Ministry of Science & Technology
Department of Biotechnology launches Programme for “Strengthening Clinical Trial Research Capacity in Neighbouring Countries”
The programme will help neighbouring countries and LMICs to build capacities for Covid-19 vaccine trials: Secretary, DBT
23 SEP 2020 2:10PM by PIB Delhi
The Department of Biotechnology, Government of India through the Ind-CEPI mission (India Centric Epidemic Preparedness)for Rapid Vaccine Development and Supporting Indian Vaccine Development which is aligned with the Global Initiative of the Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI), aims to strengthen the development of vaccines and associated competencies/technologies for the diseases of epidemic potential in India. One of the key focus areas of the mission is to support capacity building and regional networking with LMICs(Lowand Middle Income Countries).
In the current COVID19 Pandemic situation it is important to build capacities for clinical trials of vaccine. Keeping with the principles outlined by our Science Diplomacy initiatives, DBT hasinitiated the First phase of the “Training program to strengthen clinical trial research capacity for neighbouring countries” in partnership with Ministry of External Affairs, Government of India. The objective of these trainings would be to support researchers and investigator teams for enhancing and strengthening their clinical trial capabilities for conducting clinical trials in compliance with ICH-GCP (International Conference on Harmonisation - Good clinical practice). Through,this training program and knowledgesharing efforts, Govt of India is fulfilling its commitment of building various technical capacities in its neighbouring countries. Efforts to network with South Asia, ASEAN and African regions for this purpose would be aided through Ind-CEPI.
The First online orientation to this training program was conducted on 22nd Sep 2020.Speaking on the occasion Dr Renu Swarup, Secretary, DBT and Chairperson, BIRAC said that building clinical trial capacity in our neighbouring countries and all LMICs is a priority for the Department and this initiative is a step in the right direction under the Ind-CEPI mission.This will help our participating countries to build capacities for vaccine trials and for conducting Phase III trials for COVID 19 vaccines.
The training program which will extend for about 6-8 weeks will see participation of investigators, epidemiologists, clinicians and representatives from different departments fromNepal, Maldives, Bangladesh, Mauritius, Srilanka, Bhutan and Afghanistan. Senior Representatives from all these countries attended the “Orientation to the training program” held on 22ndSeptember, 2020. This was also attended by Senior representative from MEA, DBT, BIRAC and CDSA.
DBT, under the Ministry of Science & Technology, promotes the use and application of biotechnology in the areas of agriculture, healthcare, animal sciences, environment and industry.
Biotechnology Industry Research Assistance Council (BIRAC) is a not-for-profit Section 8, Schedule B, Public Sector Enterprise, set up by Department of Biotechnology (DBT), Government of India as an Interface Agency to strengthen and empower the emerging Biotech enterprise to undertake strategic research and innovation, addressing nationally relevant product development needs.
[For Further Information: Contact Communication Cell of DBT/BIRAC
@DBTIndia@BIRAC_2012www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in]

সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদা ক্লিনিকেল রিসর্স কেপাসিতী হেঙ্গৎহনবা হায়বা প্রোগ্রাম অসি বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা লোঞ্চ তৌখ্রে
প্রোগ্রাম অসিনা কোবিদ-১৯ ভেক্সিন ত্রাইয়েলশিংগীদমক কেপাসিতী হেঙ্গৎননবগীদমক য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদা অমসুং এল.এম.আই.সি.শিংদা মতেং পাংলগনি
23 SEP 2020 2:10PM by PIB Imphal
কোলিসন ফোর ইপিদমিক প্রিপিয়তনেস ইন্নোভেসন্স(সেপি)গী গ্লোবেল ইনিসিয়েতিব অসিগা পুন্না চৎমিন্নদুনা য়াম্না থুনা ভেক্সিন শানবা অমসুং ভারতকী ভেক্সিন শেম শাবা অসিদা মতেং পাংনবা লৈরিবা ইন্দ-সেপি মিসন(ইন্দিয়া সেন্ত্রিক ইপিদমিক প্রিপিয়তনেস)কা লোইননা ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্তনা ভারততা ইপিদেমিক ওইরকপা য়াবা লাইনাশিংগী শেম শাবদা মপাঙ্গল লৈনবা অমসুং তেক্নোলোজীশিং শিজিন্নবদা পান্দম থম্লি৷ এল.এম.আই.সি.শিং(লো এন মিদল ইনকম কন্ত্রিস)গা রিজন্নেল নেতৱর্ক্কিংদা অমসুং কেপাসিতী শেমগৎপদা মতেং পীবা অসিনা মিসন অসিগী য়াম্না মরু ওইবা ফোকস এরিয়া ওই৷
হৌজিক থোক্লিবা লাইনা-লাইৎ অসিগী ফিভম অসিদা ভেক্সিনগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলশিংগীদমক কেপাসিতী হেঙ্গৎহনবা য়াম্না মরু ওই৷ ঐখোয়গী সাইন্স দিপ্লোমেসী ইনিসিয়েতিবশিংনা থম্লিবা প্রিন্সিপলশিং অসিগী মতুং ইন্না দি.বি.তি.না ভারত সরকারগী এক্সতরনেল মন্ত্রালয়গা খুৎশম্নরগা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংগী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল রিসর্স কেপাসিতী অসি মপাঙ্গল লৈনবা ত্রেনিং প্রোগ্রামগী অহানবা ফেস অদু পুথোকখ্রে৷ হায়রিবা ত্রেনিংশিং অসিগী আই.সি.ঐচ.-জি.সি.পি.(ইন্তরনেস্নেল কনফরেন্স ওন হার্মোনাইজেসন-গুদ ক্লিনিকেল প্রেকতিস)গা খুৎশম্নরগা ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলশিং পাংথোকপদা মখোয়গী ক্লিনিকেল ত্রাইয়েলগী তৌবা ঙম্বশিং অদু হেন্না ফনবা অমসুং হেন্না মপাঙ্গল লৈননবগীদমক রিসরসরশিং অমসুং ইনভেস্তিগেতরশিং অদুদা মতেং পাংবনা ত্রেনিংশিং অদুগী পান্দম ওইরগনি৷ মসিগী ত্রেনিং প্রোগ্রাম অমসুং নোলেজ সিয়ররিং ইফোর্তশিং অসিগী মতেংদগী ভারত সরকারনা য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিংদা তোঙান তোঙানবা তেক্নিকেল কেপাসিতীশিং শেমগৎ শাগৎপদা মপুং ফাহল্লগনি৷ হায়রিবা হিরম অসিগীদমক ইন্দ-সেপিগা লোইননা খা-এসিয়া, এসিন অমসুং অফ্রিকাগী মফমশিংগা শম্ননবা হোৎনরিবা অদুদা মতেং পাংলগনি৷
হায়রিবা ত্রেনিং প্রোগ্রাম অসিগী ইহান হানবা ওনলাইন ওরেন্তেসন অদু ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ২২দা পাংথোকখ্রে৷ থৌরম অদুদা দি.বি.তি.গী সেক্রেতরী অমসুং বিরেক্কী চিয়রপর্সন দা.রেনু স্বারুপনা ৱা ঙাংলদুনা অসুম্না ফোংদোকখি মদুদি ঐখোয়গী য়ুমলোন্নবা লৈবাকশিং অমসুং এল.এম.আই.সি.শিংদা ক্লিনিকেল ত্রাইয়েল কেপাসিতী শেমগৎ শাগৎপা অসিনা দিপার্তমেন্ত অসিগী খ্বাইদগী তৌদ্রবা য়াদ্রবা থবক অমা ওই অমসুং হায়রিবা ইনিসিয়েতিব অসি ইন্দ-সেপি মিসনগী মখাদা অচুম্বা মাইকৈদা চৎলিবা খোংথা অমনি৷ মসিনা ঐখোয়গা চৎমিন্নরিবা লৈবাকশিংদা ভেক্সিন ত্রাইয়েলগীদমক কেপাসিতী শেমগৎপদা অমসুং কোবিদ-১৯ ভেক্সিনগীদমক ফেস III পাংথোকপদা মতেং পাংলগনি৷৷
চয়োল ৬-৮রোম শাংদোক্কৌরিবা ত্রনিং প্রোগ্রাম অসিদা নেপাল, মালদিপ্ব, বঙ্গলাদেশ, মাউরিতস, শ্রীলঙ্কা, ভুতান অমসুং এফঘনিস্তানদগী তোঙান তোঙানবা দিপার্তমেন্তশিংদগী শরুক য়াগদৌরিবা ইনভেস্তিগেতরশিং, ইপিদেমিয়োলোজিস্তশিং, ক্লিনিসিয়নশিং অমসুং রিপ্রজেন্তেতিবশিং অদু উবা ফংলগনি৷ হায়রিবা লৈবাকশিং অসিদগী শরুক য়াগদৌরিবা সেনিয়র রিপ্রজেন্তেতিবশিংনা ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ২২দা পাংথোকখিবা “ওরেন্তেসন তু দি ত্রেনিং প্রোগ্রাম” অসিদা শরুক য়াখি৷ হায়রিবা প্রোগ্রাম অসিদা এম.ই.এ., দি.বি.তি., বিরেক অমসুং সি.দি.এস.এ.গী সেনিয়র রিপ্রজেন্তেনতিবশিংসু শরুক য়াখি৷
সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়গী মখাদা দি.বি.তি.না এগ্রিকলচর, হেল্থকেয়র, এনিমেল সাইন্স, এনভাইরনমেন্ত অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মফমশিংদা বাইওতেক্নোলোজীগী শিজিন্নফম অমসুং কান্নবশিং অদুনা মতেং পাংই৷
লৈবাক অসি চাওখৎপা মতমদা দরকার লৈরিবা প্রদকশিং শেমবদা স্ত্রাতিজিক রিসর্স অমসুং ইন্নোবেসন অসি পাংথোক্ননবগীদমক থোকলক্লিবা বাইওতেক ইন্তরপ্রাইস অসি হেন্না মপাঙ্গল লৈনবা ইন্তরফেস এজেন্সী অসি ভারত সরকারগী বাইওতেক্নোলোজী দিপার্তমেন্ত(দি.বি.তি.)না শেমগৎখিবা বাইওতেক্নোলোজী ইন্দস্ত্রী রিসর্স এসিস্তেন্স কাউনসিল(বিরেক) অসি পব্লিক সেক্তর এন্তরপ্রাইসকী স্কেদ্যুল B, নন-প্রোফিৎ সেক্সন নত্তে৷
অকুপ্পা মরোলগীদমক: দি.বি.তি./বিরেককী কম্মুনিকেসন সেলদা পাউ লৌবিয়ু
@DBTIndia@BIRAC_2012www.dbtindia.gov.inwww.birac.nic.in]