কেবিনেট
দ্বৈত কৰ পৰিহাৰ আৰু ৰাজহ ফাঁকি প্ৰতিৰোধৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু কাট্ট্ৰাৰৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত কেবিনেটৰ অনুমোদন
21 MAR 2018 8:28PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত দ্বৈত কৰ পৰিহাৰ আৰু আয়ৰ ওপৰত আৰোপ কৰা কৰৰ বিপৰীতে সংগৃহীত ৰাজহ ফাঁকি প্ৰতিৰোধৰ ক্ষেত্ৰত ভাৰত আৰু কাট্টাৰৰ মাজত স্বাক্ষৰিত বুজাবুজি চুক্তিত অনুমোদন জনাইছে।
১৯৯৯ চনৰ ৭ এপ্ৰিলত কাট্ৰাৰৰ সৈতে দ্বৈত কৰ পৰিহাৰ চুক্তি(ডিটিএএ)খন স্বাক্ষৰিত কৰা হৈছিল আৰু ২০০০ চনৰ ১৫ জানুৱাৰীৰ পৰা ইয়াক কাৰ্যকৰী কৰা হয়। সংশোধিত ডিটিএএৰ জৰিয়তে সামগ্ৰী ক্ৰয়ৰ লাভালাভৰ ব্যৱস্থাৱলীৰ সীমাবদ্ধতা প্ৰতিৰোধ চুক্তি আৰু ভাৰতৰ সৈতে স্বাক্ষৰিত চুক্তিৰ ব্যৱস্থাৰ সৈতে প্ৰাসংগিক অন্যান্য ব্যৱস্থাসহ শেহতীয়া মানসম্পন্ন তথ্যৰ আদান-প্ৰদানৰ আপডেট কৰা হৈছে। সংশোধিত ডিটিএএএৰ ৬নং কাৰ্যৰ অধীনত সংশোধনৰ ন্যূনতম মান পুৰণ কৰাৰ লগতে জি-২০ অইচিডি ভিত্তিক লোকচান তথা লাভ সলনি(বিইপিএছ) প্ৰকল্পৰ ১৪ নং কাৰ্যৰ অধীনত মৈত্ৰী চুক্তি প্ৰক্ৰিয়া সম্পন্ন হব, যত ভাৰতে সমানেই অংশগ্ৰহণ কৰে।

Cabinet
Cabinet approves revision of the Agreement between India and Qatar for the avoidance of double taxationand for the prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income
21 MAR 2018 8:28PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has given its approval for revision of the Agreement betweenIndia and Qatar for the avoidance of double taxation and for the prevention of fiscal evasion with respect to taxes on income.
The existing Double Taxation Avoidance Agreement (DTAA) with Qatar was signed on 7thApril, 1999 and came into force on 15thJanuary, 2000.The revised DTAA updates the provisions for exchange of information to latest standard, includes Limitation of Benefits provision to prevent treaty shopping and aligns other provisions with India's recent treaties. The revised DTAA meets the minimum standards on treaty abuse under Action 6 and Mutual Agreement Procedure under Action 14 of G-20 OECD Base Erosion & Profit Shifting (BEPS) Project, in which India participated on an equal footing.