Ministry of Commerce & Industry
EXPORT PROMOTION COUNCILS
23 SEP 2020 2:39PM by PIB Delhi
Export Promotion Councils (EPCs) are organizations of exporters, set up under the Societies Registration Act/ Companies Act, with the objective of promoting Indian exports. The councils are responsible for promotion of a particular group of products/ projects/services as given in Appendix 2T of the Foreign Trade Policy (FTP) 2015-2020. The list of 14 such EPCs affiliated to the Department of Commerce is at Annexure. Regular joint meetings with the councils to facilitate interactions with exporters and assess performance of the councils are held. The accounts of the councils are subject to mandatory audit. The review reports of performance of the councils are laid in the Parliament along with Annual Report each year.
Annexure
LIST OF EXPORT PROMOTION COUNCILS AFFILIATED TO DEPARTMENT OF COMMERCE
1. Basic Chemicals, Cosmetics & Dyes Export Promotion Council (Chemexcil), Mumbai
2. Cashew Export Promotion Council of India (CEPCI), Kollam, Kerala
3. Chemical and Allied Products Export Promotion Council (Capexil), Kolkata
4. Council for Leather Exports (CLE), Chennai
5. EEPC India, Kolkata
6. Export Promotion Council for EoUs and SEZs (EPCES), New Delhi
7. Gem &Jewellery Export Promotion Council (GJEPC), Mumbai
8. Indian Oilseeds & Produce Export Promotion Council (IOPEPC), Mumbai
9. Pharmaceuticals Export Promotion Council (Pharmexcil), Hyderabad
10. Plastics Export Promotion Council (Plexconcil), Mumbai
11. Project Export Promotion Council (PEPC), New Delhi
12. Services Export Promotion Council (SEPC), New Delhi
13. Shellac & Forest Products Export Promotion Council (Shefexil), Kolkata
14. Sports Goods Export Promotion Council (SGEPC), New Delhi
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Rajya Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিলশিং
23 SEP 2020 2:39PM by PIB Imphal
এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিলশিং অসি ভারতকী পোৎথোকশিং মপান্দা থাদোকপা হেনগৎহন্নবা পান্দম অমগা লোয়ন্না সোসাইতিস রেজিস্ত্রেসন এক্ত/কম্পেনিস এক্তকী মখাদা লিংখৎখিবা এক্সপোর্তরশিংগী লুপশিংনি। ফোরেন ত্রেৎ পোলিসি ২০১৫-২০২০গী এপেন্দিক্স ২তিদা পীরিবা অকক্নবা পোৎথোকশিং/প্রোজেকশিং/থবকশিং য়োকখৎপগী থৌদাং অসি কাউন্সিলশিংগীনি। কমর্স দিপার্তমেন্তদা এফিলিতেৎ তৌরবা এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ১৪গী মমিং এন্নেকচরদা য়াওরে। এক্সপোর্তরশিংগা ৱারি শান্নবা অমসুং কাউন্সিলশিংগী থবকশিং য়েংশিন্নবা কাউন্সিলশিংগা লোয়ন্না চাংনাইনা মীফমশিং পাংথোক্লি। কাউন্সিলশিংগী একাউন্তশিং তঙাইফদনা ওদিৎ তৌগদবনি। কাউন্সিলশিং থবক য়েংশিনবগী পাউদমশিং চহি অমগী রিপোর্তকা লোয়ন্না সংসদতা পুথোক্লে।
এন্নেকচর
কমর্স দিপার্তমেন্তদা এফিলিতেৎ তৌরবা এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিলশিংগী মমিং
১. বেসিক কেমিকেলস, কোসমেতিক্স এন্দ দাইস এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(কেমেচসিল),মুম্বাই
২. কেসিউ এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ওফ ইন্দিয়া(সেপসি), কোল্লাম,কেরলা
৩. কেমিকেল এন্দ এল্লাইদ প্রদক্স এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(কাপেজিল), কোলকাতা
৪. কাউন্সিল ফোর লেদর এক্সপোর্তস(সি এল ই),চেন্নাই
৫. ই.ই.পি.সি ইন্দিয়া,কোলকাতা
৬. এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল ফোর ই.ও.য়ু এন্দ এস.ই.জেৎ,নিউ দিল্লি
৭. জেম এন্দ জ্বেল্লেরি এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(জি জে ই পি সি),মুম্বাই
৮. ইন্দিয়ান ওইলসিদস এন্দ প্রদুস এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(আই ও পি ই পি সি),মুম্বাই
৯. ফার্মাসিউতিকেলস এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(ফার্মেচসিল),হায়দ্রবাদ
১০. প্লাস্তিক এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(প্লেজকোন্সিল),মুম্বাই
১১. প্রোজেক এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(পি ই পি সি),নিউ দিল্লি
১২. সর্বিসেস এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(এস ই পি সি),নিউ দিল্লি
১৩. সেল্লাক এন্দ ফোরেস্ত প্রদক্স এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(সেফেজিল),কোলকাতা
১৪. স্পোর্তস গুদস এক্সপোর্ত প্রোমোসন কাউন্সিল(এস জি ই পি সি),নিউ দিল্লি
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রিগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।