কল্চর মন্ত্রালয়
শ্রী গুরু নানক দেব জীগী চহি ৫৫০সুবা মপোক নুমিৎ থৌরমগী শরুক অমা ওইনা কলচর অমসুং তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত-চার্জ) প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা সঙ্গিৎ সন্ধ্যা হৌদোকখ্রে
14 SEP 2020 5:00PM by PIB Imphal
ঙরাং নই দিল্লীদা শ্রী গুরু নানক দেব জীগী চহি ৫৫০সুবা মপোক নুমিৎ থৌরমগী শরুক অমা ওইনা কলচর অমসুং তুরিজমগী রাজ্য মন্ত্রী (ইন্দিপেন্দেন্ত-চার্জ) প্রাহলাদ সিংহ পতেলনা সঙ্গিৎ সন্ধ্যাগী থৌরম অমা হৌদোকখ্রে। থৌরম অদুদা মহাক্না হায়খি গুরু নানক মালেমগী ফিদম্নফম অমনি অমসুং মহাক্কী পাউতাকশিং ঙসি ফাওবা চনফম লৈরি।
ভারত সরকারগী কলচর মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা ইন্দিরা গান্ধী নেসেনেল সেন্তর ফোর আর্তসনা শীন্দুনা ২০২০গী সেপ্তেম্বর ১৩দা সঙ্গিৎ সন্ধ্যা পাংথোকখি। সঙ্গিৎ সন্ধ্যা অদুদা লোক সভাগী সংসদকী মেম্বর অমসুং শক্নাইরবা শৈশকপা হন্স রাজ হন্সনা ফজরবা সিখ কির্তনশিং অমসুং সুফি কলালমশিং শকখি।
মহাক্কী তরাম্না ওকপগী ৱারোলদা ইন্দিরা গান্ধী নেসেনেল সেন্তর ফোর আর্তসকী মেম্বর সেক্রেতরি, দোক্তর সাচচিদানন্দ জোসিনা হায়খি থৌরম অসি চহি চুপ্পা(২০১৯-২০২০) থৌরম কয়া হায়বদি কনফরেন্সিং, লেকচর একজিবিসনশিং, কবি দরবারশিং য়াওনা লৈবাক্কী মফম কয়াদা পাংথোক্লি। উত্তর প্রদেস, অসাম, গুজরাত, রাজস্থানদা থৌরমশিং পাংথোকখ্রে।দুব্রি সাহিব-অসাম, বাদোদারা, অয়োধ্যা, প্রায়াগ্রাজ, জোধপুর, পানিপৎতা থৌরমশিং পাংথোক্কনি। কোবিদ-১৯ লাইচৎকী অথিংবা মরক্ত হায়রিবা থৌরমশিং অসি লেপ্তনা পাংথোক্তুনা লাক্লি।
মখা তানা, শ্রী গুরু নানক দেব জিগী অনৌবা লাইরিক কয়া ফোঙখি। ওনলাইনদা পাংথোকপা শৈরেং শৈদিন্নবা থৌরমদা কবি ১৫০ হেন্না অমসুং য়ুনিভর্সিতিশিংগী মহৈরোইশিং শরুক য়াখি। শ্রী গুরু নানক দেব জিগী মতাংদা প্রোফেসারশিং, সেনিয়র সোসিএল ৱার্করশিং অমসুং সিখ লাইনিংগী অখঙ-অহৈশিংনা ওনলাইন লেকচর ১৫ হেন্না পাংথোকখি।
प्रखर सूफ़ी गायक,पद्मश्री,सांसद @hansrajhansHRH द्वारा पू श्री गुरू नानक देव जी के ५५० वें जन्म स्मरण दिवस पर @ignca_delhi मे मंत्र मुग्ध करने वाली प्रस्तुति @PMOIndia @JPNadda @incredibleindia @MinOfCultureGoI @tourismgoi @BJP4India @BJP4MP @PhalitPatel @pratigyasinghp pic.twitter.com/deVcwbua9d
— Prahlad Singh Patel (@prahladspatel) September 13, 2020
থৌরম অদু ইন্দিরা গান্ধী নেসেনেল সেন্তর ফোর আর্তসকী কঞ্জর্বেসন দিপার্তমেন্তগী মকোক দোক্তর অচাল পান্দ্যানা ৱাতেমখি অমসুং দোক্তর অভিজিৎ দিক্সিৎনা থাগৎ ৱাহৈ পীখি। থৌরম অদু ফেসবুক্তা লাইভ শন্দোকখি অমসুং কোবিদ-১৯কী নিয়মশিং ইন্দুনা থৌরম মফমদা মীওই ৫০রোম ফমখি।

Ministry of Culture
Union Minister of State for Culture and Tourism (IC) Shri Prahlad Singh Patel inaugurates Sangeet Sandhya as a part of 550th Birth Anniversary celebrations of Sri Guru Nanak Dev Ji
14 SEP 2020 5:00PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Culture and Tourism (IC) Shri Prahlada Singh Patel inaugurated a Sangeet Sandhya programme as a part ofthe 550th Birth Anniversary celebrations of Sri Guru Nanak Dev Ji yesterday in New Delhi.While inaugurating the event he said that Guru Nanak is the ideal of the world and his teachings are relevant even today.
The Sangeet Sandhya was organisedby the Indira Gandhi National Centre for Arts under the aegis of the Ministry of Culture, Government of India on 13th September 2020. Member of Parliament, Lok Sabha and renowned singer Shri Hans Raj Hans enthralled the audience with beautiful Sikh Kirtans and Sufi Kalams in the Sangeet Sandhya.
Dr.Sachchidanand Joshi, Member Secretary, IGNCA, in his welcome address gave a detailed account of the events held throughout the year (2019 – 2020); a series of conferences, lectures exhibitions and poet meets (Kavi Darbars) were held in different parts of the country, including Uttar Pradesh, Assam, Gujarat, Uttar Pradesh, Rajasthan etc. Some worthy events were held in Dubri Sahib-Assam, Vadodara, Gujarat, Ayodhya, Prayagraj in Uttar Pradesh, Jodhpur in Rajasthan, Panipat, Chandigarh. All these programmes were conducted continuously even amidst the lockdown due to Covid -19 pandemic. Furthermore, a number of new books on Sri Guru Nanak Dev Ji have been released. More than 150 poets and students from various universities attended the Kavi Durbars (Poet Meets) online. Also, more than 15 onlinelectures were organised on various aspects of Sri Guru Nanak Dev Ji by professors, senior social workers and scholars of Sikhism.
The program was moderated by Dr.Achal Pandya, Head of the Department, Conservation Department, IGNCA and the vote of thanks was proposed by Dr.Abhijit Dixit. The event was made live via Facebook and about 50 people were seated at the venue followingCovid-19 norms.