হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
চান্দিগরনা লেপ্পা লৈতনা চহি ৫ অসিদা স্বচ্ছ সর্বেক্ষন (এস.এস.এস.) মপুং ফানা পাংথোক্লি
22 SEP 2020 5:53PM by PIB Imphal
চান্দিগরনা লেপ্পা লৈতনা চহি মঙা অসিদা স্বচ্ছ সর্বেক্ষন (এস.এস.এস.) মপুং ফানা পাংথোক্লি, হায়রিবা অসিদা সোলিদ ৱাস্ত মেনেজমেন্ত (এস.দবল্যু.এম.)না মখোয়গী পান্দম অমদা থম্লি। চান্দিগর অসি গারবেজ ফ্রী সিতিদা স্তার অহুম ফংলিবা সহর অমনি।
মসিগী মখা তানা এস.দবল্যু.এম.না চৎথরিবা অসি ফংনবা, সরকারনা খোঙথাং কয়া লৌখৎলি, মসিগা মরী লৈনবা প্রোজেক্তসিং পাওতাক পীদুনা অমসুং এস.দবল্যু.এম.দা চৎন পথাপ পীরি (য়ুমথোং খুদিং খোম্বা, খাইদোকপা) কেপাসিতি বিল্দিং(সি.বি.) ৱার্কসোপ শেম্বা, মতম চানা মথৌ হনবা অসিনি।
হায়রিবা অসি হাউসিং অমসুং আর্বান এফিয়র্সকী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরিনা অইবা ওইনা লোক সভাদা ঙসি পাউখুম পীখিবনি।

Ministry of Housing & Urban Affairs
Chandigarh performing Consistently well during last 5 years in Swachh Survekshans (SSS)
22 SEP 2020 5:53PM by PIB Delhi
Chandigarh has been performing consistently well during the last 5 years in the SwachhSurvekshans (SSs), which includes Solid Waste Management (SWM) as one of the parameters. Chandigarh is also a Three Star certified city in Garbage Free City (GFC) rating protocol for cities.
To further improve the performance in SWM, various steps have been taken by Government, which inter alia includes, funding of SWM projects; issuance of directions, advisories and guidelines on SWM (door-to-door collection, source segregation and processing); organising Capacity Building (CB) workshops; reviewing performance periodically, etc.
This was informed by Minister of State (I/C) for Housing and Urban Affairs Shri Hardeep Singh Puri in a written reply in the Lok Sabha today.