আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগী য়াম্না কন্না চুবা নোংনা নোংপোক অমসুং অৱাং নোংপোক ভারত্তা লাক্কদবা নুমিৎ ৪-৫নি মনুংসিদা মখা তানা পাক শন্না চুরবা য়াই
খা-চোংচুপতগী লাকপা মোন্সুন্না মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী মফম খরদা জুন ২২ অমসুং ২৩দা অমসুং হরিয়ানা, চন্দিগর, দিল্লী অমসুং পঞ্জাবকী মফম অয়াম্বদা জুন ২৪ অমসুং ২৫দা মখা তানা চঙশিল্লকপা য়ারি
অৱাং নোচুপ ভারতকী তম্পাকশিংদা চুবা নোংগী চাং জুন ২৩দগী কনখৎলক্লবা য়ারি
রাজস্থান্দা হীৎ ৱেব থোকপা হন্থরে
20 JUN 2020 8:40PM by PIB Imphal
ইন্দিয়া মেতিওরোলোজিকেল দিপার্তমেন্ত (আই.এম.দি.)গী নেসনেল ৱেদর ফোর্কাস্তিং সেন্তর/ রিজনেল মেতিওরোলোজিকেল সেন্তর, নই দিল্লীগী মতুং ইন্নাঃ
• নোরদর্ন লিমিৎ ওব মোন্সুন (এন.এল.এম.)না কান্দলা, অহেমদবাদ, ইন্দোর, রাইসেন, খজুরাও, ফতেপুর অমসুং বাহরাইচ মখা তানা লানশিল্লি।
• খা-চোংচুপতগী লাকপা মোন্সুন্না মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশ অমসুং উত্তরাখন্দগী মফম খরদা জুন ২২ অমসুং ২৩দা অমসুং হিমালয়গী মফম পুম্নমক্তা, হরিয়ানা, চন্দিগর, দিল্লী অমসুং পঞ্জাবকী মফম অয়াম্বদা, অরব শমুদ্রগী লেমহৌরিবা মফমশিং, গুজরাৎ রাজ্য, মধ্য প্রদেশ অমসুং উত্তর প্রদেশ অমসুং রাজস্থানগী মফম খরদা জুন ২৪ অমসুং ২৫দা মখা তানা চঙশিল্লকপা য়াবগী ফিবম হেনগৎলক্লি।
• মিন সী লেবেলগী মথক্তা কিলোমিতর ০.৯ হেন্না শদোক্তুনা পাকিস্তানগী ময়াই থংবা শরুক্তগী খা থংবা পঞ্জাব লান্দুনা বে ওব বেঙ্গলদা, হরিয়ানা, খা থংবা উত্তর প্রদেশ, ঝারখন্দ, অৱাং থংবা ওরিশা অমসুং অৱাং থংবা বে ওব বেঙ্গলদা মিন সী লেবেলদা ত্রাউৎ চেল্লি। উত্তর প্রদেশ অমসুং থংনবা মফমশিংদা মখা তানা সাইক্লোনিক সার্কুলেসন লৈরি অমসুং মিন সী লেবেলদগী কিলোমিতর ১.৫তা উবা ফংলি। মসিগী সিস্তেম অসিগী ইথিলনা মরম ওইদুনা, মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগী য়াম্না কন্না চুবা নোং নোংপোক অমসুং অৱাং নোংপোক ভারত্তা লাক্কদবা নুমিৎ ৪-৫নি মনুংসিদা মখা তানা পাক শন্না চুরবা য়ারি। মচীৎ-মচীৎ কন্না চুবদগীনা য়াম্না কন্না চুবা নোং মধ্য প্রদেশ অমসুং ছতিশগরদা মথংগী নুমিৎ ৫নিগী মনুংদা অমসুং বিদরভাদা জুন ২১দগী ২৩গী মনুংদা মচীৎ-মচীৎ ওইনা কন্না খরা পাক শন্না চুবদগীনা পাকশন্না চুবা য়ারি। অৱাং নোচুপ ভারতকী তম্পাকশিংদা চুবা নোংগী চাং জুন ২৩দগী কনখৎলক্লবা য়ারি। মফমসিদা জুন ২৩দগী মচীৎ মচীৎ চুবা হৌরবা য়াই।
• রাজস্থান্দা হীৎ ৱেব থোকপা হন্থরে।
খুদক্কী ওইবা পাউশিংগীদমক www.imd.gov.in দা চঙবীয়ু।

Ministry of Earth Sciences
Widespread rainfall with isolated heavy to very heavy rainfall very likely to continue over east & northeast India during next 4-5 days
Conditions becoming favourable for further advance of southwest monsoon into some more parts of Madhya Pradesh and Uttar Pradesh and some parts of Uttarakhand during 22nd & 23rd June and in Haryana, Chandigarh, Delhi and most parts of Punjab during 24th & 25th June
Rainfall activity over plains of Northwest India is likely to increase from 23rd June
Heat wave conditions have abated from Rajasthan
20 JUN 2020 8:40PM by PIB Delhi
According to the National Weather Forecasting Centre/Regional Meteorological Centre, New Delhi of the India Meteorological Department (IMD):
♦ The Northern Limit of Monsoon (NLM) continues to pass through Kandla, Ahmedabad, Indore,Raisen, Khajuraho, Fatehpur and Bahraich.
Conditions are becoming favourable for further advance of southwest monsoon into some more parts of Madhya Pradesh andUttar Pradesh and some parts of Uttarakhand during 22nd & 23rd June and into entire Western Himalayan Region, Haryana,Chandigarh & Delhi, most parts of Punjab, remaining parts of Arabian Sea, Gujarat state, Madhya Pradesh & Uttar Pradesh andsome parts of Rajasthan during 24th & 25th June.
♦ The trough at mean sea level now runs from central Pakistan to eastcentral Bay of Bengal across south Punjab, Haryana,south Uttar Pradesh, Jharkhand, north coastal Odisha and northwest Bay of Bengal extending upto 0.9 km above mean sealevel. The cyclonic circulation over southeast Uttar Pradesh & neighbourhood persists and now seen at 1.5 km above mean sealevel. Under the influence of these systems, widespread rainfall with isolated heavy to very heavy rainfall very likely tocontinue over east & northeast India during next 4-5 days. Fairly widespread to widespread rainfall activity with isolated withisolated heavy to very heavy falls likely over Madhya Pradesh and Chhattisgarh during next 5 days and isolated heavy falls arelikely over Vidarbha during 21st-23rd June. Rainfall activity over plains of Northwest India is likely to increase from 23rdJune. Isolated falls are likely to commence over the region from 23rd June.
Heat wave conditions have abated from Rajasthan.
Kindly visit www.imd.gov.in for updates.