নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
এন.সি.ও.ই. বেঙ্গলুরুদা থম্লিবা কোবিদ পোজিতিব ওইরবা হোকীগী শান্নরোই মঙামক ফীভম ফনা লৈরি
শান্নরোইশিং অদুদা খ্বাইদগী অফবা চেকশিন-থৌরাংশিং ফংহনখ্রে
08 AUG 2020 6:00PM by PIB Imphal
ওগস্ত ৭তা কোবিদ পোজিতিবকী তেস্ত তৌখিবা হোকীগী শান্নরোই মঙা ফীভম ফনা লৈরি। মখোয়শিং অসি সাইগী ইন-হাউস দোক্তরশিংগা লোয়ন-লোয়ননা সাইনা হায়জরুবদা মফমদুদা থবক শিন্নখিবা রাজ্য সরকারগী দোক্তর অমনসু য়েংশিল্লি। মসিদা নত্তনা সাইদা শান্নরোইশিং অদুবুসু য়েংশিনখিবা মনিপাল হোসপিতালদগী য়াম্না অহৈবা দোক্তরশিং য়ৌরকখ্রে। রাজ্য সরকারনা থবক শিন্নখিবা অমসুং শান্নরোইশিং অসি য়েংদুনা অনাবগী লাইওং লেপ্পা দা.অভিনাশ ঐচ.আর.না হায়খি, "শান্নরোইশিং অসিগী হকচাংগা মরি লৈনবা তেম্পরেচর, ওক্সিজেনগী থাক্নচিংবশিং অসি নিংথিনা য়েংশিনখ্রে অমদি শাবন্নরোই মঙামক সিম্পতোমেতিক কেস অসি খজিক্তং লৈ হায়বা ফংখ্রে। অমখক নত্তনা শান্নরোই মরীদি লাইহৌ হৌখিদে। মখোয়শিং অদু ফীভম ফনা লৈরি অমসুং ঐখোয়না মখোয়গী ইম্যুনিতী হেনগৎহন্দুনা অতৈ ফগৎনবা হিদাকশিং পীখ্রে।" প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না দোক্তরশিংনা মখোয়গী হকচাংগী ফীভম অসি অমুক হন্না চাং চানা লৈত্রিবফাওবা মতম নাইনা ইনভেস্তিগেসনশিং তৌখি।
শান্নরোই মঙা অদুগী মনাক্তা কেম্পস অদুদা সাইগী ওথোরিতীশিংনা পুং ২৪গী ওইনা লৈবা-লৈতবা য়েংশিন্নবা অখন্নবা মওংদা মীৎয়েং থম্নবা অমসুং মখোয়না মথৌ তাবশিং অদু ফংহন্নবা সাই ওথোরিতী ২ থমখ্রে। বেঙ্গলুরুদগী ৱা ঙাংলদুনা ভারতকী নুপাগী হোকী তীমগী চীফ কোচ গ্রাহম রৈদনা হায়খি, “ঐহাক শান্নরোই মঙামকসিগা লেপ্তনা পাও ফাওনরি অমসুং মখোয় লোইনা ফীভম ফনা লৈরি। মখোয়শিং অদু খ্বাইদগী ফবা মওংদা চেকশিন্না থম্নবা সাইনা থৌরাং খুদিংমক তৌখ্রে। চেফশিংনা মখোয়গী অপাম্বগী মতুং ইন্না মেনুদা য়াওদবা অখন্নবা মথেলশিং থোংলি অমসুং শান্নরোইশিংনা মদুদা য়াম্না হরাওই।”

Ministry of Youth Affairs and Sports
The five COVID positive hockey players housed in NCOE Bengaluru are doing well
Best of care being provided to the players
08 AUG 2020 6:00PM by PIB Delhi
The five hockey players housed in NCOE Bengaluru, who tested Covid positive on August 7, are doing well. They are being attended to by SAI’s in-house doctor as well as one doctor from the state government, who has been deputed on SAI's request. Additionally, SAI has got on board expert doctors from Manipal Hospital, who have also attended to the players. Dr. Avinash HR, who has been deputed by the state government and diagnosed the players today, said, "The vitals of the players like temperature, oxygen levels have been monitored and all five players have been found to be mild symptomatic cases. Except for one the other four players did not have a fever. They are doing fine and we have put them on immunity boosters and other support medicines." Routine investigations as per protocol will be conducted by doctors till their vitals are normal again.
To ensure that the five athletes have 24-hours access to the SAI authorities on campus, two SAI officers have been earmarked to exclusively monitor the athletes and cater to their requirements. Speaking from Bengaluru, Graham Reid, chief coach of the Indian Men’s Hockey Team said, “I am constantly in touch with all five of them and they are doing fine. SAI has made every arrangement to give them the best care. The chefs are making special dishes for them as per their choice, beyond the mess menu, and the athletes are very happy about it.”