য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহনা দিল্লীদা দা. ভি.কে. পাউল কম্মিতীগী কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবগী খোংথাংশিং পুথোকখিবা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমগী ময়াই তাংবল লৌখ্রে
কন্তেন্মেন্ত জোনশিংগী অনৌবা পনখৈ য়াত্থোকপা, হায়রিবা জোনশিং অসিদা চেকশিন্না শেন্নবা অমসুং থবকশিং য়েংশিনবা
আরোগ্য সেতু ওমসুং ইতিহাস এপ শীজিন্নদুনা অনাবা মী পুম্নমক্কী কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবা অমসুং অনাবশিংগা শম্নরুবা মীওইশিং ক্বারেন্তিন তৌবা
দিল্লীগী মপুং ফাবা ই-পাউ লৌবা য়ানবা কন্তেন্মেন্ত জোনগী মপান্দা লৈবা য়ুমশিং ফাওবা য়াওনা খঙদোকপা অমসুং য়ুম খুদিংমক শেন্নবা
মীওই ২০,০০০গী সেম্পল তেস্ত তৌবা য়াওনা দিল্লীদা রাং ২৭.০৬.২০২০দগী ১০.০৭.২০২০ ফাওবা সেরোলোজিকেল সর্বে তৌরগনি
21 JUN 2020 11:19PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রী শ্রী অমিৎ শাহগী মীৎয়েং মখাদা, তাং ১৪.০৬.২০২০দা দা. বিনোদ পাউলনা লুচিংদুনা দিল্লীগী কোবিদ-১৯ লাকশিন্নবা থৌরাংশিংগী রিপোর্ত অমা পীশিন্নবা কম্মিতী অমা শেমখি। দা. পাউলগী রিপোর্ত অদু কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌখিবা মীফম অমদা লানথোকখি। মীফম অদু কেন্দ্রগী হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয় মন্ত্রী, দিল্লীগী লেফতনেন্ত গবর্নর, মুখ্য মন্ত্রী অমসুং উপ মুখ্য মন্ত্রী/হকশেল মন্ত্রীগী মথক্তা কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ অমসুং হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল সেক্রেতরী অমসুং দিল্লীগী চীফ সেক্রেতরীসু শরুক য়াখি।
দা. পাউলনা পীখৎলকখিবা লাকশিন্নবগী থৌরাং অসিদা য়াওরিবা মরু ওইবা ৱাফমশিং মখাদা পীরিঃ
• কন্তেন্মেন্ত জোনশিংগী পনখৈ নৌনা য়াত্থোকপা, হায়রিবা জোনশিং অসিদা চেকশিন্না শেন্নবা অমসুং থবকশিং য়েংশিনবা।
• আরোগ্যা সেতু ওমসুং ইতিহাস এপ শীজিন্নদুনা অনাবা মী পুম্নমক্কী কন্তেক্ত ত্রেসিং তৌবা অমসুং অনাবশিংগা শম্নরুবা মীওইশিং ক্বারেন্তিন তৌবা।
• দিল্লীগী মপুং ফাবা ঈ পাউ লৌবা য়ানবা কন্তেন্মেন্ত জোনগী মপান্দা লৈবা য়ুমশিং ফাওবা য়াওনা খঙদোকপা অমসুং য়ুম খুদিংমক শেন্নবা।
• কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেসশিং হোস্পিতাল কোবিদ কেয়র সেন্তর নত্ত্রগা হোমা আইসোলেসন্দা থম্বা। কোবিদ কেয়র সেন্তরশিং চেকশিন্না মথৌ তৌবা অমসুং হীরম অসিগী মতাংদা ভোলুন্তরী ওর্গনাইজেসন/এন.জি.ও.শিংগী মতেং লৌবা।
মীওই ২০,০০০গী সেম্পল তেস্ত তৌবা য়াওনা দিল্লীদা রাং ২৭.০৬.২০২০দগী ১০.০৭.২০২০ ফাওবা সেরোলোজিকেল সর্বে তৌরগনি। মসিনা দিল্লীদা কমদৌনা লাইনা অসি শদোক্লিবনো হায়বসি খঙবদা মতেং পাংলগনি অমসুং মপুং ফাবা থৌরাং অমা লৌখৎপদ মতেং পাংলগনি।
দা. ভি.কে. পাউলনা পুথোক্লক্লিবা থৌরাং অসিগে মখাদা, দিল্লীদা লৈবা জিল্লা খুদিংমক মরুওইবা মতেং মতীক চানা পীগদবা হোস্পিতালশিংগা শম্নরগনি।
পুখৎলক্লিবা রিপোর্ত অসিদা মথক্তা পল্লিবা থবকশিং অসিগী দিল্লী সরকারনা ২২.০৬.২০২০গী মনুংদা থৌরাং তৌবা লোইশিনবদা চঙগদবা মতম য়াওরে, মসিনা জিল্লাগী থাক্তা লৈবা কাংবুসু ২৩.০৬.২০২০গী মনুংদা শেম্লগনি, মসিনা কন্তেন্মেন্ত জোনশিং ২৬.০৬.২০২০গী মনুংদা নৌনা পনখৈ শেম্বা লোইরগনি, কন্তেন্মেন্ত জোন খুদিংমক্কী সর্বে চাম্মদা চাম্মা তৌবা অমসুং দিল্লীগী লেমহৌরিবা মফমশিংদা ০৬.০৬.২০২০ ফাওবগী মনুংদা মপুং ফানা সর্বে তৌবা। কেন্দ্রগী য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা দিল্লী সরকারদা কনাগুম্বা অমা লৈতবা মতমদা মখোয়না লৈতবা নুমিত্তগী হোস্পিতালদা নুমিৎ কয়ানিগী মমাংদা পুখৎলকখিবগে হায়বনচিংবা খঙদোক্নবা হোৎননবা য়াথং পীখ্রে। মীদু হোম আইসোলেসন্দা লৈব্রা নত্ত্রগা হোস্পিতালদা মতম চানা পুখৎপ্রা পুখত্তব্রা হায়বদু খঙদোকপদা মরুওইবা পান্দম থম্বা। লৈতবা খুদিংমক ভারত সরকারদা রিপোর্ত তৌগদবনি। য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা মসিমসু হায়খি, কোবিদ-১৯ পোজিতিব কেস খুদিংমক অহানবদা কোবিদ সেন্তরদা হান্না পুশিনগদবনি অমসুং য়ুমদা মফম মতীক চানা লৈতবা অমসুং অতোপ্পা শোকহনলকপা য়াবা লাইনা লৈতবশিংনা য়ুমদা আইসোলেৎ ওইনা লৈহনবা য়াহনগনি। ভারত সরকারদা মীওই কয়া মশানা আইসোলেৎ তৌদুনা লৈজরিবগে হায়বদু তাক্কদবনি। য়ূম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা কন্তেন্মেন্ত জোনশিং পনখৈ শেমদোকপদা তেক্নিকেলগী ওইবা মতেং লৌগদবনি হায়না পাউতাক পীখ্রে। য়ুম্লৈ-কৈরৈ মন্ত্রীনা দা. পাউলনা লুচিংবা কাংবু অসিবু থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং দিল্লীগী মুখ্য মন্ত্রীদা হৌদোরক্লিবা থৌরাং অসিবু থবক ওইনা পাঙথোক্নবা পাউতাক পীখি।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah chaired a high level meeting where report of Dr. V.K. Paul Committee on containment strategy of COVID-19 in Delhi was presented
Fresh demarcation of containment zones, strict monitoring and control of activities in these zones
Contact Tracing and Quarantining of Contacts of all infected persons, with the use of Aarogya Setu and Itihas App
Listing and monitoring of each household even outside containment zones, which will help in getting comprehensive information about Delhi
Serological survey to be conducted in all of Delhi from 27.06.2020 to 10.07.2020 involving sample testing of 20,000 persons
21 JUN 2020 11:19PM by PIB Delhi
Under the directions of the Union Home Minister Shri Amit Shah, a Committee was constituted on 14.06.2020 under the Chairmanship of Dr. Vinod Paul to submit a report on Containment Strategy on COVID-19 for Delhi. Dr. Paul’s report was placed before a meeting chaired by the Union Home Minister Shri Amit Shah here today. The meeting was attended by the Union Minister of Health & Family Welfare, Lt. Governor of Delhi, Chief Minister and Deputy Chief Minister/Health Minister of Delhi, besides Dr. Paul, Union Home and Health and Family Welfare Secretaries and Chief Secretary, Delhi.
The main points of the Containment Strategy determined by Dr. Paul are as follows:
• Revised demarcation of containment zones and a strict monitoring and control of activities in such containment zones.
• Contact Tracing and Quarantining of Contacts of all infected persons, with the help of Aarogya Setu and Itihas Aap.
• Listing and monitoring of each household even outside containment zones, which will help in getting comprehensive information about Delhi.
• Keep the COVID19 positive cases in hospitals, Covid care centres or home isolation. Proper functioning of Covid care centres and taking the help of voluntary organizations/NGOs in this regard.
Serological survey to be conducted in all of Delhi from 27.06.2020 to 10.07.2020, in which sample testing will be conducted of 20,000 persons. This will help in comprehensive assessment of the spread of infection in Delhi and will help draw up a comprehensive strategy.
As per the plan proposed by Dr. V.K. Paul every district in Delhi will be linked to a major hospital, which will provide adequate help.
The proposed report also includes a timeline for all of the above mentioned activities based on which the Delhi Government will finalize a plan by 22.06.2020, will constitute district level teams by 23.06.2020, will issue revised demarcation of all containment zones by 26.06.2020, hundred percent survey of containment zones by 30.06.2020 and a comprehensive survey of the rest of Delhi will be done by 06.07.2020. The Union Home Minister also directed the Delhi Government to conduct assessment in respect of every dead individual as regards how many days before death the person was brought to hospital and from where. A special focus has to be given about whether the person was in home isolation and whether the person was brought to hospital at the right time or not. Every death has to be reported to the Government of India. The Home Minister also said that all COVID-19 positive cases should be first referred to Covid centres and those who have adequate facilities at home and do not suffer from other co-morbidities, can be allowed to stay in home isolation. The Government of India shall also be informed of the number of people kept in home isolation. The Home Minister also advised that Delhi government officials should take technical help for the revised demarcation of Containment Zones. The Home Minister later thanked the committee headed by Dr. Paul and advised that the Delhi Chief Minister implement the proposed strategy.