Ministry of Corporate Affairs
Relaxation/concession provided to Companies/LLPs during Lockdown period to combat COVID-19
14 SEP 2020 5:41PM by PIB Delhi
The Ministry of Corporate Affairs has taken steps to provide several incentives/ relaxation/concession during Lockdown period so as to reduce the burden of companies/LLPs during COVID-19. This was stated by Shri Anurag Singh Thakur, Union Minister of State for Finance & Corporate Affairs, in response to a written question in the Lok Sabha today.
Enumerating the steps, Shri Thakur stated the following:
• Introducing Companies Fresh Start Scheme 2020 (CFSS) vide General Circular 12/2020 dated 30.03.2020 to enable companies to file documents without additional fees, grating immunity from prosecutions proceeding, etc.
• Introducing LLP Settlement Scheme, 2020 providing similar benefits as CFSS 2020 for the benefits of LLPs.
• Introducing Special Provisions for enabling conduct of Board and General Meetings through Video conferences by Corporates vide General Circular No 14/2020.
• Introducing Special provisions for filings under section 124 &125 r/w IEPFA (Accounting, Audit, Transfer and Refund) Rules 2016.
• Introducing Special Relaxation in holding of General Meeting by Companies whose Financial Year ended on 31st December 2019 vide General Circular dated 21-04-2020 and holding it through Video conferences vide General Circular No. 20/2020 and 28/2020.
• Allowing corporates for spending CSR funds for various activities which includes Healthcare, sanitation and disaster management.
A general extension of 3 months to hold Annual General Meeting for the Financial year 2019-2020 beyond 30.09.2020 has been granted to all about 12 lakhs companies by issue of order by each ROC on 08.09.2020 without any requirement to file any application of the form and without payment of fee.

কোর্পোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ থেংননবগীদমক্তা লোকদাউনগী মনুংদা কম্পেনী/এল.এল.পি.শিংদা পীখিবা রিলেক্সেসন/কন্সেসন
14 SEP 2020 5:41PM by PIB Imphal
কোরপোরেৎ এফিয়র্স মন্ত্রালয়না কোবিদ-১৯গী লোকদাউন মনুংদা কম্পেনী/এল.এল.পি.শিংগী পোৎলুম খরা হন্থনবগীদমক তোঙান-তোঙানবা ইন্সেন্তিব/রিলেক্সেসন/কন্সেসনশিং পীনবগী খোংথাং কয়া লৌখৎখি। হায়রিবসি লোক সভাদা ঙসি হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা পীরদুনা কেন্দ্রগী শেল-থুম অমসুং কোপোরেৎ এফিয়র্সকী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী অনুরাগ সিংহ থাকুরনা ফোংদোকখিবনি।
খোংথাংশিং অদুবু মচা খাইনা হায়রদুনা শ্রী থাকুরনা মখাগী ৱাফমশিং অসি থমখিঃ
• জেনরেল সর্কুলার ১২/২০২০ তাং ৩০.০৩.২০২০দা পীখিবা কম্পেনীজ ফ্রেশ স্তার্ত স্কিম ২০২০ হৌদোকপনা কম্পেনীশিংদা প্রোজিক্যুসন প্রোসিদিং অসিনচিংবদগী অহেনবা ফী, গ্রেতিং ইম্ম্যুনিতী য়াওদনা দোক্যুমেন্ত ফাইল তৌবা য়াহল্লি।
• এল.এল.পি. সেত্তল্মেন্ত স্কিম, ২০২০না এল.এল.পি.শিংদা কানবা ফংনবা সি.এফ.এস.এস.কা হাইরপ মান্নবা কান্নবা পীরি।
• কোর্পোরেৎশিংনা জেনরেল সর্কুলার নম্বর ১৪/২০২০গী মখাদা বোর্দ অমসুং জেনরেল মীতিং ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পাঙথোকপা য়ানবগীদমক স্পিসিএল প্রোবিজনশিং হৌদোকপা
• সেক্সন ১২৪ অমসুং ১২৫ আর/দব্ল্যু আই.ই.পি.এফ.এ. (একাউন্তিং, ওদিৎ, ত্রান্সফর অমসুং রিফন্দ) রুল ২০১৬গী মখাদা ফাইলিং তৌবগী অখন্নবা প্রোবিজন হৌদোকপা।
• জেনরেল সর্কুলার তাং ২১-০৪-২০২০গী মখাদা শেনবা চহী দিসেম্বর ৩১ ২০১৯দা লোইখিবা কম্পেনীশিংগী জেনরেল মীতিং পাংথোকপদা অখন্নবা রিলেক্সেসন থম্বা অমসুং জেনরেল সার্কুলার নম্বর ২০/২০২০ অমসুং ২৮/২০২০গী মখাদা মসিবু ভিদিও কনফরেন্সকী থোংদা পাংথোকপা য়াহনবা ।
• কোর্পোরেৎশিংনা সি.এস.আর. ফন্দশিং তোঙান-তোঙানবা থৌরমশিংগীদমক হকশেল, সেনিতেসন অমসুং দিজাস্তর মেনেজমেন্তশিংগীদমক কাইথোকপা য়াহনবা।
শেনবা চহী ২০১৯-২০গী ৩০-০৯-২০২০ ফাওবগী এনুএল জেনরেল মীতিং পাঙথোকপা থা অহুম অমগা শাংদোকপগী অয়াবসু কম্পেনী লাখ ১২রোমদা আর.ও.সি.শিংনা ০৮.০৯.২০২০দা ওর্দর থোকখিবগী মতুং ইন্না এপ্লিকেসন অমত্তা থাজিন্দনা অমসুং ফী অমত্তা পিদনা অয়াবা পীখি।