NITI Aayog
Meity-NITI launches Digital India AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge to realise PM's vision of Digital India – AatmaNirbhar Bharat
Existing apps are to be promoted in Track 1 of App Innovation Challenge
The Track 2 of the challenge focuses on Development of New Apps
04 JUL 2020 6:21PM by PIB Delhi
With an objective to support and build a strong ecosystem for Indian Apps, MeitY in partnership with Atal Innovation Mission – Niti Aayog launches Digital India AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge for Indian tech entrepreneurs and Startups. This is to help realise the vision of Prime Minister for building a Digital India and using Digital Technologies for building an AatmaNirbhar Bharat.
This shall run in 2 tracks: Promotion of Existing Apps and Development of New Apps.
The focus of the Track 1 App Innovation Challenge, being launched today is to identify the best Indian Apps that are already being used by citizens and have the potential to scale and become world class Apps in their respective categories. This Innovation Challenge with various cash awards and incentives of featuring Apps on Leader Boards seeks to create an ecosystem where Indian entrepreneurs and Startups are incentivised to ideate, incubate, build, nurture and sustain Tech solutions that can serve not only citizens within India but also the world. The Mantra is to Make in India for India and the World. This shall be completed in a month.
Subsequent to this App Innovation Challenge, Government will also launch Track 2 of the AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge that will seek to identify Indian start ups / entrepreneurs /companies and encourage them with ideation, incubation, prototyping and roll out of applications. This track will run for a longer course of a time, details of which shall be provided separately.
The AatmaNirbhar Bharat App Innovation Challenge Track 1 is being launched in the following 8 broad categories:
1. Office Productivity & Work from Home
2. Social Networking
3. E-Learning
4. Entertainment
5. Health & Wellness
6. Business including Agritech and Fin-tech
7. News
8. Games.
There may be several sub categories within each category.
The Innovation Challenge will be available on innovate.mygov.in/app-challenge from 4th July 2020. The last date of submission of entries is 18th July 2020. The applicants need to apply online to submit their proposals by registering and logging on to the MyGov portal - www.mygov.in.
A specific Jury for each track with experts from Private Sector & Academia will evaluate the entries received. Shortlisted Apps will be given awards & will also feature on Leader boards for information of citizens. Government will also adopt suitable Apps, guide them to maturity and list on Government e-Marketplace (GeM).
Some of the Key Evaluation parameters will include Ease of use (UI/UX), Robustness, Security and Scalability

নীতি আয়োগ
পি.এম.গী দিজিতেল ইন্দিয়া-আত্মনির্ভর ভারতকী মঙলান মঙফাওননবা মৈতি-নীতিনা দিজিতেল ইন্দিয়া আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে
হৌজিক লৈরিবা এপশিং এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জকী ত্রেক ১দা পুখৎলগনি
চেলেঞ্জ অসিগী ত্রেক-২না অনৌবা এপশিং পুথোকপদা মীৎয়েং থমগনি
04 JUL 2020 6:21PM by PIB Imphal
ভারতকী ওইবা এপশিংগী অফবা ইকোসিস্তেম অমা শেমগৎনবা অমদি শৌগৎনবা পান্দম অমগা লোয়ননা মৈতিনা অল ইনোবেসন মিসিন – নীতি আয়োগকা পুন্না চুংশিন্নদুনা ভারতকী তেক ওন্তর্প্রিনোরশিং অমসুং স্তার্ত-অপশিংগীদমক দিজিতেল ইন্দিয়া আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জ হৌদোকখ্রে। মসিনা প্রধান মন্ত্রীগী দিজিতেল ইন্দিয়া অমা অমসুং আত্মনির্ভর ভারত অমা দিজিতেল তেক্নোলোজীশিং শীজিন্নরগা শেমগৎপগী মঙলান অদু মঙফাওননা মতেং অমা ওইরগনি।
মসিদা ত্রেক ২ থোক্নবা খাইদোক্লি : হৌজিক লৈরিবা এপশিং ফগৎহনবা অমসুং অনৌবা এপশিং পুথোকপা।
ঙসি হৌদোকখিবা ত্রেক ১ এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জকী পান্দমদি প্রজানা হৌজিক শীজিন্নরিবা খ্বাইদগী ফবা ভারতকী এপশিং অদু খঙদোকপা অমসুং মখোয়গী মশাগী কাংলুপ অদুদা ফগৎপা ঙম্বা অমদি মালেমগী থাক্তা এপশিংগী মরক্তা চনহনবা অসিনি। মসিগী অনৌবা পুথোক্নবা চাংদম্নবা অসিদা মখল কয়াগী শেলগী মনাশিং অমসুং লীদর বোর্দশিংদা এপশিং য়াওনবা মতেং কয়াগা লোয়ননা ভারত মনুংগী প্রজা খক নত্তনা মালেমগীসু য়াওনা অনৌবা ৱাখল, ইনকুবেৎ, শেমগৎপা, য়েংশিনবিবা অমসুং তেক্কী কান্নবশিংগী য়োকখৎনবা ভারতকী ওন্তর্প্রিনোরশিং অমসুং স্তার্তঅপশিংদা মতেং পাংলি। মসি ভারতকীদমক অমসুং মালেমগীদমক ভারত্তা পুথোকচনবা মন্ত্রানি। মসি থা অমগী মনুংদা থবক লোইশিনগনি।
মসিগী এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জকী মথংদা, সরকারনা আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জকী ত্রেক-২সু হৌদোক্কনি মসিনা ভারতকী স্তার্ত অপশিং/ওন্তর্প্রিনোরশিং/কম্পনিশিং খঙদোক্নবা অমসুং মখোয়বু নৌবা ৱাখল, ইনকুবেসন, প্রোতোতাইপিং অমসুং এপ্লিকেসনশিং পুথোক্নবা থৌনা হাপকনি। মসিগী ত্রেক অসি মতম চাংনা চৎকন অকুপ্পা ৱারোল তোঙান্না পীরক্কনি।
আত্মনির্ভর ভারত এপ ইনোবেসন চেলেঞ্জকী ত্রেক ১ অসি মখাদা পীরিবা কেতগোরি মখল ৮ অসিদা হৌদোকখি:
১. ওফিসকী থবকশুনবা অমসুং য়ুমদগী থবক শুনবা
২. সোসিএল নেতৱার্কিং
৩. ই-লর্নিং
৪. এন্তর্তেনমেন্ত
৫. হকশেং অমসুং হকচাং ফনবা
৬. এগ্রিতেক অমসুং ফিন-তেক য়াওনা বিজিনেস
৭. ই-পাউ
৮. গেমশিং
কেতদোরিশিং অসিগী মনুংদা সব-কেতগোরি কয়া য়াওবা য়াই।
অনৌবা পুথোক্নবা চাংদম্নবা অসি জুলাই ৪, ২০২০দগী innovate.mygov.in/app-challengeদা ফংগনি। এন্ত্রীশিং পীশিনবগী অরোইবা তাং অসি জুলাই ১৮, ২০২০ ওইগনি। এপ্লিকেন্তশিংনা মখোয়গী প্রপোজেলশিং থাজিল্লক্নবা ওনলাইনা রেজিস্তর তৌবা মথৌ তাগনি অমসুং মাইগোভ পোর্তেলদা - www.mygov.in. লোগ ওন তৌগদবনি।
ত্রেক অমমমগী ওইনা লনাই সেক্তর অমসুং একাদেমিয়াদগী এক্সপর্তশিংগী অখন্নবা জুরীনা এন্ত্রীশিং অসি ইভাল্যুএৎ তৌগনি। খনখৎলবা এপশিং অদু মনা পীগনি অঞসুং প্রজানা খঙনবা লীদর বোর্দশিংদসু হাপকনি। সরকারনসু চান্নবা এপশিং লৌখৎকনি মখোয়বু মপুং ফাদ্রিবা ফাওবা লমজিংগনি অমসুং সকারগী ই-মার্কেৎপ্লেস (জি.ই.এম.)দা হাপকনি।
মরু ওইবা ইবাল্যুএসন পারামিতরশিং খরা অদুদা ইজ ওফ য়ুস (য়ু.আই./য়ু.এক্স.), রোবস্তনেস, সেক্যুরিতি অমসুং স্কেলেবিলিতি য়াওগনি।