Ministry of Health and Family Welfare
Benefits to Healthcare Workers- Pradhan Mantri Garib Kalyan Package
23 SEP 2020 6:35PM by PIB Delhi
An additional incentive of Rs. 1000/- per month is being paid to ASHAs in view of their significant contribution towards COVID-19 pandemic related work. Besides this, States/UTs have been asked to ensure provision of safety measures like masks and sanitizers for ASHAs.
Further, the State/UT Governments have also been given flexibility to provide incentive to health workers and staff engaged in COVID duties as per their context and policies, from the resources made available under the India COVID-19 Emergency Response and Health System Preparedness Package.
Moreover, under life insurance benefits have been extended to all healthcare workers, under the ‘Pradhan Mantri Garib Kalyan Package Insurance Scheme for Health Workers Fighting COVID-19’ announced on 30 March 2020. Ministry of Health and Family welfare has collaborated with the New India Assurance (NIA) Company Limited for providing the insurance amount based on the guidelines prepared for the scheme.
This insurance scheme provides a life insurance cover of Rs. 50 lakh to healthcare providers, including community health workers, who may have to be in direct contact and care of COVID-19 patients and therefore are at risk of being infected. It also includes accidental loss of life on account of COVID-19 related duty.
The scheme also covers private hospital staff/ retired/volunteer/ local urban bodies/contract/daily wage/ ad-hoc/outsourced staff requisitioned by States/ Central hospitals/autonomous hospitals of Central/States/UTs, AIIMS & INIs/ hospitals of Central Ministries drafted for COVID-19 related responsibilities.
The details of beneficiaries under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package: Insurance Scheme for Health workers fighting COVID-19, State/UT-wise as on 20.09.2020 is given:
Pradhan Mantri Garib Kalyan Package: Insurance Scheme
States/UTs: Summary of the claims Paid (as on 20/09/2020)
S. No.
State/UT
Claims processed
1
Andaman & Nicobar
0
2
Andhra Pradesh
4
3
Arunachal Pradesh
1
4
Assam
2
5
Bihar
2
6
Chandigarh
0
7
Chhattisgarh
1
8
Delhi
1
9
Gujarat
10
10
Haryana
0
11
Himachal Pradesh
0
12
Jammu & Kashmir
0
13
Jharkhand
0
14
Karnataka
3
15
Kerala
3
16
Madhya Pradesh
2
17
Maharashtra
13
18
Mizoram
0
19
Odisha
0
20
Puducherry
0
21
Punjab
1
22
Rajasthan
4
23
Tamil Nadu
6
24
Telangana
2
25
Uttar Pradesh
5
26
West Bengal
3
Total
63
The Minister of State (Health and Family Welfare), Sh Ashwini Kumar Choubey stated this in a written reply in the Lok Sabha here today.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
হেল্থক্যের ৱার্করশিংগী কান্নবশিং- প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ
23 SEP 2020 6:35PM by PIB Imphal
থাগী ওইনা লুপা ১০০০/-গী অহেনবা ইন্সেসন্তিব অশাশিংদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থবক্তা মখোয়না চাউনা মতেং পাংবগী পীরি। মসিগী মথক্তা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদা অশাশিংগী মাস্ক অমসুং সেনিতাইজরগুম্বা চেকশিন থৌরাংগী পোৎলমশিং পীনবা খংহনখ্রে।
মখাতানা, রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংদা কোবিদ দ্যুতিশিংদা শিজিন্নরিবা হেল্থ ৱার্করশিং অমসুং স্তাফশিংদা ইন্দিয়া কোবিদ-১৯ ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স অমসুং হেল্থ সিস্তেম প্রীপ্যর্দনেস পেকেজদগী কোন্তেক্স অমসুং পোলিসিশিংগী মতুং ইন্না ইন্সেন্তিব পীনবা অয়াবা পীখ্রে।
মসিগী মথক্তা মার্চ ৩০, ২০২০দা লাউথোকখিবা ‘প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ ইন্সুরেন্স স্কিম ফোর হেল্থ ৱার্কর্স ফাইতিং কোবিদ-১৯’গী মখাদা হেল্থক্যের ৱার্করশিংগী লাইফ ইন্সুরেন্স শাংদোকখ্রে। হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়না স্কিম অসিগী শেম শারিবা গাইদলাইনশিংদা য়ুম্ফম ওইরগা ইন্সুরেন্সকী শেনফমশিং পীনবা ন্যু ইন্দিয়া এস্যুরেন্সকা খুৎশম্নখ্রে।
মসিগী ইন্সুরেন্স স্কিম অসিনা হকথেংননা কন্তেক্ত তৌবা য়াবা অমসুং কোবিদ-১৯ অনাবশিং ক্যের তৌরিবা কম্ম্যুনিতী হেল্থ ৱার্করশিং য়াওনা হেল্থক্যের প্রোভাইদরশিংদা নারকপা য়াবা মরম্না লুপা লাখ ৫০গী লাইফ ইন্সুরেন্স কভর পীরি। মসিগী মনুংদা কোবিদ-১৯গা মরী লৈননা দ্যুতীনা মরম ওইরগা খুদোংথীবদগী পু্ন্সি মাংবসু য়াওরি।
মসিগী স্কিম অসিদা লনাই হোস্পিতাল স্তাফ/থবক্তগী পোত্থারবা/ভোলুন্তীয়র/লোকেল অর্বান বোদীশিং/কোন্ত্রেক্ত/নোংমগী খুৎশুমল/এদ-হোক/রাজ্যশিংনা খনগৎলবা আউৎসোর্স স্তাফ/কেন্দ্রগী হোস্পিতালশিং/কেন্দ্রগী ওতোনোমস হোস্পিতাল/রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং, এম্স অমসুং আই.এন.আই.শিং/কোবিদ-১৯গা মরী লৈনবা থৌদাংশিংগী দ্রাফ তৌখ্রবা কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়গী হোস্পিতালশিংসু কভর তৌরি।
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যানা পেকেজগী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা ৱারোল: ২০২০.০৯.২০২০ ফাওবদা কোবিদ-১৯ লান্থেংনরীবা হেল্থ ৱার্করশিংগী ইন্সুরেন্স স্কিম রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী ওইনা পীরি:
প্রধান মন্ত্রী গরিব কল্যান পেকেজ: ইন্সুরেন্স স্কিম
রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিং: পৈশা পীখ্রবা ক্লেমশিংগী অতেনবা ৱারোল (২০/০৯/২০২০ ফাওবদা)
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
প্রোসেস তৌখ্রবা ক্লেমশিং
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার
০
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৪
৩
অরুনাচল প্রদেশ
১
৪
অসাম
২
৫
বিহার
২
৬
চন্দিগর
০
৭
ছত্তিশগর
১
৮
দিল্লী
১
৯
গুজরাত
১০
১০
হরিয়ানা
০
১১
হিমাচল প্রদেশ
০
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মির
০
১৩
ঝারখন্দ
০
১৪
কর্নাতকা
৩
১৫
কেরেলা
৩
১৬
মধ্য প্রদেশ
২
১৭
মহারাস্ত্র
১৩
১৮
মিজোরাম
০
১৯
ওরিশা
০
২০
পুদুচেরী
০
২১
পঞ্জাব
১
২২
রাজস্থান
৪
২৩
তামিল নাদু
৬
২৪
তেলঙ্গনা
২
২৫
উত্তর প্রদেশ
৫
২৬
ৱেস্ত বেঙ্গল
৩
অপুনবা
৬৩
কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী (হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল মন্ত্রালয়) এস.ঐচ. অশ্বিনি কুমার চৌবেনা মসি ঙসি লোক সভাদা অইবা পাউখুম ওইনা পীখিবনি।