Prime Minister's Office
PM attends 16th India - ASEAN Summit in Bangkok
03 NOV 2019 11:51AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 16th ASEAN-India Summit in Bangkok, Thailand today.
In his opening remarks, Prime Minister expressed happiness in being part of the 16th India - ASEAN Summit. He thanked Thailand for the warm hospitality and extended best wishes to Vietnam for taking over as Chairman of next year’s Summit.
Prime Minister said that India’s Act East Policy is a significant cornerstone of the Indo-Pacific strategy; adding that ASEAN is at the core of Act East Policy. A strong ASEAN will immensely benefit India. Prime Minister highlighted steps being taken to improve surface, maritime, air and digital connectivity. One billion dollar Indian line of credit will prove beneficial for improving physical and digital connectivity, he said.
Prime Minister highlighted that last year’s Commemorative Summit and Singapore Informal Summit’s Decisions implementation has brought India and ASEAN closer. India is willing to increase cooperation and partnership in areas mutually beneficial to India and ASEAN and expressed readiness to improve partnership and capacity building in the areas of agriculture, research, engineering, science and ICT.
Prime Minister said that India wants to strengthen cooperation in the areas of maritime security and blue economy. He also welcomed the recent decision to review India ASEAN FTA saying it will improve economic partnership between the two countries.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
বেংককত ১৬ তম আছিয়ান সন্মিলনত অংশগ্ৰহণ প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ
03 NOV 2019 11:51AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি বেংককত অনুষঅঠিত হোৱা ১৬ তম আছিয়ান সন্মিলনত অংশ গ্ৰহণ কৰে।
আজি প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে উপস্থিত সকলোকে সম্বোধন কৰি ১৬ তম আছিয়ান সন্মিলনত ভাৰতৰ অংশগ্ৰহণৰ বাবে সন্তুষ্টি ব্যক্ত কৰে। থাইলেণ্ডৰ উষ্ম আতিথ্যৰো শলাগ লয় প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে। অহা বছৰ এই আছিয়ান সন্মিলনৰ আয়োজনৰ দায়িত্ব লাভ কৰাৰ বাবে ভিয়েটনামকো শুভেচ্ছা জনায় প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতৰ এক্ট-ইষ্ট পলিচী হৈছে ভাৰত-প্ৰশান্তৰ এক অতি গুৰুত্বপূৰ্ণ কাৰক। তেওঁ কয় যে আছিয়ান হৈছে এই এক্ট ইষ্ট পলিচীৰ কেন্দ্ৰস্বৰূপ। এক শক্তিশালী আছিয়ানৰ পৰা ভাৰত যথেষ্ট লাভৱান্বিত হ’ব। শ্ৰী মোদীয়ে ভুগৰ্ভ, সমূদ্ৰ, বায়ু আৰু ডিজিটেল সম্পৰ্ক সৌহাদ্যপূৰ্ণ কৰি তুলিবলৈ গ্ৰহণ কৰা বিভিন্ন বিষয় তথা পদক্ষেপৰ আলোচনা কৰে। তেওঁ লগতে কয় যে ভৌতিক আৰু ডিজিটেল সম্পৰ্ক উন্নত কৰাৰ লক্ষ্যৰে এক আৰব ডলাৰৰ ভাৰতীয় ঋণ লাভজনক বিবেচিত হ’ব।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে বিগত বৰ্ষৰ স্মৰণীয় আছিয়ান সন্মিলন আৰু ছিংগাপুৰৰ অনানুষ্ঠানিক সন্মিলনৰ বিভিন্ন সিদ্ধান্ত কাৰ্যকৰী হোৱাৰ ফলত ভাৰত আৰু আছিয়ানৰ মাজত সম্পৰ্ক ঘনিষ্ঠ হৈ পৰে। বাৰত আৰু আছিয়ানৰ বাবে পাৰস্পৰিক লাভালাভৰ ক্ষেত্ৰসমূহত সহযোগ আৰু সম্পৰ্ক ঘনিষ্ঠ কৰাৰ বাবে ভাৰত সদা ইচ্ছুক। তেওঁ কৃষি, অনুসন্ধান, অভিযান্ত্ৰিকতা, বিজ্ঞান আৰু তথ্যবিনিময়ৰ প্ৰযুক্তি ক্ষেত্ৰসমূহতো সম্পৰ্ক বৃদ্ধি কৰা আৰু সক্ষমতা বৃদ্ধি কৰাৰ বাবে ইচ্ছা প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে ভাৰতে সামূদ্ৰিক সুৰক্ষা আৰু নীল অৰ্থব্যৱস্থা ক্ষেত্ৰত সহযোগ বৃদ্ধি কৰিবলৈ বিচাৰে। তেওঁ ভাৰত আৰু আছিয়ান এফটিএৰ সমীক্ষা সন্দৰ্ভতো নিস্পত্তিকাৰী সিদ্ধান্তক আদৰণি জনাই কয় যে ইয়াৰ দ্বাৰা দুয়োখন দেশৰ মাজতে আৰ্থিক বুজাবুজিৰ ক্ষেত্ৰখন সুচল হৈ পৰিব।