Ministry of Women and Child Development
Major Welfare Schemes of the Ministry
17 SEP 2020 3:51PM by PIB Delhi
The details regarding major welfare schemes being implemented by the Ministry of Women and Child Development along with the State-wise details of the beneficiaries of these schemes are given as below:-
1. Anganwadi Services:
Anganwadi Services under Umbrella Integrated Child Development Services (ICDS) Scheme is a centrally sponsored scheme, aiming at holistic development of children below 6 years of age and pregnant women & lactating mothers, by providing a package of six services comprising (i) Supplementary nutrition; (ii) Pre-school non-formal education; (iii) Nutrition and health Education; (iv) Immunization; (v) Health check-up; and (vi) Referral services through Anganwadi Centres at grassroots level. Three of the six services viz., immunization, health check-up and referral services are related to health and are provided by Ministry of Health and Family Welfare through NRHM & Public Health Infrastructure.
As Anganwadi Services is a Centrally Sponsored Scheme, the overall management and monitoring regarding implementation of the ICDS Scheme are being done by the concerned State Government/UT Administration.
The State-wise list of beneficiaries of the scheme is provided at Appendix -A.
The details of the revision in structure and cost sharing of Anganwadi Services are given below :
S.
No
Names of the components
Revised Cost Norms
1
Supplementary Nutrition Prgramme
(i) Children (6 months to 72 months) Rs.8/- per child per day
(ii)Severely malnourished Children (6 months – 72 months) Rs.12/- per child per day
(iii) Pregnant women and Lactating mothers Rs.9.50/- per beneficiary per day
2
Rent
AWC/Mini AWC
Rural/Tribal - Rs.1,000/- p.m.
Urban - Rs.4,000/- p.m.
Metropolitan - Rs.6,000/- p.m.
3
Honorarium
AWW - Rs.4,500/- p.m.
Mini AWW - Rs.3,500/- p.m.
AWH - Rs.2,250/- p.m.
AWHs -Rs. 250/- p.m (performance linked incentive)
The enhanced cost norms are aimed at improved service delivery.
1. POSHAN Abhiyaan:
POSHAN Abhiyaan launched in March, 2018 aims at improving the nutritional status of Children from 0-6 years, Adolescent Girls, Pregnant Women and Lactating Mothers. POSHAN Abhiyaan focuses on convergence among partner Ministries leveraging technology and Jan Andolan among other things, to address issue of malnutrition comprehensively. Near-real time reporting by field functionaries and improved MIS is aimed at smooth implementation of scheme and better service delivery.
1. Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana:
Pradhan Mantri Matru Vandana Yojana (PMMVY), a Centrally Sponsored Conditional Cash Transfer Scheme. The maternity benefit under PMMVY is available to the eligible beneficiaries for first living child of family. Under the scheme, Rs.5,000/- is provided to the eligible beneficiary in three installments during pregnancy and lactation in response to individual fulfilling certain nutrition and health seeking conditions. The eligible beneficiary also receives the remaining cash incentive as per approved norms towards maternity benefit under Janani Suraksha Yojana (JSY) after institutional delivery so that on an average, a woman gets Rs.6,000/-. It is estimated that 51.70 lakhs beneficiaries per annum are covered under PMMVY throughout the Nation. State-wise information is placed at Appendix-B.
PMMVY has been implemented from 01.01.2017 and no change in the design and mechanism of the Scheme implementation has been undertaken, so far.
1. Scheme for Adolescent Girls:
Under this scheme, out of school Adolescent girls in the age group of 11-14 years are provided supplementary nutrition of 600 calories, 18-20 grams of protein and micronutrients for 300 days in a year. The State-wise details of the beneficiaries of Scheme for Adolescent Girls during the last five years are placed at Appendix-C.
The Scheme is on Public Financial Management System. The releases to the States/UTs are done through the Public Financial Management System platform.
Further to this, the Scheme is a DBT Scheme. As per the DBT guidelines, the benefit is given to the beneficiary after identity of the beneficiary established.
1. Child Protection Scheme:
Child Protection Services (CPS) scheme supports the children in difficult circumstances, as envisaged under Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015 (JJ Act). The State/UT-wise details of number of beneficiaries during the last five years under CPS Scheme is placed at Appendix - D.
The financial norms under CPS were revised with effect from 1st April, 2014. Some of the key features of the revised Scheme are increased maintenance grant for children in homes, enhanced cost of construction and flexibility in the staffing pattern in service delivery structures, depending on the size and need of the State/UT. Further, sub-scheme Child Protection Services came under Umbrella Integrated Child Development Services (ICDS) in the year of 2017. The monitoring mechanism is prescribed under Section 54 of the JJ Act and Rule 41 of the JJ Model Rules, 2016.
1. National Creche Scheme:
National Crèche Scheme, a Centrally Sponsored Scheme, is implemented through the State Governments/UT Administrations with effect from 01.01.2017 to provide day care facilities to children (age group of 6 months- 6 years) of working mothers. The Scheme provides an integrated package of the following services:
1. Daycare Facilities including Sleeping Facilities.
2. Early Stimulation for children below 3 years and Pre-school Education for 3 to 6 years old children.
3. Supplementary Nutrition (to be locally sourced)
4. Growth Monitoring.
5. Health Check-up and Immunization.
The NCS is being implemented with effect from 01.01.2017 as a Centrally Sponsored Scheme (CSS) where pattern of assistance for all components of the scheme will be in the cost sharing basis of 60:30:10 amongst Centre, State Governments & NGOs running the crèches, 80:10:10 amongst the Centre, State Governments & NGOs running the crèches for the 8 North Eastern States and 3 Himalayan States and 90:10 between the Central Government and the NGOs running the crèches for the Union Territories. Before 01.01.2017, the Creche Scheme was being run as a Central Sector Scheme and was implemented through Central Social Welfare Board (CSWB) and Indian Council of Child Welfare (ICCW) with the fund sharing pattern of 90:10.
As far as quality of implementation or prevention of corruption is concerned, the impact is positive after the Scheme became a Centrally Sponsored Scheme.
1. Schemes Implemented under Nirbhaya Fund
The Ministry is implementing 3 schemes under Nirbhaya Fund. These are: (i) One Stop Centre, (ii) Women Helpline, and (iii) Mahila Police Volunteer.
1. One Stop Centre: The objective of the OSC Scheme is to facilitate women affected by violence with a range of integrated services under one roof such as Police facilitation, medical aid, psychological counselling, legal counselling, temporary shelter etc. OSCs are to be set up either in new constructed building in an approved design or an existing building within 2 kms radius of a medical facility. Details of State-wise cases are placed at Appendix - E.
1. Women Helpline: The Universalisation of Women Helpline (WHL) aims at providing immediate and 24 hour emergency and non-emergency response to women affected by violence across the country by referral service. Under the WHL Scheme, a toll-free 24-hours telecom service through short code 181 is provided to women seeking support and information about Govt. Schemes and programmes. The WHL Scheme is funded under Nirbhaya Fund with 100% funds being disbursed to District Collectors.
Women Helpline is operational in 32 States/UTs. Over 51 lakh women have been provided assistance by 181 Women Helpline (5177303 registered calls as on 31.03.2020). State-wise details are placed at Appendix - F.
1. Mahila Police Volunteer: The Mahila Police Volunteers (MPVs) act as a link between police and the community and facilitate help to women in distress. MPVs serve as a public-police interface in order to fight crime against women and reports incidences of violence against women such as domestic violence, child marriage, dowry harassment and violence faced by women in public spaces. In the pilot phase, two districts from every State and one district from every UT were chosen for the implementation of the scheme. The mandate of Mahila Police Volunteers (MPVs) is to report to authorities/police the incidence of violence against women such as domestic violence, child marriage, dowry harassment and violence faced by women in public spaces. So far, States have informed about identifying about 9531 MPVs. State-wise Details are placed at Appendix- G.
Sakhi Dashboard an online platform has been introduced in the Ministry for the functionaries of One Stop Centres (OSCs) and Women Help Lines (WHLs), Mahila Police Volunteers (MPVs) to populate and view various important information about the cases of violence affected women coming to them, as well as about their establishments. The dashboard has been rolled out and can be accessed by these functionaries, as well as by the related government officials with the help of the usernames and passwords assigned to them. The dashboard provides a simplified and standardized common format for cases of violence affected women coming to OSCs, WHLs and MPVs, which goes on to detail the support and referral services provided to them. As such, the dashboard is designed to better standardize and functionally integrate OSCs, WHLs and MPVs into The Sakhi Vertical, a service for safety and empowerment of women offered by the Ministry of Women and Child Development of the Government of India. The Sakhi dashboard is a dynamic and effective management and MIS tool for government officers and functionaries of OSCs, WHLs and MPVs.
1. Beti Bachao Beti Padhao
Beti Bachao Beti Padhao Scheme aims to address the declining Child Sex Ratio (CSR) in the age of 0-6 years. It is a tri-ministerial, convergent effort of Ministries of Women and Child Development, Health & Family Welfare and Human Resource Development with focus on Awareness and Advocacy Campaign; Multi-sectoral intervention; Effective enforcement of Pre-Conception and Pre Natal-Diagnostic Techniques (PC&PNDT) Act and Enabling girl child’s education. Scheme doesn’t have any provision for direct benefit transfer; therefore, there are no direct beneficiaries under the Scheme.
At the inception of the scheme, funds were released directly to the Districts through the State Governemnt. However, from 2016-17 onwards, funds are directly transferred into designated BBBP account in the District.
The above mentioned changes have resulted in smooth and effective implementation and timely submission of physical and financial reports under BBBP.
1. Swadhar Greh
The Swadhar Greh Scheme targets women victims of unfortunate circumstances, who are in need of institutional support for rehabilitation so that they could lead their life with dignity. The Scheme envisages providing shelter, food, clothing and health as well as economic and social security for the women victims of difficult circumstances which includes widows, destitute women and aged women. The State-wise details of number of Swadhar Greh established by the Government so far are placed at Appendix –H.
Prior to 31.12.2015, the Swadhar Greh scheme was a Central Sector Scheme with the funding share of 100% between the Central Government and the implementing agencies on State Govt.’s recommendations. The Swadhar Greh Scheme has been revised w.e.f. 01.01.2016 as a sub-scheme of the Centrally Sponsored Umbrella Scheme “Protection and Empowerment of Women” funds are released through the States, with cost sharing ratio of 60:40 between the Centre and the States excepting for the North Eastern and Himalayan States where it shall be 90:10 and for UTs it is 100% with effect from 1.01.2016.
After the reform the State Governments are included more actively in the implementation, opening of new Homes, and monitoring of the Scheme at State and District levels.
1. Ujjawala
Ujjawala is a comprehensive scheme for prevention of trafficking, with five specific components – Prevention, Rescue, Rehabilitation, Re-Integration and Repatriation of victims of trafficking. The scheme has been conceived primarily for the purpose of preventing trafficking on the one hand and rescue and rehabilitation of victims on the other. State-wise details are placed at Appendix - I.
Prior to 01.04.2016, the scheme Ujjawala was a Central Sector Scheme with the funding share of 90:10 between the Central Government and the implementing agencies on State Govt.’s recommendations. The Scheme has been revised as a Centrally Sponsored Scheme w.e.f. 01.04.2016 with the funds released to the State Governments/ UT Administrations with funding ratio as 60:30:10 between Centre, States and implementation agency except North-Eastern States and Himalayan States where it shall be 80:10:10. In Union Territories the ratio between the centre and implementing agency is 90:10.
After the reform the State Governments are included more actively in the implementation, opening of new Homes, and monitoring of the Scheme at State and District levels.
1. Working Women Hostel
Working Women’s Hostel scheme is to promote availability of safe and conveniently located accommodation for working women, with day care facility for their children, wherever possible, in urban, semi urban, and even rural areas where employment opportunity for women exist. The scheme is assisting projects for construction of new hostel buildings, expansion of existing hostel buildings and also for running hostel buildings in rented premises. State wise detail of beneficiaries under the Scheme is placed at Appendix-J.
The Scheme was converted from Central Sector Scheme to Centrally Sponsored Scheme w.e.f. 22.11.2017.
After conversion to Centrally Sponsored Scheme, funds are released through State/UTs Govt. which improves the level of monitoring and implementation under the Scheme.
1. Mahila Shakti Kendra
Under Mahila Shakti Kendra Scheme, community engagement through student volunteers is envisioned in 115 most backward/aspirational districts as part of MSK block level initiatives. Student volunteers play an instrumental role in awareness generation regarding various important government schemes/programmes as well as social issues that have an impact on lives of women in a given block (or equivalent administrative unit, when such blocks are not in place).
This information was given in a written reply by the Union Minister of Women and Child Development Smt. Smriti Zubin Irani in Rajya Sabha today.
****
APS/SG/RC
Appendix A
Number of Beneficiaries of supplementary nutrition and pre-school education under ICDS Scheme
Sl. No
State/UT
2016
2017
2018
2019
2020
Beneficiaries of Supplementary Nutrition Total Beneficiaries (Children 6 mo-6 years plus P&LM)
Beneficiaries of Pre-school Education Total (3 - 6 years)
Beneficiaries of Supplementary Nutrition Total Beneficiaries (Children 6 mo-6 years plus P&LM)
Beneficiaries of Pre-school Education Total (3 - 6 years)
Beneficiaries of Supplementary Nutrition Total Beneficiaries (Children 6 mo-6 years plus P&LM)
Beneficiaries of Pre-school Education Total (3 - 6 years)
Beneficiaries of Supplementary Nutrition Total Beneficiaries (Children 6 mo-6 years plus P&LM)
Beneficiaries of Pre-school Education Total (3 - 6 years)
Beneficiaries of Supplementary Nutrition Total Beneficiaries (Children 6 mo-6 years plus P&LM)
Beneficiaries of Pre-school Education Total (3 - 6 years)
1
Andhra Pradesh
3359727
952957
3300647
956881
2972584
864685
2919377
855131
2886394
805855
2
Telangana
1993980
320435
1903172
681911
1820189
665194
1900000
639373
2539373
484489
3
Arunachal Pradesh
256080
113933
232781
103884
213577
96623
213577
96623
181587
87120
4
Assam
4002122
1801441
4002122
1801441
4246222
1888756
3624973
1569370
3584422
1518507
5
Bihar
11554799
2331123
11554799
2331123
6104018
2681885
7374528
2681885
5163266
2152574
6
Chhattisgarh
2549025
880233
2417189
801953
2469528
854260
2709800
772690
2379674
772521
7
Goa
74572
21226
73661
20095
71680
19690
67633
16763
67874
18898
8
Gujarat
4078738
1505347
3896879
1430720
3849595
1443193
3849595
1443193
3780623
1231667
9
Haryana
1284553
353511
1201683
318160
1147583
291548
1102892
268189
1105805
269019
10
Himachal Pradesh
550672
139275
550000
138406
525316
128168
494477
102703
439806
91190
11
Jammu & Kashmir
387060
300126
947538
300126
864816
439005
958059
262336
444585
231351
12
Jharkhand
3621749
1234533
3978674
1234533
3392958
1234533
3462892
1234533
3497913
472798
13
Karnataka
4991088
1760253
4991088
1760253
5092165
1518127
4844202
1518127
4664907
1443132
14
Kerala
1037426
442838
888198
342843
1006832
386035
1119843
380920
1170853
355192
15
Madhya Pradesh
6996690
3104200
7693793
2904788
8051031
3696416
7997709
3547742
7509662
3162584
16
Maharashtra
7046423
2823063
6583227
2780859
6317563
2552687
6157897
2531845
7159808
1560001
17
Manipur
430186
179522
430186
179522
408192
177583
408192
177583
360382
169704
18
Meghalaya
554871
205476
558819
211773
572540
218986
527998
192624
507683
201527
19
Mizoram
133567
872588
100890
872588
183372
56334
183372
56334
73170
26581
20
Nagaland
348573
146396
339016
144060
333702
144241
313176
144209
337819
144252
21
Odisha
4609303
1549474
4609303
1549474
4643551
2047340
4643551
2047340
4127050
1613775
22
Punjab
1204835
376458
1131742
354587
857785
275968
857785
275968
938465
267522
23
Rajasthan
3662875
968244
3615776
987811
3482900
967701
3542770
971413
3741651
1025505
24
Sikkim
30712
11487
30712
11487
36500
12500
30300
12500
24099
8295
25
Tamil Nadu
3107933
1019285
3115934
1104546
3059310
632304
3172640
1102356
3217789
1107889
26
Tripura
376380
152204
382761
159952
415933
189854
401657
171907
364499
173757
27
Uttar Pradesh
24061660
7681641
20229635
6811940
18216779
5852814
15940936
4057703
16828109
4779521
28
Uttrakhand
866459
217971
842455
201010
776827
181925
774065
157706
781092
156235
29
West Bengal
7965225
3256562
7752495
3244627
7438321
2889710
7277673
2723302
7739836
0
30
A & N Islands
15938
3973
14871
3557
13189
2791
11966
2168
12967
2789
31
Chandigarh
61511
29052
59502
27699
55159
25809
55778
26906
57105
26918
32
Delhi
841520
262732
841520
262732
566950
139298
551310
134234
534741
123924
33
Dadra & N Haveli
22588
10107
22006
10165
22886
10475
22886
10475
25639
10326
34
Daman & Diu
7411
2643
7411
2643
6601
2388
6601
2388
8801
2053
35
Ladakh
22221
3614
36
Lakshadweep
6318
2292
6318
2292
4598
843
4598
843
4821
998
37
Puducherry
38715
2285
35587
1862
36181
2197
35963
2596
36200
1605
All India
102131284
35034886
98342390
34052303
89276933
32591866
87560671
30191978
86320691
24503688
* Based on State level consolidated report sent by State Government and information sent in templates by State Governments/ UT Administration.
Appendix B
NUMBER OF BENEFICIAIRES UNDER PRADHAN MANTRI MATRU VANDANA YOJANA
Sl. No.
State/UT
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21 (As on 9th September 2020)
No. of Beneficiaries enrolled
Total amount Disbursed
No. of Beneficiaries enrolled
Total amount Disbursed
No. of Beneficiaries enrolled
Total amount Disbursed
No. of Beneficiaries enrolled
Total amount Disbursed
(₹in Lakhs)
(₹in Lakhs)
(₹in Lakhs)
(₹in Lakhs)
1
Andaman & Nicobar Islands
2,112
37
1,501
85
949
73
562
34
2
Andhra Pradesh
297,735
4,149
364,434
17,577
260,501
16,732
84,328
3,978
3
Arunachal Pradesh
836
1
6,681
206
7,180
330
2,183
118
4
Assam
26,684
104
142,228
3,727
331,055
16,317
73,385
3,763
5
Bihar
132,241
571
243,948
6,227
919,776
33,508
4,87,647
23,262
6
Chandigarh
4,680
107
6,984
300
5,323
275
2,327
101
7
Chhattisgarh
94,279
664
145,626
4,914
142,674
7,795
50,147
2,336
8
Dadra & Nagar Haveli
1,474
8
2,752
101
2,194
128
963
34
9
Daman & Diu
276
0
2,189
56
1,216
65
449
22
10
Delhi
35,755
408
61,312
2,531
67,904
3,623
30,199
1,323
11
Goa
3,341
63
5,890
274
3,987
195
1,700
91
12
Gujarat
144,217
2,480
250,460
12,640
310,604
15,058
88,508
4,703
13
Haryana
91,961
1,271
178,187
8,219
123,711
7,083
48,273
2,204
14
Himachal Pradesh
41,955
442
52,759
2,685
40,947
2,541
18,366
958
15
Jammu & Kashmir
33,860
111
56,448
2,591
58,141
2,919
26,637
1,272
16
Jharkhand
107,362
701
140,134
5,704
199,561
9,259
60,465
2,521
17
Karnataka
132,572
2,069
359,141
13,229
328,319
18,304
2,50,843
5,466
18
Kerala
118,642
1,597
174,793
7,598
169,172
9,210
63,490
3,019
19
Lakshadweep
245
-
299
12
284
8
236
-
20
Ladakh
*
*
*
332
12
21
Madhya Pradesh
432,885
3,177
673,241
33,037
541,280
30,202
2,40,483
11,183
22
Maharashtra
238,807
3,887
552,107
22,028
814,059
38,189
1,75,084
8,466
23
Manipur
4,603
66
7,557
274
22,728
1,061
9,550
487
24
Meghalaya
2
-
3,878
118
15,908
657
4,358
155
25
Mizoram
3,762
8
10,096
444
4,183
329
2,307
113
26
Nagaland
162
-
3,219
101
15,307
708
3,976
192
27
Odisha
7
0
-
0
-
-
-
-
28
Puducherry
2,218
14
7,836
316
6,444
376
1,788
77
29
Punjab
68,291
786
117,288
5,976
98,653
5,007
35,683
1,434
30
Rajasthan
123,884
673
633,603
21,176
294,657
15,808
1,05,150
3,782
31
Sikkim
1,758
5
3,585
155
2,121
152
1,314
45
32
Tamil Nadu
-
-
233,983
4,179
421,108
14,394
1,87,390
3,712
33
Telangana
150
-
3
-
(150)
-
-
-
34
Tripura
7,278
12
22,108
577
26,773
1,501
6,545
277
35
Uttar Pradesh
311,109
4,442
1,185,214
41,415
1,257,801
57,623
3,45,946
15,028
36
Uttarakhand
27,838
417
49,519
1,935
47,817
2,487
28,586
1,701
37
West Bengal
77,028
144
361,008
12,676
531,282
20,130
1,26,862
-
Grand Total
2,570,009
28,412
6,060,011
233,082
7,073,469
332,046
25,66,062
101,867
Appendix C
S.No.
States/UTs
Nutrition Beneficiaries under SAG
2015-16
2016-17
2017-18
2018-19
2019-20
1
Andhra Pradesh
217486
291018
14763
39181
3019
2
Arunachal Pradesh
10670
11558
266
482
-
3
Assam
409954
469521
NR
54352
-
4
Bihar
1925753
1999642
396805
130222
18229
5
Chhattisgarh
309334
381560
13673
16093
-
6
Goa
34242
34806
45
21
5
7
Gujarat
796601
529521
NR
174620
101025
8
Haryana
161660
168967
667
5066
3680
9
Himachal Pradesh
102110
102496
825
630
-
10
Jammu & Kashmir
60310
87656
NR
16963
-
11
Jharkhand
337489
333234
63515
NR
-
12
Karnataka
378744
350269
28022
58670
15566
13
Kerala
250609
238372
712
241
158
14
Madhya Pradesh
1044000
995000
125452
305000
180000
15
Maharashtra
898132
848673
45898
24478
40959
16
Manipur
39055
42247
5061
4056
3356
17
Meghalaya
59337
59429
1852
1655
942
18
Mizoram
25343
28148
897
715
1113
19
Nagaland
27890
19456
6455
7320
-
20
Orissa
627265
590168
56893
NR
-
21
Punjab
168926
188723
2143
4339
4781
22
Rajasthan
0
0
NR
173591
49631
23
Sikkim
16447
10473
6
NR
24
Tamil Nadu
401885
410247
2337
NR
970
25
Telangana
288125
155861
NR
19410
1961
26
Tripura
56955
54208
971
2031
601
27
Uttar Pradesh
2082000
2082000
NR
277000
350289
28
Uttaranchal
0
NR
NR
9500
29
West Bengal
79282
100106
2842
2055
58123
30
A&N Islands
11667
10649
25
21
-
31
Chandigarh
1629
1741
186
55
-
32
Daman & Diu
1527
1458
0
20
-
33
D & NH
70721
6228
NR
NR
-
34
Delhi
103348
92158
3383
2280
2581
35
Lakshadweep
80
2553
10
7
3
36
Pondicherry
4218
4221
18
22
5
Total
11002794
10702367
773722
1320596
846497
Appendix D
Beneficiaries under CPS for 2015-16 ( up to 31st March 2016)
Institutional Care [Homes]
Open Shelters
Specialised Adoption Agencies
Total Beneficiaries
#
State
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
1
Andhra Pradesh
67
4307
14
350
14
170
4827
2
Arunachal Pradesh
6
24
0
0
1
9
33
3
Assam
30
746
3
75
7
39
860
4
Bihar
34
1200
9
183
10
119
1502
5
Chhattisgarh
67
1347
10
96
9
42
1485
6
Goa
6
201
8
200
2
46
447
7
Gujarat
54
2082
6
150
9
67
2299
8
Haryana
28
1314
27
872
3
61
2247
9
Himachal Pradesh
26
956
2
50
1
10
1016
10
Jammu and Kashmir
6
247
0
0
2
20
267
11
Jharkhand
15
530
0
0
4
55
585
12
Karnataka
81
2743
39
1128
23
243
4114
13
Kerala
29
861
3
219
14
253
1333
14
Madhya Pradesh
53
1703
4
100
20
160
1963
15
Maharashtra
74
3836
3
131
14
145
4112
16
Manipur
28
840
12
228
7
37
1105
17
Meghalaya
21
707
1
30
1
8
745
18
Mizoram
45
1586
0
0
4
29
1615
19
Nagaland
28
823
3
66
4
24
913
20
Orissa
96
7027
14
339
14
212
7578
21
Punjab
21
445
0
0
5
146
591
22
Rajasthan
82
2700
40
1022
36
216
3938
23
Sikkim
13
513
3
46
2
13
572
24
Tamil Nadu
232
16696
14
432
15
233
17361
25
Tripura
15
447
3
70
9
43
560
26
Uttar Pradesh
76
2379
34
850
10
90
3319
27
Uttarakhand
15
266
0
0
2
25
291
28
West Bengal
62
2702
27
675
24
283
3660
29
Telangana
49
2822
12
300
11
312
3434
30
Andaman & Nicobar
6
342
-
0
-
0
342
31
Chandigarh
9
417
1
45
-
0
462
32
Dadra and Nagar Haveli
-
0
-
0
-
0
0
33
Daman and Diu
-
0
-
0
-
0
0
34
Lakshadweep
-
0
-
0
-
0
0
35
NCT of Delhi
28
1373
14
417
4
77
1867
36
Puducherry
29
1122
2
45
2
24
1191
Total
1431
65304
308
8119
283
3211
76634
Beneficiaries under CPS for 2016-17 ( up to 31th March 2017)
Institutional Care [Homes]
Open Shelters
Specialised Adoption Agencies
Total Beneficiaries
#
State
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
1
Andhra Pradesh
73
4439
12
300
14
135
4874
2
Arunachal Pradesh
15
62
0
0
1
3
65
3
Assam
36
1128
3
75
14
78
1281
4
Bihar
54
1929
14
216
28
170
2315
5
Chhattisgarh
76
2172
19
127
14
42
2341
6
Goa
21
1015
8
200
2
46
1261
7
Gujarat
54
2139
0
0
9
77
2216
8
Haryana
33
1630
25
1541
7
48
3219
9
Himachal Pradesh
27
1049
3
36
1
9
1094
10
Jammu and Kashmir
22
1141
0
0
2
20
1161
11
Jharkhand
27
882
0
0
9
59
941
12
Karnataka
81
3551
40
1290
27
210
5051
13
Kerala
31
1039
4
100
17
243
1382
14
Madhya Pradesh
61
2249
6
206
22
213
2668
15
Maharashtra
77
6155
3
108
17
181
6444
16
Manipur
34
993
12
247
5
35
1275
17
Meghalaya
62
1618
1
52
1
6
1676
18
Mizoram
45
1439
0
0
7
58
1497
19
Nagaland
39
624
3
58
4
10
692
20
Orissa
110
7233
13
341
17
217
7791
21
Punjab
17
511
1
25
5
107
643
22
Rajasthan
78
2480
21
463
35
206
3149
23
Sikkim
18
469
4
33
4
4
506
24
Tamil Nadu
193
14055
14
350
15
150
14555
25
Tripura
15
653
2
85
6
39
777
26
Uttar Pradesh
116
2429
15
375
15
150
2954
27
Uttarakhand
15
343
2
0
7
81
424
28
West Bengal
64
7074
54
1500
26
341
8915
29
Telangana
56
3014
12
246
11
309
3569
30
Andaman & Nicobar
8
367
-
0
-
0
367
31
Chandigarh
8
326
0
0
4
17
343
32
Dadra and Nagar Haveli
-
0
-
0
-
0
0
33
Daman and Diu
2
100
-
0
-
0
100
34
Lakshadweep
-
0
-
0
-
0
0
35
NCT of Delhi
29
1687
13
401
3
48
2136
36
Puducherry
29
1166
2
47
2
13
1226
Total
1626
77161
306
8422
351
3325
88908
Beneficiaries under CPS for 2017-18 ( up to 31st March 2018)
Institutional Care [Homes]
Open Shelters
Specialised Adoption Agencies
Total Beneficiaries
#
State
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
1
Andhra Pradesh
66
2412
11
265
14
136
2813
2
Arunachal Pradesh
4
73
0
0
1
6
79
3
Assam
37
1332
5
57
21
46
1435
4
Bihar
38
1768
7
172
20
202
2142
5
Chhattisgarh
54
2115
9
105
9
73
2293
6
Goa
23
1188
3
378
2
16
1582
7
Gujarat
54
2166
3
75
14
163
2404
8
Haryana
28
1397
21
644
6
52
2093
9
Himachal Pradesh
30
1187
3
44
1
6
1237
10
Jammu and Kashmir
12
691
0
0
2
20
711
11
Jharkhand
36
1448
5
125
15
217
1790
12
Karnataka
80
3130
40
1194
28
255
4579
13
Kerala
31
708
4
103
17
95
906
14
Madhya Pradesh
56
2157
8
254
25
196
2607
15
Maharashtra
77
2307
3
162
16
199
2668
16
Manipur
34
1009
14
309
7
48
1366
17
Meghalaya
44
923
4
172
6
7
1102
18
Mizoram
45
1300
0
0
7
51
1351
19
Nagaland
41
495
3
37
4
7
539
20
Orissa
100
6466
11
259
23
203
6928
21
Punjab
13
400
0
0
4
99
499
22
Rajasthan
91
2883
21
405
12
40
3328
23
Sikkim
16
557
4
52
4
6
615
24
Tamil Nadu
193
14055
14
350
15
150
14555
25
Tripura
20
500
2
52
6
48
600
26
Uttar Pradesh
81
2497
22
550
17
170
3217
27
Uttarakhand
20
318
2
36
0
0
354
28
West Bengal
65
5890
33
850
22
273
7013
29
Telangana
48
1363
0
0
11
309
1672
30
Andaman & Nicobar
8
367
-
0
-
0
367
31
Chandigarh
7
225
0
0
1
14
239
32
Dadra and Nagar Haveli
-
0
-
0
-
0
0
33
Daman and Diu
0
0
-
0
-
0
0
34
Lakshadweep
-
0
-
0
-
0
0
35
Delhi
28
1479
13
415
3
60
1954
36
Puducherry
28
1145
2
33
2
15
1193
Total
1508
65951
267
7098
335
3182
76231
Beneficiaries under CPS for 2018-19 ( up to 31st March 2019)
Institutional Care [Homes]
Open Shelters
Specialised Adoption Agencies
Total Beneficiaries
#
State
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
1
Andhra Pradesh
66
2316
13
342
14
144
2802
2
Arunachal Pradesh
4
76
0
0
1
9
85
3
Assam
37
1765
3
51
23
69
1885
4
Bihar
26
1567
5
134
13
138
1839
5
Chhattisgarh
65
2325
10
117
12
120
2562
6
Goa
23
1188
3
378
2
16
1582
7
Gujarat
45
1706
0
0
12
86
1792
8
Haryana
24
1403
21
614
7
47
2064
9
Himachal Pradesh
33
1227
3
38
1
11
1276
10
Jammu and Kashmir
17
823
0
0
2
0
823
11
Jharkhand
36
992
5
141
15
93
1226
12
Karnataka
80
2998
40
1153
25
107
4258
13
Kerala
30
788
4
100
12
65
953
14
Madhya Pradesh
67
2804
8
348
26
243
3395
15
Maharashtra
67
2605
3
86
13
136
2827
16
Manipur
42
1160
14
296
7
55
1511
17
Meghalaya
44
960
3
159
3
6
1125
18
Mizoram
36
1195
0
0
5
50
1245
19
Nagaland
39
477
3
35
4
5
517
20
Orissa
96
6859
12
244
23
223
7326
21
Punjab
13
463
0
0
0
0
463
22
Rajasthan
85
2459
22
401
24
99
2959
23
Sikkim
12
355
3
60
4
20
435
24
Tamil Nadu
189
11915
12
264
20
169
12348
25
Tripura
23
717
2
58
6
49
824
26
Uttar Pradesh
77
3162
20
500
12
120
3782
27
Uttarakhand
20
437
2
50
2
15
502
28
West Bengal
73
5436
49
1326
32
460
7222
29
Telangana
42
1343
0
0
11
342
1685
30
Andaman & Nicobar
3
101
-
0
-
0
101
31
Chandigarh
7
252
0
0
2
17
269
32
Dadra and Nagar Haveli
-
0
-
0
-
0
0
33
Daman and Diu
0
0
-
0
-
0
0
34
Lakshadweep
-
0
-
0
-
0
0
35
Delhi
28
1447
13
380
3
72
1899
36
Puducherry
27
1043
2
42
2
16
1101
Total
1476
64364
275
7317
338
3002
74683
Beneficiaries under CPS for 2019-20 ( up to 31.03.2020)
Institutional Care [Homes]
Open Shelters
Specialised Adoption Agencies
Total Beneficiaries
#
State
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
No. Assisted
Beneficiaries
1
Andhra Pradesh
66
2954
9
262
14
140
3356
2
Arunachal Pradesh
5
185
0
0
1
10
195
3
Assam
52
1617
7
104
21
72
1793
4
Bihar
26
1286
0
0
13
132
1418
5
Chhattisgarh
65
2042
10
127
12
95
2264
6
Goa
20
557
2
225
2
16
798
7
Gujarat
52
1707
3
60
13
128
1895
8
Haryana
24
1322
14
425
7
52
1799
9
Himachal Pradesh
32
1268
4
91
1
15
1374
10
Jammu and Kashmir
17
823
0
0
2
0
823
11
Jharkhand
41
1466
5
125
12
92
1683
12
Karnataka
79
3124
38
1084
25
319
4527
13
Kerala
30
721
4
100
11
222
1043
14
Madhya Pradesh
62
2565
8
374
25
213
3152
15
Maharashtra
74
2320
2
50
17
170
2540
16
Manipur
46
1392
16
355
9
98
1845
17
Meghalaya
44
868
4
150
4
5
1023
18
Mizoram
45
1178
0
0
7
26
1204
19
Nagaland
39
609
3
60
4
5
674
20
Orissa
93
7112
12
300
25
250
7662
21
Punjab
19
620
0
0
6
77
697
22
Rajasthan
95
4418
20
331
21
211
4960
23
Sikkim
16
496
4
64
4
20
580
24
Tamil Nadu
198
12864
11
275
20
200
13339
25
Tripura
24
722
3
75
6
51
848
26
Uttar Pradesh
74
3920
20
517
25
247
4684
27
Uttarakhand
23
438
3
75
5
11
524
28
West Bengal
70
4156
49
1226
23
326
5708
29
Telangana
40
1306
0
0
11
320
1626
30
Andaman & Nicobar
10
401
-
0
2
10
411
31
Chandigarh
6
252
0
0
2
17
269
32
Dadra and Nagar Haveli
0
0
1
25
1
10
35
33
Daman and Diu
1
25
-
0
-
0
25
34
Lakshadweep
-
0
-
0
-
0
0
35
Delhi
29
1614
9
313
3
59
1986
36
Puducherry
27
984
1
9
2
12
1005
Total
1544
67332
262
6802
356
3631
77765
Appendix E
No. of Cases under One Stop Centres
S.No.
State/ UTs
Total Number of Cases
(From 1.04.2015 to 31.03.2020)
1.
Andaman & Nicobar Islands (UT)
1435
2.
Andhra Pradesh
24563
3.
Arunachal Pradesh
526
4.
Assam
1751
5.
Bihar
9973
6.
Chandigarh (UT)
579
7.
Chhattisgarh
19517
8.
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu (UT)
209
9.
Goa
1379
10.
Gujarat
6403
11.
Haryana
7264
12.
Himachal Pradesh
209
13.
Jammu & Kashmir (UT)
2826
14.
Jharkhand
630
15.
Karnataka
3009
16.
Kerala
2210
17.
Ladakh (UT)
28
18.
Lakshadweep (UT)
0
19.
Madhya Pradesh
19510
20.
Maharashtra
4922
21.
Manipur
66
22.
Meghalaya
335
23.
Mizoram
199
24.
Nagaland
328
25.
NCT of Delhi (UT)
342
26.
Odisha
3964
27.
Puducherry (UT)
190
28.
Punjab
3162
29.
Rajasthan
8409
30.
Sikkim
233
31.
Tamil Nadu
4572
32.
Telangana
13095
33.
Tripura
154
34.
Uttar Pradesh
144462
35.
Uttarakhand
2377
36.
West Bengal
0
Total
288831
Appendix F
Calls registered on Women Helpline
S. No.
State/UT
Total Registered Calls (From 1.03.2015 to 31.03.2020)
1.
Andaman and Nicobar Islands (UT)
797
2.
Andhra Pradesh
726836
3.
Arunachal Pradesh
6301
4.
Assam
13093
5.
Bihar
139380
6.
Chandigarh (UT)
61858
7.
Chhattisgarh
73239
8.
Dadra & Nagar Haveli and Daman & Diu (UT)
242
9.
Goa
6063
10.
Gujarat
692476
11.
Haryana
15449
12.
Himachal Pradesh
3582
13.
Jammu and Kashmir (UT)
1875
14.
Jharkhand
449493
15.
Karnataka
3916
16.
Kerala
62885
17.
Ladakh (UT)
28
18.
Madhya Pradesh
19.
Maharashtra
275900
20.
Manipur
16316
21.
Meghalaya
1262
22.
Mizoram
5081
23.
Nagaland
503
24.
NCT of Delhi (UT)
416573
25.
Odisha
69981
26.
Punjab
750551
27.
Rajasthan
11093
28.
Sikkim
5000
29.
Tamil Nadu
190251
30.
Telangana
686062
31.
Uttar Pradesh
487920
32.
Uttarakhand
3297
TOTAL
5177303
Appendix G
State-wise Details of Mahila Police Volunteers
Sl. No.
States
Number of districts of approved MPVs
Name of districts of operational MPVs
Number of MPVs
1
Andhra Pradesh
13
Anantpur
1500
Kadapah
1500
2
Chhattisgarh
2
Durg
2412
Korea
2156
3
Gujarat
2
Ahmedabad
348
Surat
443
4
Haryana
2
Karnal
536
Mahendergarh
431
5
Mizoram
2
Aizwal
105
Lunglei
100
Total
9531
Appendix H
Number of Beneficiaries under Swadhar Greh for last five years:
S.N
Name
Number of Beneficiaries 2015-16
Number of Beneficiaries
2016-17
Number of Beneficiaries 2017-18
Number of Beneficiaries
2018-19
Number of Beneficiaries
2019-20
1
Andhra Pradesh
500
780
780
780
901
2
Arunachal Pradesh
0
30
30
30
16
3
Assam
600
720
720
510
510
4
Bihar
150
480
480
0
5
Punjab
0
60
60
60
30
6
Chandigarh
0
30
30
30
17
7
Chhattisgarh
30
120
120
90
84
8
Delhi
0
60
60
60
33
9
Goa
0
30
30
0
10
Gujarat
210
210
210
120
120
11
Haryana
0
30
30
30
-
12
Jammu & Kashmir
100
120
120
90
160
13
Jharkhand
100
90
90
90
14
14
Karnataka
1520
1830
1830
1380
1383
15
Kerala
150
240
240
210
473
16
Madhya Pradesh
525
180
180
240
240
17
Maharashtra
2000
2280
2280
1500
1500
18
Manipur
850
690
690
690
664
19
Mizoram
50
60
60
330
112
20
Meghalaya
0
0
60
60
60
21
Nagaland
0
30
30
60
60
22
Odisha
2150
2190
2160
2340
2340
23
Puducherry
0
30
30
30
30
24
Rajasthan
550
420
420
180
180
25
Sikkim
0
30
30
30
22
26
Tamil Nadu
800
1200
1200
1050
1050
27
Telangana
435
720
720
570
831
28
Tripura
0
120
120
120
120
29
Uttar Pradesh
2745
2160
2741
390
390
30
Uttrakhand
250
120
270
120
120
31
West Bengal
663
1440
1440
1440
1440
32
UT of Andaman & Nicobar
0
8
33
Himachal Pradesh
0
0
1
Total
14378
16530
17291
12638
12908
Appendix I
Number of Beneficiaries under Ujjawala Scheme
Sl. No.
Name of the State
No of beneficiaries 2015-16
No of beneficiaries 2016-17
No of beneficiaries 2017-18
No of beneficiaries 2018-19
No of beneficiaries 2019-20
1
Andhra Pradesh
700
700
375
105
200
2
Assam
900
900
850
607
607
3
Bihar
75
75
75
0
0
4
Chhattisgarh
100
100
75
75
75
6
Haryana
50
50
-
-
-
7
Karnataka
700
700
750
337
337
8
Kerala
50
50
100
100
100
9
Maharashtra
1000
1000
925
1150
1150
10
Manipur
400
400
400
950
950
11
Madhya Pradesh
25
25
25
0
0
12
Mizoram
25
25
25
25
28
13
Nagaland
25
25
25
25
25
14
Rajasthan
400
400
250
250
250
15
Sikkim
0
0
25
11
16
Orissa
700
700
700
600
338
17
Tamil Nadu
200
200
200
98
98
18
Uttar Pradesh
250
250
275
100
13
19
Uttarakhand
225
225
175
100
100
20
West Bengal
100
100
100
100
100
21
Gujarat
250
250
175
325
325
22
Telangana
-
-
250
250
250
23
Jharkhand
-
-
-
-
100
24
Goa
-
-
-
-
30
Total
6175
6175
5775
5208
5076
Appendix J
Beneficiaries under Working Women Hostel Scheme
S. No.
States/UTs
Total No. of Working Women
Total No. of Children in Day Care Centre
1
Andhra Pradesh
3255
760
2
Arunachal Pradesh
906
185
3
Assam
829
104
4
Bihar
266
75
5
Chhattisgarh
486
60
6
Goa
120
0
7
Gujarat
1309
210
8
Haryana
1561
265
9
Himachal Pradesh
561
120
10
Jammu & Kashmir
360
35
11
Jharkhand
214
30
12
Karnataka
5253
670
13
Kerala
15508
2613
14
Madhya Pradesh
3538
371
15
Maharashtra
10704
1185
16
Meghalaya
214
15
17
Mizoram
249
30
18
Manipur
1872
572
19
Nagaland
1736
312
20
Orissa
1725
115
21
Punjab
1497
130
22
Rajasthan
1843
320
23
Sikkim
144
30
24
Tamilnadu
6800
1052
25
Telangana
2077
305
26
Tripura
50
0
27
Uttrakhand
538
90
28
UP
3090
494
29
West Bengal
2639
406
30
Chandigarh
736
55
31
Delhi
3086
179
32
Pondicherry
221
0
Total
73387
10788

|
নুপী অমসুং অঙাংশিংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়
মন্ত্রালয়গী মরু ওইবা য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিং
17 SEP 2020 3:51PM by PIB Imphal
নুপী অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা মরু ওইবা য়াইফ থৌরাংগী স্কিমশিংগী মতাংদা অকুপ্পা ৱেরোল লোয়ননা স্কিমশিং অসিগী রাজ্য-রাজ্যগী বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:-
১. অঙ্গনৱাদি সর্ভিসেস:
ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত সর্ভিসেস (আই.সি.দি.এস.) স্কিমগী মখাদা লৈরিবা অঙ্গনৱাদি সর্ভিসেস অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম অমনি, মসিনা চহি ৬কী মখাদা লৈবা অঙাংশিং অমসুং মীরোনবা নুপীশিং অমসুং চাজিনবী মমাশিংদা খুদোংচাবা তরুক ফংহন্দুনা অপুনবগী চাউখৎ থৌরাং পুরক্নবা পান্দম থম্লি, মসিদা য়াওরিবাশিং অদুদি (i) সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন; (ii) প্রি-স্কুল নন-ফোর্মেল এজুকেসন; (iii) ন্যুত্রিসন অমসুং হেল্থ এজুকেসন; (iv) ইম্ম্যুনাইজেসন; (v) হেল্থ চেক-অপ; অমসুং (vi) গ্রাসরুৎকী থাক্তগী হৌদুনা অঙ্গনৱাদি সেন্তরশিংগী খুত্থাংদা রিফরেল সর্ভিসশিং। সর্ভিসশিং অসিগী মরক্তা অহুমদি মদুদি ইম্ম্যুনাইজেসন, হেল্থ-চেক-অপ অমসুং রিফরেল সর্ভিসশিংদি হকশেলগা মরী লৈনবা ওইবনা এন.ঐচ.আর.এম অমসুং পব্লিক হেল্থ ইনফ্রাস্ত্রকচরগী খুত্থাংদা ফংহল্লি।
অঙ্গনৱাদি সর্ভিসেস অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম অমা ওইবনা আই.সি.দি.এস. স্কিম ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অসি মরী লৈনবা রাজ্য সরকার/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসন্না য়েংশিল্লি।
স্কিম অসিগী রাজ্য-রাজ্যগী বেনিফিসরীশিংগী লিস্ত এপেন্দিক্স –এদা পীরি।
অঙ্গনৱাদি সর্ভিসেসকী শেমদোক্লবা স্ত্রকচর অমসুং সিয়র তৌরিবা কোস্তকী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
সিরিএল নম্বর
কম্পোনেন্তশিংগী মমিং
রিভাইস কোস্ত নোর্ম
১
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন প্রোগ্রাম
(i) অঙাং (থা ৬ তগী থা ৭২) নোংমদা অঙাং অমদা লুপা ৮/-
(ii) কাহেন্না চী থুংবা অঙাং (থা ৬ তগী থা ৭২) নোংমদা অঙাং অমদা লুপা ১২/-
(iii) মীরোনবী নুপী অমসুং খোম পীথক্লিবা মমাশিং নোংমদা বেনিফিসরী অমদা লুপা ৯.৫০/-
২
রেন্ত
এ.দবল্যু. সি./ মিনি এ.দবল্যু. সি.
খুঙ্গং/ত্রাইবেল - লুপা ১,০০০/- পি.এম.
অর্বান - লুপা ৪,০০০/- পি.এম.
মেত্রোপোলিতান - লুপা ৬,০০০/- পি.এম.
৩
ওনরিয়ম
এ.দবল্যু. সি. - লুপা ৪,৫০০/- পি.এম.
মিনি এ.দবল্যু. সি. - লুপা ৩,৫০০/- পি.এম.
মিনি এ.দবল্যু. ঐচ. - লুপা ২,২৫০/- পি.এম.
মিনি এ.দবল্যু. ঐচ.শিং -লুপা ২৫০/- পি.এম. (পর্ফোর্মেন্স লিঙ্ক ইন্সেন্তিব)
অহেনবা কোস্তকী নোর্মশিং অসিনা সর্ভিস দেলিবরী ফগৎহনবদা মতেং পাংগনি।
২. পোশন অভিয়ান:
মার্চ ২০১৮দা হৌদোকখিবা পোশন অভিয়ান অসিনা চহি ০-৬কী অঙাংশিং, ইনখৎলক্লিবা নুপীমচাংশিং, মীরোনবী নুপী অমসুং চাজেনবী মমাগী মচি ওইবা চীঞ্জাক ফংহন্নবা হেনগৎহল্লি। পোশন অভিয়ান্না মচি ওইবা চীঞ্জাক চাবা ফংদবগী সমস্যা অসি মপুং ফানা কোকহনবা ঙম্নবা অতোপ্পা মন্ত্রালয়শিংগা লোয়ননা তেক্নোলোজী অমসুং জন অন্দোলন হেনগৎহন্নবা মীৎয়েং থম্লি। ফিল্দদা মথৌ তৌরিবশিংনা মতম চানা রিপোর্ত তৌবা অমসুং এম.এস. ফগৎহনবনা স্কিম অসি মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা অমদি সর্ভিস ফংহনবা ঙম্লি।
৩. প্রধান মন্ত্রী মত্রু ভন্দনা য়োজনা:
প্রধান মন্ত্রী মত্রু ভন্দনা য়োজনা (পি.এম.এম.ভি.ৱাই.) অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা কন্দিস্নেল কেশ ত্রান্সফর স্কিম অমনি। পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা মীরোনবী নুপীশিংনা ইমুং অদুদা ফংজবা অহানবা অঙাংগীদমক কান্নবা ফংগনি।স্কিম অসিগী মখাদা মীরোল্লিঙৈ অমসুং অঙাং খোম পীথক্লিঙৈদা তাঙ্কক অহুম থোক্নবা ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীদা লুপা ৫,০০০/- ফংহন্দুনা মথৌ তাবা মচি ওইবা চীঞ্জাক চানবা অমসুং হকশেলগী ফীভম ফগৎহনগনি। ইলিজিবল ওইবা বেনিফিসরীনা লায়েংশঙদা অঙাং উন্নরবা মতুংদা জনানি সুরক্সা য়োজনা (জে.এস.ৱাই.)গী মখাদা মীরোনবগী কান্নবা ফংহন্নবা লৈরিবা কাঙলোনশিংগী মখাদা লেমহৌরিবা শেলগী তেংবাং অদুসু ফংহল্লি, চাংচৎতা নুপী অমনা লুপা ৬,০০০/- ফংলি। লৈবাক শিনবা থুংনা পি.এম.এম.ভি.ৱাই.গী মখাদা চহি অমদা বেনিফিসরী লাখ ৫১.৭০ কোনশিনবা ঙম্লি। রাজজ্য-রাজ্যগী ওইবা ই-পাউ অদু এপেন্দিক্স-বি দা পীরি।
পি.এম.এম.ভি.ৱাই. অসি ০১.০১.২০১৭দগী ইমপ্লিমেন্ত তৌখি অমসুং হৌজিক ফাওবদা স্কিম অসি ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মওং-মতৌদা অহোংবা অমত্তা লৈত্রি।
৪. ইনখৎলক্লিবা নুপী মচাশিংগী স্কিম:
স্কিম অসিগী মখাদা মহৈ তম্লিবা চহি ১১-১৪ ফাওবগী মনুংদা লৈবা ইনখৎলক্লিবা নুপী মচাশিংদা চহি অমদা কেলোরী ৬০০, প্রোতিন গ্রাম ১৮-২০ অমসুং নুমিৎ ৩০০গী মাইক্রোন্যুত্রেন্ত ফংহল্লি। হৌখিবা চহি মঙা অসিগী মনুংদা স্কিম অসিগী বেনিফিসরী ওইরিবা ইনখৎলক্লিবা নুপী মচাশিংগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এপেন্দিক্স-সিদা পীরি।
স্কিম অসি পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেমদা লৈরি। রাজ্যশিং/য়ু.তিশিংদা পব্লিক ফাইনান্সিএল মেনেজমেন্ত সিস্তেমগী প্লেৎফোর্মগী খুত্থাংদা শেল কায়থরি।
মসিগী মথক্তা স্কিম অসি দি.বি.তি. স্কিম অমনি। দি.বি.তি. গাইদলাইনশিংগী মখাদা বেনিফিসরীগী শক তাক্লবা মতুংদা বেনিফিসরীদা কান্নবা ফংহল্লি।
৫. চাইল্দ প্রোতেক্সন স্কিম:
চাইল্দ প্রোতেক্সন সর্ভিসেস (সি.পি.এস.) স্কিমনা জুবেনাইল জস্তিস (ক্যের এন্দ প্রোতেক্সন ওফ চিল্দ্রেন) এক্ত, ২০১৫ (জে জে এক্ত)গী মখাদা অৱাবা তানফমশিংদা অঙাংশিংবু মতেং পাংলি। হৌখীবা চহি মঙা অসিগী মনুংদা সি.পি.এস. স্কিমগী মখাদা কান্নবা ফংহনখ্রবা বেনিফিসরীশিংগী রাজ্য/য়ু.তি.গী মশিং এপেন্দিক্স - দিদা পীরি।
সি.পি.এস.কী মকাদা লৈরিবা শেলগী মতেং পীবগী কাঙলোনশিং অসি এপ্রিল ১, ১০১৪দগী হৌদুনা শেমদোকখি। স্কিম অসিগী ওইনা শেমদোক্লবা মরু ওইবা মচাক খরা অদুদি রাজ্য/য়ু.তিগী লৈরিবা মশিং অমসুং মথৌ তাবগী মতুং ইন্না হোমশিংদা লৈরিবা অঙাংশিং য়েংশিন্নবা শেন্থং হেনগৎহনবা, সর্ভিস দেলিবরী স্ত্রকচরশিংদা লেরিবা স্তাফিংগী মওং-মতৌ অসি শেমগৎনবা অমসুং হোংদোক-হোংজি তৌনবা অহেনবা শেল। মখা তাবা ২০১৭দা ইন্তিগ্রেতেদ চাইল্দ দিবেলপমেন্ত সর্ভিসেস (আই.সি.দি.এস.)কী মখাদা সব-স্কিম চাইল্দ প্রোতেক্সন সর্ভিসেস লৈহনখি। মসি চল্লাইবা অসি জে জে এক্তকী সেক্সন ৫৪ অমসুং জে জে মোদেল রুল্সকী রুল ৪১, ২০১৬গী মখাদা লৈরি।
৬. নেস্নেল ক্রেস স্কিম:
নেস্নেল ক্রেস স্কিম অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম অমনি, মসিদা থবক তৌবা মমাশিংগী অঙাংশিং (থা ৬-চহি ৬)গী দে ক্যের ফেসিলিতী ফংহন্নবা ০১.০১.২০১৭দগী চৎনবা হৌদুনা রাজ্য সরকার/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসনগী খুত্থাংদা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি। স্কিম অসিদা মখাদা পীরিবা সর্বিসশিং অসি ফংহল্লি:
i. থুমফমগী খুদোংচাবশিং য়াওনা দেক্যের ফেসিলিতীশিং
ii. চহি ৩গী মখাদা লৈবা অঙাংশিংগী অর্লী স্তিম্যুলেসন অমসুং চহি ৩দগী ৬ ফাওবগী অঙাংশিংগী প্রি-স্কুল এজুকেসন
iii. সপ্লিমেন্তরী এজুকেসন (মফম অসুগী মতুং ইন্না)
iv. গ্রোথ য়েংশিনবা
v. হেল্থ চেক-অপ অমসুং ইম্ম্যুনাইজেসন
এন.সি.এস. অসি ০১.০১.২০১৭দগী হোদুনা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম (সি.এস.এস.) অমা ওইনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি, মসিদা স্কিম অসিগী ওইবা মচাক মথুম পুম্নমক্কী তেংবাং অসি ক্রেস চল্লাইরিবা কেন্দ্র, রাজ্য সরকার অমসুং এন.জি.ও.শিগী মরক্তা কোস্ত অসি ৬০:৩০:১০গী মওংদা য়েন্নগনি; অৱাং নোংপোক রাজ্য ৮ অমসুং হিমালয়ন রাজ্য ৩গী ক্রেস চল্লাইরিবা কেন্দ্র, রাজ্য সরকার অমসুং এন.জি.ও.শিগী মরক্তা ৮০:১০:১০ য়েন্নগনি অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতরীশিংগী ক্রেস চল্লাইরিবা কেন্দ্র সরকার অমসুং এন.জি.ও.শিগী মরক্তা ৯০:১০ য়েন্নগনি। ০১.০১.২০১৭গী মমাংদা ক্রেস স্কিম অসি সেন্ত্রেল সেক্তোরেল স্কিম অমা ওইনা চল্লাইরম্মি অমসুং সেন্ত্রেল সোসিএল ৱেলফিয়র বোর্দ (সি.এস.দবল্যু.বি.) অমসুং ইন্দিয়ন কাউন্সিল ওফ চাইল্দ ৱেলফিয়র (আই.সি.সি.দবল্যু.)না ৯০:১০গী মওংদা ফন্দ য়েন্নদুনা ইমপ্লিমেন্ত তৌখি।
ক্বালিতী লৈনা ইমপ্লিমেন্ত তৌনবা নত্রগা শেনজা থুমজাগী মতাংদা স্কিম অসি কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম অমা ওইরবা মতুংদা কান্নবা ফংবা হৌখি।
৭. নির্ভয়া ফন্দগী মখাদা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা স্কিমশিং:
মন্ত্রালয়না নির্ভয়া ফন্দগী মখাদা স্কিম ৩ ইমপ্লিমেন্ত তৌরি। মখোয় অদুদি: (i) ৱান স্তোপ সেন্তর, (ii) ৱুমেন হেল্পলাইন, অমসুং (iii) মহিলা পুলিস ভোল্যুন্তীয়র
i. ৱান স্তোপ সেন্তর: ও.এস.সি. স্কিম অসিগী পান্দমদি ইন্তিগ্রেতেদ সর্ভিসশিংগী মখাদা পুলিসকী মতেং ফংহনবা, মেদিকেলগী তেংবাং, সাইকোলোজিকেল কাউন্সিলিং, লেগেল কাউন্সিলিং, মতম খরগী ওইবা লৈফম অসিনচিংবা অসিগা লোয়ননা খুদোংথিবা নংলবা নুপীশিংদা মতেং পীরি। ও.এস.সি.শিং অসি মেদিকেল ফেসিলিতীগী কি.মি. ২গী মনুংদা লৈবা অয়াবা পীরবা দিজাইনগা লোয়ননা নৌনা শাবা বিল্দিংদা নত্রগা হান্না লৈরবা বিল্দিংদা লিংখৎকনি। রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা কেসশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এপেন্দিক্স - ইদা পীরি।
ii. ৱুমেন হেল্পলাইন: লুপা ৱুমেন হেল্পলাইন (দবল্যু.ঐচ.এল.)গী য়ুনিবর্সেলাইজেসন তৌবা অসিনা রিফরেল সর্ভিসশিংগী খুত্থাংদা লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা খুদোংথিবা নংলবা নুপীশিংদা খুদক্কী অমসুং পুং ২৪গী ইমর্জেন্সী অমসুং নন-ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স ফংহনবা পান্দম থম্লি। দবল্যু.ঐচ.এল. স্কিমগী মখাদা, অতেনবা কোদ ১৮১গী খুত্থাংদা মতেং নীরিবা নুপীশিং অমসুং সরকারগী স্কিমশিং অমসুং প্রোগ্রামশিংগী ইপাউগীদমক পুং ২৪ মথৌ তৌরিবা তোল-ফ্রী তেলিকোম সর্ভিস অমা থম্লি। দবল্যু.ঐচ.এল. অসি দিস্ত্রিক্ত কল্লেক্তরশিংদা ফন্দশিংগী ১০০% কায়থবগা লোয়ননা নির্ভয়া ফন্দগী মখাদা ফন্দ পীথরি।
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং ৩২দা ৱুমেন হেল্পলাইন অসি মথৌ তৌরি। ৱুমেন হেল্পলাইন ১৮১না নুপী লাখ ৫১গী মথক্তা মতেং পাংখ্রে (৩১.০৩.২০২০দা কোল ৫১৭৭৩০৩ রেজিসতর তৌখ্রে)। রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এপেন্দিক্স - এফদা পীরি।
iii. মহিলা পুলিস ভোল্যুন্তীয়র: মহিলা পুলিস ভোল্যুন্তীয়রশিংনা (এম.পি.ভি.শিং) অৱাবা তারবা নুপীশিংদা মতেং ফংহন্নবা পুলিস অমসুং মীয়ামগী মরক্তা লৈরি। এম.পি.ভি.শিংনা পব্লিক-পুলিস ইন্তরফেস অমা ওইনা মথৌ তৌদুনা নুপীগী মায়োক্তা চত্থবা ক্রাইম অমসুং নু্পীদা ওৎনৈবা, অঙাং লুহোংবীবা, অউনপোৎকা মরী লৈননা ওৎনৈবীবা অমসুং মীয়াম তিনবা মফমশিংদা নুপীদা চত্থবা ওৎনৈবা অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসি রিপোর্ত তৌরি। পাইলোৎ ফেজতা স্কিম অসি ইমপজলিমেন্ত তৌনবা রাজ্য খুদিংমক্তগী জিলা অনি অমসুং য়ু.তি. খুদিংমক্তগী জিলা অমা খনগৎখ্রে। মহিলা পুলিস ভোল্যুন্তীয়রশিংনা (এম.পি.ভি.শিং)না শোইদনা নু্পীদা ওৎনৈবা, অঙাং লুহোংবীবা, অউনপোৎকা মরী লৈননা ওৎনৈবীবা অমসুং মীয়াম তিনবা মফমশিংদা নুপীদা চত্থবা ওৎনৈবা অসিগুম্বা থৌদোকশিং অসি রিপোর্ত তৌগদবনি। হৌজিক ফাওবদা রাজ্যশিংদা এম.পি.ভি. ৯৫৩১ খন্দোক্নবা খঙহনখ্রে। রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা অকুপ্পা ৱারোল এপেন্দিক্স- জিদা পীরি।
ৱান স্তোপ সেন্তর (ও.এস.সি.শিং), ৱুমেন হেল্পলাইন (দবল্যু.ঐচ.এল.) অমসুং মহিলা পুলিস ভোল্যুন্তীয়র (এম.পি.ভি.শিং) মথৌ তৌনবা মন্ত্রালয় অসিনা সখি দেশবোর্দ কৌবা ওনলাইন প্লেৎফোর্ম অমা হৌদোকখ্রে মসিনা মখোয়দা লাকপা ওৎপী নৈবীরবা নুপীশিংগী কেসশিং লোয়ননা মখোয়গী লিংখৎলিবশিংগী তোঙান তোঙানবা মরু ওইবা ই-পাউশিং য়েংনবা য়াগনি। মথৌ তৌরিবশিং লোবননা মরী লৈনবা সরকারগী ওফিসিএলশিংনা মখোয়দা পীবা য়ুজরনেমশিং অমসুং পাসৱার্দশিংগী মতেংনা দেশবোর্দ অসি চংবা য়াগনি। দেশবোর্দ অসিনা অরাইবা ফোর্মেৎ অমদা ও.এস.সি.শিং, দবল্যু.ঐচ.এল.শিং অমসুং এম.পি.ভি.শিংদা লাকপা নুপীশিং ওৎপী নৈবীবগী কেসশিং য়েংবা য়াহনগনি অমসিং মখোয়দা ফংহনখিবা মতেং অমসুং রিফরেল সর্ভিস অদুগী অকুপ্পা ৱারোলসু পীরি। ভারত সরকারগী নুপী অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়না নুপীশিং ঙাকশেন্নবা অমসুং থৌনা হাপ্নবা দি সখি বর্তিকেল কৌবা সর্ভিস অসিদা দেশবোর্দ অসি হেন্না স্তেন্দর্দাইজ ওইবা মওংদা অমসুং ও.এস.সি.শিং, দবল্যু.ঐচ.এল.শিং অমসুং এম.পি.ভি.শিং পুন্না মথৌ তৌহন্নবা দিজাইন তৌখি। সখি দেশবোর্দ অসি সরকারগী ওফিসরশিং অমসুং ও.এস.সি.শিং, দবল্যু.ঐচ.এল.শিং অমসুং এম.পি.ভি.শিংগী মথৌ তৌরিবশিংদা কান্নগদবা অমসুং মপুং ফানা য়েংশিন্নবা অমদি আই.এম.এস. তুল অমনি।
৮. বেতী বচাও বেতী পরাও
বেতী বচাও বেতী পরাও স্কিম অসি চহি ০-৬ ফাওবদা হন্থরক্লিবা চাইল্দ সেক্স রেসিও (সি.এস.আর.) অসি কোকহন্নবা পান্দম থম্লি। মসি নুপী অঙাংগী চাউখৎ থৌরাং মন্ত্রালয়, হকশেল অমসুং য়াইফ য়ুম্বাল অমসুং হ্যুমেন রিসোর্স দিবেলপমেন্ত মন্ত্রালয় অহুমনা এৱের্নেস অমসুং এদভোকেসী কেম্পেন; সেক্তর কয়াদা মীৎয়েং চংবা; প্রি-কন্সেপসন অমসুং প্রি নেতেল দাইগনোস্তিক তেক্নিক্স (পি.সি. অমসুং পি.এন.দি.তি.) মপুং ফানা চৎনহন্নবা এক্ত অমসুং অঙাং নুপীশিং এজুকেসন ফংহবনদা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা পুন্না হোৎনরি; মরম অসিনা স্কিম অসিগী মখাদা দাইরেক বেনিফিসরীশিং লৈতে।
স্কিম অসি হৌরকপা মতমদা রাজ্য সরকারগী খুত্থাংদা ফন্দশিং অসি জিলাশিংদা হকথেংননা কায়থখি। অদুম ওইনমক ২০১৬-১৭দগী হৌদুনা জিলাশিংগী বি.বি.বি.পি. একাউন্তদা হকথেংননা ফন্দশিং ত্রান্সফর তৌখি।
মথংদা পনখ্রিবা অহোংবশিংনা মরম ওইদুনা মপুং ফানা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা ঙমখি অমসুং বি.বি.বি.পি.গী মখাদা মতম চানা থবক্কী অমসুং শেল-থুমগী ওইবা রিপোর্তশিং পীখৎলকপ ঙমহনখি।
৯. স্বাঘার গৃহ
স্বাঘার গৃহ স্কিম অসিনা রিহেবিলিতেসনগীদমক ইন্সতিত্যুসনগী ওইবা মতেং মথৌ তারিবা খুদোংথিবা নংলবা নু্পীশিংবু মখোয়গী পুন্সি অদু ইজৎ লৈনা হিংহন্নবা পান্দম থম্লি। স্কিম অসিনা লুখ্রাবীশিং, কান্না লৈজদ্রবা নুপীশিং অমসুং অহল ওইরবা নুপীশিং য়াওনা তোঙান তোঙানবা খুদোংথিবা নংলুরবা নু্রশিংগী লৈফম, ফীরোল অমসুং হকশেল লোয়ননা শেনগী অমদি খুন্নাইদা নুংঙাইনা লৈনবা মতেং ফংহল্লি। ঙসি ফাওবদা সরকারনা লৌখৎখিবা স্বাঘার গৃহগী রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা মশিংগী অকুপ্পা ৱারোল এপেন্দিক্স –ঐচতা পীরি।
৩১.১২.২০১৫গী মমাংদা স্বাঘার গৃহ স্কিম অসি কেন্দ্রগী সেক্তর স্কিম অমা ওইদুনা কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্য সরকারগী রিকম্মেন্দেসনশিং পীরিবা ইমপ্লিমেন্ত তৌরিবা এজেন্সীশিংগী মরকজতা ফন্দ অসি ১০০% য়েন্নগনি। স্বাঘার গৃহ স্কিম অসি ০১.০১.২০১৬দগী শেমদোক্তুনা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌরিবা অমব্রেলা স্কিম ওইরিবা “প্রোতেক্সন এন্দ এম্পাৱরমেন্ত ওফ ৱরুমেন” গী সব-স্কিম অমা ওইদুনা ফন্দশিং অসি রাজ্যগী খুত্থাংদা কায়থরি, ১.০১.২০১৬দগী চৎনবা হৌদুনা কেন্দ্র অমদি রাজ্যশিংগী মরক্তা কোস্ত সিয়রিং রেসিও ৬০:৪০ ওইখি অমদি অৱাং নোংপোক থংবা অমসুং হিমালয়ন রাজ্যশিংগী ওইনা ৯০:১০ ওইখি অমদি য়ু.তি.শিংগী ওইনা ১০০% ওইখি।
শেমদোক্লবা মতুংদা রাজ্য সরকারশিংনা ইমপ্লিমেন্তেসন্দা, অনৌবা য়ুমশিং হাংদোকপদা অমসুং রাজ্য অমসুং জিলাগী থাক্তা স্কিম অসি য়েংশিনবদা হেন্না এক্তিব ওইনা শরুক য়ারে।
১০. উজ্জ্বালা
উজ্জ্বালা অসি অমখন্নবা কম্পোনেন্ত মঙা –ঙাকথোকপা, কনবা, রিহেবিতেসন, রি-ইন্তিগ্রেসন অমসুং ত্রাফিক্কিংগী ভিক্তিমশিংগী রিপেত্রিএসনগা লোয়ননা ত্রাফিক্কিং থিংনবা অপুনবা স্কিম অমনি। স্কিম অসি নাকল অমদা ত্রাফিক্কিং থিংনবা অদুগা অতোপ্পা নাকল অমদা ভিক্তিমশিং কন্নবা অমসুং রিহেবিতেসন তৌনবা পান্দমদা শেমখিবনি। রাজ্য- রাজ্যগী অকুপ্পা অদু এপেন্দিক্স - আইদা পীরি।
০১.০৪.২০১৬গী মমাংদা উজ্জ্বালা স্কিম অসি কেন্দ্র সরকার অমসুং রাজ্যশিংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা এজেন্সিশিংগা ৯০:১০দা ফন্দিং শিয়র তৌবা সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিম অমা ওইরম্মি। স্কিম অসি ০১.০৪.২০১৬দগী রাজ্যশিং, কেন্দ্রশিং অমসুং ইমপ্লিমেন্তিং এজেন্সীগী মরক্তা ৬০:৩০:১০গী ফন্দিং রেসিওদা অদুগা অৱাং নোংপোক্কী রাজ্যশিং অমসুং হিমালয়া রাজ্যশিংগী ওইনা ৮০:১০:১০গী ফন্দিং রেসিওগা লোয়ননা রাজ্য সরকারশিং/য়ু.তি. এদমিনিস্ত্রেসনশিংদা ফন্দ থাদদুনা কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম অমা ওইনা শেমদোকখ্রে। য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিংদা কেন্দ্র অমসুং ইমপইমেন্তিং এজেন্সীগী মরক্তা লৈবা রেসিও অসি ৯০:১০ নি।
শেমদোক্লবা মতুংদা রাজ্য সরকারশিংনা ইমপ্লিমেন্তেসন্দা, অনৌবা য়ুমশিং হাংদোকপদা অমসুং রাজ্য অমসুং জিলাগী থাক্তা স্কিম অসি য়েংশিনবদা হেন্না এক্তিব ওইনা শরুক য়ারে।
১১. ৱার্কিং ৱুমেন হোস্তেল
ৱার্কিং ৱুমেন্স হোস্তেল স্কিম অসি থবক তৌরিবা নুপীশিংদা মখোয়গী অঙাংশিংগী দে ক্যের ফেসিলিতীগা লোয়ননা অর্বান, সেমি অর্বান অমসুং নুপীশিংদা থবক্কী খুদোংচাবশিং পীরিবা খুঙ্গংগী মফমশিংদা শাফববা অমসুং নুংঙাইগদবা লৈফম চাফম পীনবনি। স্কিম অসি অনৌবা হোস্তেল বিল্দিংশিং শাবা, হান্দগী লৈরক্লবা হোস্তেল বিল্দিংশিং চাউথোকপা অমসুং রেন্তশিং ওইনা হোস্তেল বিল্দিংশিং চলাইবদা মতেং পাংলি। স্কিম অসিগী মখাদা লৈবা রাজ্য-রাজ্য ওইবা বেনিফিসরীশিংগী অকুপ্পা এপেন্দিক্স-জেদা লৈরি।
স্কিম অসি ২২.১১.২০১৭দগী সেন্ত্রেল সেক্তর স্কিমদগী কেন্দ্রনা স্পোন্সর তৌবা স্কিম ওইনা ওন্থোকখ্রে।
কেন্দ্রনা স্পোন্সর স্কিমদা ওল্লবা মতুংদা ফন্দশিং অসি রাজ্য/য়ু.তি.শিংগী সরকারগী খুত্থাংদা থাদদুনা স্কিম অসিগী মখাদা মোনিতরিং অমসুং ইমপ্লিমেন্তেসনগী থাক হেনগৎহল্লগনি।
১২. মহিলা শক্তি কেন্দ্র
মহিলা শক্তি কেন্দ্র স্কিমগী মখাদা মহৈরোইশিংগী ভোলুন্তিয়রশিংগী খুত্থাংদা কম্ম্যুনিতী এনগেজমেন্ত অসি এম.এস.কে. ব্লোক লেভেল ইনিসিএতিবশিংগী শরুক অমা ওইনা খ্বাইদগী শোত্থরবা/এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত ১৫৫তা উবা ফংখ্রে। মহৈরোয় ভোলুন্তিয়রশিংনা অপীবা ব্লোক অমদা (নত্রগা মসিগুম্বা ব্লোকশিং অসি লৈতবা মতমদা মান্নবা এদমিনিস্ত্রেতিব য়ুনিৎ) লৈবা নুপীশিংগী পুন্সিদা মমি অমা তাহনগদবা মরুওইনা সরকারগী স্কিম/প্রোগ্রাম কয়ামরুমগা মরী লৈননা এৱ্যেরনেস পীবদা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরি।
মসিগী ই-পাউ অসি নুপী অঙাংগী চাউখৎ থৌরাংগী কেন্দ্রগী মন্ত্রী স্ম্রীতি জুবিন ইরানিনা রাজ্য সভাদা ঙসি অইবা পাউখুম ওইনা পীখি।
| |
এপেন্দিক্স এ
আই.সি.দি.এস. স্কিমগী মখাদা সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসন অমসুং প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীগী মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৬
২০১৭
২০১৮
২০১৯
২০২০
| |
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরীশিং অপুনবা বেনিফিসরী(থা ৬তগী চহি -৬ মথক্কী অঙাং পি. অমসুং এল.এম.)
প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীশিং
অপুনবা (চহি ৩ - ৬)
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরীশিং অপুনবা বেনিফিসরী
(থা ৬তগী চহি -৬ মথক্কী অঙাং পি. অমসুং এল.এম.)
প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীশিং
অপুনবা (চহি ৩ - ৬)
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরীশিং অপুনবা বেনিফিসরী (থা ৬তগী চহি -৬ মথক্কী অঙাং পি. অমসুং এল.এম.)
প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীশিং অপুনবা (চহি ৩ - ৬)
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরীশিং
অপুনবা বেনিফিসরী
(থা ৬তগী চহি -৬ মথক্কী অঙাং পি. অমসুং এল.এম.)
প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীশিং
অপুনবা (চহি ৩ - ৬)
সপ্লিমেন্তরী ন্যুত্রিসনগী বেনিফিসরী
শিং অপুনবা বেনিফিসরী
(থা ৬তগী চহি -৬ মথক্কী অঙাং পি. অমসুং এল.এম.)
প্রি-স্কুল এজুকেসনগী বেনিফিসরীশিং
অপুনবা (চহি ৩ - ৬)
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩৩৫৯৭২৭
৯৫২৯৫৭
৩৩০০৬৪৭
৯৫৬৮৮১
২৯৭২৫৮৪
৮৬৪৬৮৫
২৯১৯৩৭৭
৮৫৫১৩১
২৮৮৬৩৯৪
৮০৫৮৫৫
২
তেলঙ্গনা
১৯৯৩৯৮০
৩২০৪৩৫
১৯০৩১৭২
৬৮১৯১১
১৮২০১৮৯
৬৬৫১৯৪
১৯০০০০০
৬৩৯৩৭৩
২৫৩৯৩৭৩
৪৮৪৪৮৯
৩
অরুনাচল প্রদেশ
২৫৬০৮০
১১৩৯৩৩
২৩২৭৮১
১০৩৮৮৪
২১৩৫৭৭
৯৬৬২৩
২১৩৫৭৭
৯৬৬২৩
১৮১৫৮৭
৮৭১২০
৪
অসাম
৪০০২১২২
১৮০১৪৪১
৪০০২১২২
১৮০১৪৪১
৪২৪৬২২২
১৮৮৮৭৫৬
৩৬২৪৯৭৩
১৫৬৯৩৭০
৩৫৮৪৪২২
১৫১৮৫০৭
৫
বিহার
১১৫৫৪৭৯৯
২৩৩১১২৩
১১৫৫৪৭৯৯
২৩৩১১২৩
৬১০৪০১৮
২৬৮১৮৮৫
৭৩৭৪৫২৮
২৬৮১৮৮৫
৫১৬৩২৬৬
২১৫২৫৭৪
৬
ছত্তিশগর
২৫৪৯০২৫
৮৮০২৩৩
২৪১৭১৮৯
৮০১৯৫৩
২৪৬৯৫২৮
৮৫৪২৬০
২৭০৯৮০০
৭৭২৬৯০
২৩৭৯৬৭৪
৭৭২৫২১
৭
গোৱা
৭৪৫৭২
২১২২৬
৭৩৬৬১
২০০৯৫
৭১৬৮০
১৯৬৯০
৬৭৬৩৩
১৬৭৬৩
৬৭৮৭৪
১৮৮৯৮
৮
গুজরাত
৪০৭৮৭৩৮
১৫০৫৩৪৭
৩৮৯৬৮৭৯
১৪৩০৭২০
৩৮৪৯৫৯৫
১৪৪৩১৯৩
৩৮৪৯৫৯৫
১৪৪৩১৯৩
৩৭৮০৬২৩
১২৩১৬৬৭
৯
হরিয়ানা
১২৮৪৫৫৩
৩৫৩৫১১
১২০১৬৮৩
৩১৮১৬০
১১৪৭৫৮৩
২৯১৫৪৮
১১০২৮৯২
২৬৮১৮৯
১১০৫৮০৫
২৬৯০১৯
১০
হিমাচল প্রদেশ
৫৫০৬৭২
১৩৯২৭৫
৫৫০০০০
১৩৮৪০৬
৫২৫৩১৬
১২৮১৬৮
৪৯৪৪৭৭
১০২৭০৩
৪৩৯৮০৬
৯১১৯০
১১
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩৮৭০৬০
৩০০১২৬
৯৪৭৫৩৮
৩০০১২৬
৮৬৪৮১৬
৪৩৯০০৫
৯৫৮০৫৯
২৬২৩৩৬
৪৪৪৫৮৫
২৩১৩৫১
১২
ঝারখন্দ
৩৬২১৭৪৯
১২৩৪৫৩৩
৩৯৭৮৬৭৪
১২৩৪৫৩৩
৩৩৯২৯৫৮
১২৩৪৫৩৩
৩৪৬২৮৯২
১২৩৪৫৩৩
৩৪৯৭৯১৩
৪৭২৭৯৮
১৩
কর্নাতকা
৪৯৯১০৮৮
১৭৬০২৫৩
৪৯৯১০৮৮
১৭৬০২৫৩
৫০৯২১৬৫
১৫১৮১২৭
৪৮৪৪২০২
১৫১৮১২৭
৪৬৬৪৯০৭
১৪৪৩১৩২
১৪
কেরেলা
১০৩৭৪২৬
৪৪২৮৩৮
৮৮৮১৯৮
৩৪২৮৪৩
১০০৬৮৩২
৩৮৬০৩৫
১১১৯৮৪৩
৩৮০৯২০
১১৭০৮৫৩
৩৫৫১৯২
১৫
মধ্য প্রদেশ
৬৯৯৬৬৯০
৩১০৪২০০
৭৬৯৩৭৯৩
২৯০৪৭৮৮
৮০৫১০৩১
৩৬৯৬৪১৬
৭৯৯৭৭০৯
৩৫৪৭৭৪২
৭৫০৯৬৬২
৩১৬২৫৮৪
১৬
মহারাস্ত্র
৭০৪৬৪২৩
২৮২৩০৬৩
৬৫৮৩২২৭
২৭৮০৮৫৯
৬৩১৭৫৬৩
২৫৫২৬৮৭
৬১৫৭৮৯৭
২৫৩১৮৪৫
৭১৫৯৮০৮
১৫৬০০০১
১৭
মনিপুর
৪৩০১৮৬
১৭৯৫২২
৪৩০১৮৬
১৭৯৫২২
৪০৮১৯২
১৭৭৫৮৩
৪০৮১৯২
১৭৭৫৮৩
৩৬০৩৮২
১৬৯৭০৪
১৮
মেঘালয়
৫৫৪৮৭১
২০৫৪৭৬
৫৫৮৮১৯
২১১৭৭৩
৫৭২৫৪০
২১৮৯৮৬
৫২৭৯৯৮
১৯২৬২৪
৫০৭৬৮৩
২০১৫২৭
১৯
মিজোরাম
১৩৩৫৬৭
৮৭২৫৮৮
১০০৮৯০
৮৭২৫৮৮
১৮৩৩৭২
৫৬৩৩৪
১৮৩৩৭২
৫৬৩৩৪
৭৩১৭০
২৬৫৮১
২০
নাগালেন্দ
৩৪৮৫৭৩
১৪৬৩৯৬
৩৩৯০১৬
১৪৪০৬০
৩৩৩৭০২
১৪৪২৪১
৩১৩১৭৬
১৪৪২০৯
৩৩৭৮১৯
১৪৪২৫২
২১
ওরিশা
৪৬০৯৩০৩
১৫৪৯৪৭৪
৪৬০৯৩০৩
১৫৪৯৪৭৪
৪৬৪৩৫৫১
২০৪৭৩৪০
৪৬৪৩৫৫১
২০৪৭৩৪০
৪১২৭০৫০
১৬১৩৭৭৫
২২
পঞ্জাব
১২০৪৮৩৫
৩৭৬৪৫৮
১১৩১৭৪২
৩৫৪৫৮৭
৮৫৭৭৮৫
২৭৫৯৬৮
৮৫৭৭৮৫
২৭৫৯৬৮
৯৩৮৪৬৫
২৬৭৫২২
২৩
রাজস্থান
৩৬৬২৮৭৫
৯৬৮২৪৪
৩৬১৫৭৭৬
৯৮৭৮১১
৩৪৮২৯০০
৯৬৭৭০১
৩৫৪২৭৭০
৯৭১৪১৩
৩৭৪১৬৫১
১০২৫৫০৫
২৪
সিক্কিম
৩০৭১২
১১৪৮৭
৩০৭১২
১১৪৮৭
৩৬৫০০
১২৫০০
৩০৩০০
১২৫০০
২৪০৯৯
৮২৯৫
২৫
তামিল নাদু
৩১০৭৯৩৩
১০১৯২৮৫
৩১১৫৯৩৪
১১০৪৫৪৬
৩০৫৯৩১০
৬৩২৩০৪
৩১৭২৬৪০
১১০২৩৫৬
৩২১৭৭৮৯
১১০৭৮৮৯
২৬
ত্রিপুরা
৩৭৬৩৮০
১৫২২০৪
৩৮২৭৬১
১৫৯৯৫২
৪১৫৯৩৩
১৮৯৮৫৪
৪০১৬৫৭
১৭১৯০৭
৩৬৪৪৯৯
১৭৩৭৫৭
২৭
উত্তর প্রদেশ
২৪০৬১৬৬০
৭৬৮১৬৪১
২০২২৯৬৩৫
৬৮১১৯৪০
১৮২১৬৭৭৯
৫৮৫২৮১৪
১৫৯৪০৯৩৬
৪০৫৭৭০৩
১৬৮২৮১০৯
৪৭৭৯৫২১
২৮
উত্তরাখন্দ
৮৬৬৪৫৯
২১৭৯৭১
৮৪২৪৫৫
২০১০১০
৭৭৬৮২৭
১৮১৯২৫
৭৭৪০৬৫
১৫৭৭০৬
৭৮১০৯২
১৫৬২৩৫
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭৯৬৫২২৫
৩২৫৬৫৬২
৭৭৫২৪৯৫
৩২৪৪৬২৭
৭৪৩৮৩২১
২৮৮৯৭১০
৭২৭৭৬৭৩
২৭২৩৩০২
৭৭৩৯৮৩৬
০
৩০
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১৫৯৩৮
৩৯৭৩
১৪৮৭১
৩৫৫৭
১৩১৮৯
২৭৯১
১১৯৬৬
২১৬৮
১২৯৬৭
২৭৮৯
৩১
চন্দিগর
৬১৫১১
২৯০৫২
৫৯৫০২
২৭৬৯৯
৫৫১৫৯
২৫৮০৯
৫৫৭৭৮
২৬৯০৬
৫৭১০৫
২৬৯১৮
৩২
দিল্লী
৮৪১৫২০
২৬২৭৩২
৮৪১৫২০
২৬২৭৩২
৫৬৬৯৫০
১৩৯২৯৮
৫৫১৩১০
১৩৪২৩৪
৫৩৪৭৪১
১২৩৯২৪
৩৩
দাদর অমসুং নগর হভেলি
২২৫৮৮
১০১০৭
২২০০৬
১০১৬৫
২২৮৮৬
১০৪৭৫
২২৮৮৬
১০৪৭৫
২৫৬৩৯
১০৩২৬
৩৪
দামন অমসুং দ্যু
৭৪১১
২৬৪৩
৭৪১১
২৬৪৩
৬৬০১
২৩৮৮
৬৬০১
২৩৮৮
৮৮০১
২০৫৩
৩৫
লাদাখ
২২২২১
৩৬১৪
৩৬
লক্ষদ্বীপ
৬৩১৮
২২৯২
৬৩১৮
২২৯২
৪৫৯৮
৮৪৩
৪৫৯৮
৮৪৩
৪৮২১
৯৯৮
৩৭
পুদুচেরী
৩৮৭১৫
২২৮৫
৩৫৫৮৭
১৮৬২
৩৬১৮১
২১৯৭
৩৫৯৬৩
২৫৯৬
৩৬২০০
১৬০৫
ভারত পুম্বা
১০২১৩১২৮৪
৩৫০৩৪৮৮৬
৯৮৩৪২৩৯০
৩৪০৫২৩০৩
৮৯২৭৬৯৩৩
৩২৫৯১৮৬৬
৮৭৫৬০৬৭১
৩০১৯১৯৭৮
৮৬৩২০৬৯১
২৪৫০৩৬৮৮
* রাজ্য সরকারনা থাবা রাজ্যগী থাক্কী অপুনবা রিপোর্ত অমসুং রাজ্য সরকারশিং/ য়ু. তি. এদমিনিস্ত্রেসন্না তেপপ্লেৎশিংদা থাবা ই-পাউগদা য়ুম্ফম ওইরগা
| |
এপেন্দিক্স বি
| |
প্রধান মন্ত্রী মাত্রু বন্দনা য়োজনাগী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীগী মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১ (সেপ্তেম্বর ৯, ২০২০ ফাওবদা)
এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
কাইথখিবা অপুনবা শেনফম
এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
কাইথখিবা অপুনবা শেনফম
এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
কাইথখিবা অপুনবা শেনফম
এনরোল তৌখিবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
কাইথখিবা অপুনবা শেনফম
(লুপা লাখতা)
(লুপা লাখতা)
(লুপা লাখতা)
(লুপা লাখতা)
১
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং
২,১১২
৩৭
১,৫০১
৮৫
৯৪৯
৭৩
৫৬২
৩৪
২
আন্ধ্র প্রদেশ
২৯৭,৭৩৫
৪,১৪৯
৩৬৪,৪৩৪
১৭,৫৭৭
২৬০,৫০১
১৬,৭৩২
৮৪,৩২৮
৩,৯৭৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৮৩৬
১
৬,৬৮১
২০৬
৭,১৮০
৩৩০
২,১৮৩
১১৮
৪
অসাম
২৬,৬৮৪
১০৪
১৪২,২২৮
৩,৭২৭
৩৩১,০৫৫
১৬,৩১৭
৭৩,৩৮৫
৩,৭৬৩
৫
বিহার
১৩২,২৪১
৫৭১
২৪৩,৯৪৮
৬,২২৭
৯১৯,৭৭৬
৩৩,৫০৮
৪,৮৭,৬৪৭
২৩,২৬২
৬
চন্দিগর
৪,৬৮০
১০৭
৬,৯৮৪
৩০০
৫,৩২৩
২৭৫
২,৩২৭
১০১
৭
ছত্তিশগর
৯৪,২৭৯
৬৬৪
১৪৫,৬২৬
৪,৯১৪
১৪২,৬৭৪
৭,৭৯৫
৫০,১৪৭
২,৩৩৬
৮
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
১,৪৭৪
৮
২,৭৫২
১০১
২,১৯৪
১২৮
৯৬৩
৩৪
৯
দামন অমসুং দ্যু
২৭৬
০
২,১৮৯
৫৬
১,২১৬
৬৫
৪৪৯
২২
১০
দিল্লী
৩৫,৭৫৫
৪০৮
৬১,৩১২
২,৫৩১
৬৭,৯০৪
৩,৬২৩
৩০,১৯৯
১,৩২৩
১১
গোৱা
৩,৩৪১
৬৩
৫,৮৯০
২৭৪
৩,৯৮৭
১৯৫
১,৭০০
৯১
১২
গুজরাত
১৪৪,২১৭
২,৪৮০
২৫০,৪৬০
১২,৬৪০
৩১০,৬০৪
১৫,০৫৮
৮৮,৫০৮
৪,৭০৩
১৩
হরিয়ানা
৯১,৯৬১
১,২৭১
১৭৮,১৮৭
৮,২১৯
১২৩,৭১১
৭,০৮৩
৪৮,২৭৩
২,২০৪
১৪
হিমাচল প্রদেশ
৪১,৯৫৫
৪৪২
৫২,৭৫৯
২,৬৮৫
৪০,৯৪৭
২,৫৪১
১৮,৩৬৬
৯৫৮
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩৩,৮৬০
১১১
৫৬,৪৪৮
২,৫৯১
৫৮,১৪১
২,৯১৯
২৬,৬৩৭
১,২৭২
১৬
ঝারখন্দ
১০৭,৩৬২
৭০১
১৪০,১৩৪
৫,৭০৪
১৯৯,৫৬১
৯,২৫৯
৬০,৪৬৫
২,৫২১
১৭
কর্নাতকা
১৩২,৫৭২
২,০৬৯
৩৫৯,১৪১
১৩,২২৯
৩২৮,৩১৯
১৮,৩০৪
২,৫০,৮৪৩
৫,৪৬৬
১৮
কেরেলা
১১৮,৬৪২
১,৫৯৭
১৭৪,৭৯৩
৭,৫৯৮
১৬৯,১৭২
৯,২১০
৬৩,৪৯০
৩,০১৯
১৯
লক্ষদ্বীপ
২৪৫
-
২৯৯
১২
২৮৪
৮
২৩৬
-
২০
লাদাখ
*
*
*
৩৩২
১২
২১
মধ্য প্রদেশ
৪৩২,৮৮৫
৩,১৭৭
৬৭৩,২৪১
৩৩,০৩৭
৫৪১,২৮০
৩০,২০২
২,৪০,৪৮৩
১১,১৮৩
২২
মহারাস্ত্র
২৩৮,৮০৭
৩,৮৮৭
৫৫২,১০৭
২২,০২৮
৮১৪,০৫৯
৩৮,১৮৯
১,৭৫,০৮৪
৮,৪৬৬
২৩
মনিপুর
৪,৬০৩
৬৬
৭,৫৫৭
২৭৪
২২,৭২৮
১,০৬১
৯,৫৫০
৪৮৭
২৪
মেঘালয়
২
-
৩,৮৭৮
১১৮
১৫,৯০৮
৬৫৭
৪,৩৫৮
১৫৫
২৫
মিজোরাম
৩,৭৬২
৮
১০,০৯৬
৪৪৪
৪,১৮৩
৩২৯
২,৩০৭
১১৩
২৬
নাগালেন্দ
১৬২
-
৩,২১৯
১০১
১৫,৩০৭
৭০৮
৩,৯৭৬
১৯২
২৭
ওরিশা
৭
০
-
০
-
-
-
-
২৮
পুদুচেরী
২,২১৮
১৪
৭,৮৩৬
৩১৬
৬,৪৪৪
৩৭৬
১,৭৮৮
৭৭
২৯
পঞ্জাব
৬৮,২৯১
৭৮৬
১১৭,২৮৮
৫,৯৭৬
৯৮,৬৫৩
৫,০০৭
৩৫,৬৮৩
১,৪৩৪
৩০
রাজস্থান
১২৩,৮৮৪
৬৭৩
৬৩৩,৬০৩
২১,১৭৬
২৯৪,৬৫৭
১৫,৮০৮
১,০৫,১৫০
৩,৭৮২
৩১
সিক্কিম
১,৭৫৮
৫
৩,৫৮৫
১৫৫
২,১২১
১৫২
১,৩১৪
৪৫
৩২
তামিল নাদু
-
-
২৩৩,৯৮৩
৪,১৭৯
৪২১,১০৮
১৪,৩৯৪
১,৮৭,৩৯০
৩,৭১২
৩৩
তেলঙ্গনা
১৫০
-
৩
-
(১৫০)
-
-
-
৩৪
ত্রিপুরা
৭,২৭৮
১২
২২,১০৮
৫৭৭
২৬,৭৭৩
১,৫০১
৬,৫৪৫
২৭৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
৩১১,১০৯
৪,৪৪২
১,১৮৫,২১৪
৪১,৪১৫
১,২৫৭,৮০১
৫৭,৬২৩
৩,৪৫,৯৪৬
১৫,০২৮
৩৬
উত্তরাখন্দ
২৭,৮৩৮
৪১৭
৪৯,৫১৯
১,৯৩৫
৪৭,৮১৭
২,৪৮৭
২৮,৫৮৬
১,৭০১
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭৭,০২৮
১৪৪
৩৬১,০০৮
১২,৬৭৬
৫৩১,২৮২
২০,১৩০
১,২৬,৮৬২
-
অপুনবা
২,৫৭০,০০৯
২৮,৪১২
৬,০৬০,০১১
২৩৩,০৮২
৭,০৭৩,৪৬৯
৩৩২,০৪৬
২৫,৬৬,০৬২
১০১,৮৬৭
| |
এপেন্দিক্স সি
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
এস.এ.জি.গী মখাদা লৈবা ন্যুত্রিসন বেনিফিসরীশিং
২০১৫-১৬
২০১৬-১৭
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
১
আন্ধ্র প্রদেশ
২১৭৪৮৬
২৯১০১৮
১৪৭৬৩
৩৯১৮১
৩০১৯
২
অরুনাচল প্রদেশ
১০৬৭০
১১৫৫৮
২৬৬
৪৮২
-
৩
অসাম
৪০৯৯৫৪
৪৬৯৫২১
এন.আর.
৫৪৩৫২
-
৪
বিহার
১৯২৫৭৫৩
১৯৯৯৬৪২
৩৯৬৮০৫
১৩০২২২
১৮২২৯
৫
ছত্তিশগর
৩০৯৩৩৪
৩৮১৫৬০
১৩৬৭৩
১৬০৯৩
-
৬
গোৱা
৩৪২৪২
৩৪৮০৬
৪৫
২১
৫
৭
গুজরাত
৭৯৬৬০১
৫২৯৫২১
এন.আর.
১৭৪৬২০
১০১০২৫
৮
হরিয়ানা
১৬১৬৬০
১৬৮৯৬৭
৬৬৭
৫০৬৬
৩৬৮০
৯
হিমাচল প্রদেশ
১০২১১০
১০২৪৯৬
৮২৫
৬৩০
-
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৬০৩১০
৮৭৬৫৬
এন.আর.
১৬৯৬৩
-
১১
ঝারখন্দ
৩৩৭৪৮৯
৩৩৩২৩৪
৬৩৫১৫
এন.আর.
-
১২
কর্নাতকা
৩৭৮৭৪৪
৩৫০২৬৯
২৮০২২
৫৮৬৭০
১৫৫৬৬
১৩
কেরেলা
২৫০৬০৯
২৩৮৩৭২
৭১২
২৪১
১৫৮
১৪
মধ্য প্রদেশ
১০৪৪০০০
৯৯৫০০০
১২৫৪৫২
৩০৫০০০
১৮০০০০
১৫
মহারাস্ত্র
৮৯৮১৩২
৮৪৮৬৭৩
৪৫৮৯৮
২৪৪৭৮
৪০৯৫৯
১৬
মনিপুর
৩৯০৫৫
৪২২৪৭
৫০৬১
৪০৫৬
৩৩৫৬
১৭
মেঘালয়
৫৯৩৩৭
৫৯৪২৯
১৮৫২
১৬৫৫
৯৪২
১৮
মিজোরাম
২৫৩৪৩
২৮১৪৮
৮৯৭
৭১৫
১১১৩
১৯
নাগালেন্দ
২৭৮৯০
১৯৪৫৬
৬৪৫৫
৭৩২০
-
২০
ওরিশা
৬২৭২৬৫
৫৯০১৬৮
৫৬৮৯৩
এন.আর.
-
২১
পঞ্জাব
১৬৮৯২৬
১৮৮৭২৩
২১৪৩
৪৩৩৯
৪৭৮১
২২
রাজস্থান
০
০
এন.আর.
১৭৩৫৯১
৪৯৬৩১
২৩
সিক্কিম
১৬৪৪৭
১০৪৭৩
৬
এন.আর.
২৪
তামিল নাদু
৪০১৮৮৫
৪১০২৪৭
২৩৩৭
এন.আর.
৯৭০
২৫
তেলঙ্গনা
২৮৮১২৫
১৫৫৮৬১
এন.আর.
১৯৪১০
১৯৬১
২৬
ত্রিপুরা
৫৬৯৫৫
৫৪২০৮
৯৭১
২০৩১
৬০১
২৭
উত্তর প্রদেশ
২০৮২০০০
২০৮২০০০
এন.আর.
২৭৭০০০
৩৫০২৮৯
২৮
উত্তরাঞ্চল
০
এন.আর.
এন.আর.
৯৫০০
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭৯২৮২
১০০১০৬
২৮৪২
২০৫৫
৫৮১২৩
৩০
এ. অমসুং এন. ইথৎশিং
১১৬৬৭
১০৬৪৯
২৫
২১
-
৩১
চন্দিগর
১৬২৯
১৭৪১
১৮৬
৫৫
-
৩২
দামন অমসুং দ্যু
১৫২৭
১৪৫৮
০
২০
-
৩৩
দি. অমসুং এন.ঐচ.
৭০৭২১
৬২২৮
এন.আর.
এন.আর.
-
৩৪
দিল্লী
১০৩৩৪৮
৯২১৫৮
৩৩৮৩
২২৮০
২৫৮১
৩৫
লক্ষদ্বীপ
৮০
২৫৫৩
১০
৭
৩
৩৬
পোন্দিচেরী
৪২১৮
৪২২১
১৮
২২
৫
| |
অপুনবা
১১০০২৭৯৪
১০৭০২৩৬৭
৭৭৩৭২২
১৩২০৫৯৬
৮৪৬৪৯৭
| |
এপেন্দিক্স দি
২০১৫-১৬গী সি.পি.এস.কী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিং (মার্চ ৩১, ২০১৬ ফাওবা)
| |
ইন্সতিত্যুস্নেল ক্যের (য়ুমশিং)
ওপন শেল্তরশিং
স্পিসিএললাইজ এদোপ্সন এজেন্সীশিং
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
#
রাজ্য
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৭
৪৩০৭
১৪
৩৫০
১৪
১৭০
৪৮২৭
২
অরুনাচল প্রদেশ
৬
২৪
০
০
১
৯
৩৩
৩
অসাম
৩০
৭৪৬
৩
৭৫
৭
৩৯
৮৬০
৪
বিহার
৩৪
১২০০
৯
১৮৩
১০
১১৯
১৫০২
৫
ছত্তিশগর
৬৭
১৩৪৭
১০
৯৬
৯
৪২
১৪৮৫
৬
গোৱা
৬
২০১
৮
২০০
২
৪৬
৪৪৭
৭
গুজরাত
৫৪
২০৮২
৬
১৫০
৯
৬৭
২২৯৯
৮
হরিয়ানা
২৮
১৩১৪
২৭
৮৭২
৩
৬১
২২৪৭
৯
হিমাচল প্রদেশ
২৬
৯৫৬
২
৫০
১
১০
১০১৬
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৬
২৪৭
০
০
২
২০
২৬৭
১১
ঝারখন্দ
১৫
৫৩০
০
০
৪
৫৫
৫৮৫
১২
কর্নাতকা
৮১
২৭৪৩
৩৯
১১২৮
২৩
২৪৩
৪১১৪
১৩
কেরেলা
২৯
৮৬১
৩
২১৯
১৪
২৫৩
১৩৩৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
৫৩
১৭০৩
৪
১০০
২০
১৬০
১৯৬৩
১৫
মহারাস্ত্র
৭৪
৩৮৩৬
৩
১৩১
১৪
১৪৫
৪১১২
১৬
মনিপুর
২৮
৮৪০
১২
২২৮
৭
৩৭
১১০৫
১৭
মেঘালয়
২১
৭০৭
১
৩০
১
৮
৭৪৫
১৮
মিজোরাম
৪৫
১৫৮৬
০
০
৪
২৯
১৬১৫
১৯
নাগালেন্দ
২৮
৮২৩
৩
৬৬
৪
২৪
৯১৩
২০
ওরিশা
৯৬
৭০২৭
১৪
৩৩৯
১৪
২১২
৭৫৭৮
২১
পঞ্জাব
২১
৪৪৫
০
০
৫
১৪৬
৫৯১
২২
রাজস্থান
৮২
২৭০০
৪০
১০২২
৩৬
২১৬
৩৯৩৮
২৩
সিক্কিম
১৩
৫১৩
৩
৪৬
২
১৩
৫৭২
২৪
তামিল নাদু
২৩২
১৬৬৯৬
১৪
৪৩২
১৫
২৩৩
১৭৩৬১
২৫
ত্রিপুরা
১৫
৪৪৭
৩
৭০
৯
৪৩
৫৬০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৭৬
২৩৭৯
৩৪
৮৫০
১০
৯০
৩৩১৯
২৭
উত্তরাখন্দ
১৫
২৬৬
০
০
২
২৫
২৯১
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬২
২৭০২
২৭
৬৭৫
২৪
২৮৩
৩৬৬০
২৯
তেলঙ্গনা
৪৯
২৮২২
১২
৩০০
১১
৩১২
৩৪৩৪
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৬
৩৪২
-
০
-
০
৩৪২
৩১
চন্দিগর
৯
৪১৭
১
৪৫
-
০
৪৬২
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
-
০
-
০
-
০
০
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
-
০
-
০
-
০
০
৩৪
লক্ষদ্বীপ
-
০
-
০
-
০
০
৩৫
দিল্লীগী এন.সি.তি.
২৮
১৩৭৩
১৪
৪১৭
৪
৭৭
১৮৬৭
৩৬
পুদুচেরী
২৯
১১২২
২
৪৫
২
২৪
১১৯১
| |
অপুনবা
১৪৩১
৬৫৩০৪
৩০৮
৮১১৯
২৮৩
৩২১১
৭৬৬৩৪
২০১৬-১৭গী সি.পি.এস.কী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিং (মার্চ ৩১, ২০১৭ ফাওবা)
| |
ইন্সতিত্যুস্নেল ক্যের (য়ুমশিং)
ওপন শেল্তরশিং
স্পিসিএললাইজ এদোপ্সন এজেন্সীশিং
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
#
রাজ্য
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৭৩
৪৪৩৯
১২
৩০০
১৪
১৩৫
৪৮৭৪
২
অরুনাচল প্রদেশ
১৫
৬২
০
০
১
৩
৬৫
৩
অসাম
৩৬
১১২৮
৩
৭৫
১৪
৭৮
১২৮১
৪
বিহার
৫৪
১৯২৯
১৪
২১৬
২৮
১৭০
২৩১৫
৫
ছত্তিশগর
৭৬
২১৭২
১৯
১২৭
১৪
৪২
২৩৪১
৬
গোৱা
২১
১০১৫
৮
২০০
২
৪৬
১২৬১
৭
গুজরাত
৫৪
২১৩৯
০
০
৯
৭৭
২২১৬
৮
হরিয়ানা
৩৩
১৬৩০
২৫
১৫৪১
৭
৪৮
৩২১৯
৯
হিমাচল প্রদেশ
২৭
১০৪৯
৩
৩৬
১
৯
১০৯৪
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২২
১১৪১
০
০
২
২০
১১৬১
১১
ঝারখন্দ
২৭
৮৮২
০
০
৯
৫৯
৯৪১
১২
কর্নাতকা
৮১
৩৫৫১
৪০
১২৯০
২৭
২১০
৫০৫১
১৩
কেরেলা
৩১
১০৩৯
৪
১০০
১৭
২৪৩
১৩৮২
১৪
মধ্য প্রদেশ
৬১
২২৪৯
৬
২০৬
২২
২১৩
২৬৬৮
১৫
মহারাস্ত্র
৭৭
৬১৫৫
৩
১০৮
১৭
১৮১
৬৪৪৪
১৬
মনিপুর
৩৪
৯৯৩
১২
২৪৭
৫
৩৫
১২৭৫
১৭
মেঘালয়
৬২
১৬১৮
১
৫২
১
৬
১৬৭৬
১৮
মিজোরাম
৪৫
১৪৩৯
০
০
৭
৫৮
১৪৯৭
১৯
নাগালেন্দ
৩৯
৬২৪
৩
৫৮
৪
১০
৬৯২
২০
ওরিশা
১১০
৭২৩৩
১৩
৩৪১
১৭
২১৭
৭৭৯১
২১
পঞ্জাব
১৭
৫১১
১
২৫
৫
১০৭
৬৪৩
২২
রাজস্থান
৭৮
২৪৮০
২১
৪৬৩
৩৫
২০৬
৩১৪৯
২৩
সিক্কিম
১৮
৪৬৯
৪
৩৩
৪
৪
৫০৬
২৪
তামিল নাদু
১৯৩
১৪০৫৫
১৪
৩৫০
১৫
১৫০
১৪৫৫৫
২৫
ত্রিপুরা
১৫
৬৫৩
২
৮৫
৬
৩৯
৭৭৭
২৬
উত্তর প্রদেশ
১১৬
২৪২৯
১৫
৩৭৫
১৫
১৫০
২৯৫৪
২৭
উত্তরাখন্দ
১৫
৩৪৩
২
০
৭
৮১
৪২৪
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৪
৭০৭৪
৫৪
১৫০০
২৬
৩৪১
৮৯১৫
২৯
তেলঙ্গনা
৫৬
৩০১৪
১২
২৪৬
১১
৩০৯
৩৫৬৯
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৮
৩৬৭
-
০
-
০
৩৬৭
৩১
চন্দিগর
৮
৩২৬
০
০
৪
১৭
৩৪৩
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
-
০
-
০
-
০
০
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
২
১০০
-
০
-
০
১০০
৩৪
লক্ষদ্বীপ
-
০
-
০
-
০
০
৩৫
দিল্লীগী এন.সি.তি.
২৯
১৬৮৭
১৩
৪০১
৩
৪৮
২১৩৬
৩৬
পুদুচেরী
২৯
১১৬৬
২
৪৭
২
১৩
১২২৬
| |
অপুনবা
১৬২৬
৭৭১৬১
৩০৬
৮৪২২
৩৫১
৩৩২৫
৮৮৯০৮
২০১৭-১৮গী সি.পি.এস.কী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিং (মার্চ ৩১, ২০১৮ ফাওবা)
| |
ইন্সতিত্যুস্নেল ক্যের (য়ুমশিং)
ওপন শেল্তরশিং
স্পিসিএললাইজ এদোপ্সন এজেন্সীশিং
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
#
রাজ্য
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৬
২৪১২
১১
২৬৫
১৪
১৩৬
২৮১৩
২
অরুনাচল প্রদেশ
৪
৭৩
০
০
১
৬
৭৯
৩
অসাম
৩৭
১৩৩২
৫
৫৭
২১
৪৬
১৪৩৫
৪
বিহার
৩৮
১৭৬৮
৭
১৭২
২০
২০২
২১৪২
৫
ছত্তিশগর
৫৪
২১১৫
৯
১০৫
৯
৭৩
২২৯৩
৬
গোৱা
২৩
১১৮৮
৩
৩৭৮
২
১৬
১৫৮২
৭
গুজরাত
৫৪
২১৬৬
৩
৭৫
১৪
১৬৩
২৪০৪
৮
হরিয়ানা
২৮
১৩৯৭
২১
৬৪৪
৬
৫২
২০৯৩
৯
হিমাচল প্রদেশ
৩০
১১৮৭
৩
৪৪
১
৬
১২৩৭
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১২
৬৯১
০
০
২
২০
৭১১
১১
ঝারখন্দ
৩৬
১৪৪৮
৫
১২৫
১৫
২১৭
১৭৯০
১২
কর্নাতকা
৮০
৩১৩০
৪০
১১৯৪
২৮
২৫৫
৪৫৭৯
১৩
কেরেলা
৩১
৭০৮
৪
১০৩
১৭
৯৫
৯০৬
১৪
মধ্য প্রদেশ
৫৬
২১৫৭
৮
২৫৪
২৫
১৯৬
২৬০৭
১৫
মহারাস্ত্র
৭৭
২৩০৭
৩
১৬২
১৬
১৯৯
২৬৬৮
১৬
মনিপুর
৩৪
১০০৯
১৪
৩০৯
৭
৪৮
১৩৬৬
১৭
মেঘালয়
৪৪
৯২৩
৪
১৭২
৬
৭
১১০২
১৮
মিজোরাম
৪৫
১৩০০
০
০
৭
৫১
১৩৫১
১৯
নাগালেন্দ
৪১
৪৯৫
৩
৩৭
৪
৭
৫৩৯
২০
ওরিশা
১০০
৬৪৬৬
১১
২৫৯
২৩
২০৩
৬৯২৮
২১
পঞ্জাব
১৩
৪০০
০
০
৪
৯৯
৪৯৯
২২
রাজস্থান
৯১
২৮৮৩
২১
৪০৫
১২
৪০
৩৩২৮
২৩
সিক্কিম
১৬
৫৫৭
৪
৫২
৪
৬
৬১৫
২৪
তামিল নাদু
১৯৩
১৪০৫৫
১৪
৩৫০
১৫
১৫০
১৪৫৫৫
২৫
ত্রিপুরা
২০
৫০০
২
৫২
৬
৪৮
৬০০
২৬
উত্তর প্রদেশ
৮১
২৪৯৭
২২
৫৫০
১৭
১৭০
৩২১৭
২৭
উত্তরাখন্দ
২০
৩১৮
২
৩৬
০
০
৩৫৪
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৫
৫৮৯০
৩৩
৮৫০
২২
২৭৩
৭০১৩
২৯
তেলঙ্গনা
৪৮
১৩৬৩
০
০
১১
৩০৯
১৬৭২
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৮
৩৬৭
-
০
-
০
৩৬৭
৩১
চন্দিগর
৭
২২৫
০
০
১
১৪
২৩৯
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
-
০
-
০
-
০
০
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
০
০
-
০
-
০
০
৩৪
লক্ষদ্বীপ
-
০
-
০
-
০
০
৩৫
দিল্লী
২৮
১৪৭৯
১৩
৪১৫
৩
৬০
১৯৫৪
৩৬
পুদুচেরী
২৮
১১৪৫
২
৩৩
২
১৫
১১৯৩
| |
অপুনবা
১৫০৮
৬৫৯৫১
২৬৭
৭০৯৮
৩৩৫
৩১৮২
৭৬২৩১
২০১৮-১৯গী সি.পি.এস.কী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিং (মার্চ ৩১, ২০১৯ ফাওবা)
| |
ইন্সতিত্যুস্নেল ক্যের (য়ুমশিং)
ওপন শেল্তরশিং
স্পিসিএললাইজ এদোপ্সন এজেন্সীশিং
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
#
রাজ্য
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৬
২৩১৬
১৩
৩৪২
১৪
১৪৪
২৮০২
২
অরুনাচল প্রদেশ
৪
৭৬
০
০
১
৯
৮৫
৩
অসাম
৩৭
১৭৬৫
৩
৫১
২৩
৬৯
১৮৮৫
৪
বিহার
২৬
১৫৬৭
৫
১৩৪
১৩
১৩৮
১৮৩৯
৫
ছত্তিশগর
৬৫
২৩২৫
১০
১১৭
১২
১২০
২৫৬২
৬
গোৱা
২৩
১১৮৮
৩
৩৭৮
২
১৬
১৫৮২
৭
গুজরাত
৪৫
১৭০৬
০
০
১২
৮৬
১৭৯২
৮
হরিয়ানা
২৪
১৪০৩
২১
৬১৪
৭
৪৭
২০৬৪
৯
হিমাচল প্রদেশ
৩৩
১২২৭
৩
৩৮
১
১১
১২৭৬
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৭
৮২৩
০
০
২
০
৮২৩
১১
ঝারখন্দ
৩৬
৯৯২
৫
১৪১
১৫
৯৩
১২২৬
১২
কর্নাতকা
৮০
২৯৯৮
৪০
১১৫৩
২৫
১০৭
৪২৫৮
১৩
কেরেলা
৩০
৭৮৮
৪
১০০
১২
৬৫
৯৫৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
৬৭
২৮০৪
৮
৩৪৮
২৬
২৪৩
৩৩৯৫
১৫
মহারাস্ত্র
৬৭
২৬০৫
৩
৮৬
১৩
১৩৬
২৮২৭
১৬
মনিপুর
৪২
১১৬০
১৪
২৯৬
৭
৫৫
১৫১১
১৭
মেঘালয়
৪৪
৯৬০
৩
১৫৯
৩
৬
১১২৫
১৮
মিজোরাম
৩৬
১১৯৫
০
০
৫
৫০
১২৪৫
১৯
নাগালেন্দ
৩৯
৪৭৭
৩
৩৫
৪
৫
৫১৭
২০
ওরিশা
৯৬
৬৮৫৯
১২
২৪৪
২৩
২২৩
৭৩২৬
২১
পঞ্জাব
১৩
৪৬৩
০
০
০
০
৪৬৩
২২
রাজস্থান
৮৫
২৪৫৯
২২
৪০১
২৪
৯৯
২৯৫৯
২৩
সিক্কিম
১২
৩৫৫
৩
৬০
৪
২০
৪৩৫
২৪
তামিল নাদু
১৮৯
১১৯১৫
১২
২৬৪
২০
১৬৯
১২৩৪৮
২৫
ত্রিপুরা
২৩
৭১৭
২
৫৮
৬
৪৯
৮২৪
২৬
উত্তর প্রদেশ
৭৭
৩১৬২
২০
৫০০
১২
১২০
৩৭৮২
২৭
উত্তরাখন্দ
২০
৪৩৭
২
৫০
২
১৫
৫০২
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭৩
৫৪৩৬
৪৯
১৩২৬
৩২
৪৬০
৭২২২
২৯
তেলঙ্গনা
৪২
১৩৪৩
০
০
১১
৩৪২
১৬৮৫
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
৩
১০১
-
০
-
০
১০১
৩১
চন্দিগর
৭
২৫২
০
০
২
১৭
২৬৯
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
-
০
-
০
-
০
০
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
০
০
-
০
-
০
০
৩৪
লক্ষদ্বীপ
-
০
-
০
-
০
০
৩৫
দিল্লী
২৮
১৪৪৭
১৩
৩৮০
৩
৭২
১৮৯৯
৩৬
পুদুচেরী
২৭
১০৪৩
২
৪২
২
১৬
১১০১
| |
অপুনবা
১৪৭৬
৬৪৩৬৪
২৭৫
৭৩১৭
৩৩৮
৩০০২
৭৪৬৮৩
২০১৯-২০গী সি.পি.এস.কী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিং (মার্চ ৩১, ২০২০ ফাওবা)
| |
ইন্সতিত্যুস্নেল ক্যের (য়ুমশিং)
ওপন শেল্তরশিং
স্পিসিএললাইজ এদোপ্সন এজেন্সীশিং
অপুনবা বেনিফিসরীশিং
#
রাজ্য
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
এসিস্ত তৌখিবা মশিং
বেনিফিসরীশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৬৬
২৯৫৪
৯
২৬২
১৪
১৪০
৩৩৫৬
২
অরুনাচল প্রদেশ
৫
১৮৫
০
০
১
১০
১৯৫
৩
অসাম
৫২
১৬১৭
৭
১০৪
২১
৭২
১৭৯৩
৪
বিহার
২৬
১২৮৬
০
০
১৩
১৩২
১৪১৮
৫
ছত্তিশগর
৬৫
২০৪২
১০
১২৭
১২
৯৫
২২৬৪
৬
গোৱা
২০
৫৫৭
২
২২৫
২
১৬
৭৯৮
৭
গুজরাত
৫২
১৭০৭
৩
৬০
১৩
১২৮
১৮৯৫
৮
হরিয়ানা
২৪
১৩২২
১৪
৪২৫
৭
৫২
১৭৯৯
৯
হিমাচল প্রদেশ
৩২
১২৬৮
৪
৯১
১
১৫
১৩৭৪
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১৭
৮২৩
০
০
২
০
৮২৩
১১
ঝারখন্দ
৪১
১৪৬৬
৫
১২৫
১২
৯২
১৬৮৩
১২
কর্নাতকা
৭৯
৩১২৪
৩৮
১০৮৪
২৫
৩১৯
৪৫২৭
১৩
কেরেলা
৩০
৭২১
৪
১০০
১১
২২২
১০৪৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
৬২
২৫৬৫
৮
৩৭৪
২৫
২১৩
৩১৫২
১৫
মহারাস্ত্র
৭৪
২৩২০
২
৫০
১৭
১৭০
২৫৪০
১৬
মনিপুর
৪৬
১৩৯২
১৬
৩৫৫
৯
৯৮
১৮৪৫
১৭
মেঘালয়
৪৪
৮৬৮
৪
১৫০
৪
৫
১০২৩
১৮
মিজোরাম
৪৫
১১৭৮
০
০
৭
২৬
১২০৪
১৯
নাগালেন্দ
৩৯
৬০৯
৩
৬০
৪
৫
৬৭৪
২০
ওরিশা
৯৩
৭১১২
১২
৩০০
২৫
২৫০
৭৬৬২
২১
পঞ্জাব
১৯
৬২০
০
০
৬
৭৭
৬৯৭
২২
রাজস্থান
৯৫
৪৪১৮
২০
৩৩১
২১
২১১
৪৯৬০
২৩
সিক্কিম
১৬
৪৯৬
৪
৬৪
৪
২০
৫৮০
২৪
তামিল নাদু
১৯৮
১২৮৬৪
১১
২৭৫
২০
২০০
১৩৩৩৯
২৫
ত্রিপুরা
২৪
৭২২
৩
৭৫
৬
৫১
৮৪৮
২৬
উত্তর প্রদেশ
৭৪
৩৯২০
২০
৫১৭
২৫
২৪৭
৪৬৮৪
২৭
উত্তরাখন্দ
২৩
৪৩৮
৩
৭৫
৫
১১
৫২৪
২৮
ৱেস্ত বেঙ্গল
৭০
৪১৫৬
৪৯
১২২৬
২৩
৩২৬
৫৭০৮
২৯
তেলঙ্গনা
৪০
১৩০৬
০
০
১১
৩২০
১৬২৬
৩০
অন্দমান অমসুং নিকোবার
১০
৪০১
-
০
২
১০
৪১১
৩১
চন্দিগর
৬
২৫২
০
০
২
১৭
২৬৯
৩২
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি
০
০
১
২৫
১
১০
৩৫
৩৩
দামন অমসুং দ্যু
১
২৫
-
০
-
০
২৫
৩৪
লক্ষদ্বীপ
-
০
-
০
-
০
০
৩৫
দিল্লী
২৯
১৬১৪
৯
৩১৩
৩
৫৯
১৯৮৬
৩৬
পুদুচেরী
২৭
৯৮৪
১
৯
২
১২
১০০৫
| |
অপুনবা
১৫৪৪
৬৭৩৩২
২৬২
৬৮০২
৩৫৬
৩৬৩১
৭৭৭৬৫
এপেন্দিক্স ই
ৱান স্তোপ সেন্তরশিংগী মখাদা লৈবা কেস মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/ য়ু.তি.শিং
অপুনবা কেস মশিং
(১.০৪.২০১৫ দগী ৩১.০৩.২০২০ ফাওবা)
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং (য়ু.তি.)
১৪৩৫
২.
আন্ধ্র প্রদেশ
২৪৫৬৩
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
৫২৬
৪.
অসাম
১৭৫১
৫.
বিহার
৯৯৭৩
৬.
চন্দিগর (য়ু.তি.)
৫৭৯
৭.
ছত্তিশগর
১৯৫১৭
৮.
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু (য়ু.তি.)
২০৯
৯.
গোৱা
১৩৭৯
১০.
গুজরাত
৬৪০৩
১১.
হরিয়ানা
৭২৬৪
১২.
হিমাচল প্রদেশ
২০৯
১৩.
জম্মু অমসুং কাশ্মীর (য়ু.তি.)
২৮২৬
১৪.
ঝারখন্দ
৬৩০
১৫.
কর্নাতকা
৩০০৯
১৬.
কেরেলা
২২১০
১৭.
লাদাখ (য়ু.তি.)
২৮
১৮.
লক্ষদ্বীপ (য়ু.তি.)
০
১৯.
মধ্য প্রদেশ
১৯৫১০
২০.
মহারাস্ত্র
৪৯২২
২১.
মনিপুর
৬৬
২২.
মেঘালয়
৩৩৫
২৩.
মিজোরাম
১৯৯
২৪.
নাগালেন্দ
৩২৮
২৫.
দিল্লীগী এন.সি.তি. (য়ু.তি.)
৩৪২
২৬.
ওরিশা
৩৯৬৪
২৭.
পুদুচেরী (য়ু.তি.)
১৯০
২৮.
পঞ্জাব
৩১৬২
২৯.
রাজস্থান
৮৪০৯
৩০.
সিক্কিম
২৩৩
৩১.
তামিল নাদু
৪৫৭২
৩২.
তেলঙ্গনা
১৩০৯৫
৩৩.
ত্রিপুরা
১৫৪
৩৪.
উত্তর প্রদেশ
১৪৪৪৬২
৩৫.
উত্তরাখন্দ
২৩৭৭
৩৬.
ৱেস্ত বেঙ্গল
০
| |
অপুনবা
২৮৮৮৩১
এপেন্দিক্স এফ
ৱুমেন হেল্পলাইন্দা লাকখিবা কোলশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্য/য়ু.তি.
অপুনবা লাকখিবা কোল (১.০৩.২০১৫ দগী ৩১.০৩.২০২০ ফাওবগী)
১.
অন্দমান অমসুং নিকোবার ইথৎশিং (য়ু.তি.)
৭৯৭
২.
আন্ধ্র প্রদেশ
৭২৬৮৩৬
৩.
অরুনাচল প্রদেশ
৬৩০১
৪.
অসাম
১৩০৯৩
৫.
বিহার
১৩৯৩৮০
৬.
চন্দিগর (য়ু.তি.)
৬১৮৫৮
৭.
ছত্তিশগর
৭৩২৩৯
৮.
দাদ্রা অমসুং নগর হভেলি অমসুং দামন অমসুং দ্যু (য়ু.তি.)
২৪২
৯.
গোৱা
৬০৬৩
১০.
গুজরাত
৬৯২৪৭৬
১১.
হরিয়ানা
১৫৪৪৯
১২.
হিমাচল প্রদেশ
৩৫৮২
১৩.
জম্মু অমসুং কাশ্মীর (য়ু.তি.)
১৮৭৫
১৪.
ঝারখন্দ
৪৪৯৪৯৩
১৫.
কর্নাতকা
৩৯১৬
১৬.
কেরেলা
৬২৮৮৫
১৭.
লাদাখ (য়ু.তি.)
২৮
১৮.
মধ্য প্রদেশ
১৯.
মহারাস্ত্র
২৭৫৯০০
২০.
মনিপুর
১৬৩১৬
২১.
মেঘালয়
১২৬২
২২.
মিজোরাম
৫০৮১
২৩.
নাগালেন্দ
৫০৩
২৪.
দিল্লীগী এন.সি.তি. (য়ু.তি.)
৪১৬৫৭৩
২৫.
ওরিশা
৬৯৯৮১
২৬.
পঞ্জাব
৭৫০৫৫১
২৭.
রাজস্থান
১১০৯৩
২৮.
সিক্কিম
৫০০০
২৯.
তামিল নাদু
১৯০২৫১
৩০.
তেলঙ্গনা
৬৮৬০৬২
৩১.
উত্তর প্রদেশ
৪৮৭৯২০
৩২.
উত্তরাখন্দ
৩২৯৭
অপুনবা
৫১৭৭৩০৩
এপেন্দিক্স জি
রাজ্য-রাজ্যগী ওইবা মহিলা পোলিশ ভোলুন্তিয়রশিংগী অকুপ্পা
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং
এম.পি.ভি.এস. এপ্রুব তৌরবা দিস্ত্রিক্ত মশিং
মথৌ তৌরিবা এম.পি.ভি.এস.কী দিস্ত্রিক্ত মমিংশিং
এম.পি.ভি.এস.কী মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
১৩
অন্তপুর
১৫০০
| |
কদাপা
১৫০০
২
ছত্তিশগর
২
দুর্গা
২৪১২
| |
কোরিয়া
২১৫৬
৩
গুজরাত
২
অহমেদাবাদ
৩৪৮
| |
সুরত
৪৪৩
৪
হরিয়ানা
২
কর্নাল
৫৩৬
| |
মহেন্দরগর
৪৩১
৫
মিজোরাম
২
আইজল
১০৫
| |
লুংলৈ
১০০
অপুনবা
৯৫৩১
এপেন্দিক্স ঐচ
হৌখিবা চহি মঙাগী স্বাধর গ্রেহগী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং:
সিরিএল নম্বর
মমিং
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৫-১৬
বেনিফিসরীশিংগী
মশিং ২০১৬-১৭
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৭-১৮
বেনিফিসরীশিংগী মশিং
২০১৮-১৯
বেনিফিসরীশিংগী মশিং
২০১৯-২০
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৫০০
৭৮০
৭৮০
৭৮০
৯০১
২
অরুনাচল প্রদেশ
০
৩০
৩০
৩০
১৬
৩
অসাম
৬০০
৭২০
৭২০
৫১০
৫১০
৪
বিহার
১৫০
৪৮০
৪৮০
০
৫
পঞ্জাব
০
৬০
৬০
৬০
৩০
৬
চন্দিগর
০
৩০
৩০
৩০
১৭
৭
ছত্তিশগর
৩০
১২০
১২০
৯০
৮৪
৮
দিল্লী
০
৬০
৬০
৬০
৩৩
৯
গোৱা
০
৩০
৩০
০
১০
গুজরাত
২১০
২১০
২১০
১২০
১২০
১১
হরিয়ানা
০
৩০
৩০
৩০
-
১২
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
১০০
১২০
১২০
৯০
১৬০
১৩
ঝারখন্দ
১০০
৯০
৯০
৯০
১৪
১৪
কর্নাতকা
১৫২০
১৮৩০
১৮৩০
১৩৮০
১৩৮৩
১৫
কেরেলা
১৫০
২৪০
২৪০
২১০
৪৭৩
১৬
মধ্য প্রদেশ
৫২৫
১৮০
১৮০
২৪০
২৪০
১৭
মহারাস্ত্র
২০০০
২২৮০
২২৮০
১৫০০
১৫০০
১৮
মনিপুর
৮৫০
৬৯০
৬৯০
৬৯০
৬৬৪
১৯
মিজোরাম
৫০
৬০
৬০
৩৩০
১১২
২০
মেঘালয়
০
০
৬০
৬০
৬০
২১
নাগালেন্দ
০
৩০
৩০
৬০
৬০
২২
ওরিশা
২১৫০
২১৯০
২১৬০
২৩৪০
২৩৪০
২৩
পুদুচেরী
০
৩০
৩০
৩০
৩০
২৪
রাজস্থান
৫৫০
৪২০
৪২০
১৮০
১৮০
২৫
সিক্কিম
০
৩০
৩০
৩০
২২
২৬
তামিল নাদু
৮০০
১২০০
১২০০
১০৫০
১০৫০
২৭
তেলঙ্গনা
৪৩৫
৭২০
৭২০
৫৭০
৮৩১
২৮
ত্রিপুরা
০
১২০
১২০
১২০
১২০
২৯
উত্তর প্রদেশ
২৭৪৫
২১৬০
২৭৪১
৩৯০
৩৯০
৩০
উত্তরাখন্দ
২৫০
১২০
২৭০
১২০
১২০
৩১
ৱেস্ত বেঙ্গল
৬৬৩
১৪৪০
১৪৪০
১৪৪০
১৪৪০
৩২
অন্দমান অমসুং নিকোবার য়ু.তি.
০
৮
৩৩
হিমাচল প্রদেশ
০
০
১
| |
অপুনবা
১৪৩৭৮
১৬৫৩০
১৭২৯১
১২৬৩৮
১২৯০৮
এপেন্দিক্স আই
উজজ্বালা স্কিমগী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্যগী মমিং
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৫-১৬
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৬-১৭
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৭-১৮
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৮-১৯
বেনিফিসরীশিংগী মশিং ২০১৯-২০
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৭০০
৭০০
৩৭৫
১০৫
২০০
২
অসাম
৯০০
৯০০
৮৫০
৬০৭
৬০৭
৩
বিহার
৭৫
৭৫
৭৫
০
০
৪
ছত্তিশগর
১০০
১০০
৭৫
৭৫
৭৫
৬
হরিয়ানা
৫০
৫০
-
-
-
৭
কর্নাতকা
৭০০
৭০০
৭৫০
৩৩৭
৩৩৭
৮
কেরেলা
৫০
৫০
১০০
১০০
১০০
৯
মহারাস্ত্র
১০০০
১০০০
৯২৫
১১৫০
১১৫০
১০
মনিপুর
৪০০
৪০০
৪০০
৯৫০
৯৫০
১১
মধ্য প্রদেশ
২৫
২৫
২৫
০
০
১২
মিজোরাম
২৫
২৫
২৫
২৫
২৮
১৩
নাগালেন্দ
২৫
২৫
২৫
২৫
২৫
১৪
রাজস্থান
৪০০
৪০০
২৫০
২৫০
২৫০
১৫
সিক্কিম
০
০
২৫
১১
১৬
ওরিশা
৭০০
৭০০
৭০০
৬০০
৩৩৮
১৭
তামিল নাদু
২০০
২০০
২০০
৯৮
৯৮
১৮
উত্তর প্রদেশ
২৫০
২৫০
২৭৫
১০০
১৩
১৯
উত্তরাখন্দ
২২৫
২২৫
১৭৫
১০০
১০০
২০
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০০
১০০
১০০
১০০
১০০
২১
গুজরাত
২৫০
২৫০
১৭৫
৩২৫
৩২৫
২২
তেলঙ্গনা
-
-
২৫০
২৫০
২৫০
২৩
ঝারখন্দ
-
-
-
-
১০০
২৪
গোৱা
-
-
-
-
৩০
| |
অপুনবা
৬১৭৫
৬১৭৫
৫৭৭৫
৫২০৮
৫০৭৬
এপেন্দিক্স জে
ৱার্কিং ৱুমেন হোস্তেল স্কিমগী মখাদা লৈবা বেনিফিসরীশিংগী মশিং
সিরিএল নম্বর
রাজ্যশিং/য়ু.তিশিং
ৱার্কিং ৱুমেনগী অপুনবা মশিং
দে ক্যের সেন্তরদা থম্বা অপুনবা অঙাং মশিং
১
আন্ধ্র প্রদেশ
৩২৫৫
৭৬০
২
অরুনাচল প্রদেশ
৯০৬
১৮৫
৩
অসাম
৮২৯
১০৪
৪
বিহার
২৬৬
৭৫
৫
ছত্তিশগর
৪৮৬
৬০
৬
গোৱা
১২০
০
৭
গুজরাত
১৩০৯
২১০
৮
হরিয়ানা
১৫৬১
২৬৫
৯
হিমাচল প্রদেশ
৫৬১
১২০
১০
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
৩৬০
৩৫
১১
ঝারখন্দ
২১৪
৩০
১২
কর্নাতকা
৫২৫৩
৬৭০
১৩
কেরেলা
১৫৫০৮
২৬১৩
১৪
মধ্য প্রদেশ
৩৫৩৮
৩৭১
১৫
মহারাস্ত্র
১০৭০৪
১১৮৫
১৬
মেঘালয়
২১৪
১৫
১৭
মিজোরাম
২৪৯
৩০
১৮
মনিপুর
১৮৭২
৫৭২
১৯
নাগালেন্দ
১৭৩৬
৩১২
২০
ওরিশা
১৭২৫
১১৫
২১
পঞ্জাব
১৪৯৭
১৩০
২২
রাজস্থান
১৮৪৩
৩২০
২৩
সিক্কিম
১৪৪
৩০
২৪
তামিল নাদু
৬৮০০
১০৫২
২৫
তেলঙ্গনা
২০৭৭
৩০৫
২৬
ত্রিপুরা
৫০
০
২৭
উত্তরাখন্দ
৫৩৮
৯০
২৮
য়ু.পি.
৩০৯০
৪৯৪
২৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
২৬৩৯
৪০৬
৩০
চন্দিগর
৭৩৬
৫৫
৩১
দিল্লী
৩০৮৬
১৭৯
৩২
পোন্দিচেরী
২২১
০
| |
অপুনবা
৭৩৩৮৭
১০৭৮৮