Ministry of Railways
Maintenance of Railway Stations
03 FEB 2021 7:03PM by PIB Delhi
All Stations including small stations over Indian Railways are maintained as per the laid down norms. Need based maintenance is ensured on all stations for proper upkeep.
Further, maintenance/improvement of Railway Stations is an ongoing and continuous process and works in this regard are undertaken as per requirement and subject to inter-se priority and availability of funds.
Ministry of Railways are providing passenger amenities as per scheme specified in the comprehensive instructions on Minimum Essential Amenities for passengers, based on the category of the station. The recent instructions were issued in 2018.
The details of funds allocated under Budgetary Sources for providing Passenger Amenities, over Indian Railways during the last five years i.e.2015-16, 2016-17, 2017-18, 2018-19, 2019-20 and current year 2020-21 are as under:-
(₹ in Crore)
Financial Year
Actual Expenditure
2015-16
1081.21
2016-17
981.25
2017-18
1286.81
2018-19
1585.89
2019-20
1903.11
2020-21
1646.94
(up to Dec. 2020)
This information was given by the Minister of Railways, Commerce & Industry and Consumer Affairs, Food & Public Distribution, Shri Piyush Goyal in a written reply to a question in Lok Sabha today.

রেলৱে মন্ত্রালয়
রেলৱেজ স্তেসনশিং শেমজিন-শাজিনবা
03 FEB 2021 7:03PM by PIB Imphal
চৎন-কাংলোনশিংগী মতুংইন্না অপীকপা স্তেসনশিং য়াওনা স্তেসন খুদিংমক ভারত রেলৱেজনা শেমজিন-শাজিনবগী থবক পাংথোক্লি। স্তেসন খুদিংমক ফজনা থম্নবা দরকার ওইবা শেমজিন-শাজিনবগী থবক পায়খৎলে।
দরকারগী মতুংইন্না অমসুং হান্না শেমগৎপা দরকার ওইবা অমসুং ফন্দশিং লৈবগী মতুংইন্না রেলৱেজ স্তেসনশিং শেমজিনবা/ফগৎহনবগী থবকশিং চৎথরি অমসুং লেপ্তনা থবকশিং পায়খৎলি।
স্তেসনশিংগী কাংলুপ্তা য়ুম্ফম ওইরগা পেসেঞ্জরশিংদা তঙাইফবা খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা স্কিমদা য়াওবগী মতুংইন্না রেলৱেজ মিনিস্ত্রিনা পেসেঞ্জরশিংদা খুদোংচাবশিং ফংহল্লি। মসিগী মতাংদা ২০১৮দা পাউতাকশিং পীখ্রে।
হৌখিবা চহি ৫ হায়বদি ২০১৫-১৬, ২০১৬-১৭, ২০১৭-১৮, ২০১৮-১৯, ২০১৯-২০ অমসুং চৎলিবা চহি ২০২০-২১দা পেসেঞ্জরগী খুদোংচাবশিং ফংহন্নবা ভারত রেলৱেজগীদমক বজেত্তা কাইথোকখিবা শেনফমশিংগী অকুপ্পা মরোলশিং মখাদা লৈরে:
(লুপা কোতি)
শেনবা চহি
চাদিং তৌখিবা শেনফম
২০১৫-১৬
১০৮১.২১
২০১৬-১৭
৯৮১.২৫
২০১৭-১৮
১২৮৬.৮১
২০১৮-১৯
১৫৮৫.৮৯
২০১৯-২০
১৯০৩.১১
২০২০-২১
১৬৪৬.৯৪
(দিশেম্বর ২০২০ ফাওবদা)
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা ৱাহং অমা অইবা ওইনা পীবা পাউখুম অমদা রেলৱেজ, কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রি অমসুং কঞ্জুমর এফেয়ার্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিবুসনগী মিনিস্তর শ্রী পিয়ুস গোয়ালনা ফোঙদোকখিবনি।