প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
কোৰিয়া গণতন্ত্ৰৰ ফাৰ্ষ্ট লেডীক প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ সাক্ষাৎ
05 NOV 2018 5:43PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি কোৰিয়া গণতন্ত্ৰৰ ফাৰ্ষ্ট লেডী কিম জং-ছুকক সাক্ষাৎ কৰে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীৰ আমন্ত্ৰণক্ৰমে ফাৰ্ষ্ট লেডীগৰাকী ভাৰতলৈ আহিছে৷ তেওঁ উত্তৰ প্ৰদেশৰ ৰাজ্যিক চৰকাৰে অনুষ্ঠিত কৰা দীপোৎসৱ আৰু ৬ নৱেম্বৰ ২০১৮ তাৰিখে অযোধ্যাত ৰাণী সুৰিৰত্ন (হিউ ৱাং-অক)ৰ নতুন স্মাৰকৰ ভূমি পূজন অনুষ্ঠানত মুখ্য অতিথিৰূপে উপস্থিত থাকিব৷ অযোধ্যা আৰু কোৰিয়াৰ এক ঐতিহাসিক সম্বন্ধ আছে৷ অযোধ্যাৰ ৰাজকুমাৰী সুৰিৰত্নই ৪৮ চিইত কোৰিয়া ভ্ৰমণ কৰিছিল আৰু কোৰিয়াৰ ৰজা ছুৰৰ সৈতে বিবাহপাশত আৱদ্ধ হৈছিল৷
আজিৰ সাক্ষাৎকাৰত প্ৰধানমন্ত্ৰী আৰু ফাৰ্ষ্ট লেডী কিমে ভাৰত আৰু কোৰিয়াৰ সভ্যতা তথা আত্মিক সম্বন্ধৰ কথা আলোচনা কৰে আৰু এয়া দুয়োখন দেশৰ জনসাধাৰণৰ মাজত প্ৰচলন কৰা সন্দৰ্ভত মত বিনিময় কৰে৷
ফাৰ্ষ্ট লেডী কিমে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছিউল শান্তি পুৰষ্কাৰ লাভ কৰাত অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰে৷ প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে কয় যে এই সন্মান সম্পূৰ্ণৰূপে ভাৰতীয় জনসাধাৰণৰ৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ২০১৮ চনৰ জুলাই মাহত কোৰিয়াৰ ৰাষ্ট্ৰপতি মুন জায়ে কৰা সফল ভ্ৰমণৰ কথা সোৱঁৰণ কৰে৷ ইয়াৰ জৰিয়তে ভাৰত আৰু কোৰিয়া গণৰাজ্যৰ মাজত বিশেষ কূটনৈতিক সম্বন্ধ স্থাপন হৈছিল৷

Prime Minister's Office
Prime Minister meets First Lady of the Republic of Korea
05 NOV 2018 5:43PM by PIB Delhi
Prime Minister Narendra Modi met with H. E. Mrs. Kim Jung-sook, First Lady of the Republic of Korea today.
First Lady Kim is visiting India at the invitation of Prime Minister Modi. She will be the Chief Guest at the Deepotsav event being organized by the State Government of Uttar Pradesh and the ground-breaking ceremony of the new Memorial of Queen Suriratna (Heo Hwang-ok) in Ayodhya on 6 November 2018. Ayodhya and Korea have a deep historical connection through the legendary Princess Suriratna of Ayodhya, who traveled to Korea in 48 CE and married Korean King Suro.
In their meeting today, the Prime Minister and First Lady Kim discussed the deep civilizational and spiritual links between India and Korea, and exchanged views on promoting people-to-people exchanges.
First Lady Kim congratulated the Prime Minister on being awarded the Seoul Peace Prize. The Prime Minister said that this honour truly belongs to the people of India.
The Prime Minister also warmly recalled the successful visit of President Moon Jae-in to India in July 2018, which imparted fresh momentum to India-Republic of Korea Special Strategic Partnership.