প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আয়ুস্মান ভাৰতৰ অন্তৰ্গত স্বাস্থ্য নিশ্চিতকৰণ কাৰ্যসূচীৰ মুকলিৰ প্ৰস্তুতি পৰ্যৱেক্ষণ কৰে
07 MAY 2018 1:36PM by PIB Guwahati
সোমবাৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আয়ুস্মান ভাৰতৰ অন্তৰ্গত অভিলাসী স্বাস্থ্য নিশ্চিতকৰণ কাৰ্যসূচীৰ মুকলিৰ প্ৰস্তুতিৰ উত্তৰণ পুনৰীক্ষণ কৰে৷
স্বাস্থ্য নিশ্চিতকৰণ কাৰ্যসূচীৰ সুচাৰু আৰু ত্বৰিত প্ৰণয়নৰ বাবে ৰাজ্যৰ সৈতে পৰামৰ্শ সহিতে প্ৰধানমন্ত্ৰীক এই পৰ্যন্ত প্ৰস্তুতিসমূহৰ বিষয়ে অৱগত কৰা হৈছিল৷
এই আঁচনিয়ে প্ৰতিঘৰ পৰিয়াললৈ ৫ লাখ টকা পৰ্যন্ত সুৰক্ষা প্ৰদান কৰিব৷ ইয়াৰ জৰিয়তে ১০ কোটি দাৰিদ্ৰ তথা বঞ্চিত পৰিয়ালক সামৰি লোৱাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰা হৈছে৷
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এই আঁচনিৰ অধীনত সমাজৰ দাৰিদ্ৰ তথা প্ৰান্তঃৱৰ্তী অংশটোক সৰ্বাধিক সুবিধা প্ৰদানৰ ক্ষেত্ৰত গুৰুত্ব প্ৰদান কৰিছে৷
স্বাস্থ্য আৰু পৰিয়াল কল্যাণ মন্ত্ৰালয়ৰ উচ্চ বিষয়া বৰ্গ, নিটি আয়োগ আৰু প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়ে এই আঁচনিৰ বিভিন্ন প্ৰত্যাশাৰ বিষয়ে প্ৰধানমন্ত্ৰীক অৱগত কৰে৷
যোৱা মাহত আম্বেদকাৰ জয়ন্তী উপলক্ষে প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আয়ুস্মান ভাৰতৰ অধীনত ছট্টিশগড়ৰ বিজাপুৰ জিলাত প্ৰথমটো ‘স্বাস্থ্য আৰু কল্যাণ কেন্দ্ৰ’ মুকলি কৰিছিল৷

Prime Minister's Office
PM reviews preparations for launch of Health Assurance programme under Ayushman Bharat
07 MAY 2018 1:36PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, on Monday reviewed the progress of preparations towards the launch of the ambitious Health Assurance programme under Ayushman Bharat.
The Prime Minister was apprised of the preparation done so far, including consultations with States, for the smooth and expeditious rollout of the Health Assurance programme.
The scheme will provide a cover of upto Rs. 5 lakh per family. It will be targeted to cover over 10 crore poor and vulnerable families.
The Prime Minister stressed on providing maximum benefit to the poor and marginalized sections of society, under this scheme.
Top officials of the Ministry of Health and Family Welfare, NITI Aayog and PMO, briefed the Prime Minister on various aspects of the scheme.
Last month, on the occasion of Ambedkar Jayanti, the Prime Minister had inaugurated the first 'Health and Wellness Centre' under Ayushman Bharat, in the aspirational district of Bijapur in Chhattisgarh.