ରସାୟନ ଓ ସାର ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ବର୍ଷ 2020-21 ଲାଗି ଫସ୍ଫରସ ଏବଂ ପୋଟାସଯୁକ୍ତ ସାର ପାଇଁ ପୋଷକତତ୍ଵ ଆଧାରିତ ସବସିଡି ଦର ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ଲାଗି କ୍ୟାବିନେଟ ମଞ୍ଜୁରି
22 APR 2020 3:41PM by PIB Bhubaneswar
ବର୍ଷ 2020-21 ଲାଗି ଫସ୍ଫରସ ଏବଂ ପୋଟାସଯୁକ୍ତ ସାର ପାଇଁ ପୋଷକତତ୍ଵ ଆଧାରିତ ସବସିଡି (ଏନବିଏସ) ଦର ନିର୍ଦ୍ଧାରଣ ଲାଗି ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କ ଅଧ୍ୟକ୍ଷତାରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ କେନ୍ଦ୍ର ଆର୍ଥିକ ବ୍ୟାପାର ସଂକ୍ରାନ୍ତ କ୍ୟାବିନେଟ କମିଟି (ସିସିଇଏ)ମଞ୍ଜୁରି ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି । ଏନବିଏସ ପାଇଁ ସ୍ଵୀକୃତି ଦର ନିମ୍ନ ପ୍ରକାରରେ ହୋଇଛି –
ପ୍ରତି କିଲୋଗ୍ରାମ ସବସିଡି ଦର (ଟଙ୍କାରେ)
ଏନ
ପି
କେ
ଏସ
18.789
14.888
10.116
2.374
ଏନବିଏସ ଯୋଜନା ଅଧୀନରେ ଆମୋନିୟମ ଫସ୍ଫେଟ (ଏନପି 14:28:0:0) ନାମକ ଏକ ଜଟିଳ ସାରକୁ ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରିବାକୁ ସିସିଇଏ ମଞ୍ଜୁରି ପ୍ରଦାନ କରିଛନ୍ତି ।
2020-21 ବର୍ଷରେ ପି ଏଣ୍ଡ କେ ସବସିଡି ଦେବା ଲାଗି 22,186.55 କୋଟି ଟଙ୍କାର ବ୍ୟୟ ବରାଦ ହେବାର ଅନୁମାନ କରାଯାଉଛି ।
ସାର କମ୍ପାନୀଗୁଡ଼ିକୁ ସିସିଇଏ ଦ୍ଵାରା ଅନୁମୋଦିତ ସବସିଡି ଦରରେ ପି ଏଣ୍ଡ କେ ସବସିଡି ପ୍ରଦାନ କରାଯିବ ।