য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ কৈরৈ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু এগ্রিকলচরেল রিফোর্মগী মতাংদা মরুওইবা বিল অনী লোক সভাদা পাস তৌখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
"মোদী সরকারগী মওংদা, ইহান হানবা ওইনা কেন্দ্রদা অহিং নুংথিল খাইদনা লৌমীশিংবু শক্তি পীনবা হোৎনবা সরকার অমা পাল্লে অমসুং লোক সভাদা লৌউশিংউদা শেমদোক্নবা বিল পাস তৌখিবা অসি মসিগী মাইকৈ অসিদা চঙশিনবা অহানবা খোংথাংনি"
"মোদী সরকারগী অচৌবা লেজিস্লেসন অসিনা লৌউশিংউগী সেক্তরদা চাউনা অহোংবা লাকহল্লগনি অমসুং লৌমীশিংবু দোলালি চাবশিংদগী মনিং তমহল্লনি অমসুং মখোয়বু অতোপ্পা খুদোংচাদবা কয়াদগী কনলগনি"
"বিলশিং অসিনা লৌমীশিংদা মখোয়গী পোত্থোকশিং য়োন্নবগী অনৌবা মফম অমা পীরগনি, মসিনা মখোয়গী চাগা হেনগৎলগনি"
"মোদী সরকারগী পুৱারীদা লৈহৌরগদবা অমসুং মরুওইবা লৌউশিংউদা শেমদোক্নবা বিল অসিনা লৌমীশিংগী পুন্সিদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি অমসুং মখোয়বু মীপাল তাংহন্দবা ঙমহল্লগনি"
"লৈবাক অসিগী লন অমসুং য়াইফবা পুরক্লিবা হোৎনবা কল্লবা লৌমীশিং অসিগীদমক ভারতনা চাউথোকচৈ"
18 SEP 2020 4:02PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ কৈরৈ মন্ত্রী অমিৎ শাহনা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীবু এগ্রিকলচরেল রিফোর্মগী মতাংদা মরুওইবা বিল অনী লোক সভাদা পাস তৌখিবগীদমক থাগৎপা ফোংদোকখ্রে। ত্বীৎ পরেং অমদা শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি, "লৈবাক অসিগী লন অমসুং য়াইফবা পুরক্লিবা হোৎনবা কল্লবা লৌমীশিং অসিগীদমক ভারতনা চাউথোকচৈ। মোদী সরকারগী মওংদা, ইহান হানবা ওইনা কেন্দ্রদা অহিং নুংথিল খাইদনা লৌমীশিংবু শক্তি পীনবা হোৎনবা সরকার অমা পাল্লে অমসুং লোক সভাদা লৌউশিংউদা শেমদোক্নবা বিল পাস তৌখিবা অসি মসিগী মাইকৈ অসিদা চঙশিনবা অহানবা খোংথাংনি।"
কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা হায়খি, "মোদী সরকারগী অচৌবা লেজিস্লেসন অসিনা লৌউশিংউগী সেক্তরদা চাউনা অহোংবা লাকহল্লগনি অমসুং লৌমীশিংবু দোলালি চাবশিংদগী মনিং তমহল্লনি অমসুং মখোয়বু অতোপ্পা খুদোংচাদবা কয়াদগী কনলগনি। বিলশিং অসিনা লৌমীশিংদা মখোয়গী পোত্থোকশিং য়োন্নবগী অনৌবা মফম অমা পীরগনি, মসিনা মখোয়গী চাগা হেনগৎলগনি।"
অমিৎ শাহনা মসিমসু হায়খি, "মোদী সরকারগী পুৱারীদা লৈহৌরগদবা অমসুং মরুওইবা লৌউশিংউদা শেমদোক্নবা বিল অসিনা লৌমীশিংগী পুন্সিদা অনৌবা ইনোৎ অমা পীরগনি অমসুং মখোয়বু মীপাল তাংহন্দবা ঙমহল্লগনি। ঐহাক্না প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী অমসুং কেন্দ্রগী লৌউশিংউ মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র সিংহ তোমারবু এগ্রিকলচরেল রিফোর্মগী মতাংদা মরুওইবা বিলশিং অসি পাস তৌখিবগীদমক হরাউবা ফোংদোকচরি।"
লোক সভানা ফার্মর্স প্রদ্যুস ত্রেদ এন্দ কম্মর্স (প্রোমোসন এন্দ ফেসিলিতেসন) বিল, ২০২০ অমসুং দি ফার্মর্স (এম্পাৱর্মেন্ত এন্দ প্রোতেক্সন) এগ্রীমেন্ত ওব প্রাইস এস্যুরেন্স এন্দ ফার্ম সর্বিস বিল, ২০২০ ঙরাং পাস তৌখি।
ফার্মর্স প্রদ্যুস ত্রেদ এন্দ কম্মর্স (প্রোমোসন এন্দ ফেসিলিতেসন) বিল, ২০২০না লৌমী অমসুং ত্রেদরশিংনা লৌমীশিংগী পোত্থোক লৈবা অমসুং য়োনবদা চাংদম্নিংঙাই ওইবা অতোপ্পা মমলদা মতীক চাবা মমল, মনুং মপান ফাউনা উবা অমসুং রাজ্য অমগী মনুংদা নত্ত্রগা রাজ্য অমগা অমগগী মরক্তা লল্লোন ইতীক তৌবদা মনিং তম্বা পীনবা হোৎনরি।
দি ফার্মর্স (এম্পাৱর্মেন্ত এন্দ প্রোতেক্সন) এগ্রীমেন্ত ওব প্রাইস এস্যুরেন্স এন্দ ফার্ম সর্বিস বিল, ২০২০না এগ্রি বিজিনেস ফার্মস, প্রোসেসর, হোলসেল্লর, এক্সপোর্তর নত্ত্রগা লার্জ রিতেলরশিংগা ফার্ম সর্বিস অমসুং তুংগী ফার্মদগী রিন্যুমরেতিব প্রাইস ফ্রেমৱার্ক্তা নিয়ম চুম্না অমসুং মনুং মপান ফাউনা উবা অমসুং মসিগা মরী লৈনবা থবকশিংগা পুল্লিবা লৌমীশিংবু ঙাকপী শেনবীনবা অমসুং শক্তি পীনবা নেসনেল ফ্রেমৱার্ক অমা পীনবা হোৎনগনি।
भारत के मेहनती किसान देश की खुशहाली और समृद्धि के वाहक हैं, जिन पर पूरे देश को अभिमान है। मोदी सरकार के रूप में पहली बार कोई सरकार किसानों के सशक्तिकरण के लिए इस तरह दिन रात काम कर रही है और कल लोकसभा में पारित हुए ऐतिहासिक कृषि सुधार विधेयक इसी दिशा में एक अभूतपूर्व कदम है। pic.twitter.com/SmJnC8BUvU
— Amit Shah (@AmitShah) September 18, 2020
मोदी सरकार के यह ऐतिहासिक विधेयक किसानों व कृषि क्षेत्र को बल देंगे और उनको बिचौलियों व अन्य समस्याओं से मुक्त करेंगे। इन विधेयकों से किसानों को उनकी उपज बेचने के लिए नये अवसर प्राप्त होंगे, जिससे उनकी आय में वृद्धि होगी। #JaiKisan
— Amit Shah (@AmitShah) September 18, 2020
यह ऐतिहासिक व महत्वपूर्ण कृषि सुधार किसानों के जीवन में एक सकारात्मक परिवर्तन लाकर उन्हें आत्मनिर्भर बनाने की दिशा में एक अहम भूमिका निभाएंगे।
इन विधेयकों के पारित होने पर मैं प्रधानमंत्री @narendramodi जी और कृषि मंत्री @nstomar जी का हृदय से आभार व्यक्त करता हूँ। #JaiKisan
— Amit Shah (@AmitShah) September 18, 2020

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah expresses gratitude to Prime Minister Shri Narendra Modi on the passage of two crucial Bills on agricultural reforms in the Lok Sabha
“In the form of Modi Govt, for the first time there is a Govt at the centre which is working day & night towards the empowerment of farmers and the passage of landmark agriculture reform Bills in the Lok Sabha is an unprecedented step in this direction”
“These path-breaking legislations of Modi Govt will transform Agriculture sector and set farmers free from clutches of middlemen & help them overcome other obstacles”
“These Bills will provide farmers with new avenues to sell their produce, which will increase their incomes”
“These historic and important agricultural reforms of Modi Govt will bring a positive transformation in the lives of farmers and will make them self-reliant”
“India is proud of its hardworking farmers who shoulder the creation of the nation’s wealth and prosperity”
18 SEP 2020 4:02PM by PIB Delhi
Union Home Minister Shri Amit Shah has expressed gratitude to Prime Minister, Shri Narendra Modi on the passage of two crucial Bills on agricultural reforms in the Lok Sabha. In a series of tweets, Shri Amit Shah said, “India is proud of its hardworking farmers who shoulder the creation of the nation’s wealth and prosperity. In the form of Modi Govt, for the first time there is a Govt at the centre which is working day & night towards the empowerment of farmers and the passage of landmark agriculture reform Bills in the Lok Sabha yesterday is an unprecedented step in this direction”.
The Union Home Minister said, “These path-breaking legislations of the Modi Govt will transform Agriculture sector and set farmers free from clutches of middlemen and help them overcome other obstacles These Bills will provide farmers with new avenues to sell their produce, which will increase their incomes”.
Shri Amit Shah also said, “These historic and important agricultural reforms of Modi Govt will bring a positive transformation in the lives of farmers and will make them self-reliant. I convey my heartfelt gratitude to Prime Minister, Shri Narendra Modi and Union Agriculture Minister, Shri Narendra Singh Tomar on the passage of these bills”.
The Lok Sabha passed The Farmers' Produce Trade and Commerce (Promotion and Facilitation) Bill, 2020 and The Farmers (Empowerment and Protection) Agreement of Price Assurance and Farm Services Bill, 2020 yesterday.
The Farmers' Produce Trade and Commerce (Promotion and Facilitation) Bill, 2020 seeks to provide for the creation of an ecosystem where the farmers and traders enjoy the freedom of choice relating to sale and purchase of farmers' produce which facilitates remunerative prices through competitive alternative trading channels to promote efficient, transparent and barrier-free inter-State and intra-State trade.
The Farmers (Empowerment and Protection) Agreement of Price Assurance and Farm Services Bill, 2020 seeks to provide for a national framework on farming agreements that protects and empowers farmers to engage with agri-business firms, processors, wholesalers, exporters or large retailers for farm services and sale of future farming produce at a mutually agreed remunerative price framework in a fair and transparent manner and for matters connected therewith or incidental thereto.