হাউশিং অমসুং অর্বান পোবর্তী এল্লিবেসন মন্ত্রালয়
পি.এম. সভানিধি পোর্তেল হাংদোক্লে (বেতা ভর্জন)
29 JUN 2020 7:05PM by PIB Imphal
হাওজিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী সেক্রেতরি, দুর্গা সনকার মিশ্রানা ঙসি পি এম স্ত্রিৎ ভেন্তরস অত্মানির্ভর নিধি “পি এম সভানিধি” পোর্তেলগী বেতা ভর্জন হাংদোকখ্রে । থৌরম অদুদা রাজ্যশিং/য়ুতিশিংগী ওফিসিএলশিং, বেঙ্কশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিং শরুক য়াখি । দিজিতেল তেক্নোলোজশিং শীজিন্নদুনা পোর্তেল অসিনা স্কিম অসিগী মখাদা বেনিফিসরিশিংদা কান্নবা ফংহনগনি ।
২০২০গী জুন ১দা পি এম সভানিধি হাংদোকপদগী মিনিস্ত্রিনা বেঙ্কশিং, এম.এফ.আইশিং অমসুং এন.বি.এফ.সিশিংগা ৱারি শানদুনা লাক্লি । শেন শান্দোক্কদবশিংগী অকুপ্পা চৎন-কাংলোনশিং ঙসি ফোংখি । স্কিম অসি ফজনা পায়খৎনবা শেন শান্দোক্লিবশিংনা মখোয়গী ফিল্দ ওফিসারশিংদা অকুপ্পা চৎন-কাংলোনশিং খঙহনগনি হায়বগী থাজবা থম্লি ।
পি এম সভানিধি থবক ওইনা পায়খৎমিন্নগদৌরিবা সিদবিনা আই তি প্লেতফোর্ম অমা(pmsvanidhi.mohua.gov.in)শেমগৎলে । পোর্তেল অসিদা লোন এপ্লিকেসন, মোবাইল এপ্প, ই-কে ৱাই সি, য়ু.আই.দি.এ.আই, উদ্যমিমিত্রা, এন.পি.সি.আই, পাইসা, লেন্দর, রাজ্যশিং, য়ু.এল.বিশিং অমসুং অতোপ্পা মরী লৈনবশিংনা স্কিমগী থবকশিং পাংথোকপা য়াগনি ।
স্কিম অসিগী মরুওইবা শক্তম অমনা দিজিতেল ত্রান্সসেক্সনশিংগী খুৎথাংদা বেনিফিসরিশিংদা দিজিতেল পেমেন্তগী থবকশিং পাংথোকপা অসিনি । মিনিস্ত্রিনা মখোয়গী অফবা পাউখুমশিং ফংখি । অমাজোনপে, এফতিকেস, এমশ্বাইব, পেতিএম, পেশ্বিফ অমসুং ফোনপেনা ভেন্দরশিংদা লেম্না থবক তৌমিন্ননবা খুদোংচাবা পীবদা হাওজিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী সেক্রেতরিনা অপেনবা ফোংদোকখি । অতোপ্পশিংসু মতুংইল্লক্কনি হায়বগী থাজবা থম্লি ।
মসিদা মমাংদা য়াওদুনা লৈরবা বেঙ্কশিংগী মথক্তা, পোর্তল অসিদা এম.এফ.আই ১৫ হাপচিল্লে অমসুং লাক্লিবা চয়োলশিংদা বেঙ্ক কয়া য়াওরবা য়ারি । পোর্তেল অসি লেপ্তনা অপগ্রেদ তৌগনি ।
জুলাই ২দগী স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংদগী লোন এপ্লিকেসনশিং লৌশিনবা পি এম সভানিধি পোর্তেলনা হৌরগনি । চয়োল অসিদগী হৌনা পোর্তেল অসিদা তোঙান-তোঙানবা লেন্দরশিং পুনশিল্লগনি অমসুং অচৌবা বেঙ্কশিংগা পুনশিনবগী থবক লোইশিল্লগনি হায়বগী থাজবা থম্লি । মরী লৈনবা য়ু.এল.বিশিংদগী লেত্তর ওফ রিকমেন্দেসন(এল ও আর) লৌনবা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিংনা এপ্লাই তৌনবা মোদুল ২০২০গী জুলাই ১০গী থৌরাং তৌরগনি ।
মসিগী পোর্তেল অসিনা মথং থা ২১দা স্কিম অসি পায়খৎপদা ঙমহনবতা নত্তনা লাক্কদৌরিবা চহিশিংদা স্ত্রিৎ ভেন্দরশিং মতেং পাংদুনা ঐখোয়গী সহরগী ফিবম শেমগৎপদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌগনি হায়না হাওজিং অমসুং অর্বান এফেয়ার্সকী সেক্রেতরিনা ফোংদোকখি ।

Ministry of Housing & Urban Affairs
PM SVANidhi Portal launch (Beta Version)
29 JUN 2020 7:05PM by PIB Delhi
Shri Durga Shanker Mishra, Secretary, Housing & Urban Affairs, today launched the Beta version of PM Street Vendor’s AtmaNirbhar Nidhi “PM SVANidhi” Portal in presence of officials from States/UTs, Banks, Payment aggregators and other stakeholders. Leveraging on the digital technology solutions, the portal provides for an integrated end to end IT interface to users for availing benefits under the scheme.
Since the launch of PM SVANidhi, on June 1, 2020, Ministry has held detailed interactions with various type of lenders e.g. Banks, MFIs and NBFCs. Taking into account the suggestions received, a detailed operational guidelines for the lenders have been prepared, which are being issued today. It is expect that shortly, all the lenders will issue detailed operating guidelines for the scheme to their field offices to facilitate smooth implementation of the scheme.
An integrated IT platform (pmsvanidhi.mohua.gov.in) to provide an end-to-end solution for scheme administration is being developed by SIDBI, which is the scheme implementation partner for PM SVANidhi. The portal will facilitate multiple scheme functions viz. loan application flow, Mobile App, e-KYC of applicants, integration with UIDAI, Udyamimitra, NPCI, PAiSA, lenders, States, ULBs and other stakeholders, calculation of digital incentives and payment of interest subsidy etc.
One of the important features of the scheme is to nudge the beneficiaries towards digital transactions by engaging with the Digital Payment Aggregators. Ministry has received excellent response from all of them. Secretary, HUA expressed his pleasure on the fact that AmazonPay, FTCash, MSwipe, PayTM, PaySwiff, and PhonePe have offered to onboard the vendors free of cost by absorbing the expenses at their end. It is expected that others also will follow suit.
Further, in addition to the banks already onboarded, 15 MFIs have been onboarded on the portal and many more are expected to join in the coming weeks. The portal shall be continuously upgraded to add functionalities.
The PM SVANidhi Portal shall start accepting loan applications from Street Vendors from July 2nd, who can apply directly or with the help of CSCs/ ULBs/ SHGs. The Mobile App facilitated with e-KYC module and loan application flow, to be used by lenders and their agents for application origination, shall be released during this week. The Portal integration with various lenders shall commence during this week and over next few weeks we hope to complete this integration with all the major lenders. The module for enabling street vendors to apply directly for Letter of Recommendation (LoR) to the concerned ULB will be ready by July 10, 2020.
Secretary, HUA expressed confidence that this portal will not only enable the implementation of the scheme during next 21 months but also play a very important role in years to come for helping meet the expectations and aspirations of street vendors who play very important role in our urban eco-system.