Ministry of Housing & Urban Affairs
Facilitating Collateral free Working Capital Loans upto Rs 10,000 Under PM SVANidhi
16 SEP 2020 6:58PM by PIB Delhi
Consequent on the announcement of the Aatma Nirbhar Bharat Abhiyan package, Ministry of Housing and Urban Affairs has, on June 01, 2020, launched ‘Prime Minister Street Vendor’s AmtaNirbharNidhi Scheme (PM SVANidhi). It aims at facilitating collateral free working capital loans upto Rs 10,000 of 1 year tenure, to about 50 lakh street vendors across the country. It provides for incentives in the form of interest subsidy @ 7% per annum on regular repayment of loan and cash-back upto Rs. 1,200 per annum on undertaking prescribed digital transactions. Further, on timely or early repayment, the vendors will be eligible for the next cycle of working capital loan with an enhanced limit.For the purpose of scheme administration, an end-to-end solution through an IT platform has been developed in collaboration with Small Industries Development Bank of India. The loan processing under the Scheme has commenced on July 02, 2020.
State / Union Territory-wise number of loan applications received, sanctioned and disbursed,as on 14th September, 2020, is at Annexure.
This was informed by Minister of State (I/C) for Housing and Urban Affairs Shri Hardeep Singh Puri in a written reply in the Rajya Sabha today.
ANNEXURE
STATE-WISE DETAILS OF APPLICATIONS RECEIVED AND LOAN SANCTIONED UNDER PM SVANIDHI (AS ON 14-09-2020)
State/UT
No. Of applications received
No. Of Loans sanctioned
No. Of Loans disbursed
1
Andaman & Nicobar Islands
121
83
15
2
Andhra Pradesh
63076
17327
1728
3
Arunachal Pradesh
705
311
95
4
Assam
2822
208
12
5
Bihar
22166
4515
199
6
Chandigarh
504
264
102
7
Chattisgarh
7546
1955
660
8
D&NH and DD
763
259
53
9
Delhi
7920
990
74
10
Goa
316
152
10
11
Gujarat
90718
38410
1668
12
Haryana
16057
4559
337
13
Himachal Pradesh
1014
528
120
14
Jammu & Kashmir
536
28
2
15
Jharkhand
15833
7062
1104
16
Karnataka
37216
9788
1151
17
Kerala
7648
3593
1170
18
Ladakh
3
0
0
19
Madhya Pradesh
268942
160490
85004
20
Maharashtra
83301
15305
1345
21
Manipur
2596
501
85
22
Meghalaya
25
1
0
23
Mizoram
348
172
22
24
Nagaland
39
4
0
25
Odisha
21085
4750
622
26
Puducherry
937
78
6
27
Punjab
5034
1310
45
28
Rajasthan
28334
6773
499
29
Sikkim
4
0
0
30
Tamil Nadu
36069
11272
1488
31
Telangana
216070
73249
4575
32
Tripura
1195
120
16
33
Uttarakhand
2887
844
104
34
Uttar Pradesh
216532
41757
2048
35
West Bengal
1401
177
3
TOTAL
1159763
406835
102616

হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি গী মখাদা পোৎ থমদনা খুৎপায় শেল লোন লুপা ১০,০০০ লেমনা ফংহনগদৌরি
16 SEP 2020 6:58PM by PIB Imphal
আত্মানির্ভর ভারত আভিয়ান পেক্কেজ লাওথোকখিবা মতুং ইন্না, হাওসিং অমসুং আর্বান এফিয়র্সকী মিনিস্ত্রীনা ২০২০গী জুনগী ১দা ‘প্রাইম মিনিস্তর স্ত্রীৎ ভেন্দরস আত্মানির্ভর নিধি (পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি) স্কীম হৌদোকখ্রে। মসিনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা লম্বীগী চিদাইদা পোৎ য়োল্লিবা লাখ ৫০দা পোৎ থমদনা খুৎপায় শেল লোন লুপা ১০,০০০ লেমনা চহি অমগী তেনর ওইবা অমা থম্লি। হায়রিবা অসিনা সবসিদিগী শেন্দোই অসি @ ৭% চহিদা ওইরি অমসুং চাং নাইনা শেল থীবা কাঙবুদনা লুপা ১,২০০ চহিগী ওইনা ফংহনগনি। মখা তানা মতম চানা অমসুং অঙনবা শেল শিংলকপদা ভেন্দরশিংনা মথংগী লোন পীথবদা য়াওহনগনি। স্কীম অসিগী শিল-লাংলিবা অসিগী মতুং ইন্না হৌবদগী লোইবা ফাওবা ইন্দিয়াগী অপিকপা ইন্দস্ত্রী চাওখৎনবা লৈরিবা বেঙ্কশিংগা খুৎশম্নরগা পাংথোক্কনি।
২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৪গী ওইনা স্তেত/য়ুনিয়ন তেরিতোরি খায়না লোন এপ্লিকেসন ফোর্ম লৌশিনবা, কাইথবা অমসুং য়েন্থোকপা অসি এনেকচরদা পীরি।
হায়রিবা ৱারোল অসি হাওসিং অমসুং আর্বান এফিয়র্সকী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই/সি.) শ্রী হার্দীপ সিংহ পুরিনা অইবা ওইনা রাজ্যা সাভাদা ঙসি পাওখুম পিখিবনি।
এনেকচর
পি.এম. এস.ভি.এ.নিধি মখাদা স্তেত খায়না এপ্লিকেসন ফোর্ম লৌশিনবা অমসুং কাইথবা (০৪.০৯.২০২০গীদা)
সেঃ নঃ
স্তেত/য়ু.তি.
এপ্লিকেসন ফোর্ম লৌশিনবা মশীং
এপ্লিকেসন ফোর্ম কাইথবা মশীং
এপ্লিকেসন য়েন্থোকপা মশীং
১
আন্দমান অমসুং নিকোবর ইথৎ
১২১
৮৩
১৫
২
অন্দ্র প্রদেশ
৬৩০৭৬
১৭৩২৭
১৭২৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৭০৫
৩১১
৯৫
৪
আসাম
২৮২২
২০৮
১২
৫
বিহার
২২১৬৬
৪৫১৫৫
১৯৯
৬
চান্দিগর
৫০৪
২৬৪
১০২
৭
ছত্তিসগর
৭৫৪৬
১৯৫৫
৬৬০
৮
দদ্রা অমসুং নাগর হাবেলি/
দামন অমসুং দিয়ু
৭৬৩
২৫৯
৫৩
৯
দিল্লী
৭৯২০
৯৯০
৭৪
১০
গোৱা
৩১৬
১৫২
১০
১১
গুজরাত
৯০৭১৮
৩৮৪১০
১৬৬৮
১২
হারিয়ানা
১৬০৫৭
৪৫৫৯
৩৩৭
১৩
হিমাচল প্রদেশ
১০১৪
৫২৮
১২০
১৪
জম্মু অমসুং কাস্মির
৫৩৬
২৮
২
১৫
ঝরখন্দ
১৫৮
৭০৬২
১১০৪
১৬
কর্নাতকা
৩৭৬১৭
৯৭৮৮
১১৫১
১৭
কেরালা
৭৬৪৮
৩৫৯৩
১১৭০
১৮
লাদাখ
৩
০
০
১৯
মধ্যা প্রদেশ
২৬৮৯৪২
১৬০৪৯০
৮৫০০৪
২০
মহারাস্ত্র
৮৩৩০১
১৫৩০৫
১৩৪৫
২১
মনিপুর
২৫৯৬
৫০১
৮৫
২২
মেঘালায়া
২৫
১
০
২৩
মিজোরাম
৩৪৮
১৭২
২২
২৪
নাগালেন্দ
৩৯
৪
০
২৫
ওরিশা
২১০৮৫
৪৭৫০
৬২২
২৬
পুদুচেরী
৯৩২
৭৮
৬
২৭
পঞ্জাব
৫০৩৪
১৩১০
৪৫
২৮
রাজস্থান
২৮৩৩৪
৬৭৭৩
৪৯৯
২৯
সিক্কিম
৪
০
০
৩০
তামিল নাদু
৩৬০৩৯
১১২৭২
১৪৮৮
৩১
তেলঙ্গনা
২১৬০৭০
৭৩২৪৯
৪৫৭৫
৩২
ত্রিপুরা
১১৯৫
১২০
১৬
৩৩
উত্তরাখন্দ
২৮৮৭
৮৪৪
১০৪
৩৪
উত্তর প্রদেশ
২১৬৫৩২
৪১৭৫৭
২০৪৮
৩৫
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৪০১
১৭৭
৩
অপুনবা মশীং
১১৫৯৭৬৩
৪০৬৮৩৫
১০২৬১৬