুজরাত
৭৭.৫০
২১২.৩৩
০.০০
১২
হরিয়ানা
২৬.৮১
৫৮.৬৯
৪০.২১
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১৭.১৮
১৯.১২
২০.১৬
১৪
জম্মু অমসুং কাস্মির
২০.৬৪
৩৩.৪৪
২২.৭০
১৫
ঝার্খন্দ
১৭০.১৭
১২৬.৫০
০.০০
১৬
কর্নাতকা
১৫৯.৩১
২৫৪.১৩
০.০০
১৭
কেরলা
২৫.০০
৯৭.৫৬
৯৩.৯০
১৮
লক্সদ্বীপ
০.০০
০.০০
০.০০
১৯
মধ্য প্রদেশ
৭২.৫৭
১১৮.৪৬
০.০০
২০
মহারাস্ত্র
২৬৬.৩২
২৪১.৮৮
২০০.৫২
২১
মনিপুর
৭.১৮
১৭.১০
০.০০
২২
মেঘালয়া
১৫.৫৭
১৮.০৭
১৪.৭৮
২৩
মিজোরাম
১৭.৪৮
১২.৪১
৯.৮২
২৪
নগালেন্দ
৪.৭২
১০.৮৯
২.১৩
২৫
পুদুচেরী
১.৫২
০.০০
০.০০
২৬
পঞ্জাব*
২.২৪
৫৫.৫৫
৪১.৫৩
২৭
রাজস্থান**
০.০০
২০০.০৭
৬.৬০
২৮
সিক্কিম
১.০৩
০.০০
০.৪৩
২৯
তামিল নাদু
৩০৪.৯৮
৪৪১.৮৬
০.০০
৩০
ত্রিপুরা
১২.৮১
২০.১৮
৫.৭০
৩১
উত্তর প্রদেশ
৮৫.০১
১৪৭.৪৯
১৫০.০০
৩২
উত্তরাখন্দ
১২.৫৪
৩০.৭৩
১৮.৮৪
৩৩
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩১.২৮
০.০০
০.০০
অপুনবা
১৮৪৯.৫৫
২৯৯২.৯৪
৬৩১.০২
* পঞ্জাবতা এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই. ২০.০৮.২০১৯দগী চৎনবা হৌখি
** রাজস্থান্দা এ.বি. পি.এম.-জে.এ.ৱাই. ০১.০৯.২০১৯দগী চৎনবা হৌখি
- স্তেত/য়ু.তি.শিংদা কাইথোকখিবা অপুনবা শেন্ফম মখাদা পীরি:
শেনবা চহী ২০১৮-১৯দা লুপা করোর ১৮৪৯.৫
শেনবা চহী ২০১৯-২০দা লুপা করোর ২৯৯২.৯
শেনবা চহী ২০২০-২১দা (চৎলিবা) লুপা করোর ৬৩১.০
পি.এম.-জে.এ.ৱাই.গী মখাদা কাইথোকপা শেন্ফমশিং স্তেত/য়ু.তি.শিংদা বিনিফিসিয়রীশিং লায়েংবদা চঙবা শেন্ফমদা য়ুম্ফম ওইরগা স্তেত/য়ু.তি.শিংদা থাদোকপনি‍।
রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অস্বিনি কুমার চৌবেনা ৱাফম অসি ঙসি মফমসিদা লোক সভাদা অইবা পাউখু অমদা ফোঙদোকখিবনি‍।

Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Treatment under Ayushman Bharat Yojana
23 SEP 2020 6:55PM by PIB Delhi
Under Ayushman Bharat -Pradhan Mantri Jan Arogya Yojana (AB PMJAY), as of 21.09.2020, over 1.26 Crore hospital admission have been authorised since its inception. Out of these 5.13 lakh hospital admissions have been authorized towards testing and treatment of COVID-19.
State/UT wise details of the non-COVID hospital admissions are provided at Annexure -I.
The funds under AB-PMJAY are allocated on PAN India basis and are released to the State/UT based on the receipt of proposal after due compliance and furnishing of requisite information.
The budget allocated for implementation of AB-PMJAY for the financial years 2018-19, 2019-20 and 2020-21 has been Rs. 2400 Crore, Rs. 6400 Crore and Rs. 6400 Crore respectively.
From the launch of AB-PMJAY till 21.09.2020, a total of Rs. 5474 Crore have been disbursed to States/UTs for implementation of scheme. State/UT wise details are at the Annexure -II.
Annexure – I
State/UT wise details of total non-COVID hospital admissions under AB PMJAY since inception of the scheme as on 21.09.2020
Sl No.
State/UT
Total non-COVID Hospital Admissions
1
Andaman And Nicobar Islands
188
2
Andhra Pradesh
881589
3
Arunachal Pradesh
1770
4
Assam
150620
5
Bihar
208526
6
Chandigarh
6031
7
Chhattisgarh
1070496
8
Dadra & Nagar Haveli
and Daman & Diu
53495
9
Goa
10138
10
Gujarat
1937679
11
Haryana
164338
12
Himachal Pradesh
71189
13
Jammu And Kashmir
89756
14
Ladakh
797
15
Jharkhand
632683
16
Karnataka
849384
17
Kerala
1375387
18
Lakshadweep
1
19
Madhya Pradesh
446005
20
Maharashtra
285239
21
Manipur
21567
22
Meghalaya
177582
23
Mizoram
44374
24
Nagaland
15041
25
Puducherry
2998
26
Punjab
400562
27
Rajasthan
982395
28
Sikkim
2143
29
Tamil Nadu
1444635
30
Tripura
72164
31
Uttar Pradesh
456537
32
Uttarakhand
214196
Annexure – II
State/UT details of total funds disbursed under AB-PMJAY since inception of the scheme as on 21.09.2020
Sr. No.
States/UTs
2018-19
2019-20
2020-21
Total Amount
Disbursed (in Rs. Crore)
Total Amount
Disbursed (in Rs. Crore)
Total Amount
Disbursed (in Rs. Crore)
1
Andaman & Nicobar Islands
0.15
0.41
0.00
2
Andhra Pradesh
182.85
374.07
0.00
3
Arunachal Pradesh
2.31
0.00
0.11
4
Assam
21.08
133.23
0.75
5
Bihar
88.27
82.49
0.00
6
Chandigarh
0.68
3.82
0.00
7
Chhattisgarh
217.43
280.37
0.00
8
Dadra & Nagar Haveli
3.25
2.02
1.48
9
Daman and Diu
1.02
0.00
1.07
10
Goa
0.64
0.06
0.27
11
Gujarat
77.50
212.33
0.00
12
Haryana
26.81
58.69
40.21
13
Himachal Pradesh
17.18
19.12
20.16
14
Jammu and Kashmir
20.64
33.44
22.70
15
Jharkhand
170.17
126.50
0.00
16
Karnataka
159.31
254.13
0.00
17
Kerala
25.00
97.56
93.90
18
Lakshadweep
0.00
0.00
0.00
19
Madhya Pradesh
72.57
118.46
0.00
20
Maharashtra
266.32
241.88
200.52
21
Manipur
7.18
17.10
0.00
22
Meghalaya
15.57
18.07
14.78
23
Mizoram
17.48
12.41
9.82
24
Nagaland
4.72
10.89
2.13
25
Puducherry
1.52
0.00
0.00
26
Punjab*
2.24
55.55
41.53
27
Rajasthan**
0.00
200.07
6.60
28
Sikkim
1.03
0.00
0.43
29
Tamil Nadu
304.98
441.86
0.00
30
Tripura
12.81
20.18
5.70
31
Uttar Pradesh
85.01
147.49
150.00
32
Uttarakhand
12.54
30.73
18.84
33
West Bengal
31.28
0.00
0.00
Total
1849.55
2992.94
631.02
* AB PM-JAY implementation in Punjab started on 20.08.2019
** AB PM-JAY implementation in Rajasthan started on 01.09.2019
- Total amount sanctioned to the States/UTs is as follows:
• Rs. 1849.5 Crores for fiscal year 2018-19
• Rs. 2992.9 Crores for fiscal year 2019-20
• Rs. 631.0 Crores for fiscal year 2020-21 (ongoing)
• Funds are allocated to PM-JAY which are disbursed among States/UTs based on the amount incurred towards treatment of beneficiaries in the respective States/UTs
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.