Ministry of Earth Sciences
Southwest Monsoon advances into some more parts of South Interior Karnataka and Tamil Nadu, Puducherry & Karaikal; most parts of Bay of Bengal
Under the influence of the Western Disturbance, scattered to fairly widespread rain/thundershowers very likely to continue over western Himalayan region
Isolated to scattered rain/thundershowers over plains of northwest India during next 48 hours and decrease thereafter
Isolated thunderstorm accompanied with lightning and gusty wind are likely over these regions during next 24 hours
06 JUN 2020 8:18PM by PIB Delhi
According to the National Weather Forecasting Centre of the India Meteorological Department:
♦ Southwest Monsoon advanced into some more parts of South Interior Karnataka and Tamil Nadu, Puducherry & Karaikal; most parts of southwest Bay of Bengal, entire southeast Bay of Bengal; some more parts of eastcentral Bay of Bengal and some parts of westcentral & northeast Bay of Bengal.
♦ The Northern Limit of Monsoon (NLM) continues to pass through Lat.14°N/Long.60°E, Lat.14°N/Long.70°E, Karwar, Hassan, Salem, Puducherry, Lat.13°N/Long.85°E, Lat.16°N/Long.90°E and Lat.20°N/Long.93°E.
♦ Conditions are becoming favourable for further advancement of Southwest Monsoon into some more parts of Karnataka, entire Tamil Nadu; some parts of Rayalaseema and Coastal Andhra Pradesh; entire southwest Bay of Bengal; some more parts of central and northeast Bay of Bengal and some parts of northeast India during next 2­3 days.
♦ The cyclonic circulation over Bihar & adjoining East Uttar Pradesh extending upto 0.9 km above mean sea level persists.
♦ The Western Disturbance as a trough between 5.8 km and 7.6 km above mean sea level with its axis roughly along Long.78°E to the north of Lat.28°N persists.
♦ The cyclonic circulation over northwest Rajasthan & neighbourhood at 1.5 km above mean sea level persists.
♦ The cyclonic circulation over east Vidarbha & neighbourhood extending upto 0.9 km above mean sea level persists.
♦ The cyclonic circulation over eastcentral Bay of Bengal & adjoining north Andaman Sea between 3.1 km and 5.8 km above mean sea level persists.
Under the influence of the Western Disturbance, scattered to fairly widespread rain/thundershowers very likely to continue over western Himalayan region and isolated to scattered rain/thundershowers over plains of northwest India during next 48 hours and decrease thereafter. Isolated thunderstorm accompanied with lightning and gusty wind are likely over these regions during next 24 hours.
A Low Pressure Area is likely to develop over Eastcentral Bay of Bengal around 08th June, 2020.
Kindly visit www.mausam.imd.gov.in for updates on the system.

আর্থ সাইন্স মন্ত্রালয়
খা-নোংচুপকী মোন্সুন্না খা-মনুংথংবা কর্নাতকা অমসুং তমিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং করাইকাললোমদা চংশিলহল্লকখ্রে; বে ওফ বেঙ্গলগী অয়াম্বা শরুকশিং
নোংচুপলোমদগী পীরকপা অপনবগী শাফুদা নোংচুপ থংবা হীমালয়াগী মফমশিংদা নোংজু/খাক-লাওবগা লোয়ননা নোংলিক চাইরবা য়াবগী চাওনা ওইথোকপা লৈ
মথংগী পুং ২৪গী মতমদা অৱাং-নোংচুপ ভারতকী তম্পাক্কী মফমশিংদা অচাইবা নোং/খাক-লাওবগা কোন্ননা খিক্লবা য়াই
মথংগী পুং ২৪গী মতমদা হায়রিবা মফমশিং অসিদা নোংথাং অমসুং নোং নুংশীৎকা কোন্ননা খাক লাওবা নোং চুরবা য়াবগী ওইথোকপা লৈ
06 JUN 2020 8:18PM by PIB Imphal
ইন্দিয়ন মেতিওরোলোজিকেল বিভাগকী নেস্নেল ৱেদর ফোর্কাস্তিং সেন্তরগী মতুং ইন্নাঃ
♦ খাথংবা কর্নাতকাগী মনুংথংবদা অমসুং তমিল নাদু, পুদুচেরী অমসুং করাইকাললোমদা চংশিলহল্লকখ্রে; বে ওফ বেঙ্গলগী অয়াম্বা শরুকশিং, বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংপোকপু্ম্বা; বে ওফ বেঙ্গলগী নোংপোক-ময়াইথংবগী শরুক খরদা হেন্না অমসুং বে ওফ বেঙ্গলগী নোংচুপ-ময়াইথংবা অমসুং অৱাংনোংপোকথংবদা খা-নোংচুপকী মোন্সুন্না চংশিল্লক্লি।
♦ নোর্দর্ন লিনিৎ ওফ মোন্সুন(এন.এল.এম.)না মখা তানা Lat.14°N/Long.60°E, Lat.14°N/Long.70°E, কারৱর, হশন, সালেম, পুদুচেরী, Lat.13°N/Long.85°E, Lat.16°N/Long.90°E অমসুং Lat.20°N/Long.93°E ফাওদুনা চৎকনি।
♦ কর্নাতকা, তমিল নাদু পুম্বা, রয়াসালীমাগী শরুক খরদা অমসুং আন্ধ্রা প্রদেশকী শমুদ্র খোংবাল, বে ওফ বেঙ্গলগী খা-নোংচুপথংবা মফম পুম্বা, ওফ বেঙ্গলগী ময়ায়থংবা অমসুং অৱাং-নোংপাকথংবা শরুকশিং অমসুং ভারতকী অৱাংনোংপোকথংবদা মথং নুমীৎ ২৩সিদা মখা তানা ওইরক্লিবা ফীভম অসি ফগৎলক্লি।
♦ বিহার অমসুং মাগা তাইনবা নোংপোকথংবা উত্তর প্রদেশতা নোংলৈ-নুংশীৎ অসি সমুদ্রগী লেভেলদগী শেম্লকপা অসি কিলোমিতর ০.৯দগী হেল্লি।
♦ Lat.28°Nগী অৱাংদা Long.78° E গা কোন্নবা মওংদা চাওরাক্না মাগী এক্সিসতা ময়ায়ওইবা সমুদ্রগী লেভেলগী মথক্তা কি.মি.৫.৮ অমসুং ৭.৬গী মরক্তা খোংগী মরীল অমগী মওংদা নোংচুপ্লোমদগী থিংজিললক্তুনা শেম্লকপগী মওংদা লৈ।
♦ অৱাং-নোংচুপ থংবা রাজস্থান অমসুং য়ুম্লোন্নবশিংদা নোংলৈ-নুংশীৎনা লৈবা অসি মীন ওইবা সমুদ্রদগী কি.মি.১৫গী মথক্তনি।
♦ নোংপোকথংবা বিধর্ব অমসুং য়ুম্লোন্নবশিংদা মীন ওইবা সমুদ্রগী লেভেলদগী কি.মি.০.৯ ফাওবা শন্দোক্লি।
♦ বে ওফ বেঙ্গলগী নোংপোক থংবা ময়ায় অমসুং মাগী তাইনবা অন্দমানগী সমুদ্রদা চাংচৎকী ওইবা সমুদ্রগী ইমাইগী মথক্তা কি.মি.৩.১ অমসুং কি.মি.৫.৮দা নোংলৈ-নুংশীৎনা লৈনা শীৎকনি।
♦ নোংচুপথংবদগী য়ৈরকপা শাফুদা, মথংগী পুং ২৩সিদা নোংচুপথংবা হিমালয়াগী মফমশিংদা পাকতক্ননা নোং/খাক-লাওবা নোং খিক্লবা য়ানা লৈ অমসুং অৱাং-নোংচুপ ভারতকী লৈতেম মান্নবা লমশিংদা তোখাই তাবা মওংদা নোং/খাক-লাওবা নোং চুগনি অদুগা মদুগী মতুংদা তাথরক্কনি। মথংগী পুং ২৪সিদা হায়রিবা মফমশিং অসিদা নোং মমীৎ ফাকপগা কোন্ননা তোখায়বা মওংগী খাক-লাওবা নোং অমসুং নোং-নুংশীৎ শীৎকনি।
♦ জুন ৮, ২০২০গী অদুৱাইদা বে ওফ বেঙ্গলগী নোংপোক-ময়ায়থংবদা অনেম্বা প্রেসরগী এরিয়া অমা লাকপা য়াই।
সিস্তেম অসিদা অপদেৎশিং ফংনবগীদমক্তা www.mausam.imd.gov.in দা য়েংবিয়ু।