নহারোল অমসুং শান্ন-খোৎনবগী মন্ত্রালয়
সাইগী একাদেমিক কাউন্সিলনা লৌখিবা মরুওইবা ৱারেপশিংগী মনুংদা এন.এস.এন.আই.এস. দিপ্লোমাগী করিকুলম অমুক হন্না শেমদোকপা অমসুং এন.সি.এস.সি.গী ফেকলতি মপাঙ্গল কনখৎহনবা য়াওরি
06 AUG 2020 6:13PM by PIB Imphal
লৈবাক অসিদা শান্ন-খোৎনবগী অকনবা ফিবম অমা শেমগৎপদা খ্বাইদগী মরুওইবশিংগী মনুংদা স্পোর্তস কোচিং অমনি। হৌগৎলক্লিবা শান্নরোইশিং অমসুং মমিং লৈরবা শান্নরোইশিং অনিমক্তা স্পোর্তস কোচিং মখা তানা ফগৎহন্নবা , স্পোর্তস ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী ২৭সুবা একাদেমিক কাউন্সিলনা হন্দক পাংথোকখিবা কাউন্সিলগী মীফমদা মরুওইবা ৱারেপ খর লৌখ্রে।
লৌখিবা ৱারেপশিং অদুনা নেসনেল সেন্তর ফোর স্পোর্তস কোচিং ফগৎহন্নবা অমসুং শান্নরোইশিংগী দরকার ওইরকপা মতুংইন্না কোচশিংদা অনৌবা লৌশিং পীনবা পান্দম থমখি।
কাউন্সিলনা লৌখিবা মরুওইবা ৱারেপশিং মখাদা লৈরে :
১). মালেমগী শান্নবগী থাক অসিগা মান্নবা ঙম্নবা অমসুং মালেমগী থাক্তা শান্নরোইশিং ত্রেনিং পীনবা ভারতকী কোচশিং মতিক চানা শেমগৎনবা, এন.এস.এন.আই পতিয়ালাদা হাংদোক্লিবা স্পোর্তস কোচিংগী কোর্সকী সেল্লেবস মরী লৈনবশিং হায়বদি মশান্না কয়াগী নেসনেল ফেদেরেসনশিংগা তান্দুনা খন্নরবা মতুংদা শেমদোকলে। কোবিদ লাইচৎ অসিনা মরম ওইদুনা দিপ্লোমা কোর্সকী অহানবা সেমিস্তর ওইনলাইন্দা পাংথোক্নবা কাউন্সিলনা ৱারেপ লৌরে।
২). পতিয়ালা, কোলকাতা, বেঙ্গালুরু অমসুং ত্রিবানদ্রমদা লৈরিবা সাইগী নেসনেল ইন্সতিতুৎ ওফ স্পোর্তসকী ফেকলতি মগুন লৈহন্নবা থবকশিং পায়খৎনবা অখঙ-অহৈশিংগী সব-কমিতি অমা শেম্লে। অখঙ-অহৈশিংগী কমিতি অসিনা হৌজিক লৈরিবা হৌজিক লৈরিবা ফেকলতি অসি য়েংশিনগনি অমসুং অনৌবা অমসুং তুংগী ফেকলতি অমসুং গেস্ত ওজাশিং লৌনবা হায়গনি অমসুং মসিনা মতিক চারবা ওজাশিং কাংবু অমা শেমগৎপা ঙমগনি অমসুং লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ফরবা ফেকলতিশিংদগী ত্রেনিশিং মরুওইনা নৌনা ওনলাইন্দা তমগদৌরিবা ত্রেনিশিং কান্নবা ফংগনি।
৩). কোবিদ-১৯গী হৌজিক ওইরিবা ফিবম অসি য়েংলগা, অনৌবা অমসুং শেমগৎলকলিবা কোচশিং চয়োল ৬গী সর্তিফিকেত কোর্স অসি ওনলাইন্দা পাংথোকপা হায়না ৱারেপ অমা লৌরে।
থৌরম অদুদা সাইগী সেনিয়র ইজুকিউতিপ দিরেক্তর(একাদেমিক্স) কর্নেল আর.এস বিসনোইনা হায়খি, কাউন্সিলগী মরুওইবা থবক্তি সাইগী হৌজিক লৈরিবা তাকপী-তম্বীবগী থবকশিং অসি হৌজিক শান্ন-খোৎনবগী হোংলক্লিবা ফিবমশিংগা চুন্নবা হোৎনবনি। স্পোর্তস কোচিংগী দিপ্লোমাগীদমক লৈবাক অসিগী মফম কয়াগী খ্বাইদগী ফবা ফেকলতি খনবা অসি মরুওইবা ৱারেপ অমা ওইনা লৌরে। হায়রিবা ৱারেপশিং অসিনা ভারত্তা স্পোর্তস কোচিংগী থবকশিং মতম কুইনা পাংথোক্তুনা থাক খুদিংমক্কী শান্নবদা মাংজিল থাবা ঙমহনগনি।

Ministry of Youth Affairs and Sports
Curriculum redesigning for NSNIS Diploma and strengthening faculty at NCSC among key decisions taken by SAI's Academic Council
06 AUG 2020 6:13PM by PIB Delhi
Sports coaching is one of the most important aspects of creating a strong sports ecosystem in the country. To further promote and strengthen sports coaching both at the grassroot and elite level, the 27th Academic Council of the Sports Authority of India has taken some key decisions in its recent council meeting.
The decisions are aimed to promote sporting excellence by strengthening the already existing system at the National Centre for Sports Coaching (NCSC), as well as to provide new skills to coaches in line with the evolving needs of athletes.
The key decisions taken by the council are as under:
1) In keeping with the evolving structure of the global sports ecosystem and to ensure that Indian coaches are equipped to train athletes as per global standards, the syllabus structure and contents of the premiere course at NSNIS Patiala, Diploma course in Sports Coaching, have been revised after wide consultations with all relevant stakeholders, including the National Sporting Federations of the sporting disciplines.It has also been decided that in view of the Covid Pandemic the first semester of the Diploma course will be held online.
2) An expert sub-committee has been formed to take steps towards strengthening the quality of the faculty at SAI's National Institute of Sports in Patiala, Kolkata, Bengaluru and Trivandrum. This expert committee will screen the existing faculty and recommend new and future faculty and guest teachers so that a pool of outstanding experts can be created and course trainees can benefit from the best faculty available in the country, especially in the new online teaching format that has been adopted recently.
3) Taking note of the present Covid-19 situation, a decision was taken to continue the six-week certificate course of the coaches education programme online for grassroot-level and developmental coaches.
Speaking about the decisions, Colonel RS Bishnoi, Senior Executive Director (Academics) said, "The endeavour of the council has been to upgrade the current academic system in SAI to align the existing course to the evolving sports ecosystem. Getting the best faculty from across the country for the Diploma in Sports Coaching programme is also a key decision that has been taken. These are decisions that will go a long way in ensuring that sports coaching education in India creates sporting excellence at all levels."