ৰেচম মন্ত্ৰালয়
ইপিচিএইচে বাতিল কৰিলে ৪৯সংখ্যক আইএইচজিএফ-দিল্লী বসন্ত মেলা-২০২০
29 MAR 2020 7:37PM by PIB Guwahati
ভাৰতৰ লগতে বিদেশত ক’ভিড-১৯ৰ বাবে সৃষ্টি হোৱা শেহতীয়া পৰিস্থিতিৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখি হস্তশিল্পৰ ৰপ্তানি বৃদ্ধি পৰিষদ(এপিচিএইচ)এ ৪৯সংখ্যক আইএইচজিএফ-দিল্লী বসন্ত মেলা-২০২০ বাতিল কৰিছে৷ ইপিচিএইচৰ সঞ্চালকপ্ৰধান ৰাকেশ কুমাৰে কয় যে যিহেতু সমগ্ৰ দেশ বৰ্তমান লকডাউন হৈ আছে, এনে পৰিস্থিতিত নিকট ভৱিষ্যতত এনে গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰ্যসূচীৰ আয়োজন কৰা লাভজনক নহ’ব৷
ইয়াৰ পূৰ্বে ১৪-১৯ এপ্ৰিল, ২০২০ত এই মেলা কাৰ্যসূচী প্ৰস্তুত কৰা হৈছিল, যদিও ক’ভিড-১৯ৰ পৰিস্থিতি উন্নত হ’লে জুন/জুলাইত অনুষ্ঠিত কৰাৰ চিন্তা-চৰ্চা চলিছিল৷
৭,০০০ বিদেশী ক্ৰেতা আৰু প্ৰতিনিধিকে ধৰি ১০,০০০তকৈ অধিক অভ্যাগতৰ অংশগ্ৰহণৰ লগতে এই মেলাত সমগ্ৰ দেশৰ প্ৰায় ৩,২০০ শ্ৰেষ্ঠ ভাৰতীয় প্ৰদৰ্শনকাৰীয়ে তেওঁলোকৰ সামগ্ৰী প্ৰদৰ্শন কৰাৰ আশা কৰা হৈছিল৷
হস্তশিল্প সামূহিক গতিবিধিৰ ওপৰত আধাৰিত আৰু এই মেলা বাতিল হোৱাৰ ফলত মোৰাদাবাদ, ছাহাৰণপুৰ, যোধপুৰ, আগ্ৰা, নৰছাপুৰ, ফিৰোজাবাদ আৰু উত্তৰ-পূবৰ মুখ্য শিল্পসমূহৰ ৰপ্তানিত প্ৰভাৱ পৰিব৷
আইএইচজিএফ-দিল্লী শাৰদীয় মেলা-২০২০ চলিত বৰ্ষৰ ১৪-১৮ অক্টোবৰত দিল্লী এনচিআৰৰ গ্ৰেটাৰ নয়দাস্থিত ভাৰতীয় বাণিজ্য কেন্দ্ৰ আৰু মাৰ্টত অনুষ্ঠিত হ’ব৷

Ministry of Textiles
Epchcancels 49th Edition Of IHGF-Delhi Fair Spring -2020
29 MAR 2020 7:37PM by PIB Delhi
The Export Promotion Council for Handicrafts (EPCH) has cancelled the 49th edition of IHGF – Delhi Fair Spring-2020in view of present status of COVID-19 in India and abroad. Director General of EPCH, Rakesh Kumar said that as the nation is in a state of lock down, it has become unviable to organize a show of such magnitude in near future.
Earlier,the fair scheduled to be held from 15 – 19 April, 2020was postponedhoping that the COVID-19 situation would improve and faircould be organized sometime in June/July.
Over 10,000 visitors, including 7000 overseas buyers and their representatives, were expected to turn up for the show which was to host over 3200 exhibitors displaying best of the Indian handicrafts from all across the country. Handicraft being cluster based activity,the exports from major craft clusters like Moradabad, Saharanpur, Jodhpur, Jaipur, Agra, Narsapur, Firozabad, North-eastern region and many others is going to be affected with the cancellation of this fair.
The 50th edition of IHGF-Delhi Fair Autumn will be organized from 14-18 October 2020 at India Expo Centre & Mart, Greater Noida in Delhi NCR.