সাইন্স অমসুং তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
সোল্সতাইস রিং ওফ ফাইয়র ইক্লিপ্স, জুন ২১, ২০২০
নুমিৎতা হকথেংননা য়েংবনা মীত্তা অমদি উবা ঙম্বগী পাঙ্গলদা শাথিনা শোকহনবা য়াই। নুমিত্তা য়েংননবা অখন্নবা অনোকশিং লৈ। অনোকশিং অসিনা নুংশা মঙালবু চুমথোক্তুনা য়েংবদা শোক্নিংঙাই ওইহন্দে।"
20 JUN 2020 11:25AM by PIB Imphal
বাই তি. ভি. ভেঙ্কতেস্বরন
অতাঙবা নোংথক্কী থৌদোক অমা ওইরিবা এনুলর (খুদোপকুম্না কোয়বা) সোলার ইক্লিপ্স (নুমিৎকী ৱাইতেপ), রিং ওফ ফাইয়র ইক্লিপ্স হায়নসু পাক্তক্ননা খঙনবা অসি লাক্লিবা নোংমাইজিং অসিদা উবা ফংগনি‍। চহীসিগী অহানবা নুমিৎকী ৱাইতেপ অসি মালেমগী অৱাংথংবা তঙ্খায়দা নুংথিলগী মতম খ্বাইদগী শাংবা কালেন থারুক্তা থোক্লরে ‍। অনুপগর, সুরতগর, সিরসা, জখাল, কুরুক্ষেত্র, য়মুনানগর, দেহরাদুন, তপোৱন অমদি জোসিমথ ফাউদুনা চৎকদৌরিবা এনুলর ইক্লিপ্স অসি গী লম্বী পরীংদা লৈবা মীওইশিংনা এনুলর ফেজ অসি উবা ফংগনি অদুগা ভারতকী অতৈ মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংনা শরুক খরগী ওইবা ৱাইতেপ উবা ফংগনি‍।
থানা নুমিৎ অমদি মালেমগী মরক্তা লৈবা মতমদা মাগী মমি মালেমগী লৈমায়দা তাই‍। মিৎকুপ খরদি থানা নুমিৎ অসিবু মপুং ফানা খুমজিল্লি‍। থাগী অম্ব্রেল সেদো তাবা মম্না লৈবা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংনা মপুং ফাবা ৱাইতেপ উবা ফংগনি‍। সিথরপ তৌবা থাগী পেনম্ব্রেল সেদো তাবা মফমশিংদা লৈবা মীওইশিংনা শরুক খরগী ওইবা ৱাইতেপ উবা ফংগনি‍। ‍। ৱাইতেপ খুদিংমক্তা নুমিৎ, থা অমদি মালেম অসি মপা চপ চাননা লৈতবসু য়াই অমদি অসিগুম্বা ফীভমদা ঐখোয়না শরুক খরগী ওইবা ৱাইতেপ উবা ফংগনি‍। নোংথক্কী পোৎশক অহুম অসিনা অচুম্বা লৈই অমগী মপাদা লৈবা মতমদা ঐখোয়না মপুং ফাবা ৱাইতেপ উবা ফংগনি‍।
“এনুলর সোলার ইক্লিপ্স অসি মপুং ফাবা নুমিৎকী ৱাইতেপকী অকক্নবা ফীভম অমখক্নি‍। মপুং ফাবা নুমিৎকী ৱাইতেপ অমগুম্না মসিদসু থা অসি নুমিৎকা মপা চাননা লৈগনি‍। অদুম ওইনমক নুমিৎ অসিদা থাগী চাউবগী চাং অসি নুমিৎতগী শরুক খজিক্তমক হন্থগনি‍। মরম অসিনা থানা নুমিৎকী ময়ায়গী শরুকশিং খুমজিনখিদুনা নুমিৎকী মপানগী অকোয়বা শরুক্তু মীৎকুপ খরগী ওইনা অতিয়াসিদা ‘মৈগী খুদোপ’ অমগুভ থোক্তুনা লৈগনি” হায়না ইন্তর-য়ুনিভর্সিতী সেন্তর ফোর এসস্ত্রোনোমী এন্দ এস্ত্রোফিজিক্স, পুনেগী সমির ধুরদেনা শন্দোক্না তাক্লি‍।
ৱাইতেপ থোক্লিঙৈ মতমদা মালেম অমসুং থাগী মরক্তা লৈনরিবা অরাপ্পা অসিগগী মতুং ইন্না থোক্কদৌরিবা ৱাইতেপ অদুগী মওং মতৌ লেপ্পী‍। মালেম অমসুং থাগী অরাপ্পা অসি থাগী য়েরুম মওং মানবা লম্বী অসিনা মরম ওইরগা মতম পুম্নমক্তা হোংদুনা লৈ‍। মসিনা তাক্লিবদি করিগুম্বা মতম খরদা মালেমগা নকশিন্নবা মতমদা থা অসি অতিয়াদা খরা হেন্না চাউনা থোক্কনি অদুগা খরা লাপথোক্নবা মতমদনা খরা পীকথনা উগনি‍। মতৌ অসুংম্না জুন ২১, ২০২০দা থোক্কদৌরিবা ৱাইতেপ অসিদগি থাগী চাউবগী চাং অসি নুমিত্তগী চাদা ১গী চাংদা হন্থৈ ‍।
নুমিৎকী ৱাইতেপ হৌরকপা মতমদা নুমিৎকী মশক মওংসি শরুক খরা চীকখ্রবা সেম অমগুম্না উগনি‍। নুমিৎকী অপীকপা শরুক খরা থাগা অকোয়বদুনা খুমজিনখিগনি‍। মসিগু মতুংদা থাগী অকোয়বদুনা তপ্না তপ্না নুমিৎকী হেন্না পাকথোক চাউথোকপা শরুকপু খুমজিল্লক্কনি‍। এনুলর সোলার ইক্লিপ্সকী মনুংদা য়াম্না পীকপা লম্বী অমগী মপাদা থাগী মমী অসি মালেমদা তাগনি অদুগা মীয়াম্না থানা অসুম অসুম চঙশিল্লক্তুনা নুমিৎকী ময়ায় থংবা শরুকপু খুমজিনখিবা উগনি‍। থানা নুমিৎপু মপুং থানা খুমজিনবদি ঙমদবা মরম্না থাগী অকোয়বগী শরুক্তা অঙানবা নুংশা মঙালগী খুদোপকু্মবা শক্লোন অমা উবা ফংগনি‍। মসিীদগী অসিগুম্বা মখলগী নিমিৎকী ৱাইতেপপু ‘মৈগী খুদোপ’ হায়বা মমীং অসি কৌনখিবনি‍।
“করিগুম্বা ঐখোয়না তাঞ্জা অসি নান্থোকহনখ্রবদি ঐখোয়না মথংগী নুমিৎকী ৱাইতেপকীদমক থা ২৮ ঙাইবা তাবনি‍। ভারত্তা উবা ফংগদবা শরুক খরগী ওইগদৌরিবা মথংগী নুমিৎকী ৱাইতেপ অসি ওক্তোবর ২২, ২০২২দা থোক্কনি‍। মসি ভারতকী নোংচুপথংবা শরুক্তা উবা ফংগনি” হায়না এস্ত্রোনোমিকেল সোসাইতী ওফ ইন্দিয়াগী পব্লিক আউতরীচ এন্দ ইদুকেসন কম্মিতীগী চেয়রপর্সন অনিকেত সুলেনা ফোঙদোক্লি‍।
নুমিৎ অসি য়াম্না লংবা পোৎশক অমনি অদুগা নুমিত্তা হকথেংননা য়েংবনা মীৎ অমদি উবা ঙম্বগী পাঙ্গলদা শাথিনা অমাং অতা থোকহনবা ঙম্মী‍। ‍নুমিত্তা য়েংননবগীদমক্তা অখন্নবা অনোকশিং লৈ‍। হায়রিবা অনোকশিং অসিনা খুদোংথিনিংঙাই লৈতনা য়েংবা য়ানবা নুংশা মঙালবু চুমথোকই‍। “অয়াম্বা মতমদা এস্ত্রোনোমিকেল সোসাইতী ওফ ইন্দিয়াগী পব্লিক আউতরীচ এন্দ ইদুকেসন কম্মিতীনা অমদি অতৈ এস্ত্রোনোমিকেল ইনস্তিত্যুসন/ প্লানেতরিয়মশিং অমসুং অতৈ সাইন্সপু চাউখৎহল্লিবা এজেন্সীশিংনা হেক হেক মীয়াম্না ৱাইতেপ অসি শোক্ননিংঙাই লৈতনা য়েংবা য়াননবা থৌরাং লৌখৎপনি‍। অদুবু হন্দক্কী মতাংসিদি লোকদাউন্না মরম ওইরগা ঐখোয়না সোলার ফিল্তরশিং ফংহনবা ঙমদ্রে‍। মখা তানা ঐখোয়না মীয়ামদা পীনিংপা পাউতাক্তি লাইচৎ অসিগী য়েংদুনা ৱাইতেপ অসি য়েংনবগীদমক মীয়াম মশিং য়াম্না পুনশিনবিগনু হায়বসিনি‍। ৱাইতেপ অসি অদোমগী য়ুমদগী খুদোংথিবা লৈতনা য়েংবা য়ানবগী অরায়বা লম্বী কয়া লৈরি” হায়না মুম্বাইদা লৈবা নেহরু প্লানেতরিয়মগী দাইরেক্তর অর্বিন্দ পরান্জপ্য়েনা ফোঙদোকখি‍।
ৱাইতেপ অসিনা কোরোনাভাইরসকী লাইচৎ অসি লোইশিনখ্রগনি হায়না শন্দোরক্লিবা তোকঙাবু হুল্লদুনা অনিকেত সুলেনা হায়খিবদা “নুমিৎকী ৱাইতেপ অসি থানা নুমিৎকী মমাঙদা অতেনবা মতম খরগী ওইনা চঙশিল্লকপদা থোকহনবনি‍। মালেমদগী উবদা মালেমগী মফমশিংদা পুন্না চহীদা ৱাইতেপ ২দগী ৫রকফাওবা তৌই‍। ৱাইতেপনা মালেমদা লৈবা মাইক্রোওর্গানিজমদা শাফু পীদে‍। মতৌ অসুম্না ৱাইতেপ মনুংদা চাক চাবা অমদি মপান্দা থোকপদা করিসু খুদোংথিনিংঙাই লৈতে‍। ৱাইতেপ মনুংদা নুমিত্তগী অঙকপা মঙাল মশেক অমত্তা থাদোরক্তে‍।”
ৱাইতেপ য়েংনবগী পাম্বৈশিং:-
সনগ্লাস, অনোক, এক্সপোজ তৌরবা অনোক এক্স-রে সীত নৎত্রগা গ্লাসকী মথক্তা থাউমৈগী তেঙ্গালী তৈশিন্দুনা শীজিন্নবিগনু‍। মখোয় শীজিন্নবদা খুদোংথিনিংঙাই ওই‍। অদুগা নুমিৎকী মমিবু ঈশিংগী ঈ মায়দা য়েংবসু শোক্নিংঙাই ওই‍।
নুমিৎদা হকথেংননা য়েংনবগীদমক নম্বর ১৩ নৎত্রগা ১৪গী য়োৎ শৌবগী গ্লাস শীজিন্নবা য়াই‍।
কার্দ সীত অমদি পিন মখুল অমা হূৎলগা নুংশাদা পায়দুনা লৈয়ু‍। খর লাপথোক্লগা স্ক্রীন অমা থম্মু‍। নুমিৎকী মমি স্ক্রীনদুদা তাবা উগনি‍। কার্দ সীত অমদি স্ক্রীন অনিগী লাপ্নবদু চত্থোক চৎশিন তৌরগা নুমিৎকী মমিদু চাউথোকহনবা য়াগনি‍।
মোঙশোং নৎত্রগা উ পাম্বী অমদী মরুমদা য়েংউ‍। উনাশিংগী মরক্কী অহাংবশিংদুনা পিনহোলগুম্না মথৌ তৌদুনা ৱাইতেপ তৌবা নুমিৎকী মমি লৈমায়দা মশীং য়াম্না তাবা উগনি‍।
নহাক্না চাজুমসু পিনহোল মমি শেম্নবগীদমক শীজিন্নবা য়াগনি‍।
‘কম্পেক্ত’ মেক-অপ কিত মিংশেল অমা ময়ায়দা অপীকপা মখুল অমা ফাৎপা অমুবা চেনা য়োমশিল্লু‍। নুমিৎকী মমিদু খরা লাপথোকপা ফক্লাঙ অমদা তাহল্লু‍‍। নহাক্না ৱাইতেপ তৌরিবা নুমিৎকী কাপথোকপা মমি অমা উবা ফংগনি‍।
খঙজিনবা ৱাবা ৱাফমশিং
ভুজনা ভারতকী খ্বাইদগী অহানবা ওইনা অয়ুক পুং ৯:৫৮দা ৱাইতেপ হৌরকপদা উবা ফংগনি‍। ৱাইতেপ অসি পুং ৪গী মতুংদা অসামগী দিব্রুগরদা নুংথিল পুং ২:২৯দা লোইশিনগনি‍। ভারতকী নোংচুপ থংবা পনখৈদা লৈবা ঘেরসনানা অয়ুক পুং ১১:৫০দা খ্বাইদগী অহানবা ওইনা ৱাইতেপকী এনুলর তাঙ্কক উবা ফংগনি‍। মসি মফমদুদা সেকেন্দ ৩০ শাংগনি‍। উত্তরাখন্দদা লৈবা কলঙ্ক চীংদোলদনা নুংমিৎ য়ুংবা মতুং পুং ১২:১০ দা খ্বাইদগী ইকোন কোন্না এনুলর ইক্লিপ্স উবা ফংবা মফম ওইগনি অমদি সেকেন্দ ২৮ শাংগনি‍।
জুন ২১, ২০২০গী এনুলর ইক্লিপ্স
তেবল ১
এনুলর ইক্লিপ্স উগদবা মফমশিং‍।
মফম হৌবা খ্বাইদগী চাউবা লোইবা মতম
• ১০:২৪ এ.এম. ১২:০৫ পি. এম. ১:৫০ পি.এম. ১৪.০
• ১০:১২ এ.এম. ১১:৫০ এ.এম. ১:৩৬ পি.এম. ২৯.৮
• ১০:২৮ এ.এম. ১২:১০ পি.এম. ১:৫৫ পি.এম. ২৮.০
• ১০:২১ এ.এম. ১২:০১ পি.এম. ১:৪৭ পি.এম. ৩০.৪
থানা নুমিৎকী শরুক্কী চাউরাক্ন চাদা ৯৯.৫রোম খুমজিনগনি‍।
তেবল ২
শরুক খরগী ৱাইতেপ উগদবা মফমশিং
মফম হৌবা খ্বাইদগী চাউবা লোইবা খুমজিনবগী চাং
• ১০:১৯ এ.এম. ১২:০২ পি.এম. ১:৫০ পি.এম. ৯০
• ১০:০৩ এ.এম. ১১:৪১ এ.এম. ১:৩২ পি.এম. ৮২
• ১০:১৯ এ.এম. ১১:৫৭ এ.এম. ১:৪১ পি.এম. ৯৪
• ১০:১২ এ.এম. ১১:৪৭ এ.এম. ১:৩১ পি.এম. ৪৭
• ০৯:৫৮ এ.এম. ১১:৩৩ এ.এম. ১:২৩ পি.এম. ৮৬
• ১০:২২ এ.এম. ১১:৫৮ এ.এম. ১:৪১ পি.এম. ৪৬
• ১১:০৭ এ.এম. ১২:৫৪ পি.এম. ২:২৯ পি.এম. ৮৯
• ১০:৫৭ এ.এম. ১২:৪৫ পি.এম. ২:২৪ পত.এম. ৮৪
• ১০:১৪ এ.এম. ১১:৫৫ এ.এম. ১:৪৪ পি.এম. ৬০
• ১০:১০ এ.এম. ১১:৫১ এ.এম. ১:৪২ পি.এম. ৭৮
• ১০:১৪ এ.এম. ১১:৫৫ এ.এম. ১:৪৪ পি.এম. ৯১
• ১০:১৫ এ.এম. ১১:৫৬ এ.এম. ১:৪৪ পি.এম. ৫৯
• ১০:০৮ এ.এম. ১১:৪৭ এ.এম. ১:৩৫ পি.এম. ৯১
• ০৯:৫৯ এ.এম. ১১:৩৫ এ.এম. ১:২৪ পি.এম. ৮৫
• ১০:১৭ এ.এম. ১১:৪১ এ.এম. ১:১৫ পি.এম. ৩৩
• ১০:১০ এ.এম. ১১:৩৮ এ.এম. ১:১৭ পি.এম. ৪০
• ১০:৪৬ এ.এম. ১২:৩৫ পি.এম. ২:১৭ পি.এম. ৭২
• ১০:২৯ এ.এম. ১২:০৬ পি.এম. ১:৪৭ পি.এম. ৮৭
• ১০:২৬ এ.এম. ১২:১১ পি.এম. ১:৫৮ পি.এম. ৮৮
• অবু ‍১০:০৫ এ.এম. ১১:৪৪ এ.এম. ১:৩৪ পি.এম. ৮৭
• ১০:০০ এ.এম. ১১:৩৭ এ.এম. ১:২৭ পি.এম. ৭০
• ১০:২৫ এ.এম. ১২:০৮ পি.এম. ১:৫৪ পি.এম. ৯৬
• ১০:১১ এ.এম. ১১:৫৩ এ.এম. ১:৪২ পি.এম. ৬৬
• দিল্লী ১০:১৯ এ.এম. ১২:০১ পি.এম. ১:৪৮ পি.এম. ৯৫
• ব্লেয়র ১১:১৫ এ.এম. ১২:৫৩ পপ.এম. ২:১৮ পি.এম. ৩৯
• ১০:০২ এ.এম. ১১:৪০ এ.এম. ১:৩০ পি.এম. ৬৭
• ০৯:৫৯ এ.এম. ১১:৩৫ এ.এম. ১:২৫ পি.এম. ৮২
• ১০:৫৭ এ.এম. ১২:৪৬ পি.এম. ২:২৪ পি.এম. ৮৩
• ১০:২৩ এ.এম. ১১:৫৯ এ.এম. ১:৪০ পি.এম. ৮৬
• ১০:১৪ এ.এম. ১১:৩৯ এ.এম. ১:১৫ পি.এম. ৩৫
• ১০:০৭ এ.এম. ১১:৪৭ এ.এম. ১:৩৬ পি.এম. ৮৬

Ministry of Science & Technology
Solstice ring of fire solar eclipse, June 21, 2020
“Looking at it directly can cause severe damage to the eye and vision. There are special goggles made for looking at the Sun. These goggles filter the sunlight for safe viewing”
20 JUN 2020 11:25AM by PIB Delhi
• By TV Venkateswaran
A rare celestial event, annular solar eclipse, popularly called as ring of fire eclipse will be visible this Sunday. The first solar eclipse of this year takes place on the summer solstice, which is the longest day in the Northern Hemisphere. While people living along the path annular eclipse passing through Anupgarh, Suratgarh, Sirsa, Jakhal, Kurukshetra, Yamunanagar, Dehradun, Tapowan and Joshimath will be able to see the annular phase, people in rest of India can witness a partial eclipse.
When Moon comes between the Sun and Earth, the shadow falls on the surface of the Earth. The Sun is entirely covered by the Moon for a brief period. Those places that are engulfed by the dark, dense umbral shadow of the Moon experience the total solar eclipse. In the regions that plunge into the soft diffused penumbral shadow of the Moon experience the partial eclipse. In all solar eclipse the Sun, Moon and Earth may not be perfectly aligned, and then we only have a partial eclipse. When the three celestial bodies happen to be in a straight line, we have Total solar eclipse.
"Annular solar eclipse is a particular case of the total solar eclipse. Like the total solar eclipse, the Moon is aligned with the Sun. However, on that day, the apparent size of the Moon happens to be a wee smaller than the Sun. Hence the Moon covers the central part of the Sun, and the rim of the Sun appear like a 'ring of fire' in the sky for a very brief moment" explains Samir Dhurde of The Inter-University Centre for Astronomy and Astrophysics, Pune.
The distance between the Earth and the Moon at the moment of the eclipse can dictate the type of eclipse that will take place. The distance between the Earth and the Moon is always changing due to the egg-shaped elliptical orbit of the Moon. This means that there are times where it is closer to the Earth and appears slightly bigger in the sky and times where it is farther away and appears somewhat smaller in the sky. Coincidentally, during the eclipse that takes place on June 21, 2020, the apparent size of the Moon is smaller than that of the Sun by 1%.
At the onset of the solar eclipse, Sun gives a characteristic appearance of a bitten apple. A small part of the Sun is covered by the disc of the Moon. After that, slowly and steadily the disc of the Moon embraces larger and larger part of the Sun. On a narrow track that the Moon's shadow traces on Earth during an annular solar eclipse, people can see the Moon traversing on the Sun and covering the central part. As the Moon is not able to block out the entire Sun, a bright ring of sunlight around the Moon will be visible. This is how this type of eclipse earned the nickname the "ring of fire" eclipse.
"If we miss this opportunity, in India we have to wait for about 28 months for the next solar eclipse. The next solar eclipse , which will be a partial solar eclipse, visible from India will take place on October 25, 2022. It would be visible in the western part of India" said Aniket Sule, Chairperson, Public Outreach & Education Committee of the Astronomical Society of India.
Sun is a very bright object, and looking at it directly can cause severe damage to the eye and vision. There are special goggles made for looking at the Sun. These goggles filter the sunlight for safe viewing. "Often the Public Outreach and Education Committee of Astronomical Society of India and other astronomical institutions/ planetariums and other science popularisation agencies usually make arrangements for safe viewing of the eclipse. However, due to the lockdown this time, we are not able to make solar filters available. Further, we strongly advise people not to gather in large numbers to view the eclipse given the pandemic situation. There are easy tips for viewing the eclipse from the safety of your home" says Arvind Paranjpye, Director, Nehru Planetarium, Mumbai.
Allying rumours that the eclipse will mark the end of coronavirus, Aniket Sule said "Solar eclipse is caused when the Moon comes in front of the Sun for a short time. As seen from Earth eclipses occur somewhere in the Earth 2 to 5 times a year. Eclipses do not impact microorganisms on Earth. Likewise there no danger in eating of stepping out during an eclipse. No mysterious rays come out of the Sun during an eclipse."
Tips for viewing the eclipse:-
Do not use sunglasses, goggles, exposed x-ray sheet or lampblack over a glass. They are not safe. Nor is viewing the Sun's image on the surface of the water.
Welders glass #13 or # 14 can be used to see the Sun directly with naked eyes.
Make a pinhole in a card sheet and hold it under the Sun. At some distance, keep a screen of white paper. Image of the Sun can be seen on this sheet. By adjusting the gap between the sheet and the screen, the image can be made larger.
Look at the shadow of a bush or a tree. With the gaps between the leaves acting like a pinhole, numerous images of the eclipsed Sun can be seen on the ground. \
You can use a strainer for making pinhole images.
Cover the 'compact' makeup kit mirror with black paper, with a small hole at the centre. Reflect the image of the Sun on a distant wall in shadow. You can get a projected image of the eclipsed Sun.
Info tips
Bhuj will be the first town in India to see the beginning of the eclipse 9:58 a.m. The eclipse ends 4 hours later at Dibrugarh, Assam at 2:29 p.m. Ghersana at the western boundary of India will be the first to witness the annular phase of the eclipse at 11:50 a.m. It will last for 30 seconds. Kalanka peak in Uttarakhand will be the last major landmark to see the annular eclipse at 12:10 p.m. lasting for 28 seconds.
Annular Eclipse of 2020 Jun 21
Table 1
Sites where the annular eclipse will be seen.
Site Begins Max End duration
Dehra Dun 10:24 AM 12:05 PM 1:50 PM 14.0
Gharsana 10:12 AM 11:50 AM 1:36 PM 29.8
Kalanka 10:28 AM 12:10 PM 1:55 PM 28.0
Kurukshetra 10:21 AM 12:01 PM 1:47 PM 30.4
The Moon will cover about 99.5 % area of the Sun.
Table 2
Sites where partial eclipse will be seen
Site Begins Max End %cover
Agra 10:19 AM 12:02 PM 1:50 PM 90
Ahmedabad 10:03 AM 11:41 AM 1:32 PM 82
Amritsar 10:19 AM 11:57 AM 1:41 PM 94
Bengaluru 10:12 AM 11:47 AM 1:31 PM 47
Bhuj 09:58 AM 11:33 AM 1:23 PM 86
Chennai 10:22 AM 11:58 AM 1:41 PM 46
Dibrugarh 11:07 AM 12:54 PM 2:29 PM 89
Gawahati 10:57 AM 12:45 PM 2:24 PM 84
Hyderabad 10:14 AM 11:55 AM 1:44 PM 60
Indore 10:10 AM 11:51 AM 1:42 PM 78
Jaipur 10:14 AM 11:55 AM 1:44 PM 91
Japal 10:15 AM 11:56 AM 1:44 PM 59
Jodhpur 10:08 AM 11:47 AM 1:35 PM 91
Kandla 09:59 AM 11:35 AM 1:24 PM 85
K’kumari 10:17 AM 11:41 AM 1:15 PM 33
Kochi 10:10 AM 11:38 AM 1:17 PM 40
Kolkata 10:46 AM 12:35 PM 2:17 PM 72
Leh 10:29 AM 12:06 PM 1:47 PM 87
Lucknow 10:26 AM 12:11 PM 1:58 PM 88
Mt. Abu 10:05 AM 11:44 AM 1:34 PM 87
Mumbai 10:00 AM 11:37 AM 1:27 PM 70
Naini Tal 10:25 AM 12:08 PM 1:54 PM 96
Nanded 10:11 AM 11:53 AM 1:42 PM 66
New Delhi 10:19 AM 12:01 PM 1:48 PM 95
Port Blair 11:15 AM 12:53 PM 2:18 PM 39
Pune 10:02 AM 11:40 AM 1:30 PM 67
Rajkot 09:59 AM 11:35 AM 1:25 PM 82
Shilong 10:57 AM 12:46 PM 2:24 PM 83
Srinagar 10:23 AM 11:59 AM 1:40 PM 86
Trivandrum 10:14 AM 11:39 AM 1:15 PM 35
Udaipur 10:07 AM 11:47 AM 1:36 PM 86