Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
New Process of MSME Registration takes off in the name of Udyam Registration from 1st July, 2020 as planned earlier
www.udyamregistration.gov.in - a new portal for Udyam Registration launched by the MSME Ministry
The portal guides the entrepreneurs step by step as to what they should know, what they should do
Government has organized a full system of Facilitation for Registration Process
30 JUN 2020 5:41PM by PIB Delhi
As already declared by the Union Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises (MSME), vide the Notification Dated 26th June, 2020, the new process of Classification and Registration of enterprises is starting from 1st July, 2020. An enterprise for this purpose will be known as Udyam and its Registration Process will be known as 'Udyam Registration'.
Further highlights of this process are:
• MSME registration process is fully online, paperless and based on self-declaration. No documents or proof are required to be uploaded for registering an MSME;
• Adhaar Number will be requiredfor registration;
• A Registration number will be given after registration;
• After completion of the process of registration, an Udyam Registration Certificate will be issued;
• This certificate will have a dynamic QR Code from which the web page on our Portal and details about the enterprise can be accessed;
• There will be no need for renewal of Registration;
• PAN & GST linked details on investment and turnover of enterprises will be taken automatically from the respective Government data bases;
• MSME Ministry's online system will be fully integrated with Income Tax and GSTIN systems;
• Those who have EM-II or UAM registration or any other registration issued by any authority under the Ministry of MSME, will also have to re-register themselves;
• No enterprise is supposed to file more than one Udyam Registration. However, any number of activities including manufacturing or service or both may be specified or added in one Registration;
• Government 's Facilitation mechanism in the name of single window systems at Champions Control Rooms and at DICs will help people in this process;
• Registration Process is totally free. No Costs or Fees are to be paid in this regard.
Ministry has expressed confidence that this process will be extremely simple, seamless entrepreneur friendly. It will set an example in Ease of Doing Business, not only in India but internationally. It will reduce transaction time and costs. Entrepreneurs and Enterprises can focus on their real work and become globally competitive.
At the same time, looking to some private websites projecting as Government website, Ministry has clarified that except this portal of Government of India (www.udyamregistration.gov.in) and Government's Single Window Facilitation Systems, no other private online or offline system, service, agency or person is authorized or entitled to do MSME Registration or undertake any activity related with that process.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
মমাংদা খন্নখিবগী মতুং ইন্না, এম.এস.এম.ই. রেজিস্ত্রেসনগী অনৌবা প্রোসেস অসি জুলাই ১, ২০২০দগী উদিয়ম রেজিস্ত্রেস হায়না মমিং ওনখ্রে
এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়না হৌদোকখিবা উদিয়ম রেজিস্ত্রেসনগী অনৌবা পোর্তেল - www.udyamregistration.gov.in
পোর্তেল অসিনা ওন্তর্প্রিনোরশিংবু মখোয়না খঙগদবা, মখোয়না তৌগদবা অদু মথং-মথং তাক্কনি
রেজিস্ত্রেসন প্রোসেস হেনগৎহন্নবা মপুং ফাবা সিস্তেম অমা সরকারনা শিনখ্রে
30 JUN 2020 5:41PM by PIB Imphal
তাং জুন ২৬, ২০২০দা থোকখিবা নোতিফিকেসন অদুদা মাইক্রো, স্মোল এন্দ মিদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস (এম.এস.এম.ই.)গী কেন্দ্রগী মন্ত্রালয়না লাউথোকখিবগী মতুংইন্না, ইন্তর্প্রাইজশিং খাইদোকপা অমসুং রেজিস্ত্রেসন তৌবগী অনৌবা প্রোসেস অদু জুলাই ১, ২০২০দগী হৌরগনি। হীরম অসিগী ইন্তর্প্রাইজ অমা উদ্যম হায়না খংনরগনি অমসুং মসিগী রেজিস্ত্রেসনগী প্রোসেস অসি ‘উদ্যম রেজিস্ত্রেসন’ হায়না খঙনরগনি।
মসিগী প্রোসেস অসিগী মখাতাবা হাইলাইৎশিংদি:
• এম,এস.এম.ই. রেজিসত্রেসন অসি মপুংফানা ওনলাইন, চে য়াওদবা অমসুং সেল্ফ-দিক্লেরেসনদা য়ুম্ফম ওই। এম.এস.এম.ই. অমগী রেজিস্তর তৌবদা দুক্যুমেন্ত নত্রগা প্রামান অমত্তা অপলোদ তৌবগী মথৌ তাদে;
• রেজিস্ত্রেসনগী আধার নম্বর মথৌ তাগনি;
• রেজিস্ত্রেসন তৌরবা মতুংদা রেজিস্ত্রেসন নম্বর অমা পীগনি;
• রেজিস্ত্রেসনগী প্রোসেস লোয়রবা মতুংদা উদ্যম রেজিসত্রেসন সর্তিফিকেৎ অমা পীগনি:
• সর্তিফিকেৎ অসিগী পোর্তেলদা য়াওবা ৱেব পেজদগী মসিগী দাইনামিক ক্যু.আর. কোদ অমা লৈগনি অমসুং ইন্তর্প্রাইজকী মরমদা অকুপ্পা ৱারোল এক্সেস তৌবা য়াগনি:
• রেজিস্ত্রেসন রিন্যুৱল তৌবগী মথৌ তাদে;
• ইন্তর্প্রাইজশিংগী ইবেস্তমেন্ত অমসুং তর্নোভরদা পেন অমসুং জি.এস.তি.গা মরি লৈনবা অকুপ্পা ৱারোল মরি লৈনবা সরকারগী দেতা বেজতগী ফঙগনি;
• এম.এস.এম.ই.গী মন্ত্রালয়গী ওনলাইন সিস্তেম অসি ইনকম তেক্স অমসুং জি.এস.তি.ইন সিস্তেমশিংগা মপুংফানা পুনশিনগনি;
• ই.এম. II নত্রগা য়ু.এ.এম. রেজিস্ত্রেসন নত্রগা এম.এস.এ.ই.গী মন্ত্রালয়গী মখাদাওথোরিতি অমা হেক্তনা পীবা রেজিস্ত্রেসন অমা হেক্তা লৈবশিংনা মশা মথন্তা অমুক রেজিস্তরসু তৌগদবনি;
• ইন্তরপ্রাইজ অমত্তনা উদ্যম রেজিস্ত্রেসন অমদগী হেন্না ফাইল তৌবা য়ারোই। অদুম ওইনমক মেকনুফেকচরিং নত্রগা সর্ভিস নত্রগা অনিমক য়াওনা এক্তিবিতিগী মশিং অদু রেজিসত্রেসন অমদা স্পেসিফাই নত্রগা হাপচিনবা য়াই;
• চেমপিয়ন্স কন্ত্রোল রূম অমসুং দি.আই.সি.শিংদা লৈবা সিঙ্গল ৱিন্দো সিস্তেমশিংগী মমিংদা লৈবা সরকারগী ফেসিলিতেসন মেকানিজম অসিনা প্রোসেস অসি তৌবদা মীয়ামদা মতেং ওইরগনি;
• রেজিস্ত্রেসন প্রোসেস লেম্না তৌগনি। মসিগী ওইনা মমল নত্রগা ফী লৌরোই।
প্রোসেস অসি য়াম্না চম্বা, ওন্তর্প্রিনোরশিংগী তশেংনা খনবিবা ওইগনি হায়না মন্ত্রালয়না থাজবা থমখ্রে। মসিনা ভারত্তদা নত্তনা মালেমদসু ইজ ওফ দুয়িং বিজিনেসকী খুদম অমা থম্বা ঙম্লগনি। মসিনা ত্রাঞ্জেক্সনগী মতম অমসুং মমলশিং হন্থহল্লগনি। ওন্তর্প্রিনোরশিংনা অমসুং ইন্তর্প্রাইজশিংনা মখোয়গী অশেংবা থবক অদুদা মাই ওনশিনবা ঙম্লগনি অমসুং মালেমগী থাক্তা চাংদম্নবা ঙমহল্লগনি।
মতম অসিদা লনাই ৱেবসাইৎ খরনা সরকারগী ওইনা উহনবা হোৎনবা অসিগী মতাংদা ভারত সরকারগী পোর্তেল অমসুং সারকারগী সিঙ্গল ৱিন্দো ফেসিলিতেসন সিস্তেমশিং অসি নত্তনা অতোপ্পা লনাই ওফলাইন নত্রগা ওফলাইন সিস্তেম, সর্ভিস, এজেন্সি নত্রগা মীওই অমত্তনা এম.এস.এম.ই.গী রেজিস্ত্রেসন তৌবগী নত্রগা মসিগী প্রোসেস অসিগা মরী লৈনবা থবক থৌরম অমত্তা তৌনবা ওথোরাইজ নত্রগা হক পীবা লৈতে হায়না মন্ত্রালয়না শেংদোকখ্রে।