Ministry of Commerce & Industry
Measures to Boost Industrial Growth Rate
23 SEP 2020 2:35PM by PIB Delhi
Industrial growth depends on a number of factors including structural, external, fiscal and industrial factors. The moderation in India’s industrial growth coincides with deceleration in growth of global output. The sudden outbreak of COVID-19 has severely impacted some of the major economies of the world. It has affected countries across the globe including some of the major players like USA, European Union, UK, and India. Both World Bank and IMF estimate contraction in global GDP for FY 2020-21 due to the spillover effects of the lockdown to curb the spread of COVID-19 pandemic. Various sectors were affected due to the nation-wide lockdown. However, after the lockdown was relaxed, improvement has been witnessed in several sectors of the economy.
Government has implemented several measures to address the sluggish growth of industries, which, inter-alia, include:
(i) Relief measures have been taken for MSMEs such as collateral-free lending program with 100 percent credit guarantee, subordinate debt for stressed MSMEs with partial guarantee, partial credit guarantee scheme for public sector banks on borrowings of non-bank financial companies, housing finance companies (HFCs), and micro finance institutions, Fund of Funds for equity infusion in MSMEs, additional support to farmers via concessional credit, as well as a credit facility for street vendors (PM SVANidhi), amongst others.
(ii) Several Regulatory and compliance measures have been taken, viz. postponing tax-filing and other compliance deadlines, reduction in penalty interest rate for overdue GST filings, change in government procurement rules, faster clearing of MSME dues, IBC related relaxations for MSMEs, amongst others.
(iii) Structural reforms have been announced as part of the Aatmanirbhar Package which, inter alia, include deregulation of the agricultural sector, change in definition of MSMEs, new PSU policy, commercialization of coal mining, higher FDI limits in defence and space sector, development of Industrial Land/ Land Bank and Industrial Information System, revamp of Viability Gap Funding scheme for social infrastructure, new power tariff policy and incentivizing States to undertake sector reforms.
(iv) Government has launched National Infrastructure Pipeline, expanded Phased Manufacturing Programme, Production Linked Incentive Schemes and is creating Centralised Investment Clearance Cell for end to end support for investment. Empowered Group of Secretaries and Project Development Cells have been set up to facilitate domestic and foreign investment. Further, reduction in EPF contributions, employment provision for migrant workers; insurance coverage for workers in the healthcare sector; and wage increase for MGNREGA workers and support for building and construction workers, collateral free loans to self-help groups are some other relief measures.
(v) Common digital platform for Certificate of Origin has been launched to facilitate trade and increase Free Trade Agreement utilization by exporters. Government is promoting districts as export hubs by identifying products with export potential in the District, addressing bottlenecks for exporting these products and supporting local exporters/manufacturers to generate employment in the District.
This information was given by the Union Minister of Commerce and Industry, Shri Piyush Goyal, in a written reply in the Rajya Sabha today.

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ইন্দস্ত্রীএল গ্রোথ রেৎতা ইনোৎ পীনবা খোংথাং
23 SEP 2020 2:35PM by PIB Imphal
ইন্দস্ত্রী চাউখৎপা হায়বসি স্ত্রকচরেল, এক্তর্নল, ফিস্কেল অমসুং ইন্দস্ত্রীগী ওইবা ফেক্তর য়াওনা ফেক্তর কয়া অমগী মখা পোল্লি। ভারতকী ইন্দস্ত্রীয়ল গ্রোথ রেত্তা মোদরেশন তৌবা হায়বসি গ্লোবল আউৎপুতকী গ্রোথতা দিসেলরেশন তৌবগা মতম অমত্তদা ওইখি। খঙহৌদনা কোবিদ-১৯ থোরকখিবা অসিনা মালেম অচৌবা ইকোনোমী খরদা য়াম্না শাথিনা শোকহনখি। মসিনা মালেম শিনবা থুংনা লৈবাক কয়া অমা শোকহনখি, য়ু.এস.এ., য়ুরোপিয়ন য়ুনিয়ন, য়ু.কে, অমসুং ইন্দিয়াগুম্বা মেজর প্লেয়রশিং অসিসু শোকহনখি। ৱার্লদ বেঙ্ক অমসুং আই.এম.এফ. অনিমক্না হায়খি মদুদি কোবিদ-১৯ লাইচৎ শান্দোরকপা অসি লাকশিন্নবা তৌখিবা লোকদাউন্না শোকহনখিবা অদুনা মরম ওইরগা এফ.ৱাই. ২০২০-২১গীদমক্তা মালেমগী ওইবা জি.দি.পি.দা কন্ত্রেক্সন থোকপা য়াই। লৈবাক পুম্বগী ওইবা লোকদাউন অদুনা মরম ওইরগা সেক্তর কয়া অমা শোকহনখি। তৌইগুম্বসুং, লোকদাউন অসি কোমথোক্লবা মতুংদা, ইকোনোমীগী সেক্তর কয়া অমদা ফগৎলকখিবা উবা ফংখি।
সরকারনা ইন্দস্ত্রীশিং চাউখৎলকপদা য়াম্না তপ্লিবা অসি ফহন্নবা পাম্বৈ কয়া অমা পাইখৎলকখ্রে, মখোয়শিং অদুগী মনুংদা য়াওরিবশিং অদুদি:
(i) এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক্তা লৌখৎলকপা রিলীফকী পাম্বৈশিং, খুদম ওইনা ক্রেদি গেরেন্তী চাদা ১০০ ওইবগা লোইনননা কোলেতরেল ফ্রী লেন্দিং প্রোগ্রাম, পা্রসিয়েল গেরেন্তীগা লোইননা অৱাবা মায়োক্নরিবাএম.এস.এম.ই.শিংগীদমক্তা সবোর্দিনেত দেব্ত, নন-বেঙ্ক ফাইনান্সিয়েল কমপনীশিংগী বোরোৱিংশিংদা পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিংগীদমক্তা পার্সিয়েল ক্রেদিত গেরেন্তী স্কীম, হাউসিং ফাইনান্স মপনীশিং(ঐচ.এফ.সি.শিং), অমসুংমাইক্রো ফাইনান্স ইন্সতিত্যুশনশিং, এম.এস.এম.ই.শিংদা ইক্বিতী ইনফ্যুজনগীদমক্তা ফন্দ ওফ ফন্দস, কন্সেশনেল ক্রেদিতকী খুত্থাংদা লৌমীশিংদা অহেনবা মতেং, লোইন-লোইননা অতোপ্পা কয়া অমগী মনুংদা স্ত্রীত ভেন্দরশিংগীদমক্তা ক্রেদিত ফেসিলিতী (পি.এম. স্বানিধি)।
(ii) রেগুলেতরী অমসুং কমপ্লায়েন্স মীজর কয়া আমা লৌখৎখ্রে, মিং ওইনা পল্লবদা অতোপ্পা কয়া অমগী মনুংদা তেক্স ফাইলিং অমসুং কম্লায়েন্স দেদলাইনশিংগী মতম য়ৈথোকপা, জি.এস.তি. ফাইলিংশিংগী লৈহৌবা ওভরদ্যুগীদমক্তা পেনাল্তি ইন্তরেস্ত রেত্তা হন্থবা, সরকারগী প্রোক্যোরমেন্ত রুলশিংদা অহোংবা পুরকপা, এম.এম.ই.শিংগী দ্যুশিং য়ম্না থুনা পীথোকপা, এম.এস.এম.ই.শিংগীদমক্তা আই.বি.সি.গা মরী লৈনবা রেলেক্সেশনশিং।
(iii) আত্মানির্ভর পেকেজকী শরুক অমা ওইনা স্ত্রকচরগী ওইবা অহোংবা কয়া অমা লাওথোকখ্রে, মখোয়শিং অদুগী মনুংদা য়াওরিবশিং অদুদি এগ্রিকলচরেল সেক্তরগী দিরেগুলেশন, এম.এস.এম.শিংগী ৱাহন্থোক্তা অহোংবা পুরকপা, অনৌবা পি.এস.য়ু. পোলিসী, কোল মাইনিংগী কমর্সিয়েলাইজেশন, দিফেন্স অমসুং স্পেস সেক্তরদা লৈরিবা এফ.দি.আই.গী অকক্নবা থম্বা হেন্না ৱাংখৎহনবা, সোসিয়েল ইনফ্রাস্তকচরগীদমক্তা গেপ ফন্দিং স্কীমগী কান্নবা হেনগৎহনবা, সেক্তরগী ওইবা অহোংবা পুরক্নবা অনৌবা পাৱর তারিফ পোলিসী অমসুং রাজ্যশিংদা ইন্সেন্তিবশিং পীবা।
(iv) সরকারনা নেস্নেল ইনফ্রস্ত্রকচর পাইপলাইন হৌদোকখ্রে, তাঙ্কক নাইববা মেন্যুফেকচরিং প্রোগ্রাম চাউথোকহনখ্রে, প্রোদক্সনগা মরী লৈনবা ইন্সেন্তিব স্কীমশিং অমসুং ইনভেস্তমেন্তকীদমক্তা এন্দ তু এন্দ সপোর্তকীদমক্তা সেন্ত্রেলাইজ তৌরবা ইনভেস্তমেন্ত ক্লিয়রেন্স সেল শেম্লি। দোমেস্তিক অমসুং ফোরেন ইনভেস্তমেন্ততা মতেং পাংনবগীদমক্তা এমপাৱর তৌরবা সেক্রেতরীশিংগী কাংলুপ অমসুং প্রিজেক্ত দিবেলপমেন্ত সেলশিং থমখ্রে। মখাতানা ই.পি.এফ. কন্ত্রিব্যুশনশিংদা হন্থবা, মাইগ্রেন্ত ৱার্করশিংগীদমক্তা থবক তৌবগী খুদোংচাবা; হেল্ধকেয়র সেক্তরদা লৈবা ৱার্করশিংগীদমক্তা ইন্সুরেন্স কোভরেজ; অমসুং এম.জি.এন.আর.ই.জি.এ. ৱার্করশিংগী খুশুমল হেনগৎপা অমসুং বিল্দিং অমসুং কন্সত্রক্সন ৱার্করশিংগীদমক্তা মতেং পীবা, সেল্ফ-হেল্প গ্রুপশিংদা কোলেতরেল ফ্রী ওইবা লোনশিং অসি অতোপ্পা রিলীফকী পাম্বৈশিংগী মনুংদা খরা অমনি।
(v) ত্রেদ তৌবদা মতেং পাংনবা অমসুং এক্সপোর্তরশিংনা ফ্রী ত্রেদ এগ্রীমেন্ত শিজিন্নবা হেনগৎহন্নবা সার্তিফিকেত ওফ ওরিজিনগীদমক্তা কমন দিজিতেল প্লেতফোর্ম অসি হৌদোকখ্রে। সরকার অসিনা জিলাদা এক্সপোর্তকী পোতেন্সিয়েল লৈবা প্রোদক্তশিং মশক খঙদোক্তুনা, হায়রিবা প্রোদক্তশিং অসি এক্সপোর্ত তৌনবগীদমক্তা লৈরিবা অথিংবা-অপনবশিং অদুবু য়েংশিন্দুনা অমসুং জিলাশিং অসিদা থবক পীনববা লোকল এক্পোর্তরশিং/মেন্যুফেকচররশিংবু মতেং পাংদুনা জিলাশিংবু এক্সপোর্ত হবশিং ওইনা প্রোমোত তৌরি।
মসিগী ইনফোর্মেশন অসি কেন্দ্রগী কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা অইবা পাউখুম ওইনা রাজ্য সভাদা ঙসি পীখিবনি।