শেল-থুম মন্ত্রালয়
অচাথাউ, ব্রাস স্ক্রেপ, পোপ্পী মরু, অরেকা নৎ, সনা অমসুং সিলবরগী তারিফ ভেল্যু লেপ্পগী মতাংদা থোকপা তারিফ নোতিফিকেসন নম্বর ৬০/২০২০-কস্তমস (এন.তি.)
31 JUL 2020 6:21PM by PIB Imphal
কস্তম এক্ত, ১৯৬২ (১৯৬২গী ৫২)গী সেক্সন ১৪গী সব সেক্সন (২)না পীবা শক্তি শীজিন্নদুনা, সেন্ত্রেল বোর্দ ওব ইন্দাইরেক্ত তেক্স অমসুং কস্তম্না হায়রি মদুদি তঙাইফদবনা মরম ওইদুনা ভারত সরকারগী ফাইনান্স মন্ত্রালয় (রিবিন্যু বিভাগ)কী তাং ৩, ওগস্ত, ২০২০দা ভারতকী গেজেতীগী এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত ২, সেক্সন ৩, সব সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই) তাং ৩ ওগস্ত, ২০০১দা ফোংবা নোতিফিকেসন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম (এন.তি.)দা শেমদোক-শাদোকপা খরা থম্লে, মমিং ওইনা পল্লবদাঃ-
হায়রিবা নোতিস অদুদা য়াওরিবা তেবল-১, তেবল-২, অমসুং তেবল-৩ অদু ওন্থোক্নগদবনি, মমিং ওইনাঃ-
"তেবল-১
সেরিএল নম্বর
চেপ্তর/হেদিং/সব হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মওং মতৌ
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. দোল্লর)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পাল্মগী থাউ
৬৮০
২
১৫১১ ৯০ ১০
আর.দি.বি. পাল্মগী থাউ
৭০১
৩
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা – পাল্মগী থাউ
৬৯১
৪
১৫১১ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা পাল্মোলিন
৭০৭
৫
১৫১১ ৯০ ২০
আর.দি.বি. পাল্মোলিন
৭১০
৬
১৫১১ ৯০ ৯০
অতোপ্পা – পাল্মোলিন
৭০৯
৭
১৫০৭ ১০ ০০
শুংদোক্ত্রিবা সোয়া বিন থাউ
৮০৩
৮
৭৪০৪ ০০ ২২
ব্রাস স্ক্রেপ (গ্রেদ খুদিংমক)
৩৭১৭
৯
১২০৭ ৯১ ০০
পোপ্পী মরু
৩৬২৩
তেবল-২
সেরিএল নম্বর
চেপ্তর/হেদিং/সব হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মওং মতৌ
তারিফ ভেল্যু
(য়ু.এস. দোল্লর)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১.
৭১ or ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭দা থোকপা নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭-কস্তম সেরিএল নম্বর ৩৫৬দা য়াওবা কান্নবশিং ফংহনবা মওং অমত্তদা হেক্তা লৈবা সনা
গ্রাম ১০দা ৫৩০
২.
৭১ or ৯৮
তাং ৩০.০৬.২০১৭দা থোকপা নোতিফিকেসন নম্বর ৫০/২০১৭-কস্তম সেরিএল নম্বর ৩৫৭দা য়াওবা কান্নবশিং ফংহনবা মওং অমত্তদা হেক্তা লৈবা সিলবর
কিলোগ্রাম অমদা ৭৪৬
৩.
৭১
(১) সিলবর য়াওবগী চাং চাদা ৯৯.৯দগী তাদবা মেদালিয়ন অমসুং সিলবর কোইন নত্তবা সিলবরগী মওং নত্ত্রগা সেমি-মেন্যুফেকচর ওইবা সব হেদিং ৭১০৬৯২গী মখাদা লৈবা সিলবরগী মওং;
(ii) সিলবর য়াওবগী চাং চাদা ৯৯.৯দগী তাদবা মেদালিয়ন অমসুং সিলবর কোইন নত্ত্রগা সেমি-মেন্যুফেকচর ওইবা সব হেদিং ৭১০৬৯২গী মখাদা লৈবা সিলবরগী মওং, অসিগুম্বা পোত্থোকশিং অসি পোস্ত, কোরিয়র নত্ত্রগা বেগেজ নত্তবা মওংদা মপান্দগী পুশিনলকপা
শন্দোক্না তাকপা- মসিগী এন্ত্রি অসিগী মরম পীনবগীদমক মওং অমত্তগী সিলবরদা মপান লমগী করেন্সী কোইন, দিলবরনা শাবা জ্যুল্লরি নত্ত্রগা সিলবরনা শাবা আর্তিকল অমত্তা য়াওরোইদবনি।
কিলোগ্রাম অমদা ৭৪৬
৪.
৭১
(১) শারিবদুগী নত্ত্রগা রিফাইনরদুগী নম্লবা সেরিএল নম্বর য়াওবা অমসুং মেত্রিক য়ুনিত্তা পীবা অরুম্বা য়াওবা তোলা বার নত্তবা সনাগী বারশিং;
(ii) সনাগী চাং চাদা ৯৯.৫তগী তাদনা য়াওবা সনাগী কোইন অমসুং পোস্ত, কোরিয়র নত্ত্রগা বেগেজদা পুশিনলকপা অসিগুম্বা পোৎ নত্তবা সনাগী ফাইন্দিংশিং।
শন্দোক্না তাকপা – মসিদা ইরিবসিগী মরমগী ওইনা "সনাগী ফাইন্দিংশিং" হায়বদি হুক, ক্লাস্প, ক্লাম্প, পিন, কেৎচ, জ্যুল্লরিগী অপুনবা শরুক নত্ত্রগা শরুক মচেৎ অমা ফাজিনবদা শীজিন্নবা অপীকপা শরুক মচা অমা।
গ্রাম ১০দা ৬৩০
তেবল-৩
সেরিএল নম্বর
চেপ্তর/হেদিং/সব হেদিং/তারিফ আইতেম
পোৎকী মওং মতৌ
তারিফ ভেল্যু
(মেত্রিক তন অমদা য়ু.এস. দোল্লর)
(১)
(২)
(৩)
(৪)
১
০৮০২৮০
অরেকা নৎ
৩৭৪৬"
খঙজিনগদবাঃ- প্রিন্সিপাল নোতিফিকেসন অদু ভারতকী গেজিতী, এক্সত্রাওর্দিনরী, পার্ত ২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর ৩৬/২০০১-কস্তম (এন.তি.) তাং ৩ ওগস্ত ২০০১, ভাইদ নম্বর এস.ও. ৭৪৮ (ই) তাং ৩ ওগস্ত ২০০১দা থোকখিবনি অমসুং মসিবু ইকোন কোনবা ওইনা ভাইদ নোতিফিকেসন নম্বর ৫৭/২০২০-কস্তম (এন.তি.) তাং জুলাই ২৭, ২০২০, ভারতকী গেজিতী, এক্সত্রাওর্দিরী, পার্ত ২, সেক্সন-৩, সব-সেক্সন (২), ভাইদ নম্বর এস.ও. ২৩৫০, তাং জুলাই ২৭, ২০২০দা শেমদোকখি।

Ministry of Finance
Tariff Notification No. 65/2020-CUSTOMS (N.T.) in respect of Fixation of Tariff Value of Edible Oils, Brass Scrap, Poppy Seeds, Areca Nut, Gold and Silver
31 JUL 2020 6:21PM by PIB Delhi
In exercise of the powers conferred by sub-section (2) of section 14 of the Customs Act, 1962 (52 of 1962), the Central Board of Indirect Taxes & Customs, being satisfied that it is necessary and expedient so to do, hereby makes the following amendments in the notification of the Government of India in the Ministry of Finance (Department of Revenue), No. 36/2001-Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001, namely:-
In the said notification, for TABLE-1, TABLE-2, and TABLE-3 the following Tables shall be substituted, namely: -
“TABLE-1
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
1511 10 00
Crude Palm Oil
680
2
1511 90 10
RBD Palm Oil
701
3
1511 90 90
Others – Palm Oil
691
4
1511 10 00
Crude Palmolein
707
5
1511 90 20
RBD Palmolein
710
6
1511 90 90
Others – Palmolein
709
7
1507 10 00
Crude Soya bean Oil
803
8
7404 00 22
Brass Scrap (all grades)
3717
9
1207 91 00
Poppy seeds
3623
TABLE-2
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $)
(1)
(2)
(3)
(4)
1.
71 or 98
Gold, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 356 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
630 per 10 grams
2.
71 or 98
Silver, in any form, in respect of which the benefit of entries at serial number 357 of the Notification No. 50/2017-Customs dated 30.06.2017 is availed
746 per kilogram
3.
71
(i) Silver, in any form, other than medallions and silver coins having silver content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92;
(ii) Medallions and silver coins having silver
content not below 99.9% or semi-manufactured forms of silver falling under sub-heading 7106 92, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, silver in any form shall not include foreign
currency coins, jewellery made of silver or
articles made of silver.
746 per kilogram
4.
71
(i) Gold bars, other than tola bars, bearing manufacturer’s or refiner’s engraved serial number and weight expressed in metric units;
(ii) Gold coins having gold content not below 99.5% and gold findings, other than imports of such goods through post, courier or baggage.
Explanation. - For the purposes of this entry, “gold findings” means a small component such as hook, clasp, clamp, pin, catch, screw back used to hold the whole or a part of a piece of Jewellery in place.
630 per 10 grams
TABLE-3
Sl. No.
Chapter/ heading/ sub-heading/tariff item
Description of goods
Tariff value
(US $ Per Metric Tonne)
(1)
(2)
(3)
(4)
1
080280
Areca nuts
3746”
Note: - The principal notification was published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide Notification No. 36/2001–Customs (N.T.), dated the 3rd August, 2001, vide number S. O. 748 (E), dated the 3rd August, 2001 and was last amended vide Notification No. 62/2020-Customs (N.T.), dated the 27th July, 2020, e-published in the Gazette of India, Extraordinary, Part-II, Section-3, Sub-section (ii), vide number S.O. 2448 (E), dated 27th July, 2020.