শেল-থুম মন্ত্রালয়
এক্সচেঞ্জ রেৎ নোতিফিকেসন মশিং ৬৯/২০২০ – কস্তমস (এন.তি.)
06 AUG 2020 6:19PM by PIB Imphal
কস্তমস এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪ অমসুং জুলাই ১৬, ২০২০দা থোকখিবা সপ্রেসনগী নোতিফিকেসন মশিং ৫৫/২০২০ (সপ্রেসন থোক্ত্রিঙৈ মমাংদা তৌখিবা থবকশিং নত্ত্রগা তৌরোইদবশিং য়াওদনা)না পীবা শক্তি শিজিন্নবা ওইনা সেন্ত্রেল বোর্দ ওফ ইন্দাইরেক্ত তেক্সস অমসুং কস্তমস্না হায়বগী মতুং ইন্না মখাদা পীরিবা সেদ্যুল ১ অমসুং ২গী কলম (২)দা পীরিবা ফোরেন করেন্সীশিং ভারতকী শেলগী করেন্সী নত্ত্রগা ওন্ন তৈনবরোমদা ওনবগী অওনমলগী শেল লেপ্লে। মপান লমদগী পোৎ লৈবা অমসুং য়োনবগা মরী লৈনগদবা পীরিবা রেৎশিংগা কলম (৩)দা পীরিবা মসিগা চান্নবা রেৎশিং অসি ওগস্ত ৭, ২০২০দগী চৎনবা হৌগনি।
সেদ্যুল ১
মশিং
ফোরেন করেন্সী
ফোরেন করেন্সী য়ুনিৎ ১গা ভারতকী রুপীগা মান্ননা ওন্থোকপগী মমল
(১)
(২)
(৩)
(ক)
(খ)
(মীরমদগী লৈবা পোৎশিংগী)
(মীরমদা য়োনবা পোৎশিংগী)
১.
ওস্ত্রেলিয়ন দোল্লর
৫৫.১৫
৫২.৭৫
২.
বাহরেনি দিনার
২০৫.০০
১৯২.৪৫
৩.
কেনাদিয়ন দোল্লর
৫৭.৪৫
৫৫.৪৫
৪.
চাইনিজ য়ুৱান
১০.৯৫
১০.৬০
৫.
দেনিশ ক্রোনর
১২.১৫
১১.৭০
৬.
য়ুরো
৯০.৫০
৮৭.৩০
৭.
হোং কোং দোল্লর
৯.৮৫
৯.৫০
৮.
কুৱেতি দিনার
২৫২.৮৫
২৩৭.৩৫
৯.
ন্যু জিলেন্দ দোল্লর
৫১.০৫
৪৮.৭৫
১০.
নোরৱেজিয়ান ক্রোনর
৮.৫০
৮.২০
১১.
পাউন্দ স্তর্লিং
১০০.০০
৯৬.৬০
১২.
কতারি রিয়াল
২১.২৫
১৯.৯০
১৩.
সাউদি অরাবিয়ান রিয়াল
২০.৬০
১৯.৩৫
১৪.
সিঙ্গাপোর দোল্লর
৫৫.৬০
৫৩.৭৫
১৫.
সাউথ অফ্রিকান রান্দ
৪.৪৫
৪.২০
১৬.
স্বিদিশ ক্রোনর
৮.৮০
৮.৫০
১৭.
স্বিস ফ্রাঙ্ক
৮৪.০৫
৮০.৮০
১৮.
তর্কিশ লিরা
১০.৯৫
১০.৩০
১৯.
য়ু.এ.ই. দিরহাম
২১.০৫
১৯.৭৫
২০.
য়ু.এস. দোল্লর
৭৫.৭৫
৭৪.০০
সেদ্যুল -২
মশিং
ফোরেন করেন্সী
ফোরেন করেন্সী য়ুনিৎ ১০০গা ভারতকী রুপীগা মান্ননা ওন্থোকপগী মমল
(১)
(২)
(৩)
(ক)
(খ)
(মীরমদগী লৈবা পোৎশিংগী)
(মীরমদা য়োনবা পোৎশিংগী)
১.
জাপানিজ য়েন
৭২.৩০
৬৯.৬৫
২.
কোরিয়ান ৱোন
৬.৫০
৬.১০

Ministry of Finance
Exchange Rate Notification No. 69/2020 - Customs (N.T.)
06 AUG 2020 6:19PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), and in supersession of the Notification No.59/2020-Customs(N.T.), dated 16th July, 2020 except as respects things done or omitted to be done before such supersession, the Central Board of Indirect Taxes and Customs hereby determines that the rate of exchange of conversion of each of the foreign currencies specified in column (2) of each of Schedule I and Schedule II annexed hereto, into Indian currency or vice versa, shall, with effect from 7th August, 2020, be the rate mentioned against it in the corresponding entry in column (3) thereof, for the purpose of the said section, relating to imported and export goods.
SCHEDULE-I
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of one unit of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Exported Goods)
1.
Australian Dollar
55.15
52.75
2.
Bahraini Dinar
205.00
192.45
3.
Canadian Dollar
57.45
55.45
4.
Chinese Yuan
10.95
10.60
5.
Danish Kroner
12.15
11.70
6.
EURO
90.50
87.30
7.
Hong Kong Dollar
9.85
9.50
8.
Kuwaiti Dinar
252.85
237.35
9.
New Zealand Dollar
51.05
48.75
10.
Norwegian Kroner
8.50
8.20
11.
Pound Sterling
100.00
96.60
12.
Qatari Riyal
21.25
19.90
13.
Saudi Arabian Riyal
20.60
19.35
14.
Singapore Dollar
55.60
53.75
15.
South African Rand
4.45
4.20
16.
Swedish Kroner
8.80
8.50
17.
Swiss Franc
84.05
80.80
18.
Turkish Lira
10.95
10.30
19.
UAE Dirham
21.05
19.75
20.
US Dollar
75.75
74.00
SCHEDULE-II
Sl. No.
Foreign Currency
Rate of exchange of 100 units of foreign currency equivalent to Indian rupees
(1)
(2)
(3)
(a)
(b)
(For Imported Goods)
(For Export Goods)
1.
Japanese Yen
72.30
69.65
2.
Korean Won
6.50
6.10