Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Bhopal
21 AUG 2020 8:52PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out a search and seizure operation on 20.08.2020 at various locations in Bhopal.
The key person of one of the groups covered used to run a bangles shop. Another person covered is a property builder/developer and is also running a cricket academy. During the course of the search operation, documents pertaining to about 100 properties in the nature of plots, flats and agricultural lands having market value of about Rs.105crorehave been found. Documents indicate that a huge amount of undisclosed cash was invested in these properties in the last 6 years. Most of the properties have been found in the names of persons of no means, indicating that these are benami properties. During the search, cash and jewellery worth Rs. 1.8crore have been seized.
Further, documentary evidence gathered during the search operation indicates partnership/association with some retired government servants and holding of their benami properties.
Investigations are still in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স বিভাগনা ভোপালদা থিবা-হুম্বগী থবক চত্থখ্রে
21 AUG 2020 8:52PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স বিভাগনা ২০/৮/২০২০দগী হৌদুনা ভোপালগী তোঙান তোঙানবা মফমশিংদা থিবা হুম্বা অমসুং পোৎ ফাবগী থবক চত্থখ্রে।
মসিগী মনুং অসিদা চেন্না মরু ওইবা মীওই অমদি খুজিগী দুকান তৌবনি। অতোপ্পা মীওই অমনা লন-থুম শাবা/শেমগৎপা অমসুং ক্রিকেৎ একাদমী চলায়বা মীওইনি। থিজিন হুমজিনবগী থবক পাঙথোকপগী মনুংদা লম, ফ্লেৎ অমসুং লুপা কোতি ১০৫গী মার্কেত বেল্যু লৈবা লৌউ-শিংউগী লমগী মওংদা লৈবা লন-থুম ১০০ রোমগী চে-চাংশিং ফংবা ঙমখি। চে-চাংশিং অসিনা হৌখিবা চহি ৬তা হায়দোক্তবা শেনফম শিজিন্নদুনা হায়রিবা লন-থুম অসিদা শেল থাদখি হায়বা খঙবা ঙমখি। লন-থুম অয়াম্বা অসি লৈজদবা মীওইশিংগী মমিংদা লৈরম্বা থেংনখি অমসুং মসিনা লন-থুমশিং অসি বেনামী লন-থুম্নি হায়বা ময়েক শেংনা তাকখি। থিবা হুম্বগী থবক অসিদা লুপা কোতি ১.৮গী শেম্ফম ওইবা শেল অমসুং সনা-লুপাশিং ফাগৎখি।
মখা তাবা ওইনা, থিজিন হুমজিনবগী থৌওং অসিদা খোমজিনখিবা চে-চাংগী প্রমানশিংগী মনুংদা থবক্তগী পোত্থারবা সরকারগী থবক তৌরম্বশিংগা খুৎশম্ননা লৈবা লন-থুম অমসুং মখোয়গী বেনামী লন-থুম লৈবগী ৱারোলশিংনি।
হৌজিক মখা তানা থিজিনগী থবক চত্থরি।