মানৱ সম্পদ উন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
ক’ভিড-১৯ ৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত নেশ্যনেল টেষ্টিং এজেন্সিয়ে পিছুৱালে NEET (নেশ্যনেল এলিজিবিলিটি কাম এণ্ট্ৰেন্স টেষ্ট) ইউজি মে’-২০২০
27 MAR 2020 9:02PM by PIB Guwahati
ক’ভিড-১৯ মহামাৰীৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত শিক্ষাৰ্থীৰ লগতে অভিভাৱকসকলেও যথেষ্ট চাঁপৰ সমূখীন হ’বলগীয়া হৈছে, আৰু এনে দিশবোৰৰ প্ৰতি লক্ষ্য ৰাখিয়েই অহা ৩ মে’ ২০২০ তাৰিখে অনুষ্ঠিত হ’বলগীয়া নীট (ইউজি) ২০২০ পৰীক্ষা পিছুৱাই দিয়াৰ সিদ্ধান্ত গ্ৰহণ কৰা হৈছে।
নেশ্যনেল টেষ্টিং এজেন্সিয়ে জনায় যে সদ্যহতে সংশ্লিষ্ট পৰীক্ষা চলিত বৰ্ষৰ মে’ মাহৰ অন্তিম সপ্তাহত অনুষ্ঠিত কৰাৰ পৰিকল্পনা কৰা হৈছে। অৱশ্যে সামগ্ৰিক পৰিস্থিতি অনুধাৱন কৰাৰ পিছতহে পৰীক্ষাৰ তাৰিখ ঘোষণা কৰা হ’ব। আৰু সেই অনুসৰিয়েই পূৰ্বে ২৭ মাৰ্চ ২০২০ তাৰিখে পৰীক্ষাৰ প্ৰৱেশ পত্ৰ প্ৰদান কৰাৰ কথা আছিল যদিও এতিয়া পৰিস্থিতিৰ অনুকূলতা সাপেক্ষে ১৫ এপ্ৰিল ২০২০ তাৰিখৰ পিছতহে প্ৰৱেশ পত্ৰ প্ৰদান কৰা হ’ব।
সেয়ে, নেশ্যনেল টেষ্টিং এজেন্সিয়ে পৰীক্ষা সন্দৰ্ভত শিক্ষাৰ্থী আৰু অভিভাৱকসকলক চিন্তান্বিত নহ’বলৈ আহ্বান জনাইছে, আৰু লগতে অভিভাৱকসকলক অনুৰোধ জনাইছে যে তেওঁলোকে যেন শিক্ষাৰ্থীসকলক এই পৰীক্ষাৰ বাবে সাজু হ’বলৈ অধিক উৎসাহ প্ৰদান কৰে। নেশ্যনেল টেষ্টিং এজেন্সিয়ে শেহতীয়া পৰিৱৰ্তনৰ ক্ষেত্ৰত শিক্ষাৰ্থীসকলক অৱগত কৰি থাকিব আৰু পৰ্যাপ্ত পৰিমাণৰ সময়সহ সেয়া অৱগত কৰিব।
পৰীক্ষাৰ্থীৰ লগতে তেওঁলোকৰ অভিভাৱকসকলকো শেহতীয়া তথ্যৰ বাবে ntaneet.nic.in আৰু www.nta.ac.in ৱেবছাইট চাই থাকিবলৈ অনুৰোধ জনোৱা হৈছে। অৱশ্যে তেওঁলোকৰ পঞ্জীকৃত মোবাইল ফোন/ইমেইল আইডিলৈ ব্যক্তিগতভাৱেও তথ্য প্ৰেৰণ কৰা হ’ব। ইয়াৰ উপৰিও পৰীক্ষাৰ্থীসকলে কোনোধৰণৰ তথ্য জানিবৰ বাবে 8700028512, 8178359845, 9650173668, 9599676953, 8882356803 নম্বৰত যোগাযোগ কৰিব পাৰিব।

Ministry of Education
In wake of COVID-19, National Testing Agency Postpones National Eligibility cum Entrance Test (NEET) UG May-2020
27 MAR 2020 9:02PM by PIB Delhi
In view of the hardships faced by the parents and the students due to COVID-19 epidemic, the National Testing Agency has postponed the ensuing NEET (UG) May 2020 examination scheduled to be held on the 3rd May 2020.
NTA informed that as of now the examination is proposed to be held in the last week of May 2020. Exact date will be announced later after assessing the situation.Accordingly, the Admit Cards for the Examination which were to be issued on 27th March 2020 will now be issued later on after assessing the situation after 15th April 2020 only.
NTA requested students and parents to not worry about the Examination and also requested parents to help young students utilize this time for preparing for the Examination and focus on critical concepts in order to close learning gaps if any. NTA would keep students updated about the latest developments and would inform about changes with ample time.
The candidates and their parents are advised to keep visiting ntaneet.nic.in and www.nta.ac.in for latest updates. They are also being informed individually through their registered mobile number/ email-id. The candidates can also contact at 8700028512, 8178359845, 9650173668, 9599676953, 8882356803for any further clarification.