Ministry of Steel
Production Capacity of Steel Plants
21 SEP 2020 3:22PM by PIB Delhi
The details of steel plants in the country, along with their capacity, production and capacity utilisation, during April-July, 2020 are given at Annexure-I. Steel is a deregulated sector. The Government lays down the policy guidelines and establishes the institutional mechanism/structure for creating conducive environment for improving efficiency and performance of the steel sector.
Annexure I
State-Wise Details on Crude Steel for period April- July, 2020 (number of units, capacity, production and capacity utilization)
State
Units
Capacity#
(in thousand tonnes)
Production
(in thousand tonnes)
Capacity Utilization**
(in percent; on pro rata basis)
EASTERN REGION
Arunachal Pradesh
3
125.0
0.0
0
Assam
6
131.0
14.2
32
Bihar
15
803.0
118.2
44
Jharkhand
45
19707.0
4133.3
63
Meghalaya
5
181.0
4.7
8
Odisha
53
25370.0
5377.6
64
Tripura
1
30.0
2.4
24
West Bengal
42
9934.6
1639.9
50
Eastern Region Total
170
56281.6
11290.2
60
WESTERN REGION
Chhattisgarh
79
18785.2
3224.7
51
Dadra and Nagar Haveli
19
296.0
41.5
42
Daman and Diu
3
46.0
5.5
36
Goa
12
481.0
105.1
66
Gujarat
59
12754.0
2168.7
51
Madhya Pradesh
9
553.0
79.4
43
Maharashtra
55
11960.5
1816.1
46
Western Region Total
236
44875.7
7441.1
50
NORTHERN REGION
Delhi
2
16.0
1.8
33
Haryana
10
952.6
88.0
28
Himachal Pradesh
25
1139.0
128.1
34
Jammu and Kashmir
8
189.0
23.3
37
Punjab
119
4924.0
503.0
31
Rajasthan
36
1176.0
97.5
25
Uttar Pradesh
46
1617.0
212.0
39
Uttarakhand
42
1559.0
163.9
32
Northern Region Total
288
11572.6
1217.7
32
SOUTHERN REGION
Andhra Pradesh
27
8391.0
1127.4
40
Karnataka
29
15149.0
3163.7
63
Kerala
29
480.0
55.9
35
Puducherry
10
340.0
42.1
37
Tamil Nadu
99
3766.0
438.5
35
Telangana
26
1443.0
282.4
59
Southern Region Total
220
29569.0
5110.1
52
All Region Total
914
142298.9
25059.1
53
This Information was given by the Union Minister for Steel Shri Dharmendra Pradhan in a written reply in the Rajya Sabha today.

স্তীল মন্ত্রালয়
স্তীল প্লান্তশিংগী পোত্থোক পুথোকপা ঙম্বগী চাং
21 SEP 2020 3:22PM by PIB Imphal
এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী মতমগী মনুংদা লৈবাক অসিদা লৈরিবা স্তীল প্লান্তশিংনা লোয়ননা মখোয়গী পুথোকপগী চাং, পোত্থোক পুথোকপা অমসুং শীজিন্নবগী চাংগী অকুপ্পা মরোল এনেক্সর-Iদা পীরি। স্তীল অসি দিরিগুলেতেদ সেক্তর অমনি।সরকারনা গাইদলাইনশিংগী পোলিসী শেম্লি অমদি স্তীল সেক্তরকী থবক হৈবা অমসুং পাঙথোকপা হেনগৎহন্নবগীদমক অফবা এনভাইর্মেন্ত শেম্লিবা ইন্সতিত্যুস্নেল মেকানিজম/স্ত্রকচর শেমগৎলি।
এনেক্সর I
এপ্রিল-জুলাই, ২০২০গী মনুংদা ক্রুদ স্তীলগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা মরোল (য়ুনিৎশিংগী মশীং, পুথোকপগী চাং, পোত্থোক পুথোকপা অমসুং শীজিন্নবগী চাং)
রাজ্য
য়ুনিৎশিং
কেপাসিতী#
(তোন লিশিংদা )
পুথোকপা
(তোন লিশিংদা)
কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন**
(চাদা; প্রো রাতা বেসিস্তা)
নোংপোক থংবা শরুক
অরুনাচল প্রদেশ
৩
১২৫.০
০.০
০
অসাম
৬
১৩১.০
১৪.২
৩২
বিহারা
১৫
৮০৩.০
১১৮.২
৪৪
ঝারখন্দ
৪৫
১৯৭০৭.০
৪১৩৩.৩
৬৩
মেঘালয়
৫
১৮১.০
৪.৭
৮
ওরিশা
৫৩
২৫৩৭০.০
৫৩৭৭.৬
৬৪
ত্রিপুরা
১
৩০.০
২.৪
২৪
ৱেস্ত বেঙ্গল
৪২
৯৯৩৪.৬
১৬৩৯.৯
৫০
নোংপোক থংবা শরুক্কী অপুনবা
১৭০
৫৬২৮১.৬
১১২৯০.২
৬০
নোংচুপ থংবা শরুক
ছত্তিশগর
৭৯
১৮৭৮৫.২
৩২২৪.৭
৫১
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলী
১৯
২৯৬.০
৪১.৫
৪২
দামন অমসুং দ্যু
৩
৪৬.০
৫.৫
৩৬
গোৱা
১২
৪৮১.০
১০৫.১
৬৬
গুজরাত
৫৯
১২৭৫৪.০
২১৬৮.৭
৫১
মধ্য প্রদেশ
৯
৫৫৩.০
৭৯.৪
৪৩
মহারাস্ত্র
৫৫
১১৯৬০.৫
১৮১৬.১
৪৬
নোংচুপ থংবা শরুক্কী অপুনবা
২৩৬
৪৪৮৭৫.৭
৭৪৪১.১
৫০
অৱাং থংবা শরুক
দিল্লী
২
১৬.০
১.৮
৩৩
হরিয়ানা
১০
৯৫২.৬
৮৮.০
২৮
হিমাচল প্রদেশ
২৫
১১৩৯.০
১২৮.১
৩৪
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৮
১৮৯.০
২৩.৩
৩৭
পঞ্জাব
১১৯
৪৯২৪.০
৫০৩.০
৩১
রাজস্থান
৩৬
১১৭৬.০
৯৭.৫
২৫
উত্তর প্রদেশ
৪৬
১৬১৭.০
২১২.০
৩৯
উত্তরাখন্দ
৪২
১৫৫৯.০
১৬৩.৯
৩২
অৱাং থংবা শরুক্কী অপুনবা
২৮৮
১১৫৭২.৬
১২১৭.৭
৩২
খা থংবা শরুক
আন্ধ্র প্রদেশ
২৭
৮৩৯১.০
১১২৭.৪
৪০
কর্নাতকা
২৯
১৫১৪৯.০
৩১৬৩.৭
৬৩
কেরেলা
২৯
৪৮০.০
৫৫.৯
৩৫
পুদুচেরী
১০
৩৪০.০
৪২.১
৩৭
তামিল নাদু
৯৯
৩৭৬৬.০
৪৩৮.৫
৩৫
তেলঙ্গনা
২৬
১৪৪৩.০
২৮২.৪
৫৯
খা থংবা শরুক্কী অপুনবা
২২০
২৯৫৬৯.০
৫১১০.১
৫২
মফম খুদিংমক্কী অপুনবা
৯১৪
১৪২২৯৮.৯
২৫০৫৯.১
৫৩
সোর্স: জোইন্ত প্লান্ত কম্মিতী; *প্রোভিস্নেল; #কেপাসিতী অসি মপুংফাবা শেনবা চহিগী খক্তা রিপোর্ত তৌই; ** কেপাসিতী য়ুতিলাইজেসন অসি প্রো রাতা বেসিস্তা হোৎলি।
মসিগী ৱারোল অসি ঙসি রাজ্য সভাদা স্তীলগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী ধর্মেন্দ্র প্রধান্না অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।