হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ফেস মাস্ক শিজিন্নবা অমসুং দিস্পোজলগী গাইদলাইনশিং
23 SEP 2020 6:52PM by PIB Imphal
পার্সোনেল প্রোতেক্তিব ঈক্যুইপমেন্ত (পি.পি.ই.) নীংথিজনা শিজিন্নবগী মতাংদা ওইবা হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বালগী মন্ত্রালয়গী গাইদলাইন্সশিং অসিনা হেল্ধকেবর ৱার্করশিং অমসুং অতোপ্পা ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিংনা শিজিন্নবগীদমক্তা ওইবা মাস্কশিং য়াওনা পার্সোনেল প্রোতেক্সন ইক্যুইপমেন্তগীদমক্ত ইনগদবা স্পেসিফিকেশনশিং অমসুং স্তান্দার্দশিং থোকখ্রে। মসিগী স্পেসিফিকেশনশিং অসি হকশেল অমসুং য়াইফ য়াউম্বালগী মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইতকী খুত্থাংদাপ্ব্লিক দোমেন্দা ফংই। ভারত সরকারনা প্রজা মীয়াম্না শিজিন্নবগীদমক্তা মাইঅমসুং চিনগীদমক্তা য়ুমদা শাবা প্রোতেক্তিব কোভর শিজিন্নবগী মতাংদা এদভাইজরী অমসুং মন্যুৱলসু থাদোকখ্রে।
হৌরকপদা লমদম অসিগী ওইবা মেন্যুফেকচরর অমত্তা লৈরমদবদগী হৌরগা পি.পি.ই. কিতশিংগী ওইবা লমদম অসিগী মেন্যুফেকচরর ১১০০ হৌজিক ফাওবদা সরকার অসিনা দিবেলপ তৌখ্রে, মখৌয়শিং অসি অয়াম্বনা এম.এস.এম.ই. সেক্তরদগী ওইখি। হৌজিক্কী এসেমেন্তকী মতুং ইন্না, অপুনবগী ওইনা পি.পি.ই. পুথোকপগী ঙম্বগী চাং অসি দিমান্দগী মতুং ইন্না হেন্না পুথোকপা ঙম্বগা লোইননা নোংমদা লাখ ৫ ময়া নক্না পুথোকই।
হেল্থ হায়বসি রাজ্যগী ওইবা হিরম্নি অমসুং রাজ্যশিংনা হান্নদগী থোকখিবা বায়ো-মেদিকেল ৱেস্তকীদমক্তা ওইবা মচা খায়না পীথোক্লবা গাইদলাইনশিং অসি তঙাইফদনা ইনবা মথৌ তাই।
সেন্ত্রেল পোল্যুশন কন্ত্রোল বোর্দ, এনভাইরনমেন্ত, ফোরেস্ত অমসুং ক্লাইমেত চেঞ্জকী মন্ত্রালয়না ফেসিলতীগী ওইবা অমসুং য়ুমগী ওইবা অনিমক্কী কোবিদ-১৯ পেসেন্তশিংগী ত্রীতমেন্ত/ দাইগ্নোসিস/ক্বারন্তিন মনুংদা থোরকপা ফত্তা-হাওথিগী হেন্দলিং, ত্রীতমেন্ত অমসুং দিসপোজলগীদমক্তা ওইবা গাইদলাইনশিং থোকখ্রে।
রাজ্যগী মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল), শ্রী অশ্বিনি কুমার চোবেনা লোক সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা হায়খিবনি।