Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah distributed 100 electric potter wheels under KVIC’s Kumhar Sashaktikaran Yojana
Strengthening the traditional art of the country is the dream of PM Modi and everyone should contribute with their skill-sets to make India Aatmanirbhar- Shri Amit Shah
By connecting our artists brothers and sisters to technology, we can make their lives easier and also increase their production capacity - Union Home Minister
Proper marketing arrangements, including tie-up with the Railways, will be made for the potters’ community to sell their products - Shri Amit Shah
24 JUL 2020 7:46PM by PIB Delhi
Seeking to empower and associate the marginalized potters’ community with India’s quest to become “Aatmanirbhar”, the Union Home Minister Shri Amit Shah distributed 100 electric potter wheels to 100 trained artisans under the Kumhar Sashaktikaran Yojana of the Khadi and Village Industries Commission (KVIC). Shri Amit Shah distributed the electric potter wheels in his Parliamentary constituency (Gandhinagar Lok Sabha) via Video Conference from New Delhi.
Lauding the Kumhar Sashaktikaran Yojana, the Home Minister said the initiative would go a long way in strengthening the marginalized potters’ community by incorporating technology to improve productivity while also reviving the traditional art of pottery. He also interacted with five potters who have been trained by KVIC in pottery making and provided with electric potter wheels and other equipment for their future endeavours.
“I am glad to see the change that has been ushered in the lives of our potters. Modi government at the Centre is always concerned for better livelihood of the Prajapati community. The distribution of electric chaak is a gift from our Prime Minister to the people of Gujarat. This will make their lives easierand also increase their production capacity” Shri Amit Shah said.
“Strengthening the traditional art of the country is the dream of Prime Minister Shri Narendra Modi ji and everyone should contribute with their skill-sets to make India Aatmanirbhar. The Modi Government has already undertaken exemplary initiatives towards this end. The KVIC’s Kumhar Sashaktikaran Yojana is a significant step in this direction,” he added.
The Home Minister assured the potters that arrangements will be provided for selling of their products, including tie-up with the Railways and proper marketing channels. Shri Amit Shah appreciated the efforts of KVIC in providing sustainable employment opportunities to the weaker sections through its schemes. “Kumhar Sashaktikaran Yojana is one such step towards making the potters’ community “Aatmanirbhar”. I am hopeful that KVIC will continue to work for the benefit of marginalized sections,” he added.
In Gandhinagar district, KVIC has trained 100 potters from 14 villages and distributed 100 electric potter wheels and 10 blunger machines. The average income of potters under the Kumhar Sashaktikaran Yojana has gone up from nearly Rs 3,000 per month to nearly Rs 12,000 per month.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা ইলেক্ত্রীক্কী পোত্তর হ্বীল ১০০ কে.ভি.আই.সি.গী কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনাগী মখাদা য়েন্থোকখ্রে
লৈবাক অসিগী নাৎকী ওইবা কলাবু মপাঙ্গল কনখৎহন্বা হায়বসি প্রধান মন্ত্রী মোদীগী মংলান্নি অমসুং মীপুম খুদিংমক্না ইন্দিয়া আত্মানির্ভর ওইহনবদা মখোয়গী হৈ-শিংবা পুথোক্তুনা শরুক য়াগদবনি - শ্রী অমিত শাহ
ঐখোয়গী কলাকার ইচল-ইনাওশিংবু তেক্নোলোজিগা শম্নহন্দুনা, ঐখোয়না মখোয়গী পুন্সি মহিংবু লায়থোকহন্দুনা অমসুং মখোয়গী পোত্থোক্কী চাং হেনগৎহনবা ঙমগনি - য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর
পোৎ য়োনফম মফম চানা শেম্বা, লোয়ননা রেলৱেজগা পুন্সিনদুনা চফু শাবা কাংলুপশিংগী পোত্থোক য়োনবদা মতেং পাংগনি - শ্রী অমিত শাহ
24 JUL 2020 7:46PM by PIB Imphal
চফু শাবা কাংলুপ্পু মপাঙ্গল কনখৎনবা অমসুং মানবা থাক অমদা লৈনবা অমদি ইন্দিয়াগী “আত্মানির্ভর” ফংনবগী পান্দমদা, য়ুনিয়ন হোম মিনিস্তর শ্রী অমিত শাহনা ইলেক্ত্রিক্কী পোত্তর হ্বীল ১০০, খাদি এন্দ ভিলেজ ইন্দস্ত্রী কম্মিসন (কে.ভি.আই.সি.)গী কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনাগী মখাদা কলাকার ১০০দা য়েন্থোকখ্রে। শ্রী অমিত শাহনা ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা নই দিল্লীদা লৈবা মহাক্কী পার্লিয়ামেম্তরী কনস্তিত্যুন্সীদগী ইলেক্ত্রিক্কী পোত্তর হ্বীল য়েন্থোকখি।
কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনাবু থাগৎপা ফোংদোক্তুনা, হোম মিনিস্তরনা হায় মদুদি লৌখৎলিবা খোঙথাং অসিনা চফু শাবা কাংলুপ্পু তেক্নোলোজিগী মতেং লৌদুনা মপাঙ্গল কনখৎহন্দুনা পোত্থোক পুথোকপদা য়াম্না শাংনা কান্নরগনি লোয়ননা নাৎকী চফু শাবগী কলাবুসু য়োকখৎলগনি। মহাক্না কে.ভি.আই.সি.না চফু শাবদা ত্রেন পিরবা চফু শাবা মীওই মঙাগা পাও ফাওনখি অমসুং মখোয়গী তুংদা চাওখৎনবগীদমক ইলেক্ত্রীক্কী পোত্তর হ্বীল অমসুং অতৈ খুলাইশিং য়েন্থোকখি।
“ঐনা চফু শাবশিংগী পুন্সিদা অহোংবা অমা লাক্তুনা তংদু লৈতাবা উবদা হরাওজৈ। মোদী সরকারনা সেন্তরদা প্রজাপতি কাংলুপ্পু মখোয়গী হেন্না ফবা পুন্সি মহিংগীদমক্তা মতম লৈবা খিবিক্তা খন্দুনা লৈ। ইলেক্ত্রীক চাক য়েন্থোকপসি ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা গুজরাতকী মীয়ামদা পিবা খুদোল অমনি। মসিনা মখোয়গী পুন্সিবু কোম্না হিংদুনা অমসুং পোত্থোক্কী চাং হেনগৎহলগনি” হায়না শ্রী অমিত শাহনা হায়খি।
“লৈবাক অসিগী নাৎকি কলাবু য়োকখৎপা হায়বসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী জীগী মংলান্নি মীপুম খুদিংমক্না ইন্দিয়াবু আত্মানির্ভর ওইহনবদা মখোয়গী হৈ-শিংবা পুথোক্তুনা শরুক য়াগদবনি। মোদী সরকারনা মাঙজৌননা থবকশিং অসিবু লোয়শিনবা ফাওবদা চংগদবা থৌদাংশিং লৌদুনা লৈরি। কে.ভি.আই.সি.গী কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনা অসি য়াম্না মরুওইবা খোঙথাং অমনি” হায়না মহাক্না মখা শমথখি।
হোম মিনিস্তরনা থাজবা পীদুনা হায়খি মদুদি পোৎ য়োনফম মফম চানা শেম্বা, লোয়ননা রেলৱেজগা পুন্সিনবা অমসুং পোৎ য়োনফম পরিং চানা য়াৎপা অসিনি। শ্রী অমিত শাহনা শোন্থরবা কাংলুপ্তা পীরিবা খুদোংচাবশিং অসিগীদমক কে.ভি.আই.সি.গী হোৎনজম্নবু থাগৎপা ফোংদোক্লি। “কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনাগী মখাদা পীরিবা শোন্থরবা কাংলুপ্তা পীরিবা খুদোংচাবশিং অসিনা চফু শাবা কাংলুপ্পু “আত্মানির্ভর”গী মায়কৈরোমদা খোঙথাং অমা চংশিল্লী। ঐনা য়াম্না চাওনা আশা তৌই মদুদি কে.ভি.আই.সি.না শোৎথহৌরবা কাংলুপসিগী কান্ননবগীদমক থবক কয়া পায়খৎলকখিগনি” মহাক্না মখা তানা হায়খি ।
গান্ধীনগর দিস্ত্রীক্ততা কে.ভি.আই.সি.না খুঙ্গং ১৪দগী চফু শাবা ১০০ ত্রেনিং পিখ্রে অমসুং ইলেক্ত্রিক্কী পোত্তর হ্বীল ১০০গা ব্লনগর মেছিন ১০ অমগসু য়েন্থোকখি। কুম্হার সশাক্তিকরন য়োজনাগী মখাদা লৈরিবা চফু শাবশিং অসিবু চাংচৎতা থাদা লুপা ৩,০০০দগী লুপা ১২,০০০ ফাওবা ফংহল্লী।